evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 03, 2024, 10:52:54 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 276 277 [278] 279 280 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 384045 пъти)
Little Овненце
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #4155 -: Август 08, 2012, 08:52:43 »

Оле,а аз се боря с килограмите,само качвам,ям с огромен апетит. Какво е това чудо не знам. От време на време ми става и на мен едно никакво,припотявам се и все едно ми прималява. Ама нищо ново де. Ясно си е от къде идва. Преди малко се върнах от разходка. Вървях около 7 километра,и като се върнах и седнах на дивана да отдъхна и ми стана зле. Ама наистина хора,до кога така? Не можем вечно с тия страхове.

Моят терапевт ми се обади. Ще се видим тази събота. Хапчетата много ги забравям,може и от това така от време на време да ми става едно никакво. Но съм сигурна,че ако питам терапевта ми,той пак ще каже : едва ли е от това...ами тогава от какво е? Просто няма отърване явно. Рано или късно То ще се появи пак.
Не знам вече,много приказки се изприказваха,много коментирахме и обменяме опит,но с нас май много не се променя. Дали някой приеха състоянието си вече и не му се плашат,дали им мина напълно,кой знае.......аз се измарям много вече,а и тази жега,мачка ме,главата ми ще се пръсне....на работа като съм на климатик,ми се доспива зверски,едва издържам,на хладината явно се отпускам.Но у дома и матрака е горещ,не мога да разпусна. Постоянно се потя и ми е усилно.....

Надявам се скоро жегите да престанат 

Хайде за сега чао

Хубава вечер на всички 
Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #4156 -: Август 08, 2012, 09:56:56 »

Оле,а аз се боря с килограмите,само качвам,ям с огромен апетит. Какво е това чудо не знам. От време на време ми става и на мен едно никакво,припотявам се и все едно ми прималява. Ама нищо ново де. Ясно си е от къде идва. Преди малко се върнах от разходка. Вървях около 7 километра,и като се върнах и седнах на дивана да отдъхна и ми стана зле. Ама наистина хора,до кога така? Не можем вечно с тия страхове.

Моят терапевт ми се обади. Ще се видим тази събота. Хапчетата много ги забравям,може и от това така от време на време да ми става едно никакво. Но съм сигурна,че ако питам терапевта ми,той пак ще каже : едва ли е от това...ами тогава от какво е? Просто няма отърване явно. Рано или късно То ще се появи пак.
Не знам вече,много приказки се изприказваха,много коментирахме и обменяме опит,но с нас май много не се променя. Дали някой приеха състоянието си вече и не му се плашат,дали им мина напълно,кой знае.......аз се измарям много вече,а и тази жега,мачка ме,главата ми ще се пръсне....на работа като съм на климатик,ми се доспива зверски,едва издържам,на хладината явно се отпускам.Но у дома и матрака е горещ,не мога да разпусна. Постоянно се потя и ми е усилно.....

Надявам се скоро жегите да престанат 

Хайде за сега чао

Хубава вечер на всички 

Според Фройд "грешките" на човек показват какво той иска наистина. Това важи както за грешките на езика при говорене и писане така и при забравянето на това да се извърши нещо. Щом забравяте да си вземете лекарствата това означава,че вие всъщност несъзнавано искате да имате симптоми, защото тези симптоми ви носят някаква полза.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4157 -: Август 08, 2012, 11:22:01 »

А каква съпротива колега би предизвикало това разкритие?
Smiley
Активен

http://ttodorov.alle.bg
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #4158 -: Август 09, 2012, 09:37:50 »

Ммм-да-аа!
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4159 -: Август 09, 2012, 09:41:38 »

Моля г-н Тодоров да изкаже мнение за това изказване : Щом забравяте да си вземете лекарствата това означава,че вие всъщност несъзнавано искате да имате симптоми, защото тези симптоми ви носят някаква полза.

Аз лично се обърках напълно сега!!! Моят терапевт твърди съвсем друго нещо по въпроса за забравянето на лекарствата.

Моля г-н Тодоров да каже какво мисли за това.

Нищо лично anonymous,просто събирам мнения,това много ми помага.

Благодаря !!
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #4160 -: Август 10, 2012, 09:38:05 »

Маруся, и на мен ми се е случвало да забравям лекарствата си.Обясняваха ми го с факта, че мислите ми вече са на друга вълна и концентрацията ми върху страха е намаляла.
Активен
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4161 -: Август 10, 2012, 09:56:36 »

Литъл овненце,Т.Тодоров веднага си е казал мнението,по много готин начин!
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4162 -: Август 10, 2012, 02:57:41 »

Съжелявам,но не го разбирам много  Embarrassed

Искам да споделя нещо друго. Разделих се с моето момче, в смисъл ..оказа се,че аз съм била заблудената малка овчица и не съм виждала очевадното. Е, добре,че така стана,за да стана на ясно все пак. Всичката работа,която прилагах върху себе си сега ми помогна да приема тази раздяла не като загуба,а като крачка напред и то крачка към по-доброто. Тежко ми е,заболя ме от думите,но в крайна сметка ми проблесна. Сега ще отворя сърцето отново за останалите Smiley

За тези,които знаят цялата ми история- не ме съжелявайте,нямам нужда от това.Не е за съжеление моето, за хубаво е. Щом се е стигнало до там,значи не е бил той човека,което от своя страна означава,че страданието ми е излишно  Wink
Активен
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4163 -: Август 10, 2012, 03:02:58 »

По този случай,поздравявам всички съфорумци с песента на АББА "Победителят взима всичко"
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4164 -: Август 10, 2012, 03:57:12 »

lotxen сърдечно благодаря за уникалната песен. Не мога да се спра да я слушам. Знам я от години,но никога не съм се задълбочавала в нея. Няма нищо случайно по света ... Благодаря още веднъж 
Активен
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4165 -: Август 10, 2012, 04:15:47 »

Литъл,радвам се,аз не мога да спра да я слушам,от 14 годишна,вече съм на 45!
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4166 -: Август 11, 2012, 07:07:04 »

" Аз лично се обърках напълно сега!!! Моят терапевт твърди съвсем друго нещо по въпроса за забравянето на лекарствата.

Моля г-н Тодоров да каже какво мисли за това."

Забравянето, на каквото и да било, винаги е продиктувано от едно нещо - неудоволствие. Дали ще забравим телефонен номер, или да си навием часовника за ставане, или .... лекарствата, всичко има една функция - да ни отдалечи от нещо, което за нас е неудоволствие. Някои в този случай, ще се презастраховат и в най-точният момент ще си пият лекарствата- задължително по средата на хранене, втори ще изчислят нещата така,че да са се запасили с лекарства за ваканцията, други услужливо ще "забравят", че трябва да ги пият, просто така .... всичко това са несъзнавани съпротиви, срещу ефекта на самите лекарства. Човек, който пие лекарства, без да е наясно със своята ситуация иска да съботира техният ефект. Това разбира се не е случайно и си има своята логика, но е малко по-сложно за обяснение.
Активен

Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4167 -: Август 12, 2012, 11:51:40 »

А дали ви е сложно да обясните ?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4168 -: Август 12, 2012, 04:11:34 »

Симптомите са психологично "богатство". Ако се абстрахираме за момент, колко много човек страда от тях, можем да видим, каква печалба носят.
Лекарствата премахват симптомите, съответно и печалбата от тях, за която са създадени. Така, както печалбата е несъзнавана и недостъпна за логиката и съзнанието, но я има, така има и несъзнавани механизми имащи за цел да предпазят "отнемането" на симптомите. Подобна несъзнавана съпротива има към всичко, което застрашава да се намеси в развновесието, създадено чрез симптомите.
Активен

Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #4169 -: Август 13, 2012, 08:27:24 »

Много интересна интерпретация. Вие, психолозите  сте специалисти  в това да обяснявате поведението и живота  изобщо  с тези сложни и непотвърдируеми обяснения.  
 А не може ли човек да забравя лекарството си просто защото се чувства по-добре? Това е лекарство, което се пие с месеци и е много нормално когато си по-добре, да го забравяш. Самият ангажимент ежедневно да вземаш хапчето е потвърждение на това, че имаш сериозен проблем.  
 Когато не се чувстваш добре – го вземаш редовно. Просто симптомите ти напомнят да го  вземаш. Но когато си относително  добре, не те тревожат симптомите, имаш други ангажименти и т.н.  е много нормално да пропуснеш.
 Освен това, в случая  тече и психотерапия. Нали това е нейния смисъл – да се промениш, че да спреш хапчетата?  Така те неусетно  стават непотребни.
 И не на последно място, май никой тук не смята, че хапчето може да те излекува.  В тази връзка дали подсъзнанието не знае, че хапчето не лекува и съвсем  като страж  на тялото иска да  го предпази  от вредите на медикамента? Така когато си зле – съзнантелно избираш да пиеш хапчета. Когато си добре – подсъзнанието ти работи в твоя защита и ти дава друга посока.

ПП Като ви е трудно да го обясните, как успявате да го прилагате на практика в работата си? Когато човек е специалист по нещо, то той трябва да може да го обяснява много лесно и разбираемо. По това се различават специалиста и неспециалиста.  Единия го дава лесно разбираемо и смилаемо, другият използва "купешки" думи за да обясни.,
« Последна редакция: Август 13, 2012, 08:30:35 от Ema » Активен
Страници: 1 ... 276 277 [278] 279 280 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА