evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 07:36:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 267 268 [269] 270 271 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 384322 пъти)
mss
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 78

Профил Ел. поща
« Отговор #4020 -: Юли 02, 2012, 08:01:29 »

Ми напреженито ми е над веждите, ниско на челото т.е. Ами плашещо е усещането, защото си мислиш, че имаш нещо в главата:(
Мислите ли, че този начин на хранене последно време, може да бъде причина за това:(
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 08:23:30 от mss » Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #4021 -: Юли 02, 2012, 09:06:27 »

Овненце, радвам се, че си пътувала добре. Това със стомаха сигурно е от любимите летни вируси. Не минава лято, в което да не ме е тръшнал такъв вирус, но щом си на антибиотик, скоро ще се оправиш. И умната на плажа, да не разведеш някой спасител  Wink
Mss: според мен това ядене на сандвичи 3 дни, път, напрежение са  напълно достатъчни да ти разбутат стомаха. На мен и само 1-2 дни такава храна и такъв режим са ми  достатъчни за стомашен дискомфорт. А колкото до треперенето на краката, всеки път като излизам имам чувството, че съм си ги оставила в нас  , в началото много се плашех, че ще се разцепя някъде, но вече им свикнах.
Активен

"Illegitimi non carborundum"
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #4022 -: Юли 02, 2012, 09:07:41 »

Да върнах се снощи в Бг, 3 дни сандвичи само и течности и цигари,сега може би от това ми е тежеста и неразположението на стомаха, но имам много странно замайване и то много се засилва като се движа или извършвам някаква дейност....и имам напрежение в главата над очите....мен това повече ме плаши...а времето не е толкова горещо да си мисля, че е от негоSad(((

Като чета симптоматиката ти, все едно аз съм я описала - само, че отпреди... когато ми бе зле. Сега съм добре, имам редки моменти на леко колебание дали пак няма да се върне онази гадост... но ми се струва, че по-скоро е автоматична тревожност, навик останал от годините страдание, който ще се изчисти.
  Мсс, да ти кажа да не се тревожиш, когато това ни е специалитета...  няма да помогне, знамSmiley Но ще ти кажа, че и сега понякога ми става така, но го приемам за нормално - тази тежест в стомаха, все едно ако поема дълбоко дъх и разпусна диафрагмата, ще ми олекне, както и замаяността - но вече не е трагедия такава за мен. Просто лапам валидол, ако имам под ръка. А онзи ден, смятай колко не ме плаши вече, щом се усещам, че топя под езика си драже Орбит, вместо хапче и най-важното се усещам чак накрая, но пък бе повод за приятна усмивка.

Знаете ли... трудна бе моята история, много. Минах през това страдание без сили, да не влизам пак  в кухнята на паниката, че е досадно вече за всички ни - но истински се справих с помощта на терапевта си. Дори с отложен ефект се получи всичко. Понякога се питам дали наистина е толкова добър професионалист и дали постигна това всичко съзнателно или аз сторих по-голямата част от успеха, но знам, че без него не бих се справила! Превърна се в един от най-важните хора в пътя ми, наистина не ми даде да падна... но и здраво ме разтърси, с твърда ръка - само той знае истината за мотивите си, но имаше период, в който дори го обявих за жесток... сякаш бях готова да го намразя, да го обвиня в неразбиране. Но после разбрах, че прави всичко не просто с неизбежната си усмивка на психотерапевт, а с желанието да се справя САМА.
   И успяхSmiley

Не ми се чета нагоре по темата, опитах, но не ми допадна. Сега ще се поизчисти малко атмосферата, надявам се.

Споделям, че времето е великолепно... и че се нуждая от любов Smiley

Поздрави на всички!
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 09:10:34 от kadife » Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4023 -: Юли 02, 2012, 09:36:19 »

Овненце, радвам се, че си пътувала добре. Това със стомаха сигурно е от любимите летни вируси. Не минава лято, в което да не ме е тръшнал такъв вирус, но щом си на антибиотик, скоро ще се оправиш. И умната на плажа, да не разведеш някой спасител  Wink
Mss: според мен това ядене на сандвичи 3 дни, път, напрежение са  напълно достатъчни да ти разбутат стомаха. На мен и само 1-2 дни такава храна и такъв режим са ми  достатъчни за стомашен дискомфорт. А колкото до треперенето на краката, всеки път като излизам имам чувството, че съм си ги оставила в нас  , в началото много се плашех, че ще се разцепя някъде, но вече им свикнах.

А за това люлеене на главата и замайване при движение най-силно, какво е.....имаш ли представа??
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 09:50:17 от mss » Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #4024 -: Юли 02, 2012, 10:21:53 »

Нямам никаква идея. Причините за замайване, световъртеж може да са много. Но задавайки въпроса си към човек с ПР, веднага бих ти казала, че това са симптоми на ПР. При мен симптомите се редуват, веднъж ми се гади, друг път ми се вие свят, трети път не знам си какво, даже не ми се изброява, че почвам да се дразня на себе си. Само 1 история ти разказвам и спирам, дано да те успокои. Преди няколко години бях нощна смяна. Отивам си на работа, всичко беше наред и в един момент почва някакво замайване. Не мога да си контролирам тялото. Седнах на един диван и така си откарах до сутринта. Не ми беше лошо, но просто не можех да вървя в права линия. Уплаших се, че имам миниероподобен синдром, защото веднага се сетих как няколко години преди това заварих майка ми вкъщи, не може да стане от леглото, свят и се вие. Оттам на следващия ден на невролог. "Миниер" нямаше, просто преумора от нощните смени,лечение - вкъщи, почивка,течности.За 2 - 3 дни се оправих.Мисълта ми е, че както и по-горе ти казаха, колкото повече се ослушваш за симптомите си, толкова повече ще те тормозят. Пътувала си 3 дни, вероятно си изморена и пренавита от емоции.Почини си добре, разсейвай се с нещо приятно и не задълбавай в симптоми. 
Активен

"Illegitimi non carborundum"
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #4025 -: Юли 03, 2012, 01:19:57 »

Относно телесните симптоми аз мога да ви предложа един много простичък но и ефективен начин, чрез който да се отървете от съмнението за някакви физически болести.
Когато някой човек е болен от нещо на него му се появяват телесни симптоми. Ако с времето това, от което е болен не се лекува има два варианта. Единият е имунната система на организма да се справи сама и тогава с болестта изчезват и симптомите. Другият е болестта да се окаже по-силна от противозащитните сили на организма и тогава тя да напредне и да се доразвие. В такъв случай ще има силно влошаване на симптомите и по сила и по продължителност.

Когато човек е болен симптомите не са статични. Те или  прогресират или изчезват. При ПР симптомите са статични. Естествено на моменти ги няма, на моменти са по-силно изразени, но като цяло си стоят на една определена степен на интензивност.
По това можете лесно да се ориентирате дали сте физически болни. Ако някой има ПР от 10 години и се страхува, че всъщност има рак на стомаха (поради гадене и разстройсвто които са вследствие на тревожността всъщност) то той може да е 100% сигурен, че това не е така, защото за 10 години би умрял.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4026 -: Юли 03, 2012, 03:29:01 »

Това напрежение в челото над веждите продължава и днес и съответно маенето.....незнам защо, дори и легнала...като затворш очи пак така го чувствам:(И това вътрешното треперене на краката и тялото, едно стягане такова, като задушаване....
само да спомена че сега от 2 дни не пуша, т.е. спирам ги..някакво обяснение, ако има някой...може да ме успокои??
« Последна редакция: Юли 03, 2012, 03:45:09 от mss » Активен
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #4027 -: Юли 03, 2012, 03:34:30 »

Трето ОКО Shocked ?
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #4028 -: Юли 03, 2012, 03:38:56 »

Идиот!!!
Активен
Метатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4029 -: Юли 03, 2012, 03:56:41 »

Идиот!?! Не мисля Smiley
Анонимус е обяснил доста добра гледна точка!
В момента има вирус точно с такива симптоми. Събери спиране на цигари, път, лоша храна, смяна на климат и все пак сме лято = горещини...
Не мисля, че е редно веднага симптомите да се свързват с ПР Smiley
Не е трето око...та това е само във фантазиите на болните мозъци, но замисли се - и преди да си имала ПР, колко често си се чувствала така?
« Последна редакция: Юли 04, 2012, 10:38:18 от Метатрон » Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4030 -: Юли 03, 2012, 04:47:37 »

Знаете ли...какво друго си мислех да ви питам и винаги забравям - на някого случвало ли му се е от предстоящи хубави моменти да започне да получава симптомите....които всички ние описваме и бъде тревожен вместо радостен.т.е. пресен пример за мен, че утре детенце има рожден ден и аз вместо да съм в еуфория от това, аз пак изпитвам някакви гадории, които ме навеждат на мисли само за болести и някак си не успявам да се радвам....незнам дали ме разбирате какво искам да кажа.
Аз се радвам де, обаче...защо примерно такива хубави моменти не могат за миг поне да ме извадят от моя всекидневен репертоар на симптоми и болести...Sad кажете ми моля ви се има ли други луди като мен???
Активен
Метатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4031 -: Юли 03, 2012, 04:53:18 »

Ооо, мила!
Аз, който нямам ПР, толкова често изпадам в твойте състояния преди големи събития... Просто ти може би им оказваш такова голямо значение. Сигурен съм, че и всеки друг поне веднъж, че и повече пъти е изпадал в такива състояния.
На колко става детенце  ?
Активен

t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4032 -: Юли 03, 2012, 05:02:19 »

Защо трябва да сте в еуфория? Нима рожденият ден ще мине без ваше участие? Кой ще го подготви, кой трябва да стане рано, да следи дали всичко е наред?

Има голяма разлика между това, какво човек трябва да е и това, какво иска да е понякога. Разбира се, че има и други хора като вас. Работех с една майка, която имаше натрапливи мисли, че ще направи нещо лошо на детето си и това не и даваше мира и я караше все по-търпеливо да се грижи за него и да страда от симптомите и мислите си. Оказа се че тази жена до сега не е изпадала в ситуация да не задоволи някоя своя нужда. И изведнъж едно малко човече което "трябва" и действително обича, я обрича на хиляди лишения. Естествено при това положение е тя да изпита агресия към нещото, което нарушава задоволяването на нейните потребности, но е неморално и антилогично да си агресивен към собственото си дете, защото го обичаш. Така тя в напреднала възраст трябваше да интегрира една способност, която не беше - да приеме без притеснения, че човек може да обича и мрази детето си едновременно, без това да е неморално и неетично. След което се научи да отделя време и за себе си и собствените си потребности, без да неглижира отглеждането на детето си.
Та въпроса ми е, как се грижите за вашето "искам"? За вашето "трябва" доколкото разбирам полагате сериозни усилия, и може би сте човек, който наистина е такъв, какъвто трябва да е.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #4033 -: Юли 03, 2012, 05:04:30 »

Защо трябва да сте в еуфория? Нима рожденият ден ще мине без ваше участие? Кой ще го подготви, кой трябва да стане рано, да следи дали всичко е наред?

Има голяма разлика между това, какво човек трябва да е и това, какво иска да е понякога. Разбира се, че има и други хора като вас. Работех с една майка, която имаше натрапливи мисли, че ще направи нещо лошо на детето си и това не и даваше мира и я караше все по-търпеливо да се грижи за него и да страда от симптомите и мислите си. Оказа се че тази жена до сега не е изпадала в ситуация да не задоволи някоя своя нужда. И изведнъж едно малко човече което "трябва" и действително обича, я обрича на хиляди лишения. Естествено при това положение е тя да изпита агресия към нещото, което нарушава задоволяването на нейните потребности, но е неморално и антилогично да си агресивен към собственото си дете, защото го обичаш. Така тя в напреднала възраст трябваше да интегрира една способност, която не беше - да приеме без притеснения, че човек може да обича и мрази детето си едновременно, без това да е неморално и неетично. След което се научи да отделя време и за себе си и собствените си потребности, без да неглижира отглеждането на детето си.
Та въпроса ми е, как се грижите за вашето "искам"? За вашето "трябва" доколкото разбирам полагате сериозни усилия, и може би сте човек, който наистина е такъв, какъвто трябва да е.

Онлайн психотерапия Smiley.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #4034 -: Юли 03, 2012, 05:15:28 »

Мсс,почваш да влизаш в час!
Аз 20 години,когато трябва  да участвам и подготвям такива "щастливи"събития,лягам и мра от какво ли не!
И това започна преди сватбата ми!Едвам участвах!
Активен
Страници: 1 ... 267 268 [269] 270 271 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА