evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 13, 2024, 05:42:30 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 256 257 [258] 259 260 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 390121 пъти)
bai hui
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 196

Профил
« Отговор #3855 -: Юни 22, 2012, 12:50:08 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:14:50 от podolski » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3856 -: Юни 22, 2012, 01:19:22 »

От кога се карате така с Тодоров? От коя тема тръгна всичко?

подолски,
не бих определил точно, че се караме с тодоров, но за удобство може и така да се каже.
Всичко тръгна ето от тази тема:
http://strahove.evropea.com/index.php?topic=642.0

Ще прочетеш, ще видиш хронологията по нататък. С две думи - тодоров отрича всички работещи методи за справяне с ПР и то не само ги отрича, но и ги заклеймява като "хирургични", "шарлатански" и прочее. На всичкото отгоре плаши хората с техния най-голям страх - че всичко след това ще им се върне. Тъй като аз освен, че като резултат от един такъв метод съм се справил чудесно с 10 годишно ПР, но и придобих допълнително познания, то си позволявам да съм толкова "безапелационен", колкото позволява научната истина.

Та моята роля в тези разговори (може и караници, добре) е да отрезвя невежата му и лобистка на дадена фирма политика на облъчване на хората с неверни твърдения. Отрезвяването става със строги научни факти, световни практики и стандарти, от които се вижда, че тодоров злоупотребява с ролята си на специалист - или не знае и не иска да научи, или е мотивиран по друг начин от фирмата, в която членува и чиито услуги и други членове промотира.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #3857 -: Юни 22, 2012, 02:02:02 »

Само да вмъкна:
Тодоров не отрича методите нито пък плаши хората,че всичко се връща. И за това аз съм също жив пример. Върна се,не защото не изполвах методите на доктора на ХПджон,а защото не си довъших терапията както би трябвало. Медикаментите също ги спрях на своя глава,понеже Аз реших,че съм добре. Тодоров е добър терапевт и познавам хора, които успешно се справят с негова помощ. Това,което ти ХПджон се опита да направиш тук е,да накараш хората да вярват в това, в което ти си повярвал и с негова помощ си преодолял това и онова. Опита се да натрапиш както мнението ,така и терапевта си,което е абсолютно недопустимо в един такъв форум пълен с хора,объркани и стресиране от това,което се случва с тях. Разбирам много добре,че целта ти е била само да помогнеш,но подхода беше грешен. За това не обвинявай Тодоров, уважавай човек,който е учил години наред за тази професия и се е учил също от най добрите. Не нападай всеки,който е на различно мнение от твоето и използва различни методи от тези на твоя терапевт.

Аз също съм много по добре, работя много над себе си, чета и се упражнявам ума си. Започва да става все по лесно и по лесно. Този път няма да спра по средата, ще опитам да стигна до край.

Да,наистина всичко е в нас,но от части доброто ни състояние зависи и от външния свят,но само от части.

И наистина......чувстваме това,което мислим 
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #3858 -: Юни 22, 2012, 02:29:25 »

И аз мисля, че Т.Тодоров е добър психотерапевт, неведнъж ми е давал ценни съвети, които са ми помагали да вникна по-дълбоко в нещата.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3859 -: Юни 22, 2012, 02:43:02 »

И аз мисля, че Т.Тодоров е добър психотерапевт, неведнъж ми е давал ценни съвети, които са ми помагали да вникна по-дълбоко в нещата.

Няма как да знаеш дали е добър терапевт или не, защото нямаш база за сравнение.

И въпросът е не някой да ти даде неведнъж някакви съвети - добрия терапевт ще се задържи като такъв спрямо този, който го е потърсил възможно най-кратко с възможно най-голяма полза.

Иначе започва да прилича на фен клуб.

И да поправя Маруся - положението с натрапването на моята терапия, моя терапевт е такова, защото тодоров го изкара така, че да говоря за тях. Стратегията ми беше друга, но и така не е хич зле. Ако внимателно вникнете в хронологията, ще видите, че последния, който се включва с име на терапевта съм аз.
Ето защо тодоров е най-добрия рекламен агент на моя терапевт.
И още нещо - плаши хората, овненце, затова е опасен този човек - само виж първите му няколко мнения в ЕМДР-а и друго не ти трябва.

« Последна редакция: Юни 22, 2012, 02:45:07 от hpjon » Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #3860 -: Юни 22, 2012, 02:47:05 »

Базата ми за сравнение е моят начин на мислене, а Т.Тодоров има сходен начин на разсъждение с моя.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3861 -: Юни 22, 2012, 02:50:23 »

Чудесно!

Аз съм далече от мисълта да унифицирам всички хора по отношение на мисленето - разнообразието краси света.

Не би се стигнало до впечатлението на хората, че се караме, ако това разнообразие бе изразено ненападателно, с вадене на кирливи ризи, доноси и откровени лъжи.
тодоров се бори, той призна това на няколко пъти, той иска да размаже..... кой, така и аз не разбрах, но самия той така се изразява.

Затова се налага и аз да повиша темпото на разговора - каквото повикало, такова се обадило.

Надявам се сходствата ви в мисленето да доведат някой ден до нуждата да пишеш само в тази тема по повод на това колко си добре.
Иначе общи приказки без ефект кому са нужни?
Активен
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #3862 -: Юни 22, 2012, 04:22:12 »

Опитах се да прочета публикациите и на двама ви,може би не всичките,но според мен ,Тодоров много вярно си казва нещата,най-малкото му личи житейският опит и практиката,от които изказванията му са умерени,и не претендира да е последна инстанция!А за теб Хпжон,тази категоричност и изчерпателност по толкова неясна тема,ме травмира,буквално!Но се радвам за теб,че се чувстваш здрав,и спокоен,след като американските стандарти са на една ръка разстояние!
Активен
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #3863 -: Юни 22, 2012, 04:29:41 »

Подписа на Метатрон ми харесва,което спонтанно ме кара да препоръчам за през свободното време,една книжчица "Основни форми на страха",в гугъла се намира тутакси,много е лекичка за през свободното време,нещо като за зодиакалните знаци,но аз научих едно,две неща за себе си!
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3864 -: Юни 22, 2012, 05:08:57 »

Hpjon , от 10 години ли лекуваш Пр?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3865 -: Юни 22, 2012, 05:12:40 »

Hpjon , от 10 години ли лекуваш Пр?

10 години имах ПР.
Вече повече от година съм излекуван.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3866 -: Юни 22, 2012, 05:19:03 »

hpdjon, не искам да те нападам,но сам виждаш какво мислят хората. А и аз проследих вашите караници и спорове с Тодоров, ти също доста успешно го провокираше,така че не прехвърляй всичко на него. Той на моменти има доста остри нападки,вярно е, но ти не падаш по долу. И двамата си имате вина за създалата се ситуация. Аз на няколко пъти се опитах да ти кажа,че може би на едни помагаш,но други се травмират от писаниците ти. И си много прав,от празни приказки файда наистина няма, но понякога ако човек може да чете между редовете се намира тук и там по нещо измежду тези приказчици,което би било от полза.
Не съм забравила все пак и това,че ти ме съветваше да зарежда приятеля си,с който толкова много се обичаме,защото беше на мнение/без да ни познаваш/,че връзката ни е обречена. Оценям мнението на всеки,но това беше доста грубо. Да не говорим,че съм писала във форума от миналата година още,колко много той ми помогна да се справя. Та исках само да кажа,че и ти си позволяваш да дрънкаш врели некипели,не обвинявай само другите.

Lotxen благодаря за книжката,май само нея не съм чела още Smiley
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3867 -: Юни 22, 2012, 05:21:01 »

Подолски,забравих да питам ти до къде я докара? Не съм те чела в другите теми,а и ме нямаше известно време. Бих се радвала да прочета какво се случва с теб.  angel
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3868 -: Юни 22, 2012, 05:31:41 »

Хората мислят това, което смятат за правилно да мислят.
Ето, ти си прочела историята - виждаш, че аз не натрапвам нищо, тъй като влизам в разговорите от позиция на ответна страна. А когато не съм инициатор няма тази отговорност, която тодоров се опитва успешно да ви натрапи.

Т.е. бих натрапил, ако от нищото влезна тук и започна да убеждавам всеки в това, в което си мислиш, че убеждавам хората.

И да завърша с тодоров - вие, които го защитавате просто сте свикнали с него, уютно ви е. Нямате напредък, той ви утешава и го прави от един евентуален имидж на психолог, което пък ви прави доволни от факта, че сте "обгрижени" професионално.
Изключително съм доволен, че с думите си предизвиквам разностранни реакции - форумът едно време беше заспал и единствената искрица беше РадостинаМ.

По отношение на теб - аз все още съм на това си мнение, което съм ти казал за приятеля ти.

Вярно, един терапевт никога не би ти казал такова нещо, така както го казах аз, но така виждам нещата. Преценил съм, че в този формат на комуникация няма как да го кажа по друг начин.
Поставяш проблем на публично място - не виждам защо се смущаваш, че получаваш публичен отговор.
Факта, че отговора ми тогава те е смутил ми харесва - за мен е показателно.

lotxen,
какво точно те травмира? Каква заплаха виждаш и какво чувстваш, когато виждаш, че тревожните разстройства са лечими, стига човек да иска и да положи малко усилие?
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3869 -: Юни 22, 2012, 05:49:47 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:14:40 от podolski » Активен
Страници: 1 ... 256 257 [258] 259 260 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА