evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 19, 2025, 01:10:56 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Increase Your Instagram Poll Votes with Our Services
[Паническо разстройство]
Damonpoums
Февруари 16, 2025, 05:40:15

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Да споделя и аз..социална фобия(или нещо такова)  (Прочетена 10002 пъти)
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #15 -: Юни 26, 2015, 06:07:19 »

Здравейте, аз съм Димчо и имам социална фобия. Но смятам, че съм я преодолял в голяма степен. Много мъже, за да преодолеят фобиите си пият алкохол. Мислите ли, че социалната фобия е по-скоро състояние по-характерно за мъжката психика?
Активен
Todor.L
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил Ел. поща
« Отговор #16 -: Юни 26, 2015, 06:33:18 »

Здравейте, Димчо. Аз лично не смятам, че социалната фобия има полова предопределеност. Алкохолът наистина е моментно средство за преодолявaне на притеснениятa, но не е трайно решение на проблема и носи след себе си други усложнения. Ти лично как се справи със социалната си тревожност и с какви средства?
С уважение,
Тодор Лалов.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #17 -: Юни 27, 2015, 10:26:53 »

Как се справям с фобията. Най-вече като правя това, от което се притеснявам и хапчета ,разбира се. Като усетя ,че нещо ме притеснява го правя на мига.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #18 -: Юни 27, 2015, 05:34:45 »

Г-н Лалов, как мислите, човек как може да стане по самоуверен? Трябва ли да се държиш мъжкарски или по-човешки? Нормално ли е да използваш юмруци когато някои навлиза в личното пространство така наречено.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #19 -: Юни 27, 2015, 05:56:04 »

Димчей, на децата им казвам така:Преценяваш, ако можеш да го набиеш - биеш, ако не - бягаш и търсиш подкрепление.  Smiley
Една от причините вкъщи да не правя симптоми, въпреки че ситуацията е достатъчно ужасна е, че нямам заплахи от побой от страна на близки, докато в другото вкъщи - при мъжа ми, съществува такава вероятност не само от негова страна, а от страна на баща, брат...
Тогава, когато изкарах рамото на брата на мъжа ми, тъй като той има проблеми всъщност с това рамо, както и го подритнах по операцията му от херния и му показах, че ако продължи, му знам слабите места, си възвърнах самочувствието, направо се почувствах мъж.  Grin
Същевременно... на мъжа ми му казах, че живеем ли редом с тези същества, няма да се задържа дълго при него.
Аз ако бях мъж, задължително щях да изкарам някакъв курс за самоотбрана.
Даже и сега бих, просто изчаквам децата да порастат още малко.
Чакам ги още малко да порастат, ще им провеждам и часове - хвърляне на нож в посочена от мен цел.
Тази година се ограничих само с баскетбол и целене на пластмасови шишета с топка.
 Grin
Принципно един мъж ако има недостиг на сиво вещество прибягва до заплахи за бой. Нормален мъж би избрал разговори, ако те не помагат - развод, ако са някакви пубертетски изпълнения.... просто преставаш да ходиш на места, на които се случва това.
Но все пак, пак повтарям, важно е и за самочувствието на един мъж, и като цяло, имайки предвид обстановката в страната, да може да се отбранява.
Това от мен като жена.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #20 -: Юни 27, 2015, 06:00:55 »

Не ме разбра, не посягам на жени. Но ми е идвало да пребия някои гадове в обществото ни. Та затова ми беше въпроса.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: Юни 27, 2015, 07:01:26 »

Grin Напротив, разбрах те, ясно ми е, че няма да посегнеш на жена, чела съм ти постовете.
Имах предвид, че да го погледна онова прасе в очите без страх, беше един малък велик момент. Едно време, когато бях осми клас някъде, на два пъти ми се беше случвало да се бия с момчета... И да ти кажа, разчитала съм на силата си, никога не съм се страхувала.
В момента е малко по - различно, защото ако онова прасе посегне, все пак сме си близки, той има деца, на които държа.
Същевременно говориш за обществото ни... Да не вземеш да биеш някой политик, че отиваш от ПР към БАР...  Grin Grin Grin Grin
Не си струва, ако тръгнат да те удрят, тогава удряш и ти. Не е признак на мъжественост сам да предизвикваш побой, а на простотия.
Ако си имаш работа с разни баровчета, по - скоро избягвай такива места, на които се събират те.
И същевременно си завърши нещо за самоотбрана, съвсем друго ми е усещането за себе си, когато мога да разчитам на себе си във всички случаи.
 Smiley
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: Юни 27, 2015, 07:04:19 »

опс, страхувала съм се, но не съм отстъпвала въпреки страха си.
Активен
Todor.L
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #23 -: Юни 27, 2015, 08:31:09 »

Има различни начини човек да придобие  самоувереност. Мисля, че най-важно е човек да имa възможност дa осмисли ситуациите, които предизвикват тревожност у него. Много ситуации предизвикват различни фантазии и страхове, на които човек е склонен дда реагира с агресия,ппоради затруднението си да намери различен подход.
С уважение,
Тодор Лaлов
Активен
Todor.L
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: Юни 27, 2015, 08:36:43 »

Извинявaм се, но за момента не мога да отговоря по-конкретно на въпроса Ви. По-късно довечерa ще се опитам да направя товa.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: Юни 28, 2015, 02:20:43 »

Grin Г-н Лалов, още малко и с най - голямо удоволствие ще оставя полето свободно за другите пациенти...
Правя профили навред... ами че те имам чувството, че почти всичките ми познати имат нужда от терапия...
Ето сега... например тези дни един мушмурок ми каза, че било нормално човек да пийва по 200 грама ракия нощно време всеки ден... Вие ако знаете аз на 200 грама какви красоти сътворявам...  Grin
Говорим си за манталитет, а не за психично разстройство... Говорим си за пример, предаван в поколенията... най - вероятно още по времето на Аспарух...със сигурност при Крум Велики вече се е наблюдавало това явление...  Grin
Та... ще се повживявам още малко в ролята на терапист и ще престана със спаменето.
Бих завършила психология и психотерапия, но финансовият ми ресурс е недостатъчен за това, а и като видя книга вече... маалко потръпвам от ужас.
 Grin

Димчо, не е зле да опиташ да дадеш определение за мъжкарство и за човечност. Какво влагаш в тези думи точно ти.

За мен е признак на мъжкарство един мъж да дръпне жена си, да я сложи в скута си и да й каже, че е най - прекрасното нещо в живота му, или пък че е Неговата.
 Grin
Когато вече оставяш жена да мрънка за нещо, за което не е права, когато не те оставя да дишаш спокойно вкъщи, ето тогава вече аз говоря за мъж под "чехъл" или за липса на мъжественост, за безхарактерност.
Тогава, когато мъж заплашва жена си с бой, не е мъжкарство, а глупост, жената се възприема като стока, вещ.
Мъжкарство е да я защитаваш.
Мъжа ми за две седмици тук, при всяко излизане с кола намираше с кого да се заяде по пътя или кой да напсува.  Grin И кое му беше мъжкото, че не разбрах?! Тук е малко дива Индия, а все пак отдавна не е тренирал... борба.  Grin
Ако се беше скарал с баща си, или поне да му каже, че не споделя неговите ценности относно свободата в брака, ето това щеше да е признак на мъжкарство.
Да се чувствам защитена, когато съм с него, това е изблик на мъжкарство, бе Димчей.
Поради каква причина искаш да набиеш някого, нещо прави ли ти, обижда ли те?

Активен
Todor.L
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #26 -: Юни 28, 2015, 03:02:46 »

За да може човек да стане по-самоуверен е необходимо да опознaе произхода и смисъла на притеснениятa си. Според психоaнaлизaтa, голяма част от психичния живот е несъзнaвaнa, което означава, че човек често реагира и преживява емоции, чиито произход и значение не са му ясни. Мъжкарското поведение и употребата на юмруци е реакция на тези несъзнaвaни съдържания, но в действителност не помага на осъзнaвaнето и прерaботкaтa им. Често хората изпитват затруднения и притеснения в общуването с останалите, несигурни са в това как останалите ги възприемaт и това пречи в много отношения- не само лични, но и професионални.
Това са ежедневни неща, които биха могли да бъдат овлaдяни и човек дда започне не само спокойно да общуване с останалите, но и да изпитвa удоволствие от това, което е много важно.
С уважение,
Тодор Лaлов
Активен
Todor.L
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #27 -: Юни 28, 2015, 03:09:45 »

Питaте дали е по-добре човек да се държи мъжкарски или по-човешки. Ако правилно разбирам смисъла, който влaгaте в тези понятия, си представям, че би било много трудно човек да проявява по-човешко отношение, когато възприема останалите като зaплаха.
Оставам отворен за комуникaция.
Тодор Лaлов
Активен
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА