evropea.com - форум за паническо разстройство
Септември 10, 2024, 01:49:45 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Да се запознаем и да си помогнем като споделяме за ПР  (Прочетена 4793 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #15 -: Декември 30, 2011, 11:07:16 »

-
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 11:29:47 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Alice
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 404

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #16 -: Декември 30, 2011, 11:21:29 »

DG, като гледам момичето е достатъчно стреснато и без ти да я стряскаш допълнително. Да, когато се касае само до ПР, без физически проблем, нещата са по-лесни и преодолими.
Но често пъти ПР върви с агорафобия/ социална фобия/ депресия... и нещата някак си пак стават по-сложни... Не поощрявам никой да се самосъжалява, но като че ли и "стряскането" няма да й помогне много.
« Последна редакция: Декември 30, 2011, 11:24:10 от Medea » Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #17 -: Декември 31, 2011, 12:22:03 »

-
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 11:29:56 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
vesinci
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 45

Профил Ел. поща
« Отговор #18 -: Декември 31, 2011, 10:31:11 »

момичета нека през новата 2012 да станем малко по позитивни малко по смели и да  пием по една лъжица маината му на всичко и тва е ще се оправим има и по зле от нас само трябва да сме смели и да мислим и за хората около нас който също съсипваме малко или много смело напред и тва е весело изкарване на всички довечера 
Активен
arcobalena
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #19 -: Април 09, 2012, 08:18:55 »

Здравейте,току що се присъединих към вашия форум и прочетох повечето от публикациите и мненията на хора с подобни на моите проблеми.Аз съм с диагноза Страхова невроза от 8 години.Беше ми назначено лечение от психиатър от три медикамента,един от който Ривотрил.Лечението трябваше да бъде проведено в продължение на 1 година по определена схема,след което щеше да има промяна на схемата.Споделих проблема си с мой близък лекар и той ми препоръча да пробвам само Ривотрила,който като доза беше сутрин-вечер 1т от 0,5мг.Преди това бях пила Ксанакс около 5 месеца,но дойде момент ,когато вече не ми действаше,имах симптоми на ускорен пулс,безсъние,световъртеж,неправилно уросване на крайниците,тремори и ред други...Започнах с Ривотрила и се почувствах добре.Трябваше едновременно с това да спра кафето и цигарите(никога не съм била активна пушачка).Направих го.Промених начина си на живот,смених средите в които живеех и навиците си,елеминирах основния дразнител и всичко си дойде на място.След време на своя глава започнах да го взимам все по рядко,защото се чувствах добре,стигнах до 0,5мг на седмицата.Чудесно,тук отварям скоба за да кажа,че в живота ми се появиха нови,положително заредени емоции и хормона на щастието изигра своята роля.Пийвах на ядене по чаша червено вино и се чувствах много добре.След време,живота ме обсеби отново с неизменните проблеми и отново продължих с ривотрил-0,5 мг на ден,обикновенно сутрин,а вечер 1 час преди сън взимам един мелатонин.Сънят ми не е
пълноценен,сънувам много,събуждам се и т. н.,но се свиква при пълнолуние бодувам до сутринта:)...Имам случаи ,когато забравям хапчето и ми е добре до момента в който се сетя,че не съм го пила,тогава идва паника...така,че аз си мисля-зависимост-не,по-скоро самовнушение...
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #20 -: Април 09, 2012, 10:14:29 »

Мхм, много си права за самовнушението. Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
hpjon
Гост
« Отговор #21 -: Април 09, 2012, 10:36:35 »

Здравей, arcobalena,

"диагноза Страхова невроза" вече не съществува в международния класификатор на болестите. Причината да е подменена с определението паническо разстройство или друго тревожно разстройство е, че това не е заболяване. Следователно, когато не е заболяване няма как да бъде излекувано с хапчета.

Почети тук във форума - има вече доста писано затова. Разбирането, че не си болна е много добра отправна точка за успешен изход от състоянието ти.
Активен
rqcruzz
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #22 -: Април 23, 2012, 11:16:48 »

здравейте от вече година боря ПР живота ме преобърна като схватка с борец загубих много хора преди години брат баща който ни заряза с майка ми майка ми си е по 3 месеца в бг живея сам и гледам баба си може би единственият човек който остана в живота ми та както и да е.Не обръщайте внимание не слагам точки или запетайки просто не ми се мисли.Минах през какви ли не медикаменти ципралекс флунаксол и сега съм на золоф моля се това да е моето спасение вечер немога да спа когато заспа се събуждам със задух и бягъм към лексотана за да мога да излъжа съзнанието си пия милион вида хапове а съм едва на 25 моля се че наистина ще върна живота си изгубих комуникация с хората макар и това да ми е работата по цял ден да работя с хора.Мислил съм през какво ли не дори бях тръгнал на път да развия шизофрения като си бях изградил две допълнителни АЗ в себе си хора с който се разбирах и карах получавам пристъпи със сърцебиене и задух силни световъртежи губех ориентация но това вече го преживях.Моля ви за едно кажете ми как се нахъсвате като ви застигнат симптомите.Благодаря ви !
Активен

Животът е битка, за т'ва трябва да победиш.Всеки ден е подарък, който трябва да оцениш.
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #23 -: Април 24, 2012, 11:10:59 »

rqcruzz,здравей!
Ще ти споделя как аз се нахъсвах, когато ми се появяваха симптомите. Казвах си така, днес бяха силни, но не е задължително и следващия път да е така. Така си казвах. Имало е дни, когато ми е било трудно да стана от леглото, имало е дни, когато не съм излизала навън, имало е дни когато съм получавала силна ПА в центъра на града и съм се чудела как ще се прибера вкъщи. Но си казвах , ПА отмина, гледай напред, следващата ПА ще е полека.
Анализирах какво е било психосъстоянието ми преди конкретната ПА и така стигнах лека-полека до причината. ПА намаляваха, докато в един момент спрях да мисля за тях.Така стана, но ми отне година-две, докато осъзнах какаво се случва с мен.
Затова вярвай на пъво място в себе си и във възможностите на тялото ти и ще намериш път към решение на проблема, твой личен път. Защото ПР при всички ни иска една конкретна промяна да предприемеме, за да ни отпусне от хватката си. Твоята промяна може би е търсене на по-голяма сигурност и опора в живота ти, за да намалеят ПА. Може би ти трябват повече верни приятели и близки, които да са до теб, за да станеш по-уверен  и страха да намалее.Искрено ти желая бързо да настъпи тази промяна в живота ти!
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #24 -: Април 24, 2012, 06:07:51 »

Цитат
Защото ПР при всички ни иска една конкретна промяна да предприемеме, за да ни отпусне от хватката си.

Деликаси го е казала чудесно. Нямам какво да добавя освен това, че промяната по пътя на психотерапията е възможна не за няколко години, както казва, а буквално за няколко месеца. Иска се воля и упоритост и с помощта на правилния терапевт и тип терапия всичко може да приключи успешно и удовлетворително Smiley

Аз самият съм пример за успешна и трайна промяна. Вярвам, че всеки, който иска промяната може да я постигне.

Успех!
Активен
rqcruzz
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #25 -: Април 24, 2012, 09:31:10 »

Бях чел за някакъв вид игло-терапия незнам дали си заслужава готов съм да дам всичко само да си върна старият живот незнам золоф дали е добър препарат казват ми да не ги пия но немога трябва ми медикаменозна подкрепа иначе ще се предам изградих и второ аз с което все едно си помагам чувствам го така че все едно то е с мен в борбата.През какво ли не минах но наистина е така живота е битка в която трябва да продължиш всеки ден е подарък който трябва да оцениш.
Активен

Животът е битка, за т'ва трябва да победиш.Всеки ден е подарък, който трябва да оцениш.
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #26 -: Април 25, 2012, 12:59:48 »

Защото ПР при всички ни иска една конкретна промяна да предприемеме, за да ни отпусне от хватката си. Твоята промяна може би е търсене на по-голяма сигурност и опора в живота ти, за да намалеят ПА. Може би ти трябват повече верни приятели и близки, които да са до теб, за да станеш по-уверен  и страха да намалее.

Брилянтно добре формулирано... браво, delicacy, с твое позволение ще  отнеса това със себе си! Нужно ми е.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #27 -: Април 25, 2012, 01:15:34 »

За себе си бих добавила, освен това, което е написала delicacy, и да се научим да оценяваме това, което имаме Smiley
Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 78

Профил Ел. поща
« Отговор #28 -: Април 25, 2012, 05:42:33 »

Чета из форума и гледам на всеки симптомите, но няма такъв сякаш....който като мен да има основно гадене, най-често да му е лошо и след това сърцебиенето, виенето на свят и т.н.Много ме притеснява това гадене, когато ме споходи не преставам да мисля за болести и най-вече се страхувам от рак, бях чела някъде за една манекенка, която има рак на стомаха и тя имала гадене като симптом.
Как се разбира за такава болест, на кръвни изследвания ще покаже ли някакви отклонения в стойностите, освен това преди 2 месеца си правих гастроскопия и освен рефлукс, друго не ми казаха. Чрез тази гастроскопия вижда ли се нещо сериозно? Ако някой знае нека да каже, защото много се мъча с това гадене, имах доста дни в които бях добре, но в неделя срещу понеделник цяланощ ми беше лошо, въртях се без да мигна и на другия ден бях като парцал.
И като ми е лошо и ме обхваща една апатия, не ми се живее, не искам да си купува нищо....защото си мисля, че няма смисъл.
Има ли други с подобни оплаквания??
Активен
3321
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #29 -: Април 26, 2012, 10:18:21 »

Здравеите,  За  първи път пиша в такъв форум, аз от 14 години страдам от паническо разтроиство с наи различни фобии, и наи вече имам страх от смърта. Преди три години и половина загубих сина си и от тогава се въртя в някакав омагьосан кръг.Ходя на психиатър,пиех сероксат които го спрях преди нова година и сега съм в някакъв ад. Откакто една вечер получих замаиване а бях на работа и това беше през ноща  вече не сам човек, от една седмица  имам парене на езика и потдуване на устната съм в паника, мисля си че сам болна от наи лошата болест,снощи се прибрах хапнах малко сладко и ми стана зле,мислех че умирам,всеки ден е мъчение за мен.Какво става с мен страх ме е даже и на лекар да отида,немога да изляза.Извиняваите за правописа и благодаря ако ми отговорите.
Активен
Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА