evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 04, 2024, 09:04:49 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Какво е нервно лингвистично препрограмиране. Как влияе на ПР?  (Прочетена 1751 пъти)
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« -: Април 21, 2009, 08:45:20 »

Питам се това нов начин на поведение ли е или някаква аналитична школа, която бори страха. Нека познавачите да  обяснят повече!
Активен
poopo
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил
« Отговор #1 -: Април 21, 2009, 09:14:05 »

НЛП терапията и хипнозата дават бързи и дълготрайни резултати с всякакви проблеми на психическа основа от стрес до фобии и други по трудни за лекуване и тежки проблеми на психическа основа. НЛП разглежда мозъка като един изтънчен компютър, с който всички се раждаме но никой не ни дава наръчник за това как да го използваме възможно най-ефективно. До момента в който Др. Ричард Бандлер и Др. Джон Гриндър не създават НЛП и не систематизират най-ефективните терапевтични похвати за лекуване на всевъзможни проблеми на психическа основа с бърз и дълготраен резултат. НЛП и хипнозата залягат и в основата на другите полета, които Др. Ричард Бандлер създава а именно DHE (Design Human Engineering) и NHR (Neuro Hypnotic Repatterning).

В нета има достатъчно информация.
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 122

Профил
« Отговор #2 -: Април 21, 2009, 10:29:25 »

Здравейте! Poopo, радвам се да видя, че си на линия и със сигурност си най-запознатата от нас по тази тема. Знаеш, че доста изчетох, но все още има неща, които ми убягват. Реших тук да ти задам въпроса, за да може и другите да прочетат това, което ще напишеш. Доколко НЛП и хипнозата се препокриват, т.е. НЛП вид хипноза ли е или използва ли се при прилагането на НЛП хипноза? И още: смяташ ли, че НЛП може да се приложи на всеки? Задавам ти тези въпроси, като не очаквам от теб професионален отговор, а просто лично мнение. Желая ви хубав ден!
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил
« Отговор #3 -: Април 21, 2009, 04:46:54 »

Аз мисля, че има и други, които са запознати с този метод. Обяснението което мога да дам е в общи линии - значи има и хипноза, но най-важното след това е автосугестията или автохипнозата. Т.е. сам, със силата на мисълта си и с ресурсите на собственият си мозък, се опитваш да "препрограмираш" съзнанието си, за да пребориш страховете, натрапливите мисли.Защото, ако очаквате,  че някой друг може да ви свърши работата вместо вас, просто не се залавяйте. НЛП се използва много широко и в бизнеса и в много други сфери от живота. Общо взето е начин на ново мислене.Разбира се , че може да се прилага при всеки.Защото всички знаем как започва една ПА.Почти при всички симптомите са еднакви.Те са физически дискомфорт, който обаче е породен от мисли, а тези мисли причиняват изливането на адреналин в организма, който пък причинява симптомите. Виждате ли затворения цикъл.Е как ще излезеш от това състояние. Ами.... променяш мислите, и от там нататък всичко постепенно си идва на мястото. А хипнозата  е за да ти даде твърдата почва и увереността на която да стъпиш. Не знам дали го обяснявам както трябва, но поне аз така съм почувствала нещата.
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА