evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 03, 2024, 11:11:48 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 63 64 [65] 66 67 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 384046 пъти)
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #960 -: Ноември 23, 2011, 10:17:18 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 06:41:12 от track » Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #961 -: Ноември 23, 2011, 10:19:56 »

Споделям, че имам молба - моля, постинг № 1001(в смисъл по темата ми, понеже наближава като гледам) искам да бъде мой  Smiley

Може ли?
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #962 -: Ноември 23, 2011, 10:23:22 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 06:41:17 от track » Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #963 -: Ноември 23, 2011, 10:24:05 »

Цанко, не се прай на много отворен, щото като почна и аз с фитнеса гледай само какво става  Cheesy
Нали ги видях аз твоите дружки на фитнеса, айде, айде. Бях си захапал устната да не се смея на глас. Въртя си колелото, а около мене един бюлюк фитнесьорки се правиха на концентрирани в търчането си на пътека. После споделих с терапевта си - тия ако си мислят тъй да си "хващат" някого - много ще има да чакат Wink Барем да ти смигне нещо - йок.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #964 -: Ноември 23, 2011, 10:24:45 »

Благодаря,благодаря,благодаря на всички за думите отправени по мой адрес.
Кадифе,радвам се за блясъка ти,дано никога не угасваш. Желая ти го от цялата си душа.
Цанко не се опитвай да разбереш жените и това ,какво им се вътри в главите.Е,даже и рима има.Smiley Аз съм от директните.За първи път ми се наложи с овнето да прикривам това,което изпитвам. Но най накрая пак го казах. Макар през сълзи. Да кажеш на някого,че го обичаш и да знаеш,че той няма да ти отговори със същото си е чист мазохизъм,но олеква,много олеква,когато нещата са казани.Винаги съм действала на този принцип и винаги съм губела до сега. Така,че вече и аз не знам кое е правилно.Но да държа нещо в себе си и да се надявам тайно,някой да го разбере също не е оферта.
Кадифе гордея се е с успехите си,и знам,че винаги трябва да съм една крачка пред другите,но ето че все нещо ме спъва...не мога повече разбирате ли?Омалях,нямам силички.
Цанко,аз годините не си ги крия,казвала съм на колко съм Smiley А как изглеждам,ами изглеждам там някак си,знаеш ли изморих да изглеждам изобщо.Не може ли просто да ме отвлекат извънземните и да изчезна примерно? И без това ми е интересно какво става по другите планети.Там дали има АД и ПР??И как ли се справят с тях малките зелени човечета?
Да обичам го много,до болка,изтръпвам при появата му,омекват ми краката когато го видя,няма да казвам какво ми става когато го подуша Smiley
Това,че има много семейсва с мъже по пътищата го кажи на него.Той не го проумява или просто не се е замислял до сега за това. Вчера беше навел глава и само замислено казваше "права си"...
Имам нужда да чуя ,че някой се нуждае от мен.Никога до сега никой не ми го казвал.Никога не съм изпитвала това чувство някой да има нужда от мен.Все аз се нуждая от някого.Sad
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #965 -: Ноември 23, 2011, 10:30:16 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 06:41:22 от track » Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 210

Профил
« Отговор #966 -: Ноември 23, 2011, 10:36:04 »

"Нежеланието за живот сигурно и то е показател за подобряване."

Не, то е показател че се налага да променим нещо в досегашният ни начин на живот. Докато не дойде това чувство, изобщо няма да ни мине на ум да променяме каквото и да било. Обаче има и една потребност ако може всичко така да се нареди, че пак да можем стария, т.е. същият начин на живот, но ако може малко по-щастливи. Тази потребност води до омагьосания кръг на страданието, на вечно повтарящи се ситуации във времето.

Господин Тодоров, често казвате че трябва да променим живота си за да се оправим. Ами ОК обаче това е много общо казано-какво да променим?
Аз лично съм привърженик на Control-master theory което е една от най-новите теории в психодинамичната терапия. Според нея човек усвоява определени патогенни модели и вярвания в детството които тогава са служили идеално но когато човек порасне и влезе в обществото вече не вършат работа и се налага да бъдат „подкрепени” от симптоми. Според тази теория тези вярвания и модели трябва да се разбият (главно чрез връзката клиент-терапевт) и да се изградят нови адаптивни такива.
Въпросът ми е първо вие какво мислите за тази теория и второ къде стоят „несъзнаваното” и „конфликтите” в нейния контекст?

Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #967 -: Ноември 23, 2011, 10:37:03 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 06:41:27 от track » Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #968 -: Ноември 23, 2011, 10:40:15 »

Маруся, знаеш ли какво се сетих. Чакай, че се усмихнах. Добре, да се опитам да съм по-сериозен. Така. Това, което споделяш тук не е само твой модел. Същия съм го срещал многократно - стотици, ако не и хиляди пъти... Знаеш ли къде? По женските песни - Селин Дион, Б. Стрейзънд, да не продължавам... Все едно че пеят вместо тебе, а ти все едно че говориш вместо тях. Какъв е изводът? Че изпитваш най-нормални човешки опасения - ама тъй като си чувствителна, много им се връзваш и ги задълбаваш. Нямаш ли някоя мъдра по-голяма сестра нещо, да ти даде съвет? Да получиш опора? Че нищо естравагантно не ти се върти в главата? Че това са си обикновени женски мисли и опасения. Я си направи едно топло мляко с мед и се гушкай в креватчето: нямаш ли да си пуснеш нещо от Вангелис или Кени Джи?
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 10:42:25 от Stareternity » Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #969 -: Ноември 23, 2011, 10:49:18 »

Господин Тодоров, често казвате че трябва да променим живота си за да се оправим. Ами ОК обаче това е много общо казано-какво да променим?
Аз лично съм привърженик на Control-master theory което е една от най-новите теории в психодинамичната терапия. Според нея човек усвоява определени патогенни модели и вярвания в детството които тогава са служили идеално но когато човек порасне и влезе в обществото вече не вършат работа и се налага да бъдат „подкрепени” от симптоми. Според тази теория тези вярвания и модели трябва да се разбият (главно чрез връзката клиент-терапевт) и да се изградят нови адаптивни такива.
Въпросът ми е първо вие какво мислите за тази теория и второ къде стоят „несъзнаваното” и „конфликтите” в нейния контекст?

Ако отидете да си оперирате сливиците, питам се, какво ще сторите? Първо ще обсъдите на дълго и широко моделите скалпели, качеството и предпочитанията на хирурзите, после ще споделите своите и накрая ще плюнете острието, ще го пробвате на върха на пръста и след това ще се впуснете в дискусия относно новостите в премахването на кайси... извинете, сливици? Ама, че сте, този живот е така очарователен, защото е изпъстрен с хора, които се занимават с неща по предназначение и според умение. Ние само трябва да протегнем ръка и да се докосваме, да черпим от тясната специализация и таланти. Същото или нещо подобно ще стори някой  и с нашите дарби.
  Оставете психотерапевтите да психотерапевтират, като не им помагаме, поне да не им пречим! laugh
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 10:53:00 от kadife » Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 210

Профил
« Отговор #970 -: Ноември 23, 2011, 10:53:30 »

Ако отидете да си оперирате сливиците, питам се, какво ще сторите? Първо ще обсъдите на дълго и широко моделите скалпели, качеството и предпочитанията на хирурзите, после ще споделите своите и накрая ще плюнете острието, ще го пробвате на върха на пръста и след това ще се впуснете в дискусия относно новостите в премахването на кайси... извинете, сливици? Ама, че сте. Оставете психотерапевтите да психотерапевтират laugh

Да обаче при лекарите и сливиците всичко е ясно, всичко може да се ивди и пипне и измери. А при човешката психика не е така затова има много спекулации, много теории и много неистини. Затова човек трябва да е наясно какво да стори и какво да очаква от терапията и докъде работата е с терапевта и докъде сам.
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #971 -: Ноември 23, 2011, 11:00:14 »

Тези отговори, ще намериш само от своят терапевт, а не във форум под общ казус на хора с паническо разстройство. В крайна сметка  ефективен отговор и на всяка болежка е факта дали преминава. Ако не отшумява, значи лекарството е неправилно или пък не е минало достатъчно време. Мисля, че ние сме сензитивни личности и уви, доста мнителни, самото ни страдание ни прави такива, но бидейки такива личности - ние сме извънредно чувстителни към хорската некоректност. Всеки един от нас е ужасяващо способен лакмус и дори със затворени очи можем да усетим недоброжелателността, безхаберието или чистата досада у човека отсреща.
 Защо не се довериш на собствените си усещания и не  си позволиш да изгубиш контрол, доверявайки се на терапевта си - ако след този "акт" все още имаш съмнения, значи не сте подходящата "танцова" двойка Smiley
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #972 -: Ноември 24, 2011, 10:07:11 »

Мимоооо,знаеш ли кога ще отидеш на спорт? На кукуво лято.Престани да си търсиш оправдания защо още не си в залата по аеробика.Със сигурност имаш у вас някое долнище и една тениска. Всичко това с екипчето е само извинение,никаъде няма да идеш от мен да го знаеш. Спорта е много важно нещо и за там поне не се иска някаква специална подготовка,решаваш,тръгваш и вече даже си там.Така както аз го направих. Стига само отлага нещата във времето,така и след 3 години пак все едно и също ще говориш. Абе я ми е ела ти тук в София да ти обясня аз на теб Smiley

Аз започнах да отсвирвам всички идиоти вече около мен.Хора,които само ме дразнят и нервират и до сега се държах на положение с тях,край,да пътуват. Хора,които се възползват от мен и от добронамереността ми,колкото си искаш има. Остават в крайна сметка 1 или 2-ма на които мога истински да се доверя,но аз пак не го правя. В този живот няма верни приятели, човек не трябва да вярва даже и на себе си вече. За това марш на всички.

Като цяло спах добре,но сънувах,сънувах познайте кой? Е иска ли питане.Щом мислиш денонощно за един човек,няма как той да не обсеби и сънищата ти.
Вчера бях празна,като че ли издълбана.Когато се прибрах от работа,и погледнах леглото от което сутринта станахме и двамата и веднага ме проряза една мисъл-ами ако това е било за последно? Ако никога повече няма да заспя до него и да се събудя от целувките му? Съзнанието ми не го прие, сви ме стомах и всичко,направо все едно кръвта слезе в петите ми. Не съм готова да загубя,не съм! Забърках си набързо маската за коса,с витаминол/тва за овцете и конете дето е Smiley/ намазах се и се опитах да мисля за други неща. Но топката в стомаха не изчезна,така и заспах,все едно бях в безтегловност.
Споделям,просто защото искам да излезе от мен,всичко което чувствам и усещам,не искам повече нищо да тая в себе си.

Събудих се уж наспана, но уморена. Явно и докато спя страдам. И си казах- ок нищо не можеш да направиш така или иначе, нагласи се сега,че известно време ще е така. Известно време ще ти е гадно,мъчно и болно. Един ден повече,друг по малко. Ще плачеш,ще се тръшкаш,но ще отмине. Един ден просто ще отмине. И реших да започна да живея за деня,в който тази болка вече няма да я има,.......
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #973 -: Ноември 24, 2011, 10:11:56 »

@ Цанко: Може би наистина изпитвам чисто човешки и нормални неща. Никога не съм мислила,че мойта драма е най голяма и аз видиш ли изпитвам нещо ТОЛКОВА различно и чуждо и никой друг не го е преживял. Никога,ама никога не бих мислила за това. Да, в момента съм на дъното,хленча,самосъжелявам се,сигурно ше ви досадя на всички,но не искам сама да преминавам повече през това,не искам да го държа в себе си. Не мога!
Искам да го споделям с вас,именно защото знам,че всички сте човеци и душите ви са чисти и най вече ще ме разберете всички до един .
Обичам ви.
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #974 -: Ноември 24, 2011, 12:06:53 »

Ако отидете да си оперирате сливиците, питам се, какво ще сторите? Първо ще обсъдите на дълго и широко моделите скалпели, качеството и предпочитанията на хирурзите, после ще споделите своите и накрая ще плюнете острието, ще го пробвате на върха на пръста и след това ще се впуснете в дискусия относно новостите в премахването на кайси... извинете, сливици? Ама, че сте. Оставете психотерапевтите да психотерапевтират laugh

Да обаче при лекарите и сливиците всичко е ясно, всичко може да се ивди и пипне и измери. А при човешката психика не е така затова има много спекулации, много теории и много неистини. Затова човек трябва да е наясно какво да стори и какво да очаква от терапията и докъде работата е с терапевта и докъде сам.
И аз съм на това мнение. Смятам, че се касае за подозрителност. Тя се е формирала и е била възпитана - бива възпитана всеки ден. Бих го нарекъл липса на доверие между хората. Ние сами на принципа "не питай старило..." час по час се самопрограмираме в тази подозрителност. Който все още се "гмурва" във всяко свое начинание "на сляпо" или идва от друга планета, или е голям късметлия. Особено когато се касае до здравето ни - умствено и ментално. Ако съм твърде обстоятелствен - кой не се е напатил от мошеници в коя ли не сфера на ежедневието си? От двоен стандарт?
И ето - човекът също иска да е малко или много наясно как стоят нещата с това негово начинание - особено след като ще отделя време и сили за това, а и пари. Човекът има опасения дали няма да се озове в обятията на безсърдечен мошеник, имаш за цел собственото си обогатяване. Но няма кой да му отговори - това е и въпросът, който навярно са си задавали всички онези нещастници, които "от години..." Какво? С години са стоели и търпели ли? Ходили са, обикаляли са, питали са, сумата и пари са напъхали в хитрите гуши на разни адепти - този модел май в момента се прилага у нас. А има и друг модел - хората вече са открили "топлата вода". Сама че не у нас. Не у нас е и информацията. Тук тя трудно се открива - тя е особоно опасна зя ищасите на шарлатаните и те разчитат на това. Пак ли съм гневен? Да, навярно. Да, може би това е гняв. Но смятам, че това е нормалното чувство, което трябва да изпитвам. Наскоро един 90-годише французин призова хората, които все още се осланят на здравия си разум: Разгневете се! Да, така е, не искам да ме смятат и да се отнасят към мене като с дебил. Нещо повече - дебили са тия, които се отнасят към мене така - явно са с въобразили, че са много хитри и спокойно могат да хвърлят прах в очите.
Активен
Страници: 1 ... 63 64 [65] 66 67 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА