evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 09:52:05 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 245 246 [247] 248 249 ... 316
  Изпечатай  
Автор Тема: СПОДЕЛЯМ, ЧЕ...  (Прочетена 390078 пъти)
kadife
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #3690 -: Май 30, 2012, 08:03:58 »

Аз не съм изоставила темата, г-н Тодоров Smiley Наглеждам ви, но някак вяло и без интерес. Няма шеги, няма  оздравително остроумие, само едно и също, че кому е нужно това, не и на мен - не виждам съвети за помощ, а набиване в главите шоково, че  Вие не сте терапевт, а някой си там е неФероятен такъв. Просто не познавате моят терапевтSmiley)) но за добрите не се прокламира, към тях се изпитва тиха благодарност, уважение и професионален респект. И ако някой те помоли за съвет, споделяш, а не налагаш кой и с какво е най-добър. Защо да се хабя да чета  тежка матрона (има ли леки), скучаеща  и празноглава домакиня, и вманиачен последовател на някаква доктрина, която така и не стана  ясно кому е помогнала - понеже висенето им във форума на гроздове изобщо не свидетелства оздравителния процес, за който така широко се алармира.

Иначе, да, като един сияен бисер ще споделя, че нямам какво да споделя -работа, работа и пак работа. За друго се опитвам да не мисля, просто няма полза на този етап. Харесвам времето, вали, гърми, после изгрее слънце, след това пак ромоли дъжд - не е скучно, равноделно. Ту прибирам, ту вадя плътни дрехи и обувки.
  Всички ще сме духом с Литъл Овненце, тя е славна девойка!
  Диди, радвам ти се и тук, и тамSmiley))
  Трак, утре стискай палци да ти намеря най, най, най-красивите обеци - като теб самата.
  Граф Монте Кристо, големите изпитания за мен до ден днешен са неясни, защо човек бива в един така кратък живот да бъде подложен на толкова трудности, но     дълбоко се възхищавам на всички, които преминават през такива и се справят не само със своите страхове, а и дават рамо и на чуждите. Зная какво говоря и е чудесно, че в страшното сте били двама. Късмет от сърце желая и много поводи за усмивки! Smiley
  Скорпи, ти си като романтичен сладкиш в този форум, да се докосне до теб човек винаги е вкусно и ароматно!

Миии... това я, хайде до пак и нали си знаете, пазете краката си сухи! laugh
« Последна редакция: Май 30, 2012, 08:06:24 от kadife » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #3691 -: Май 30, 2012, 11:12:59 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 12:04:11 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #3692 -: Май 31, 2012, 09:15:59 »

Искам да споделя,че вчера по време на разходка ми прилоша страшно изведнъж. Както си вървях,все едно земята омекна под краката ми ,беше за секунди,не съм залитала или падала,но го усетих. Припотих се и ми прилоша. Разтреперих се,все едно както ,когато човек е гладен. Хапнах една вафла,защото почувствах,че трябва да хапна нещо сладко и след малко ми светна. Но се изплаших пак Sad Всичко си беше наред,имах спокоен ден и се чувствах страхотно и изведнъж ......как да се успокои човек ми кажете? Сега всеки ден очаквам нови неща. Вече не знам какво следва.

Моля,някой да сподели ако е имал подобни прилошавания или поне ако знае на какво може да се дължи,освен на ниска захар.....

Мерси
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3693 -: Май 31, 2012, 09:41:00 »

Искам да споделя,че вчера по време на разходка ми прилоша страшно изведнъж. Както си вървях,все едно земята омекна под краката ми ,беше за секунди,не съм залитала или падала,но го усетих. Припотих се и ми прилоша. Разтреперих се,все едно както ,когато човек е гладен. Хапнах една вафла,защото почувствах,че трябва да хапна нещо сладко и след малко ми светна. Но се изплаших пак Sad Всичко си беше наред,имах спокоен ден и се чувствах страхотно и изведнъж ......как да се успокои човек ми кажете? Сега всеки ден очаквам нови неща. Вече не знам какво следва.

Моля,някой да сподели ако е имал подобни прилошавания или поне ако знае на какво може да се дължи,освен на ниска захар.....

Мерси

АДРЕНАЛИН!
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3694 -: Май 31, 2012, 09:43:35 »

Как така? От нищото ? И защо сладкото ме упокои? Ох някой чете,който е добре,ще ме помисли за превъртяла  Embarrassed
Аз самата знам,колко е абсурдно всичко,но въпреки това ме плаши.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3695 -: Май 31, 2012, 09:54:04 »

Как така? От нищото ? И защо сладкото ме упокои? Ох някой чете,който е добре,ще ме помисли за превъртяла  Embarrassed
Аз самата знам,колко е абсурдно всичко,но въпреки това ме плаши.

Не е от нищото. Но това е по-дълга тема, пък и аз съм писал доста по нея.

Защо ти помогна сладкото?

Адреналина е хормон, който мобилизира всички енергийни запаси и организма влиза в преразход, да за се пребори със стреса (в случая стреса е заучен мисловен модел, който се пуска самостоятелно, без да го контролираш).

Хапвайки вафлата доставяш енергия в готов за употреба вид от мускулите (глюкоза), което облекчава кризата.

При промяна в начина на мислене се преустановява безконтролното пиково отделяне на адреналин и съответно се преустановява внезапната проява на кризи. Това става или с психотерапия, или с целенасочена работа със себе си в посока промяна на начина на мислене.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3696 -: Май 31, 2012, 10:15:18 »

" Не е от нищото. Но това е по-дълга тема..."

Би ли обяснил пак с няколко думи, защо без причина тялото на жената се изпълва с адреналин? То е нормално ако трябва да бяга, или да се бори с нещо, ама това "нещо" тя хич не го вижда. Иначе, като се излее адреналина пътища много, ама каква е ползата ... Та какво "пуска" копчето на адреналина.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #3697 -: Май 31, 2012, 10:26:08 »

Цитат
Гладници такива! Няма да стане ваща работа.

Гладници?? А каква е наЩа работа?

О, тодор, здравей Smiley

Благодаря за въпроса. Ще обясня с удоволствие както това съм правил много пъти тук във форума.

Но всичко по реда си.
Някакси прекъсна разговора от онзи ден и остана нещичко, на което не отговори. Цитирам ти го по-горе, за да се подсетиш.
Като изясним първозададените въпроси, ще преминем на следващите въпроси, които са твоите.
Няма как да си говорим ако само единия отговаря на въпроси, нали Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3698 -: Май 31, 2012, 10:31:51 »

Ами да помагате, нали така Smiley Гладни сте за помагане.
Би ли помогнал на жената, която споделя преживяванията си, като отговориш простичко на това, което пита.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #3699 -: Май 31, 2012, 10:39:40 »

Ами да помагате, нали така Smiley Гладни сте за помагане.
Би ли помогнал на жената, която споделя преживяванията си, като отговориш простичко на това, което пита.

тоше,
за да ни върви гладко дискусията трябва да сме докрай ясни, а не да се питаме и да се доуточняваме, защото така не помагаме.

Сега, гладни сме били да помагаме. Добре, но кои сме ние? Защото аз се смятам за един човек, но ти явно не ме мисли за един човек - доразвии тезата си, ако обичаш.

И друго - не довърши за наЩа работа. Коя работа е наЩа? Как няма да стане? Защо няма да стане? Ти ли ще помогнеш да не стане? Обясни, ако обичаш, защото не разбирам. Току що чете един напълно страничен човек и той каза, че пък абсолютно нищо не разбира.
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3700 -: Май 31, 2012, 10:43:31 »

Да и аз моля за същото......разходката не беше просто разходка,а доста интензивно ходене.Правя го всяка вечер след работа по средно 5 км с цел да се движа,тъй като цял ден съм залостена пред компютъра на един стол. Но ако ще ми става така зле,вече започвам да изпитвам страх да ходя и на разходка,а толкова обичам да вървя. Sad Онзи ден пък в мола ми стана така зле, пак се препотих и почувствах нужда да отида до тоалетна  Embarrassed Доста странни усещания ми се появиха, до сега не съм ги изпитвала. За човек,който има страх от смърт и болести това е убийствено просто Sad
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3701 -: Май 31, 2012, 10:55:24 »

Ще обясня, нищо по-лесно то това Smiley

Нека обаче първо изясним по-старите въпроси. Така не е коректно да си разговаряме - да се замеряме с някакви изцепки, после два дни да изчакаме да отмине да се позабрави и да подхванем нещо на ново.

Изисква се последователност във всеки един процес, за да има напредък.

Иначе може да си говорим така 5 за 4 до 35 май ако искате.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3702 -: Май 31, 2012, 11:09:21 »

Отговори на жената, помогни. Остави ме мен. Хем знаеш, че се разбрахме на лични и пак театри правиш.

Литъл овненце, на втора страница в темите има една "психосоматична реакция". Можете да я прочетете и  и ако имате въпроси ще ви отговоря.
« Последна редакция: Май 31, 2012, 11:12:33 от t.todorov » Активен

hpjon
Гост
« Отговор #3703 -: Май 31, 2012, 11:16:16 »

Отговори на жената, помогни. Остави ме мен. Хем знаеш, че се разбрахме на лични и пак театри правиш.

Ха-ха Smiley
Разбрали сме се били на лични Smiley Ти наистина ме изумяваш! Ти май наистина не си разбрал нищо от личните Smiley Ако си разбрал това, което изглежда, че си разбрал, то значи нищо не си разбрал Smiley Както впрочем демонстрираш навсякъде точно това - не разбираш нищо Smiley

Плюс това личните затова са лични, за да не се въртят по какъвто и да е начин в публичното пространство. Но ти не можеш да издържиш и сега го играеш като рефер - отсъждаш да оставя теб, пък да помагам на жената.

Ако ти беше толкова хладнокръвен, колкото сега, то не би написал, че ние сме гладници и няма да стане наЩа работа публично, а на лични да речем.

Така че, когато кажеш нещо в публичното пространство трябва да носиш отговорност за думите си. Няма как да напреднем в, определено интересната дискуси, която се очертава на тема адреналин, ако не привършим публичната ти изцепка.

Та така: Кои сме ние, гладниците и за какво сме гладни? Коя работа е наЩа? Как няма да стане? Защо няма да стане? Ти ли ще помогнеш да не стане?
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3704 -: Май 31, 2012, 12:02:30 »

Прочетох,благодаря, и нищо не разбрах,почти Sad
Наистина темата е сложна. За мен не са се произнесли ,че съм телесно здрава,но пък направените профилактични прегледи говорят точно за това. Но пък аз не вярвам,защото едва ли не смятам,че ако има сериозно заболяване,това няма как да се види на кардиограма,да се чуе на слушалки или пък да се прочте в кръвната картина. От друга страна има наистина дни ,в които се чувствам едва ли не съвършенно. Тогава си казвам,ето,ако бях тежко болна щеше ли да имам такива дни? По скоро,състоянието ми щеше да се влошава. Така. Мисля си да инвестирам един куп пари за всякакви изследванив, но веднага се вкючва алармата в мозъка и ми казва:Внимавай,защото в днешни времена влизаш здрав в болница и излизаш болен!!Плюс това се страмувам да кажа какво ми е,защото аз самата не мога точно да го формулирам. Изобщо кръга е един кошмарен и аз се въртя и няма излизане. Също така всеки път си мисля,колко хора ей така седейки си умират,защо и мен да не ме тресне нещо изведнъж и да ме няма? Мсилите ми се бушуват,разбъркани и смесени са. Не ме напускат и ме мъчат,морят,изтощават. Един ден е добре,3 дни е зле. Най гадното е,че тъкмо се озаря с надежда и хоп ,идва нещо и ме смачква,все едно ми казва: Чакай,не се радвай толкова,така съм те хванала за гушата,че толкова лесно няма да се отървеш от мен!!
Чудя се и се дивя, защо,от къде дойде и какво ли иска? Ако иска да ме мори,хайде да го прави и да се отърва веднъж завинаги. Каква е целта? И най лошото е,че не е нещо,което можеш да разрежеш с нож, да го отвориш с отверка,да му смениш някой чарк или да го поправиш и да заработи наново. и всичко това ме прави толкова безсилна и много отчаяна....
Моля ви ,спрете със споровете.Бих искала да се включват хора,които биха могли да ми помогнат без да ми налагат доктори и т.н. Проблемът е вътре в мен,аз трябва да го изкореня веднъж и завинаги.Но в последно време ми иде да се откажа....и да  се предам...
Активен
Страници: 1 ... 245 246 [247] 248 249 ... 316
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА