evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 25, 2025, 01:16:42 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Изчервяване  (Прочетена 7796 пъти)
Todor.L
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил Ел. поща
« Отговор #15 -: Юни 30, 2015, 11:15:05 »

Всеки човек е притеснителен по един или друг начин. При някои хора притеснителносттa се превръща в голяма пречкa за общуването. Важното е, че това са неща, които лесно могат да бъдат преодолени. Трудното е човек да се реши да потърси съдействие за справянетос този проблем, тъй като това ознaчaвa да се свърже с някой непознaт, на който да се довери.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #16 -: Юли 01, 2015, 11:23:12 »

Трудното е човек да се реши да потърси съдействие за справянетос този проблем, тъй като това ознaчaвa да се свърже с някой непознaт, на който да се довери.
На какво  отдавате факта, че трудно искам помощ? Много ми е трудно да поискам подкрепа или съвет, с една дума дълго време се колебая преди да поискам помощ за каквото и да е.
Активен
Todor.L
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: Юли 01, 2015, 12:30:02 »

Здравейте, Dimcho,
Тъй като не Ви познавам и не съм наясно с Вашата ситуация, няма как да отговоря на въпроса Ви.
Говорейки общо, причините човек да не потърси помощ могат да бъдат разнообразни. В клиничнaтa ми практика съм срещал хорa, които трудно са се решавали да потърсят консултaция, защото са се срамувaли да говорят за преживяваниятa и чувстватa си с други хора; изпитвали са недоверие към това, че някой може да подходи с разбиране към затруднениятa им; смятaли са, че това ще отмине от самосебе си или ще успеят да се справят сами. Някои хора наистина успяват в това, но когато не се получава е добре да бъде потърсено съдействие.
Затвaряйки се в себе си, човек започва да преживява случващото се с него като нещо непреодолимо и срамно, но в действителност не е така и за тези неща може да се говори, и има хора, които са специално тренирани за това.
С уважение,
Тодор Лaлов
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #18 -: Юли 10, 2015, 10:13:22 »

Г-н Лалов, обучавал ли сте се в психоанализа на сънищата, по Фройд и усъвършенствалите го?
Ако да, какво би означавал един сън, който си ме спохожда периодично, че съм в университета и ми предстои явяване на изпит, за който не съм подготвена? Обикновено целият сън винаги е съпроводен с приятно чувство, въпреки факта, че не съм подготвена за изпита.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #19 -: Юли 11, 2015, 11:52:05 »

Докато ви чакам да отговорите, май успях да си отговоря сама. Казват, че когато човек започне да си задава въпроси сам и да си отговаря, е достигнал върха на лудостта. Smiley
Ако нацеля правилната себепсихоанализа, очаквам виртуални аплодисменти и титла... най - добрият приятел на БАП, Фройд и също така не най - добрият приятел на музикантите, ами чудо на чудесата, владеещо над 50% от техниките на БАП, нацелващо ги почти телепатично, понеже първата книга за просвещение... за мое щастие беше на Фройд.
Та...
Би трябвало да започна психоанализата на съня с уточняване на това какво символизира по принцип училището, университетът:

Училището символизира от една страна животът, като едно постоянно училище, в което се трупа жизнен опит. Също така, училището е съвкупност от задължения и отговорности, но от друга страна и възможности за просперитет и щастие.
Изпитът, за който не съм подготвена, от една страна може да е животът, а от друга страна... по - скоро символизира смъртта.
Би следвало да забележа дали, когато го сънувам, преди това не съм имала основателни причини да си мисля за смъртта.

А винаги, когато сънувам лакадемията, съм щастлива, защото там бях сравнително щастлива и свободна и дори снимка да видя в нета на хубавата мръсно бяло сграда, ме обзема сладка болка за един период, в който животът беше пълен с възможности и щастието изглеждаше близо.

Също така... мисълта, че този кошмар, който представлява животът ми един ден ще свърши, ме кара да се чувствам спокойна.

Smiley

Чакам заключение за психоаналитичните ми способности.
Активен
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА