evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 01:57:27 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 272 273 [274] 275 276 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 393580 пъти)
delicacy
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #4095 -: Юли 18, 2012, 10:27:19 »

Четох някъде, че хората с ПР, били доста смели, извън ирационалните си страхове. Освен това те били и доста креативни и с нестандартно мислене. Много от изобретателите имали ПА през определен период от живота си. Например Дарвин, Тесла,Леонардо Давинчи,Айнщайн, Фройд...
Ирационалния страх май прави "паникьори" по-комбинативни и с нестандартно мислене. Вие как мислите?
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #4096 -: Юли 18, 2012, 11:02:02 »

Със сигурност, когато човек е притиснат от обстоятелствата (в случая страха), търси всякакви начини за да успее да направи каквото трябва и то така, че да не бъде много потърпевш. Хората с ПР имат много повече прегради, които трябва да преодоляват ежедневно - пътуване, срещи с хора и т.н.- все неща, които са ежедневие.
   Обаче този начин на живот няма нищо общо с живота, в който няма такива ирационални страхове. Това би трябвало да е крайната цел и усилията би трябвало да са насочени в тази посока.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #4097 -: Юли 18, 2012, 01:26:02 »

Цитат
Скорпи,в затвора в Бургас търсят надзирателки

Бих могла да работя в затвор, ако искам, само че не на такава длъжност, защото ми е друга специалността, но да ти кажа никак не ме влече, ако ми е до морето - майка ми и сестра ми живеят там, когато си поискам - хоп и съм на море.. а и нали 1 година откарах на морския пясък, не беше зле, но сега съм по-скоро за района около София, отколкото в самата нея. Но ще видим...

Цитат
Скорпи,ти поне имаш причина да ти е надут,моята каква е? При теб това временно ли ще е ?

Ами при мене се получи изсипване вследствие на вдигане на тежко, така че обратен път няма, освен оперативен. Казаха ми лекарите, че имам вродена слабост на коремната стена, което е непоправимо, освен с поставянето на платно отвътре, ама никак не ми се правят такива неща и още се правя на утрепана, а и имам други по-сериозни здравословни проблеми, които оставят това на заден план. Най-трудно ми е да изкачвам стълби - наскоро се наложи да се кача пеша до седми етаж и веднага почва да ми придърпва на мястото, после като се пренатоваря или преям, се надува, сутрин на празен стомах е ок, малко е йо-йо... друг път си е почти нормален, тъй че не знам....
Ще го мисля по-натам, като дойде ред да ставам майка евентуално или ако продължи да ми създава сериозни проблеми, иначе по принцип съм за операции само в наистина краен случай.
Най-много след някоя друга година да заменя коремчето с някой и друг белег
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
5533
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Профил
« Отговор #4098 -: Юли 21, 2012, 12:56:43 »

здравейте,искам да споделя,че преди две години страдах от деперсонализация и паническо разтройство,в слвдствие от помятане или поне аз така мисля. Имах всички симптоми на деперсонализация плюс мн чести панически атаки припадане много страхове почти  не излизах от вкъщи в продължение на месеци. Имах ужасно безсъние,заради което тръгнах по лекари и така се озовах с тази диагноза, с антидепресанти и приспивателни. Не съм сигурна че ми помагаха мислех,че се влошавам за това ги спрях сама без надзор на психиатър. После се почувствах по зле но след време като по чудо се оправих. Дълго време след това имах тревожност и бях постоянно нервна но по тежките и непоносими неща бяха минало в живота ми до преди близо месец. Преди 5 месеца ми откриха рак на маточната шийка. Онколога ми ме посъветва да отида на психолог още тогава като се има в предвид и помятането ми тои беше разтревожен,но аз не отидох мислех че мога да се справя а и не разполагах с финансите. И така преди близо месец започнаха отново симптоми на деперсонализация но много по жестока от предния път започнаха страховете че ще умра паническите атаки макар и редки за сега но ги има,също и постоянна тревожност и съм прекалено нервна. Карам се непрекъснато с всички,чувствам се изплашена и прекалено нервна. В момента нямам финансовата възможност за каквото и да е лечение,реших че тук мога да намеря разбиране и евентуално някаква помощ,защото се чувствам безпомощна към целия свят и си нямам никаква представа какво да правя надявам се някой да ми отговори благодаря предварително.
Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #4099 -: Юли 21, 2012, 06:28:07 »

Споделям, че от няколко дни се чувствам много странно. С излизането нещо пак замрях, стоя си вкъщи, но това не е нещо ново, все тая.Поне нямам ПА. Ще гледам да се стегна и да се измъкна от дома си отново. Работата е там, че преди месец спрях хормоните, тъй като ги пих 6 месеца и исках да почина малко. Сега обаче съм като....и аз не мога да избера правилната дума. Постоянно ми е приповдигнато, обикалям насам натам, весело ми е, тъжно ми е, секс ми се прави като невидяла  Embarrassed Едни такива крайности ме завладяват и аз не знам какво става. Хайде ако има някоя от дамите във форума, която знае какво става с мен, да ме светне  Cheesy Благодаря!
Активен

"Illegitimi non carborundum"
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4100 -: Юли 22, 2012, 11:11:35 »

здравейте,искам да споделя,че преди две години страдах от деперсонализация и паническо разтройство,в слвдствие от помятане или поне аз така мисля. Имах всички симптоми на деперсонализация плюс мн чести панически атаки припадане много страхове почти  не излизах от вкъщи в продължение на месеци. Имах ужасно безсъние,заради което тръгнах по лекари и така се озовах с тази диагноза, с антидепресанти и приспивателни. Не съм сигурна че ми помагаха мислех,че се влошавам за това ги спрях сама без надзор на психиатър. После се почувствах по зле но след време като по чудо се оправих. Дълго време след това имах тревожност и бях постоянно нервна но по тежките и непоносими неща бяха минало в живота ми до преди близо месец. Преди 5 месеца ми откриха рак на маточната шийка. Онколога ми ме посъветва да отида на психолог още тогава като се има в предвид и помятането ми тои беше разтревожен,но аз не отидох мислех че мога да се справя а и не разполагах с финансите. И така преди близо месец започнаха отново симптоми на деперсонализация но много по жестока от предния път започнаха страховете че ще умра паническите атаки макар и редки за сега но ги има,също и постоянна тревожност и съм прекалено нервна. Карам се непрекъснато с всички,чувствам се изплашена и прекалено нервна. В момента нямам финансовата възможност за каквото и да е лечение,реших че тук мога да намеря разбиране и евентуално някаква помощ,защото се чувствам безпомощна към целия свят и си нямам никаква представа какво да правя надявам се някой да ми отговори благодаря предварително.

Здравей 5533,
съчувствам ти за проблемите, които имаш. Това, което бих те посъветвала е да се срещнеш с психотерапевт. Това е начина, по който можеш да освободиш огромното напрежение, което се е събрало в теб.Така ще придобиеш и повече сили, за да можеш да се пребориш с проблема. Можеш да се обърнеш и към г-н Тодоров, който би ти дал добър съвет за справяне  в тази ситуация.
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4101 -: Юли 22, 2012, 11:14:10 »

Споделям, че от няколко дни се чувствам много странно. С излизането нещо пак замрях, стоя си вкъщи, но това не е нещо ново, все тая.Поне нямам ПА. Ще гледам да се стегна и да се измъкна от дома си отново. Работата е там, че преди месец спрях хормоните, тъй като ги пих 6 месеца и исках да почина малко. Сега обаче съм като....и аз не мога да избера правилната дума. Постоянно ми е приповдигнато, обикалям насам натам, весело ми е, тъжно ми е, секс ми се прави като невидяла  Embarrassed Едни такива крайности ме завладяват и аз не знам какво става. Хайде ако има някоя от дамите във форума, която знае какво става с мен, да ме светне  Cheesy Благодаря!
april_sheep, всеки от нас има такива дни, но не бива да те стряска. Това ми се случва, когато по-дълго време се застоя на едно място. Просто ти трябват различни предизвикателства, който да ти създават положително настроение. Опитай да излизаш от вкъщи.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #4102 -: Юли 22, 2012, 06:06:28 »

5533, обръщам се първо към теб. Някакво лечение предприе ли за маточната шийка? Има лечение и се надявам да не губиш време и да си започнала нещо. Нищо чудно ,че имаш ПА, имаш нужда също и от психиатър. Разбирам също,че когато човек няма финансовата възможност се чувства като вързан,като спънат. Но пък не можеш да се оставиш на произвола и да чакаш да стане чудо. Имаш със сигурност близки и приятели,не си съвсем сама/ силно се надявам де/.
Пиши какво се случва и се обърни на първо време към доктор Тодоров от форума за съвет. Успех!!!!

Овенче ко ти стана бре душа? Ама ти и ти май чакаш от само себе си всичко да мине май а? Начи всичкото дето го имаме е един продължителен тегав процес и се иска постоянство и време докато преминем и се справим. Понякога ще има проблясъци,после пак падения и така.

Споделям,че във вторник влизам в болница и се чувствам доста некомфортно.До сега не ми се е налагало никога.
Жегата много ме тормози и едва издържам.

Споделям ,че от известно време насам и аз съм много нервна и се карам с всички,но мисля,че се горещото време а и състоянието в,което се намирам ме изнервят вече доста и реагирам.

Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

221942121
Профил
« Отговор #4103 -: Юли 22, 2012, 06:41:06 »

Овненце, тук не е мястото където мога да заблуждавам хората, а и себе си. Затова ще кажа, че до голяма степен си права, като казваш, че ги чакам нещата ей така да се случат. Знам, че трябва да почна терапия и да се насиля малко да излизам. На този етап правя каквото мога, поне с излизането. В момента нямам пари за терапия  Sad Преди месец се изръсих близо 800 лв за операция на мъдрец, а парите ми ги дадоха ей така безвъзмездно.... Sad В момента съм на 0. Тази седмица не излизах, защото майка ми си лепна някакъв отвратителен вирус и реших, че ако си подам носа навън и аз ще се разболя. Та останах си вкъщи да си мия ръцете по 174 пъти на ден  . Хубавото от цялата работа е, че съвсем скоро ми предстои запознанство с един младеж, та се надявам малко да ми светне така пред очичките. Ако вземем и малко секс да правим ей те тогава ще ми минат и хормоните и болежките   . Ти защо ще влизаш в болница бе моме? Нали щеше към морето да идваш пак? Надявам се да не е нещо сериозно 
Активен

Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4104 -: Юли 22, 2012, 09:57:05 »

Моята операция на мъдрец тук в София беше 300 лв. Какви са тия цифри в Бургас не знам. Иначе сексът си е доста добър АД  Roll Eyes,няма какво да се заблуждаваме. Не се насилвай да правиш каквото и да е, ако го правиш,прави го,защото го искаш. Защото имаш желание да се оправиш. Тогава и ефектът ще дойде много по бързо. Аз съм сигурна ,че ще успееш,но трябва наистина да го желаеш.

Моето влизане в болница за сега УЖ не е тревожно. Но след като ме попрегледат там и направим някое и друго изследване ще се разбере за какво иде реч. Закъсало съм го с белите дробове нещо,но в крайна сметка може да се окаже и алергия. Дано всичко е наред,силно се надявам.

Много ми лиспва моето момче,вече едва издържам, очите ми все са пълни. Макар,че постоянно си пишем и се чуваме,липсва ми неговата прегръдка и изобщо присъствието му,сърцето ми се къса. Не знам дали ще издържа на тази раздяла, много е болезнено,поне за мен. Но всеки трябва да преследва мечтите си и аз никога няма да застана на пътя му за това .....

Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

221942121
Профил
« Отговор #4105 -: Юли 22, 2012, 11:05:47 »

Моята операция на мъдрец тук в София беше 300 лв. Какви са тия цифри в Бургас не знам. Иначе сексът си е доста добър АД  Roll Eyes,няма какво да се заблуждаваме. Не се насилвай да правиш каквото и да е, ако го правиш,прави го,защото го искаш. Защото имаш желание да се оправиш. Тогава и ефектът ще дойде много по бързо. Аз съм сигурна ,че ще успееш,но трябва наистина да го желаеш.
Самото изваждане на гадинката по ценоразпис е 350 лв., но си го правих с пълна упойка. Хонорарът на анестезиолога беше и той 350 и после и антибиотик...ето ти ги 700 и кусур. Както и да е минало, заминало, хич не искам и да се сещам.
Овненце, много искам да се оправя, искам да си живея живота, както аз си знам. Проблемът е, че когато ми се случи няколко пъти подред да излизам и всеки път да имам ПА, започвам да се обезкуражавам и влизам в дупка. Стоя си вкъщи със седмици и така докато не дойде следващата доза кураж да изляза. Знам, че е много важно да съм постоянна,знам че това не е невъзможно, но е много трудно. Всеки минал по пътя на ПР го знае. И все пак все си представям като паметника на Альошата и си викам "Ши пубидим"
Активен

Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4106 -: Юли 23, 2012, 11:35:08 »

Не бива да се отчайваш и да губиш кураж. Знам много добре както ти е,макар че аз никога съм нямала агарофобия и дори напротив,предпочитам да съм навън сред хората,отколкото в къщи затворена. Тогава страхът ми нараства.
Сега,когато знам,че трябва да вляза в болница и че може да се окаже доста сериозен здравословен проблем, всички тези симптоми ми се виждат толкова нищожни и жалки. Много се страхувам какво ще излезе от всичките изследвания и какво ли не ми минава през ума,но се опитвам да мисля положително. Дори и да се окаже най-страшното мисля да не му се давам  Sad Но дано да не е все пак.

От утре влизам,стискайте ми палци.

Чао за сега
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4107 -: Юли 23, 2012, 11:54:57 »

Мила Маруся, прегръщам те и ти пожелавам всичко да мине успешно . Ти си силна, приеми и моята подкрепа
Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 78

Профил Ел. поща
« Отговор #4108 -: Юли 23, 2012, 01:36:31 »

Little–овненце и от мен силна подкрепа, всичко ще е наред:)
Аз искам да попитам какво е това чудо главата да ти ври постоянно, навън е прохладно с приятен вятър, а на мен главата ми ври и ми замайва на моменти??
Някой да знае нещо за това чудо какво и трябва ли да се притеснявам?
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #4109 -: Юли 24, 2012, 07:26:33 »

Споделям,че бях на море и прекарах много добре,за разлика от миналата година,но с помощта на лекарствата.Днес заминавам на планина.Целувки.
Активен
Страници: 1 ... 272 273 [274] 275 276 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА