evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 09:51:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 310 311 [312] 313 314 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 384151 пъти)
theshadow
Гост
« Отговор #4665 -: Август 07, 2013, 08:59:19 »

@Фатмагюл

Има открити заболявания на психиката, свързани с религията.

По принцип още Фройд приравнява религията на масова невроза.

Например- ходенето на църква под страх, че ако не се отиде и на човек ще му се случи нещо лошо... Регулярното молене, също и моленето по определен начин... Религиозността за спасението... Религиозността за вината... Най-вече религиозността за страха... Покрива наистина неврозните състояния, начело с ОКР.

Но факт е, че има и религиозни хора, които не изпитват такива желания, така че не може всички, които имат някакви религиозни убеждения, да се слагат под един знаменател.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #4666 -: Август 08, 2013, 07:24:40 »

Theshadow, ще ти отговоря тук, да не ти спамя темата, че по принцип много обичам да спамя, но нещо напоследък съм на друга вълна. Да ти кажа, че съм изчела куп книги и малко ми е дошло до гуша от това. От около 15 годишна чета книги с психологическа насоченост, източна философия и все в този дух. Не мога да кажа, че съм навътре в психологията, но не съм и много боса. Относително. Чела съм Фройд, но много отдавна. Всъщност това беше първата ми книга май с психологическа насоченост. Разни йоги, опитвала съм се да медитирам, може би и съм успявала до някъде......
На мене ми липсва, както ти писах и на лични време за почивка, както и помощ в домакинството. Това е основното, което ме мъчи. Отделно, тъй като доскоро живота ми беше ужасен, на два пъти се опитвах да го променя чрез....... силата на мисълта  Grin А също и да си обясня къде съм сгрешила, че живота ми е такъв, какъвто е. Въобще много въпроси исках да си обясня. И си спретнах две нервни кризи, диагнозата ми е неясна....
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
theshadow
Гост
« Отговор #4667 -: Август 08, 2013, 08:08:58 »

А аз нямам против да се пише по онази тема... Тя е затова- да се пише по нея.

Това с йогите, с източната философия... Подхождам много критично, защото доста мошеничество има... И някои от тези мошеничества се пробутват от векове...

Тази техника, която написах, първоначално иска половин час занимания с нея преди лягане. Както писах, накрая организмът запомня състоянието на отпуснатост и може да го възпроизвежда за секунди. Което пък свойство се ползва във втората техника, която е своеобразно надграждане на първата и позволява прилагането и, където и да се намира човек, каквото и да прави.

Но това не се постига от раз и не отменя почивката.

За почивката... Трябва да си вземаш почивката, дори ако за целта примерно зарежеш частично домакинството. Дори ако трябва и за по-дълго да го  зарежеш, ако ще атомна бомба да падне, след като го зарежеш- важното е да си отпочинала. Защото... Каква ти е ползата да речем от изрядно домакинство, ако нямаш здравето да му се насладиш като свое постижение и накрая си преуморена до степен да си вредиш? Аналогично и с работата- ако ти съсипва здравето като те лишава от адекватна почивка- в един момент парите, които изкарваш от работата, ще ги даваш за здраве- има ли смисъл?

За смисъла на живота и за грешките в него... Моята житейска позиция е, че никой човек не може да сгреши при вземане на решения в личния си живот (за друго може и да сгреши, но за това- не може да сгреши)...

В смисъл... В даден момент "Х" човек постъпва точно така, както може да постъпи. После- трупа си опита и продължава напред. Но ако върнем назад времето, преди да е натрупан житейският опит, то същата ситуация "Х" ще се повтори със същия краен резултат за избор на нашия примерен човек- т.е. без да се ползва от натрупания свой опит, човекът ще постъпи по същият начин, по който е постъпил и това ще е всеки път, колкото пъти в миналото го връщаме, стига да е лишен от опита си.

Каквото и да се случва в живота на човека, то носи опит- дали положителен, дали отрицателен... Но опит...

Така че след като човек трупа опит в живота си, който опит после несъмнено му е от полза- дори да не е за него лично, а за да го сподели с други хора да речем... Всичко е наред.

Ето защо не бива да се притесняваш, че някъде назад в живота си нещо си сгрешила... Не си сгрешила нищо... Всичко е наред, защото със сигурност си получила опит, който те ползва и теб самата, а може да е от полза и за другите. Това, съгласи се, не е никак малко.

Опитът е всичко, което човек взема със себе си от миналото. Затова остави само най-хубавите си спомени от миналото със себе си, за да си ги припомняш. И се насочи към моментът "Сега". Сега е важното. Как живееш сега, това е безценно, за да може в един бъдещ момент като се обърнеш назад във времето, да имаш съхранени хубави спомени.

Според теб така ли е?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4668 -: Август 08, 2013, 09:35:38 »

Ами така си е. Ако приемем, че прераждане не съществува, по принцип живота няма абсолютно никакъв смисъл, защото накрая всичко свършва. Ако трябва да се търси смисъл, то смисъла е тук и сега и никъде другаде. Максимални удоволствия, работа за удоволствие и това е. Само че не се получава на практика, защото животът е устроен сложно. На мен това ми се върти в главата на кратко:защо е нужно всичко да се върти около парите, след като може да се намери алтернативен начин всички да са сравнително добре?Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
theshadow
Гост
« Отговор #4669 -: Август 09, 2013, 08:23:56 »

Защо около парите...

Четем по вестниците за откраднати милиони и милиарди... Това са непохарчваеми пари. Да харчи, да харчи и да не може да ги изхарчи... Ако харчи- защото може и да не изпитва такива желания (у нас- не, но у чужденецията имаше такъв случай за някакъв много богат, дето умрял от глад, понеже му се видяло прекалено да дава пари за храна)... Тези, дето са ги откраднали, ще си ги носят в гроба, а междувременно ще треперят дали някой от техния сорт няма да им поръча убийци за тях или да им застрашат семействата, само и само парите от една банкова сметка да отидат в друга с друг собственик... Това са хора с тежко увредена психика... За щастие малцина, които имат такъв проблем, успяват да достигнат до такова ниво на падение...

Но проблемът си го има... Виждаме го например в лицето на работодателя, който плаща една заплата, а осигурява на по-ниска, за да си спести своята част от осигуровките на работника, което обрича последния на по-ниска пенсия по-натам, когато няма да е в състояние повече да работи, а пенсиите в България, най-ниските пенсии са такива, че е равнозначно на старини в глад и в мизерия... Виждаме го в лицето на скъперника, който за невърната 1 стотинка ресто в магазина ще крещи все едно е дошъл края на света и точно тази 1 стотинка ще му реши всичките финансови проблеми- просто- горката продавачка... И т.н.

Докато това увреждане на психиката го има- няма да се търси алтернативен начин всички да са добре или ако все пак е намерен- той няма да се реализира, понеже точно тези хора ще му намерят начина да крадат и да прецакват останалите. Бай Ганьо- хамелеон в спец-акция един вид...

За живота... В живота има проявена много безсмислена жестокост  с източник някои хора.

Затова съм на принципа, че човек трябва да помни само хубавите ситуации, а от лошите да помни само опита си, за да е способен да върви напред и да се чувства добре в кожата си. Също така да е способен за хубавото да предаде щафетата нататък на онези хора, които го заслужават.

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4670 -: Август 09, 2013, 06:59:57 »

Съгласна съм с Метатрон, който и от двамата да е оригинала, че биг брадър е нищо в сравнение с форума : ))))))))))))))))
Искам да ви кажа нещо... Г-н тодоров на мен лично е имало случаи да ми помага, за което съм му благодарна и го уважавам. Освен това, вече три години си пишем във форума.
Хпджон също ми е помагал много и ме е подкрепял, когато съм имала нужда от това.
Затова отказвам да заставам на която и да е от двете страни от тук нататък.

Г-н тодоров, отказвам да повярвам, че копираното писмо е от хпджон. Ако не се лъжа, когато го баннаха, някой се опита да си направи ник отново с хпджон и тогава истинския хпджон се беше притеснил........ Не помня точно какъв беше случая. Възможно е някой да се представя за него и да използва сагите ви с него.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Метатрон (original)
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 18

Профил
« Отговор #4671 -: Август 09, 2013, 07:02:19 »

Съгласна съм с Метатрон, който и от двамата да е оригинала, че биг брадър е нищо в сравнение с форума : ))))))))))))))))
Искам да ви кажа нещо... Г-н тодоров на мен лично е имало случаи да ми помага, за което съм му благодарна и го уважавам. Освен това, вече три години си пишем във форума.
Хпджон също ми е помагал много и ме е подкрепял, когато съм имала нужда от това.
Затова отказвам да заставам на която и да е от двете страни от тук нататък.

Г-н тодоров, отказвам да повярвам, че копираното писмо е от хпджон. Ако не се лъжа, когато го баннаха, някой се опита да си направи ник отново с хпджон и тогава истинския хпджон се беше притеснил........ Не помня точно какъв беше случая. Възможно е някой да се представя за него и да използва сагите ви с него.

Ми то не е далеч от акъла - някой бай х*й ще да е.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4672 -: Август 09, 2013, 07:14:40 »

Верно, ти беше се прекръстил накрая Мегатрон, май............?!  Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Метатрон (original)
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4673 -: Август 09, 2013, 07:21:10 »

Верно, ти беше се прекръстил накрая Мегатрон, май............?!  Grin

Не аз съм си метаТрон. всички други са жалки копия на оригинала.  Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4674 -: Август 09, 2013, 09:01:26 »

" Г-н тодоров, отказвам да повярвам, че копираното писмо е от хпджон. Ако не се лъжа, когато го баннаха, някой се опита да си направи ник отново с хпджон и тогава истинския хпджон се беше притеснил........ Не помня точно какъв беше случая. Възможно е някой да се представя за него и да използва сагите ви с него."

Това е той. Все пак писмото не е едно. Само че съм настроил пощата от него да си влиза в "спам", а както знаете той се почиства редовно. Ако се върнем назад това не е единственият път, в който внасям яснота около него и неговите другари "терапевти". То не беше стратегическа терапия, не бяха чудеса. Всичко е един балон, а с този мейл балона стана явен за всички, До сега беше ясен само за мен Smiley
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Метатрон (original)
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4675 -: Август 09, 2013, 09:06:31 »

" Г-н тодоров, отказвам да повярвам, че копираното писмо е от хпджон. Ако не се лъжа, когато го баннаха, някой се опита да си направи ник отново с хпджон и тогава истинския хпджон се беше притеснил........ Не помня точно какъв беше случая. Възможно е някой да се представя за него и да използва сагите ви с него."

Това е той. Все пак писмото не е едно. Само че съм настроил пощата от него да си влиза в "спам", а както знаете той се почиства редовно. Ако се върнем назад това не е единственият път, в който внасям яснота около него и неговите другари "терапевти". То не беше стратегическа терапия, не бяха чудеса. Всичко е един балон, а с този мейл балона стана явен за всички, До сега беше ясен само за мен Smiley

господин Тодоров в какво се състояха другите писма на този момък
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4676 -: Август 09, 2013, 09:12:42 »

В подобни глупости. Доста по-вулгарни само че.
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4677 -: Август 09, 2013, 09:27:39 »

Защо тогава е писал толкова неграмотно?И няма ли начин това да се провери на 100%?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4678 -: Август 09, 2013, 09:54:43 »

Защото не му пука, това не е част от образа който се опитва да изгради. Той винаги е писал по този начин в нашата кореспонденция. Агресията и циничността съвпада и с грамотното писане във форума. Просто проследете всички епитети, които използва и ще ви стане ясно.
Активен

redjon
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 92

Профил
« Отговор #4679 -: Август 09, 2013, 10:25:06 »

Кои са моите другари терапевти?
Как можеш да си сигурен, ама абсолютно сигурен, че това съм аз?
Колко са писмата?
За какво става въпрос в тези писма?
Защо са писани тези писма? - какъв може да е мотива на писалият ги?
Каква е яснотата, до която достигна, защото само на теб ти е ясно, на мен и на останалите не е - какво стана ясно?
Този емейл ти ли си го измисли?

Въпроси, чийто отговори може и да внесат малко яснота по въпроса. Явно е, че искаш да разиграеш някаква фантазия - разиграй я докрай. В личните си съобщения тук във форума от днес следобяд ми говориш за прелъстяване на клиентки - това ли е проблема при теб след като реши споделеният от теб проблем с родителите ти?

Мислиш ли да продължиш личната си терапия и ако не, то защо, след като е видно, че тя ти е много, много необходима?

Ако си искрен и отговориш подробно, така както отговаряш безумно подробно за фройдистките си наклонности, то истината ще придобие по-ясен вид - в това би трябвало вече да си сигурен.
Активен
Страници: 1 ... 310 311 [312] 313 314 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА