evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 10:23:18 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 248 249 [250] 251 252 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 390087 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #3735 -: Юни 01, 2012, 02:06:44 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 12:05:39 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Little Овненце
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #3736 -: Юни 01, 2012, 02:17:03 »

Не,не искам да се самоубивам хора. Та мен ме е страх от смъртта. Мисля,че краят ми наближава, все едно скоро нещо ще ми се случи. Гледам хората около себе си така,все едно утре повече няма да ги видя. Ужасно е. За това мисля за писмо. Защото ще умра внезапно и няма да мога да кажа някой неща на близките си. Това се върти в главата ми и е много страшно Sad
Не знам какво породи тази тревожност. Казах в началото още,мисля ,че се уплаших от смъртта на наша много близка. Много се изплаших и от тогава тръгна така всичко.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3737 -: Юни 01, 2012, 02:24:54 »

А за паренето в стомаха Веси,все едно имаш киселини,ама не точно. Все едно ти се повръща,ама не стигаш до там. Странно е,ново ми е като усещане. Преди не съм го изпитвала.
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #3738 -: Юни 01, 2012, 02:42:47 »

Маруся, това със стомаха го имам същото, хем ти се повръща, хем ти се издува стомаха, опитвам се да освободя  събраните газове и ми минава. Вземи си антиациден препарат и ензими. Ще почувстваш облекчение. Вероятно имаш рефлукс, както и повечето хора с тревожни разстройства. Не се храни след 19 часа, така през нощта няма да имаш киселини. Освен това за няколко дни мини на диета с млечни продукти и когато почувстваш силно напрежение в стомаха хапни малко хляб, но само хляб, без нищо друго.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #3739 -: Юни 01, 2012, 02:45:27 »

Мус, побързай и се консултирай с психото си. Миналата година бях така - денонощен самотормоз. След приема на ривотрила и началото на действието на ципралекса започна да отшумява всичко. Твоят терапевт нали е психиатър. Поискай успокоително. Как те оставя така тоя човек да ти е зле и нищо да не прави. 
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3740 -: Юни 01, 2012, 02:47:13 »

Благодаря delicacy.
Това за хляба не го знаех. Все нови и нови неща научавам. Това е добре. Днес четах и за абстиненцията от цигарите и симтомите са ама едно към едно същите ,както при тревожността. Аз вече не пуша 4 месеца,но не знам дали ми се отразява на тялото и дали просто не бъркам и аз нещата. До 6-тия месец се водя още като човек току що спрял да пуши,а след 6 тия вече преминавам към непушачите. Споделям,защото за мен това са нови неща,може пък на някой да му е също от полза.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3741 -: Юни 01, 2012, 02:53:00 »

Миме,аз никога не съм била така зле. Никога не съм имала истински атаки ,каквито вие всички описвате. Състоянието ми е някакво средно,по малко от всичко бих казала. Той никога не е смятал,че аз имам нужда от успокоителни. Плюс това,аз съм спокойна,просто съм потисната,тъжна,страх ме е някак си все едно всеки момент ще ми се случи нещо. За това ли помагат успокоителните? Кажете ми,аз не знам наистина.
Аз мисля,че съм спокойна.Ходя си спокойно по улиците,малко ми е замаяно,но мисля,че от лекарствата. Шофирам си,даже все по добре и по спокойно. Качвам се с кеф на колата. Просто мислите ми,те са катастрофални. И това прилошаване,ако го нямаше.......всяка една болежка я наблюдавам докато не премине,ето това ме мъчи.
И не е вярно,че не ми е дал успокоително.Още миналата година ми беше казал да взимам при нужда атаракс. Но аз не искам. Взимала съм го вечер,и спя като пън,но веднъж го взех през деня и едва се прибрах в къщи,направо заспивах в колата.От това не ми беше по добре де.
Миме ,извинявай,пропомни ми пак кога започна да действа ципралекса и кога премина на хапче и половина ако помниш??Много ще съм ти благодарна.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3742 -: Юни 01, 2012, 03:00:10 »

Мус, първия път като пих ципралекс започна да действа на втората седмица още. Но миналата година, когато го пих за втори път, на втория месец се наложи да увелича дозата на 1 1/2. Може би малко след това имаше по-видим ефект. Ти също го пиеш за втори път, нали? Също така първия нямах странични ефекти, но втория бях като теб. Нормално е. Между другото и тези мисли, които ги имаш в момента и те може да са от ципралекса. И това ще мине. Задължително започни успокоителното. Не по цяло хапче - по 1/4 сутрин и 1/4 вечер преди лягане. Така седмица - седмица и половина, после сменяш само вечер по 1/4 и след седмица ги спираш нацяло. Не се мъчи излишно. Аз също миналата година нямах паник атаки такива, а постоянна тревожност и чувството, че всеки момент ще се случи нещо лошо.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3743 -: Юни 01, 2012, 04:01:39 »

Цитат
тези мисли, които ги имаш в момента и те може да са от ципралекса

? ? ?
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3744 -: Юни 01, 2012, 04:06:49 »

Не е истина как ми проблясва, когато чета подобни истории на моите.
Да явно,че този път реагирам по друг начин на медикамента.
Активен
raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

Профил
« Отговор #3745 -: Юни 01, 2012, 08:10:37 »

Овненце, и тук те моля: поискай психотерапевтът да ти изпише успокоително! Чета, че и другите ти препоръчват това. Временно, а после постепенно ще го спреш. Щом ти действа приспивно, няма да шофираш. Аз пък работя с деца, предупреждавала съм винаги, когато са ми изписвали ксанакс. Никой не ми е казвал, че притъпява вниманието или забавя реакциите, и действително е така.
Аз споделям, че днес ме блъсна кола, пресичайки на зелен светофар. Ама леко се отървах...аман, няма да се научат българските шофьори да не отнемат предимството на пешеходците. Хубавото е, че преди сигурно щях да получа паническа криза, мислейки си какво по-лошо би могло да стане. А сега просто съм щастлива, че съм човек с късмет!:)
Активен
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #3746 -: Юни 01, 2012, 09:13:15 »

Мус, първия път като пих ципралекс започна да действа на втората седмица още. Но миналата година, когато го пих за втори път, на втория месец се наложи да увелича дозата на 1 1/2. Може би малко след това имаше по-видим ефект. Ти също го пиеш за втори път, нали? Също така първия нямах странични ефекти, но втория бях като теб. Нормално е. Между другото и тези мисли, които ги имаш в момента и те може да са от ципралекса. И това ще мине. Задължително започни успокоителното. Не по цяло хапче - по 1/4 сутрин и 1/4 вечер преди лягане. Така седмица - седмица и половина, после сменяш само вечер по 1/4 и след седмица ги спираш нацяло. Не се мъчи излишно. Аз също миналата година нямах паник атаки такива, а постоянна тревожност и чувството, че всеки момент ще се случи нещо лошо.
Щом се касае за лекарства, веднага се включвам! Подкрепям Мима-винаги АД трябва да върви в началото с бензодиазепин, за да може по-леко да се усвоява от организма. В противен случай страничните ефекти са по-силни. Стискам палци, Маруся, дано преодолееш временното безпокойство!
И на мене се наложи да вземам ривотрил, когато неизвестното и лошото беше на главата ми, но вече го спрях, надявам се в бъдеще да е само в краен случай.
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #3747 -: Юни 01, 2012, 09:28:14 »

Муси, чета тук, че всички ти препоръчват да започнеш успокоително. Аз когато започвах Ципралекса преди повече от година изрично питах психиатърката си дали не мога да го взимам в комбинация с лексотан, защото бях свикнала с лексотана(въпреки че той не ми помагаше). Та това, което ми каза моята психиатърка беше изрично да ми забрани да пия успокоително в комбинация с Ципралекс, защото успокоителното подтиска симптомите на ПР и пречи на Ципралекса да си свърши работата. Така, че аз не бих ти препоръчала, може да взимаш валерян, валидол, такива по- леки успокоителни. Но най- добре се консултирай с доктора си! И тези мисли и състояния, които описваш съм ги имала, имай търпение те отминават !!!
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3748 -: Юни 01, 2012, 09:46:04 »

Диди, смени си психиатърката Smiley Причината, поради която не се пие лексотан, е че той няма касателство към панически пристъпи. Миналата година исках да го пия, имах няколко блистера, психиатърката каза, че няма смисъл. Пробвах няколко дни, ама нямаше полза. Изписа ксанакс, който аз си спрях и си самоназначих ривотрил.  Grin Естествено с нейно знание и определяне на дозата. Ама това, че пречели на ципралекса да си свърши работата  Shocked Още някой учил, учил и недоучил. Както и да е.  Smiley

Стефчо, радвам се, че вече всичко е наред 

hpjon, прочети листовката на ципралекса.

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3749 -: Юни 01, 2012, 09:55:50 »

Цитат
hpjon, прочети листовката на ципралекса.

И да я чета, и да не я чета е все едно.
Биг фарма признава, че SSRI антидепресантите, какъвто е и ципралекса се предписват оф-лейбъл за тревожности.

Това означава, че няма достоверни клинични проучвания, които да оправдават предписването им при ПР, а се предписват по силата на негласното споразумение между фарминдустрията и лекарите с цел печалба.

Това е така, тъй като тези лекарства освен, че не помагат, не могат и да навредят кой знае колко - поне не в значителна степен.

Хапче мисъл не може да преправи.
Това е абсурд.
Психотерапевтите тогава щяха да са безработни и гладни.
Може единствено в резултат на негативни ефекти на медикамента човек да се принуди да мисли за обреченост. Но на самата мисъл няма как да повлияе.

Апропо - в листовките често пише за т.нар. "странични ефекти". Не се заблуждавайте. Няма такова животно страничен ефект. Щом има някакво действие, то си е ефект. А на антидепресантите ефектите са от неприятни до безразлични и без положителен ефект при тревожности, каквато е ПР. Факт, признат от водещи психотерапевти в САЩ и Европа.
Активен
Страници: 1 ... 248 249 [250] 251 252 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА