evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 19, 2025, 12:54:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Increase Your Instagram Poll Votes with Our Services
[Паническо разстройство]
Damonpoums
Февруари 16, 2025, 05:40:15

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 269 270 [271] 272 273 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 393990 пъти)
anonymous
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #4050 -: Юли 04, 2012, 10:43:35 »

Как не се уморихте да говорите за симптомите, да ги дъвчете, премятате, да питате все едно и също, при положение, че сте чели за това поне сто пъти. И въпреки това... циклене?!

Нищо не разбирам, каква е тази вопиюща нужда от обсъждане на симптоми. Хубаво, добре - форум за паническо разстройство, ама сещате ли се, че животът е онова, което ви се случва точно покрай него. Дето все си казвате един ден като се оправя, ще чувствам, ще забележа, че светът е отвъд носа ми.

Споделям, че този форум повече не ми е нужен. Тук няма какво повече да споделя.  Smiley

Усмивки и късмет на всички!

С уважение към админи, форум и съфорумци, благодаря ви за споделеното време заедно : Кадифе

Веднъж четох нещо (за съжаление не си спомням от кого), където се твърдеше, че симптомите всъщност са сексуалният живот на пациента. Това донякъде обяснява желанието за тяхното обсъждане.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #4051 -: Юли 04, 2012, 10:52:42 »

Веднъж четох нещо (за съжаление не си спомням от кого), където се твърдеше, че симптомите всъщност са сексуалният живот на пациента. Това донякъде обяснява желанието за тяхното обсъждане.
Симптомите по принцип или симптомите на ПР? Да разбирам ли, че всеки човек имащ ПР го дължи на непълноценен сексуален живот?
Активен

"Illegitimi non carborundum"
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #4052 -: Юли 04, 2012, 11:18:55 »

Е
Симптомите по принцип или симптомите на ПР? Да разбирам ли, че всеки човек имащ ПР го дължи на непълноценен сексуален живот?

Ето на този въпрос искам да разбера отговора и аз  Huh?
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #4053 -: Юли 04, 2012, 11:31:18 »

Ето на този въпрос искам да разбера отговора и аз  Huh?
[/quote]
Метатрон, на мен ПР започна да ми вгорчава живота, в момент когато сексуалният ми такъв си вървеше повече от добре. По-скоро бих казала, че ПР ми го скапа до някаква степен 
Активен

"Illegitimi non carborundum"
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4054 -: Юли 05, 2012, 12:01:05 »

Това, което прочетох се касаеше за симптомите на всички видове неврози-паник атаки, генерализирана тревожност, фобии, обсебивно-компулсивно разстройство (не съм сигурен дали това са всички).

Едва ли ПР се дължи на непълноценен сексуален живот. По скоро ПР се дължи на същото на което се дължи и непълноценният сексуален живот.

Идеята е, че човек получава по завоалиран начин сексуално удовлетворение чрез симптомите си, което не знам до колко е валидно в днешните теоретични постановки.
Активен

Илф и Петров
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4055 -: Юли 05, 2012, 12:09:54 »

На мен лично ми е по-лесно да възприема Обсебивно-компулсивното разстройство като сексуална дейност, защото човек изпада в ситуация, в която извършва едно и също действие многократно което може да символизира извършването на самия полов акт.
От друга страна е добре известно, че телесните симптоми на ПР "удрят" ерогенните зони-ануса (разстройство) и устата (повръщане/задух).
Фактът, че неврозите повлияват на сексуалния живот може да означава, че са опит да се разреши конфликт, свързан именно с това, но всъщност по-вероятно е просто заради напрежението и страданието човек да има занижено либидо.
Активен

Илф и Петров
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #4056 -: Юли 05, 2012, 12:42:46 »

симптомите всъщност са сексуалният живот на пациента

Охаааа! Тези, които имат симптоми по няколко пъти на ден, значи са нимфомани. Откъде ги измисляте тия? И защо обърквате хората излишно?

От друга страна е добре известно, че телесните симптоми на ПР "удрят" ерогенните зони-ануса (разстройство) и устата (повръщане/задух).

Я пак си помисли? Разстройството възниква в дебелото черво, повръщането - в стомаха. Какво общо имат ануса и устата в случая, освен че през тях се изхвърля?

Фактът, че неврозите повлияват на сексуалния живот може да означава, че са опит да се разреши конфликт, свързан именно с това

Сигурно всички сме неосъзнати мръсници. Какво остава за осъзнатите   Grin

Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4057 -: Юли 05, 2012, 12:47:43 »

симптомите всъщност са сексуалният живот на пациента

Охаааа! Тези, които имат симптоми всеки ден, значи са нимфомани. Откъде ги измисляте тия? И защо обърквате хората излишно?

Я пак си помисли? Разстройството възниква в дебелото черво, повръщането - в стомаха. Какво общо имат ануса и устата в случая, освен че през тях се изхвърля?

Фактът, че неврозите повлияват на сексуалния живот може да означава, че са опит да се разреши конфликт, свързан именно с това

Сигурно всички сме неосъзнати мръсници. Какво остава за осъзнатите   Grin

Само споделям прочетеното. Според мен едва ли всичко опира до секса и всичко трябва да се тълкува през него. Все пак е добре и той да се има впредвид.
Иначе според Фройд-да всички сме "неосъзнати мръсници". Smiley
Активен

Илф и Петров
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4058 -: Юли 05, 2012, 12:55:28 »

Аааа, недей така, има и осъзнати  Cheesy

Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4059 -: Юли 05, 2012, 12:58:07 »

Аааа, недей така, има и осъзнати  Cheesy

Така е. Cheesy
Активен

Илф и Петров
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4060 -: Юли 05, 2012, 08:12:47 »

Така казано звучи наистина малко нелепо. Но това е нормално,  защото Фройд е труден за разбиране. В учението на Фройд има подобно твърдение, но малко по-различно. То идва от изследването на хистерията при жените. В онова време жените и женските потребности не са се толерирари толкова много. Ако не знаете, вибратора е измислен за лечение на хистерия.  Фройд открива, че понякога сексуалните импулси се преобръщат в симптоми, защото са обречени да не бъдат задоволени, поради ред причини, включително и традиция, и правилата на тогавашното време. Това става абсолютно несъзнавано. Както знаем психиката не толерира подобни неща и благодарение на редица механизми прави това преобръщане.
В сегашно време в чистият си вид тази теория има малко привърженици. Не може да се отрече обаче, че сексуалността винаги се повлиява от психичният конфликт и личността. Например представете си един тревожен човек, който организира целият си живот за да предвиди, предотврати тези събития, които са хаотични, неподредени, за да не преживява тревожност от неочакваното. Това ще бъде прехвърлено и върху секса и сексуалността. Ако един хистеричен човек, чиято централна потребност е да бъде център на внимание, за да може да функционира без тревожност, тази тенденция ще бъде прехвърлена и в сексуалното. И тук въпроса се разтегля по посока кое е първичното - дали неудовлетвореността в определени граници, на детската сексуалност /според Фройд има такава, но тя  е различна от разбирането на сексуалността по принцип при възрастните/ и предприетите несъзнавано мерки от психиката за това, е основополагаща за формирането на личността и психиката, или формирането на личността от други водещи аспекти, повлиява сексуалността.

Струва ми се че темата "сексуалният ни живот и ПР" е по-подходяща за тази дискусия.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #4061 -: Юли 06, 2012, 10:15:51 »

Споделям,че на стр.63,във Въпроси към г-н Тодоров,е написано ,основното при психотерапията,а именно ЕМОЦИОНАЛНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ,работата над нея!
  За всички ПА,ПР и общи психични разстройства,важи правилото,че телесните симптоми показват,най-общо казано,несдъвканите,неприети,неосъзнати неудоволствия от нас или от другите около нас!
  Споделям,че ми липсва Хпджон!
Активен
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #4062 -: Юли 06, 2012, 12:00:57 »

Споделям,че колкото повече чета старите неща,се оказва,че всичко важно и умно е казано,а само си го предъвкваме,новите де!
  Благодаря на Тодоров и старите,че ме  изчакаха сама да си направя изводите!
  Споделям,че ми е по-лесно ,но и много интересно да чета този сайт,и да си се изказвам и споделям,вместо да правя нещо по-трудно,изискващо активни усилия!

Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4063 -: Юли 06, 2012, 12:43:58 »

Споделям, че започнах да ходя на фитнес след едногодишно прекъсване, защото смятам, че човек трябва да се развива както интелектуално и духовно така и телесно.
Споделям, че сега имам много силна мускулна треска в горната част на тялото, което ме прави доста нетрудоспособен.
Активен

Илф и Петров
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4064 -: Юли 06, 2012, 01:30:01 »

Споделям, че снощи пак препих. Вече като съм трезва се чувствам ненормална Cheesy Шегувам се. Двуседмичният маратон отива към края си  Smiley

Иначе снощи попрекалих. Не с алкохола, общо взето всеки път пия еднакво количество, а с държанието си на моменти. В крайна сметка алкохолът винаги е добро оправдание  Grin

Май разговорът за мръсниците беше по-интересен от моето оплакване. Да вземем да се върнем на него  Grin
Активен
Страници: 1 ... 269 270 [271] 272 273 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА