evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 26, 2025, 12:41:13 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 23
  Изпечатай  
Автор Тема: тревожността е най-голямата ми "любов" или как стоя без гадже  (Прочетена 52521 пъти)
Little Овненце
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #270 -: Август 19, 2011, 04:45:30 »

Навлезнали сте в много дълбоки теми на размисъл пак. Аз даже не прочетох всичко от господин Тодоров, защото честно казано не го и разбирам, не искам и да го разбирам. Искам моя лекар да ми помогне да се измъкна от тази каша ,искам да разбера повече неща за себе си. Ето например вчера трябваше да нарисувам 2 картини. Едната за вътрешното и едната за външното ми аз. Еми вярвайте ми нищо не успях да нарисувам. Накрая започнах да драскам някакви безумици. Депресирах се леко от това. Какво ли означава да не можеш във вид на картина или рисунка да опишеш себе си? Нямам богато развинтена фантазия ли,какво ми е?Защо повечето хора успяват ,а аз не успях.?Много гадно и искам да ми се обясни, но вчера нямах повече време за въпроси ,а и това много ме измъчи и бях адски изморена,за това чак днес така успях малко да се събера отново и да напиша и аз нещо по този повод.
И кои са тези ПР ,които никога не минават?И това искам да знам? Или нещо не съм разбрала? Кадифе ти с какво точно смущаваш твоето "ку-ку"/както обича да казва Трак/? Аз не се стремя към това да го смутя, по скоро аз съм тази,която се смущава понякога,когато не мога да се справя с някой задачи,които той ми дава. Не искам да го разочаровам и май съм прекалено взискателна към себе си. Уффф,вече ще хвана гората, как се изнервям от това ПР не е истина просто. Иска ми се повече да знам за терапията,искам да правя повече неща и да работя за премахването на това Нещо,ама като не ги знам....
Изморих се и вече ще се предам най накрая.
Трак още не съм взела решение по онзи въпрос ,да ти кажа започвам и да се отказвам с всеки изминал ден все повече и повече. Нищо няма никакъв смисъл, то работата е ясна,на човека така му е добре,кво да го занимавам с моите чувства. Да си живее живота,млад е още,няма с мен да се занимава,няква бабичка с ПР ПА и още не знам си кво си.
Така ,че тотално се предавам,обявявам провал и тотална разруха.
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #271 -: Август 19, 2011, 05:32:25 »

Маруся, доста си права за това, че всеки трябва да си гледа своят терапевт, а не да се ослушва постоянно какво казват и другите.Защото ще е като да се опиташ да готвиш ястие едновременно от няколко кулинарни книги. Всяка рецепта сама по себе си ще даде резултат добър вероятно, но омешани, ще се получи недовкусица. Същото важи и за лечението, когато уловиш един лекар, държиш на него и се опитваш да му помогнеш, за  да ти помогне.

Аз още не съм  напреднала нито в медикаментозното си, нито в терапевтичното си лечение, но едно е сигурно, не бих се изнервяла, ако не се справя с някоя задача, която ми се постави в този план. В крайна сметка не ходиш на терапия, за да се харесаш някому или на него да му е удобно и да е доволен. Работиш толкова, колкото можеш в момента и искаш.

Маруся, няма начин винаги да сме в пиково състояние на дух и материя, онези, дето подхвъркат насам-натам и жужат безгрижно са други натури от нас. Ние колкото и да се променяме никога няма да станем такъв тип хора - винаги ще имаме тежки въпроси, винаги ще се колебаем, страхуваме, измъчваме и ще се опитваме да улесняваме живота на хората, които обичаме по начин, който те не са ни молили Smiley
« Последна редакция: Декември 05, 2011, 09:40:11 от kadife » Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #272 -: Август 19, 2011, 05:44:06 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:34:09 от track » Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #273 -: Август 19, 2011, 06:02:37 »

Трак ще яде бой, ако не знае, да й кажа Grin

Никакви пушки снощи не съм докосвала и трябва да ти кажа даже, че дори от разстояние мога да видя, че тази пушка стреля с халосняци! Cheesy

Иначе, какви ти новини, отлагам всичко с надеждата, че ще стане чудо и няма да ми се наложи да пия пак лекарства. Много интересно как примерно един диабетик или сърдечно болен човек приема, че има заболяване и си пие лекарствата, ако трябва и цял живот, а хората с тревожни разстройства първото, дето ги тревожи след тревогата:)) са лекарствата. Защо имам страх от лекарствата, от всякакви вече, дори витамин С гледам с такова подозрение и го държа под око поне половин час, преди да го приема Grin
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #274 -: Август 19, 2011, 06:07:46 »

А пък аз чак сега изгледах репортажът на битиви репортерите за тревожните разстройства, и то само, защото прочетох тук във форума за него... честно казано много непозитивно е усещането от предаването. Това, което оставя като вкус в устата е горчилката и безнадеждността на хората като нас. Да не говорим, че този национален консултант ми идеше да му опъна гащите и да му ги нахлюпа на главата.

Но едно е истина, човек, който не е страдал и не изпитвал соматичното страдание, следствие на паниката, просто е благословен. Защото всеки се паникьосва, но въпрос е как посреща и изпраща въпросната паника, нали:(
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #275 -: Август 19, 2011, 06:29:28 »

Ooooххххх Кадифе колко си права не е истина. Sad Това последното много ми хареса.Баш си е така мамка му. Ама ние какви сме тогава като не сме благословени? Некви божии изчадия ли какво? Защо сме наказани,къде сме объркали? Аз тихо мълкум започвам да изтрещявам вече.
Ама защо не искаш да изпаднеш малко в подробности за тази твоя връзка невръзка с по младия момък? Искам да знам как се справяш с това? Много ми хареса също как точно го каза, да му дам шанс да избира и да реши. Аз това и правя,мълча си и съм му дала тоталната свобода,но адски много страдам разбираш ли,че направо се разкъсвам. Толкова много го искам този човек до себе си,толкова силно е усещането когато сме заедно,че ме боли чак. Баси,ще си умра ей така,без да ми се даде истински шанс да  бъда щастлива с човека ,когото обичам.
Трак благодаря ти за комплиментите,/приемам ги като такива/,но ква файда ми кажи,като плача и мисля и се измачвам толкова много,че ми иде да легна някъде и да не се събудя повече. Ей така мислех и когато имах чести ПА.Виках си,ако ше мра ,хайде вече,само искам да спре тази болка. И сега не знам кое е по лошо.Несподелената любов или ПА.
Може би повече ме е страх, че никога няма да намеря подходящия. Не ги разбирам и жените дето обичат някой да им пада в краката и да ги гони.Ама хич не си падам по това. Искам и желая с цялото си сърце,човек с който да имам емоционално стабилна връзка.Секса е важен, но ако емоциоанлно не сме свързани и той ще започне да куца. Къв такъв съм модел не знам,уж нямам кой знае какви критерии,а пък дето вика Кадифе летвата май никой не може даже да я достигне,а камо ли да я прескочи.
Не знам хора,днес ми е последен ден преди отпуската,утре замианвам за море и вместо да се радвам,ми се реве. ТОЙ е там с приятели забележете, и ужким трябва да се видим,ама май нямало да стане. Толкова много исках поне 2 дни са зме заедно там. Sad
Както и да е. Сърцето ми е свито на топка...умира се направо от мъка.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #276 -: Август 19, 2011, 06:47:42 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:34:22 от track » Активен
Administrator
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« Отговор #277 -: Август 19, 2011, 08:17:13 »

track, имаш емотиконката Wink
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #278 -: Август 19, 2011, 08:21:27 »

Абе, момичета, спрете малко да пишете, че не мога да сваря да ви чета и да отговарям Grin Харесах си разни цитатчета от последните ви постове и ще ги изкоментирам тях.

Цитат
Ние колкото и да се променяме никога няма да станем такъв тип хора - винаги ще имаме тежки въпроси, винаги ще се колебаем, страхуваме, измъчваме и ще се опитваме да улесняваме живота на хората, които обичаме по начин, който те не са ни молили

Това много ми хареса и съм много съгласна. Много основна грешка ни е точно тази. Смятайки, че им правим услуга на другите, ние всъщност им изземваме функциите да мислят, чувстват и преценяват кое е добре за тях и кое не е. А това в крайна сметка те си го знаят...

Цитат
И сега не знам кое е по лошо.Несподелената любов или ПА.

Принципно и двете болят, но по различен начин. Все пак в любовта има нещо красиво, независимо каква е.

Цитат
Може би повече ме е страх, че никога няма да намеря подходящия. Не ги разбирам и жените дето обичат някой да им пада в краката и да ги гони.

Аз уж все искам да съм господарка и да става на мойто, а пък винаги, като се появи покорният роб, го отсвирвам бързо Grin И отивам при моя си Господар, а това с равноправието никога не ми се е получавало - винаги единият си доминира и обикновено още в началото на отношенията се разпределят ролите.  Wink

Цитат
Секса е важен, но ако емоциоанлно не сме свързани и той ще започне да куца.

Това си е типично женска черта. Жената се привързва емоционално към сексуалния си партньор и каквото и да твърди, за нея трудно може да е "само секс". Поне няма да е оня секс, който те кара да се чувстваш цял и удовлетворен, а някакъв механичен, от който лично на мен ми се реве, защото чувствам, че предавам себе си, особено след като е приключил. Едно е някой да те прегръща и да ти каже, че те обича и да си останете така и след секса, друго е да си погледне часовника, да си обуе чорапите и да затръшне вратата. За него е било просто секс без ангажименти, а ти оставаш сама сгушена с възглавницата да си мислиш кое не ти е наред, че не е останал и кога ще спреш да се чувстваш употребявана, празна и самотна. Защото ти липсва основният елемент на насладата - любовта.

Цитат
И аз го гледах това предаване и не останах очарована. Много неясно представени нещата и защо всички си крият лицата  

Никой не е имал за цел да поставя нещата в розови краски, след като не са такива. Истината не винаги е особено приятна. Във филма бе обяснено защо лицата на участниците са скрити - ако сте слушали внимателно, ще ви е станало ясно какви са причините, макар че и по пътя на логиката човек може да се досети. Едно познато чувство - СТРАХ, кара хората да се пазят от недоброжелатели. И с право.  

« Последна редакция: Август 19, 2011, 08:27:01 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #279 -: Август 19, 2011, 08:51:38 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:34:33 от track » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #280 -: Август 19, 2011, 09:16:10 »

Цитат
Скорпи, и теб май те изби на сексуална тематика  Нормално, то последно време за друго не се говори във форума   

Трак, ако разровиш темите назад, ще видиш кой е подел сексуалната революция тука Grin Добре, че се появиха и други, че иначе много се набивах на очи някак и ми беше странно.  police
Много ми харесва тази полицейска емотиконка, често ще я използвам. Харесвам органите на реда Tongue laugh

Цитат
Относно предаването, много сухо са представени нещата. А и така като се крият хората, съгласна съм със съображенията ви, но щеше да е по-въздействащо, ако можеше да се видят лицата на хората. А и много беше кратко. Има какво повече да се иска, но и това е добре като за начало 

Ами защо не им се обадиш да направят предаване, в което да участваш лице в лице? Всеки си преценява какво има да губи, ако бъде разпознат... има много хора, които искат нещо да бъде направено, но малко се хващат да го правят. На никой от участниците не му е било лесно да направи дори и това. Ако друг може да направи повече, лошо няма. Но колко медийни изяви е имало по темата досега?
Активен

Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #281 -: Август 19, 2011, 09:54:54 »

Така куфара е стегнат и кво сега?
Ужас ,искам да си изкарам чудесно,ама защо ми е такова депресантско?
Много съм съгласна със Скорпи за емоционалното привързване.Аз лично само секс не мога да правя, а ми се искаше да можех. Sad
Трак ти накъде хващаш бе? Посред нощ къв път? Аз пътувам утре сутрин рано.Дано да няма много движение и количката да ме слуша.
Лека нощ,ще се включа от морето,дано да имам да споделя само хубави неща.
Чааааоооо
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #282 -: Август 20, 2011, 08:45:59 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:34:46 от track » Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #283 -: Август 21, 2011, 07:29:44 »

Цитат на:  link=topic=565.msg9387#msg9387 date=1313774233
track, имаш емотиконката Wink

Администратор,така, така - а аз какво имам?! Освен пр, де Grin

п.с. чест и почитания, но с някого трябва да се закачам, г-н Тодоров ми омръзна Cheesy шегувам се поне за едно от тези всичките неща, дано ми свикнахте на хумора! Ако получа бан.... момичета, ай лъв ю!
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #284 -: Август 21, 2011, 10:19:45 »

Аз пък съвсем сериозно искам да попитам може ли да се добави емотиконка НИНДЖА - много е важно!!! Може да е като тази от скайпа
« Последна редакция: Август 21, 2011, 10:22:33 от skorpi » Активен

Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 23
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА