evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 24, 2025, 06:03:57 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 301 302 [303] 304 305 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 390613 пъти)
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #4530 -: Февруари 01, 2013, 09:08:14 »

Най-хубавото според запознатите е , че не е нужно да вярваш за да действа. Представлява стимулиране на определени точки чрез потупване , и така се поправят енергийните потоци . А бе доста фантасмагорично звучи на пръв поглед и едновременно доста логично като се запознаеш. Аз дори си купих книга , и сега я чета . Иначе повече инфо на http://www.tes.bg/ .  Има и клипове в ютуб . Там едно младо момче доста добре обяснява Smiley
Честно да си приязная, не знам дали само едно потупване може да оправи работата . Струва ми се че това е един вид внушение.
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 83

Профил Ел. поща
« Отговор #4531 -: Февруари 02, 2013, 03:20:23 »

Ами и на мен така ми се струва ,но всичко е обяснено.... няма плацебо ефект . Потупването става на определени точки ...около  9 + 4 пръста ...значи на 13 места . През тези точки минават енергийни меридиани . Според автора на книгата 99% от всички физически и психични проблеми са на основа на неправилно протичане на енергията . Чрез потупването пускаме някакъв електро импулс и "поправяме" правилното протичане на енергията.

Беше даден пример за страх от кучета : След ТЕС-ането , страха не че изчезва , но просто реакцията към него се променя и не се активира инстинкта "бягане" ( казвам го с мои думи ) . Нещо такова ... още чета ... Smiley . Има хиляди отзиви че техниката помага.
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4532 -: Февруари 02, 2013, 03:29:01 »

Просто за инфо споделям интересна история , която сред ТЕС средите е известна като историята на Мери :

Мери , имала 20-годишна фобия от вода. Едвам се къпела 1 път седмично във вана с не повече от 5см. вода в нея .  Ходела на много психотерапевти , но ефектите били минимални. Отнемала и много физическа и психична енергия за да се къпе , с много странични ужасяващи симптоми.  Един ден психотерапевта при който била ( не се сещам защо , явно е изучавал китайската медицина ) , решил да потупа някои точки ( като акопунктура , само че без игли , а с ръце) . След 2 минути резултата бил шокиращ. Мери скочила и казала че вече не я е страх и тръгнала да бяга към двора , където имало басейн. Доктора се стреснал че нещо се е побъркала.... и хукнал след нея. Момичето седнало на ръба на басейна и казала на доктора че нищо и няма , потопила си краката в басейна и почнала да се плиска с вода . Това мисля че беше човека който е открил ТЕС , а след това други са я доразвили и опростили.  Нз колко е вярна историята но ... Smiley
Активен
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #4533 -: Февруари 02, 2013, 09:48:47 »

Според мен тази история е само във фантазиите на някой, който е решил да прави пари, чрез внушение. Не лоша практика признавам...
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #4534 -: Февруари 03, 2013, 07:40:33 »

Ами, да това си е направо супер начин да изкарваш някой лев на гърба на страданието на хората Cry
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4535 -: Февруари 04, 2013, 10:53:04 »

" Според мен тази история е само във фантазиите на някой, който е решил да прави пари, чрез внушение. Не лоша практика признавам... "

За съжаление е много вярно. Поради актуалното изказване на Пламен Димитров за "позитивното мислене", което лично аз подкрепям с две ръце, би могло да се развенчаят търговските "маневри" на книгопродавците за лесно справяне с каквото се сетите. Дано все още хората не са толкова отчаяни, та да си купуват "уроци за щастие". Това би било много тъжно.

Активен

http://ttodorov.alle.bg
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4536 -: Февруари 05, 2013, 01:33:44 »

Не ми допада отношението ви. По-добре 1-во проучете въпроса поне малко . Г-на Тодоров , струва ми се че вие дори не искате да допуснете че подобно нещо съществува от чисто научна гледна точка .  Не вярвам толкова хора да апелират и да се занимават с ТЕС , ако беше хептен простотия и измислица .  Wink
Активен
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #4537 -: Февруари 05, 2013, 06:42:40 »

Те и доста хора вярват и апелират относно повторното раждане на Исус, че и маса потдръжници имат... Ако питаш повечето от тях, ще видиш че вярват безрезервно, нали? А сега кажи, че имаш тяхното виждане. Едва ли го имаш, защото според теб това звучи сектантски, така ли е?

Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4538 -: Февруари 05, 2013, 10:15:18 »

" ... Г-на Тодоров , струва ми се че вие дори не искате да допуснете че подобно нещо съществува от чисто научна гледна точка . "

От чисто научна гледна точка, това е пълна шарлатания, пошло сугестивно начинание, за по-лесно внушаеми и отчаяни хора, с неясни резултати, които даже могат да навредят, а проблемите да се задълбочат, просто защото по тях не се работи конструктивно. Можем да го наречем "клон на положителното  мислене", което ни залива напоследък и което науката много отдавна е определила, като психологичен защитен механизъм. Така, почуквайки по главата си и повтаряйки по няколко пъти "аз съм наред", човек се отдалечава от реалността си и действителността си, в която има много неща за решаване, които не са наред и не могат да се наредят с почукване, където и да било.
Активен

Nia_gara
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #4539 -: Февруари 05, 2013, 07:14:29 »

Здравейте 

Следя одавна форума и реших да се регистрирам провокиран от дискусията за ТЕС. Искам само да споделя опит. Благодарение на ТЕС моите фобии намаляха значително. Очаквам дори да изчезнат докрай. Усещам с цялото си същество, че това е техника, която е много много сполучлива. Консултирал съм се и със психолог - той казва, че може само да помогне но не и да навреди.
Според мене не може да е шарлатания - шарлатаните са хора, които печелят и го правят мистериозно. Какво е спечилил създателя на ТЕС от мен - нищо! Печелившия съм аз защото имам поносимост вече към фобиите ми.

Дано да съм ви бил полезен.
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #4540 -: Февруари 05, 2013, 09:59:03 »

Ха, ха, ха!
   Темата за ТЕС започва да прилича на темата от миналата пролет за ЕМДР-а. Явно пролетно време психолозите тръгват за лов на вещици. Тази пролет на ред са ТЕС и позитивното мислене.
  Един съвет от мен - не спорете с Тодоров, не е градивно. Той отрича по принцип. Във форума има достатъчно примери за това. Направете каквото смятате, че ще е полезно за вас. В крайна сметка няма какво толкова да загубите. На различните хора помагат различни методи. Дори и да не постигнете успех с даден метод, това няма да е грешка или провал. Това ще е само опит, че този подход при вас не работи.

А колкото до приемането на различните методи и техники, както и на всичко ново и различно,  всеки приема нещата от позицията на широтата на своя кръгозор.

От собствения ми опит: това, което настървено се отрича на един етап, после се оказва, че работи добре.

Нека не забравяме, че Джордано Бруно  е бил изгорен на клада.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4541 -: Февруари 05, 2013, 10:42:31 »

В този форум Тодоров /грешника/ отрича всяко нещо, което не е наука. ТЕС е нищо! Дали някой вярва в него, или не си е личен избор. Но до науката "психология", или до практическото и използване "психотерапия" да се лепнат подобни популярни и разбира се шарлатански методи като ТЕС не е допустимо. В това число разни молитви, холотропни дишания, споразумения, приоми от филми, като "тайната" и друга търговска глупост .... В психологията нищо от изброеното не фигурира. Всичко е една търговска измислица, продажба на щастие на "килограм". Цинично от научна гледна точка, арогантно.
Ема, Хпджон /който не пропусна да ми прати личен мейл след мнението ми за ТЕС/ и други еднодневни никове - разберете, науката борави с едни средства и методи, принципи, приоми. Там не влизат подобни глупости, с които си вадите хляба. Няма и да влязат. За науката всичко това е откровена шарлатания. И няма как да бъде друго яче. Та, ловете си шарани на воля,  докато можете. Никой не ви забранява. Само е добре да разграничите пошлата, популярна психология, от науката психология. Тази наука е една, без значение, дали за Тодоров, или за Филанкишията. Всеки има право на личен избор да чете и да вярва в каквото си иска, но да се изкривяват понятия, да се слага и мокрото покрай сухото, да се твърди че нещо е революционно откритие в "психологията" ... това е подлост.
Активен

Supercell
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4542 -: Февруари 05, 2013, 11:03:41 »

Искам да споделя мнението си относно ТЕС. Заинтересовах се от техниката през 2010 година, купих си книга свързана с нея, в последствие ходих и на семнир , оргарнизиран от човека, който я разпространява в България. В последствие изтеглих и изгледах всички видео серии от семинарите на създателя на техниката Гари Крейг. Прилагал съм техниката върху себе си и други хора, виждал съм я как работи на живо. Трябва да се отбележи че техниката съвсем не е проста и лесна - това е което виждат повечето хора - почукване по точки и казване на определени фрази. Има множество различни подходи които се използват при прилагането в зависимост от проблема. Изисква се много опит и теория за да може човек да се справи с по - сложен проблем. Също така едно от основните неща които спират ефективността на техниката е подсъзнателния обрат, или "задколисната игра" . Например когато човек на съзнателно ниво мисли че иска да се освободи от даден проблем , но на подсъзнателно ниво свързва проблема с получаването на любов. Началните фрази в ТЕС целят именно преодоляването на психологическия обрат. Също така искам да отбележа че ТЕС не е панацея или решение на всеки един физически или емоционален проблем, неговото действие си има определени граници и определена зона на действие. Ще дам пример - ако човек продължителен период по цял ден си седи в къщи и няма никаква дейност която да му е интересна - нормално е да е в депресия, и независимо колко ТЕС прави, няма да се почуства по - щастлив, докато нещо не се промени по -радикално в начина му на живот.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4543 -: Февруари 05, 2013, 11:34:45 »

Всички тези механизми са изучавани дълбинно и систематично от науката психология. Тя има единна терминология в целият свят, което е един от белезите че дадено "нещо" е наука. Съпротивата от промяна е нормален психологичен механизъм. Изобщо, ТЕС е точно толкова ефективен, колкото е плацебо ефекта достигнат при различни експерименти. В този смисъл ако се изгради една доволно подобаваща внушителна среда, ритуали и схеми и т.н. мога да накарам клиентите си да белят глави с лук докато стигнат сърцевината и после да обявя завидни резултати. Проблема е че няма да са по-завидни от процента на плацебо. И така този ефект отваря врати за всякакви глупости - почуквания, заклинания, повтаряне на откровени глупости като " аз съм ок, не ме страх" и т.н., с ясната цел да се отклони вниманието на човека от действителният проблем.
Да се работи с човешки пролем и отговорност. Тази отговорност тежи. Тази тежест влияе на факта, че човек който се е нагърбил с тази работа, не си играе с теория на вероятностите, плацебо ефекти или тем подобни. Подобнис пециалисти учат наука. Както в математиката няма спор че 2+2 е 4, така и психологията няма как, някакви почуквания да са наука.
Може би не знаете, но ощюе Фройд, когато е трябвало да насочи мислите към свободни асоциации като че ли "магично" е докосвал челото на анализанта, с ясната уговорка че той ще си спомни след това някакъв забравен болезнен спомен. И о чудо! Той успявал. Естествено преди това е трябвало да "раздаде картите" както трябва, да убеди човека че това наистина ще се случи. Така дори бащата на психотерапията се възползвал от субективната човешка природа да вярва в глупости, за да си свърши работата. Чудеса няма, с почукване човек може да отложи това да се сблъска лице в лице с действителният си проблем, но в повечето случаи проблемът застига човека. Колкото и хубаво, лъскаво покривало да се създаде за една рана, не е начинът да се излекува, като се покрива - напротив. В гноясалата рана трябва да се бръкне, неправилно зарастналата кост трябва първо да се счупи ... и всичко това е болезнен момент. Психотерапията, истинската, е болезнена в някои свои етапи, защото тя не покрива раната, не учи човек да се прави все едно че я няма, тя бърка вътре. А за да се бърка в раната на някой, се изисква едно точно определено обучение, един път който да се мине, много дълъг и труден. Точно такъв, който всеки човек трябва да премине подлагайки се на терапия.
И още нещо забелязвам във вашето изказване - няма специалист психотерапевт, който да разделя проблемите на леки, или тежки. Запомнете го това. Тежестта на проблема е в преживяването на самият проблем от автора. Това определя тежестта.
Второто нещо, което ми подсказва че нямате и идея какво вършите - самата поява на проблем е апел към промяна. Да запушваме този апел с потупвания и "заклинания", които видиш ли са моден писък е ... сетете се сам. Човек може да претърпи развитие, само ако по конструктивен начин се изправи срещу проблемите си, посмее да го направи, да ги реши, да усъвършенства себе, да излезе по-силен от тази борба, за да се отправи към следващата. Какво предлагате вие? Да забрави проблемите си, да покрие раните си с кадифе, че да му е по-удобно? Нима това не е един тласък да бъде още по-безпомощен от преди? Няма такава психология и психотерапия, която да тласка към това. Към това тласкат най-различни езотерични учения. Те имат полза да произведат безпомощни хора, които да ги следват. Подобен е и принципа на рекламиране на абсолютно ненужни продукти, които трябва да се купят. Този, който вие обучавал да се предлагате е допуснал много сериозни грешки.
Активен

Supercell
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4544 -: Февруари 05, 2013, 11:58:52 »

Спора по темата е безсмислен , обобщавате на база опит и вярвания , които са ограничени, нямате реални познания за техниката, а само някаква изградена идея  " да нещо от сорта на позитивно мислене ". Аз само изложих моята гледна точка, не работя това и не се предлагам Smiley
Активен
Страници: 1 ... 301 302 [303] 304 305 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА