evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 18, 2025, 11:37:56 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Increase Your Instagram Poll Votes with Our Services
[Паническо разстройство]
Damonpoums
Февруари 16, 2025, 05:40:15

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4
  Изпечатай  
Автор Тема: kakvo 6te stane ako otkaza da priemam otnovo lekarstva  (Прочетена 6075 пъти)
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #30 -: Август 09, 2011, 11:18:08 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:43:31 от track » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #31 -: Август 09, 2011, 11:27:15 »

А, това с впечатленията го казах в смисъл, че би било хубаво всеки да си ги добие сам. Т.е. не ми се иска казвам каквото и да е било, защото това си е моето усещане и има вероятност да настроя с очаквания някого за нещо. А когато нямаш очаквания за нещо впечатленията са най-ясни, твои са си Smiley

Целта ми е просто за провокирам любопитството Smiley А целта зад тази цел е да насоча вниманието към още едно място, където виждам, че е поне толкова полезно, колкото това тук Smiley

Както виждаш имаше по-горе коментари, които отричат тръпката от търсенето на друга гледна точка. Затова така ми се струва най-неангажиращо - всеки сам да си направи избора.

Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #32 -: Август 09, 2011, 11:42:04 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:43:43 от track » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #33 -: Август 09, 2011, 12:04:19 »

Цитат
като че ли чрез тях въпросният Дънов задочно ще терапевтира

не, това въобще не е така.Учителя си е Учител, а терапевтите там са терапевти, работещи с конкретни методи и поне при този, който ходих няма нищо общо с каквото и да е от учението. Просто там се е случило да има подфорум психотерапия онлайн.

Цитат
но ти сам се подложи на гилотината 

ОК Smiley Ще гледам да се обезглавя по най-безболезнения начин Smiley

Виж сега, това, което искаш е толкова разбираемо, логично и естествено. Но от опит мога да ти кажа, че ако ти разкажа каквото и да е било ще те отдалеча с мъничко или с много (зависи от разказа) от възможността много бързо да се справиш, когато почнеш терапия.

Ще те забави, не че ще ти попречи на крайния рецзузултат.

Ще ти кажа нещо, което дори на терапевта си не бях казал. Понеже и аз като теб бях ама много много любопитен какво точно става в една терапия бях изчел купища форуми и истории. Буквално месец и половина (зимната си отпуска) изкарах по форумите. Там прочетох нещо, което на първата сесия ме смути (нарочно говоря толкова неопределено!). И това смущение започна да ме човърка, да мисля за него и реално това не ми позволи бързо да навлезна в това, в което трябваше. Разбира се, терапевта ми е много опитен и вероятно забеляза това и се справихме, но все пак, мисля си, че ако не знаех тази мъничка подробност купища мисли и съмнения нямаше да ги има.

Както и да е, както се вижда крайния резултат при мен е повече от добър.

Цитат
какви изводи си направи за себе си

Основния извод, който си направих, е че съм бил толкова далече от ефективно мислене, че няма накъде. Под ефективно мислене разбирам както мисленето за дадени конкретни проблеми, така за по-общи неща от живота, но най-важното - за дребните, ежедневни неща, които се случват около нас. За това как интерпретирам действителността.

Това и се научих, да интерпретирам действителността (и хубавите и недотам хубавите моменти от нея) по начин, по който не ми пречи да върша всичко онова, което искам или за което съм способен. Тогава идва разбирането, че страха и треможността са били сигналните лампи, които са ми казвали, че не съм в най-ефективната позиция по отношение на мисленето си. Когато коригирахме това с терапевта, стреса и тревожността изчезнаха - просто вече няма нужда от тях - сигнала е разпознат, реагирано е и вече всичко е наред.

Цитат
как протече терапията ти

Искам отново да ти кажа - всичко е индивидуално, разбираш ли. Дори в хода на терапията. С терапевта се уговаряхме понякога за това какво ще съдържа следващата сесия, но събитията, за които му докладвах ежеседмично изменяха програмата дори в последната минута. Невъзможно ми е да опиша каквото и да е било.

Някъде тук във форума една бивша негова клиентка беше дала една конкретна техника - такива спорове се завъртяха, така разговора се отклони в неблагоприятна посока, че тя се видя принудена да изтрие поста си, за да не провокира разсъждения и мисли от хора, които хал хабер си нямат за какво става въпрос.

Това е, ако съм си отсякъл главата за пореден път, сори. Smiley Пак казвам, всяка конкретика ще попречи на всеки, който тръгне на терапия. Ще го забави и разколебае излишно. А терапията работи. Толкова хубаво работи дори Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #34 -: Август 09, 2011, 12:11:30 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:44:13 от track » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #35 -: Август 09, 2011, 12:16:26 »

И понеже предния ми отговор стана май малко сериозен, а нищо все пак не е чак толкова сериозно (животът е една игра, беше казал един поет Smiley ще се опитам да си задържа главата на раменете със следното:

Волейбола е една от най-известните игри, нали? Дори няма човек, който да не я играл. Искам да те помоля нещо - прегледай хубаво, дори научи всички параметри, които са описани, правилата на играта. Ето оттук: http://volleybg.com/volleyballrules.html

И искам да ми кажеш, ама честно, какво от това, че ще ги прочетеш ще те направи по-добра във волейбола?

Същото е с психотерапията - техники и начини можещ да намериш повейки тук там. Те не са въобще толкова тайни, колкото всички си мислят. Но като нямаш треньор и до утре да биеш сервиси на поляната зад блока ще си останеш далече от професионалния волейбол.

Надявам се разбираш и ти и всички останали моите съображения.

Поздрави! Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #36 -: Август 09, 2011, 12:29:06 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 03:44:23 от track » Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #37 -: Септември 08, 2011, 08:07:16 »

Споделете колко от вас не пият АД.,а се опитват сами или психотерапия да практикуват.Не съм много добре,но не ги искам тия лекарства.Уж се боря,но то е по силно от мен,в повечето случаи.
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #38 -: Септември 08, 2011, 09:23:40 »

Споделете колко от вас не пият АД.,а се опитват сами или психотерапия да практикуват.Не съм много добре,но не ги искам тия лекарства.Уж се боря,но то е по силно от мен,в повечето случаи.

Ако не бе по-силно от нас в определени моменти, защо бихме се борили изобщо с него:)
Аз не пия антидепресанти, не пия и транквиланти - имам упорита съпротива срещу тях и всеки, който ме посъветва да ги пия. Преди около 11 години ги пих, Золофт и Ривотрил - за около 6-7 месеца, мисля и после по естествен път отпаднаха. Да, почувствах се добре след първите седмици на кумулация в организма. Но след няколко години нещата се върнаха, по-бавно и по-спокойно в началото, защото си бях починала някак от напрежението. Пак имах някои симптоми, но те не ме панираха. А сега да ми щракне коляното и се хвърлям в хипохондрия. Но не пия нищо. Реших да опитам само с психиторепия и да спра да изтърпявам просто пристъпите, а да се опитам да имам реална власт над тях, да ги направлявам. Вероятно за целта е нужно преди това да слязат няколко извънземни и да ме сканират безпощадно, а после да ми дадат писмено уверение, че аз НЕ съм болна от каквото и да е, но какво да се прави:)
Снощи имах силен пристъп и трябва да кажа, че за първи път го проследих как започна и как свърши, на два етапа, на два тласъка... някак трезво го проследих, ясно и с бистър ум, това не направи паниката по-слаба, разбира се. Но пък за сметка на това се опитах да затворя очи и да я приема... е, не става, то потъваш още по-дълбоко, имаш чувство, че ако не започнеш да се съпротивляваш, ще припаднеш и че няма край. И всичко това дойде след ден, в който се чувствах сутринта не особено добре, но после ми стана добре и следобеда направо си казах, ехааа.... но една част от мен скърцаше с леден глас - Не се отпускай, не се отпускай, многото добре не е на добре!... и ето, че точно така стана, отпуснах се, спрях да очаквам атаката и тя дойде - по-силна и отпреди. Е, как да не е на щрек човек? Как да забрави и да се отпусне?! Как да позволя на пр да ме завари неподготвена...

Утре имам първа сериозна сесия при терапевта си, предишната ни среща бе само опознавателна. Възглагам надежди на работата си с него, без да го натоварвам с отговорността да се справи вместо мен.

Не искам да пия лекарства, не си падам и по упойките - повече ме е страх от това какво се случва с тялото ми, когато е поттиснато, отколкото когато бурно ми показва, че е живо и че има нужда от помощ.
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #39 -: Септември 08, 2011, 07:45:27 »

Кадифе,много ще ти бъда благодарна,ако смяташ,че си доволна от псхоаналитика,да ми пишеш на лични мнението си.И аз от 12год. се боря,писна ми от лекарства.Направо тия дни съм зле.АД. не лекуват и това го знам.Не ги искам.Моят пси се чуди какво лекарство да ми предпише,хубавото е,че много ми говори-един вид психотерапия.Като изляза все едно летя,спокойна съм.Но и АД.много си ги тачи.Не мога да му кажа,ми аз няма да пия АД.,вие ми говорете само.Отвратително лутане в най-различни посоки,обърквам се адски.
Активен
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #40 -: Септември 08, 2011, 08:19:45 »

"Споделете колко от вас не пият АД.,а се опитват сами или психотерапия да практикуват.Не съм много добре,но не ги искам тия лекарства.Уж се боря,но то е по силно от мен,в повечето случаи."
За съжаление НЕ МОЖЕ БЕЗ МЕДИКАМЕНТИ!!! Както казвах и преди - на организма понякога му е нужно много малко, за да функционира нормално. Освен някакво "чудо", друг начин няма. Или остават мъките, непрестанните борби със себе си, с причинителят на физическото страдание, със целият свят! Колкото и силна да е волята на човека, понякога трябва и допълнителна "опора". Браво на тези, които успяват да преборят ПР, но за останалите.......
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #41 -: Септември 08, 2011, 08:41:12 »

Това е че за толкова години разбрах едно,че след спирането им,минава известен период и съм в начална позиция.Какво ли не съм пила.Да притапява симптомите,но след това.Човек не може цял живот да ги пие.Може би в момента трябва да пия нещо,но докога.Сега ме върна пак на старо лекарство,което съм пила.То всичко се изчерпи.Техника на справяне трябва да практикувам,може би.
Активен
vtonev
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил Ел. поща
« Отговор #42 -: Септември 08, 2011, 09:56:40 »

Moje da probvate niakoi naturalni produkti kato naprimer:

kapki na Bach
5-htp
I-Theanine
i drugi ...

http://www.naturalnews.com/028452_anxiety_panic_attacks.html
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #43 -: Септември 08, 2011, 11:10:38 »

Четох, четох  отгоре-отгоре и при положение, че доскоро смятах, че много са ми се избистрили нещата, сега отново съм в начална позиция и почвам азбуката от А, та докато стигна до Я бая път имам да измина... питам се сбърках ли в преценката си за избора на терапия, след като всеки дърпаше килимчето от неговата си страна и казваше: "Мойто момиче, това е начинът и няма друг", а на въпроса след края на терапията дали ще се оправя, защото всеки следващ път ми се струваше все по-малко вероятно, получавах ехидна или по-скоро снизходителна усмивка и репликата: "Ами аз от ... Х години това правя... имам толкова успешни случаи зад гърба си. Всъщност, всичките са такива, нямам провали, можеш да попиташ когото искаш..." и разбира се, това ме надъхваше да започвам с поредната методика. Изучих ги из основи всичките, хващах ги и се отказвах. Накрая някак и с нещо се подобрих и зарязах почти всичко, исках почивка. Не съм си правила и за миг илюзията, че ще е завинаги изцелението, но ми се прииска да се възползвам и тъй като последните години от живота си съм прекарала в почти денонощно търсене на лек за ПР, реших, че имам нужда от тази почивка и си я дадох. Лошо няма, но Пр много мрази да си почиваме, когато иска да дълбае Grin Grin И ми направи живота отново още по-невъзможен, за да не ми остави друг избор, освен да търся решение за старите си проблеми. И сега питам какво - виждам, че дори и пътят на лекарствата върви към нищото, макар че понякога имам усещането, че друг избор, дори и да е временен, нямам. После се сещам за всички други начини, които съм практикувала и съм имала успех, пак временен, но си е успех, той животът така или иначе си минава и е низ от моменти... Мисля и за всички пропуснати под носа ми възможности... мисля за това, в което се е превърнал животът ми. За бъдещето изобщо не смея да си помислям. Реших, че най-доброто, което мога да направя за другите, е да спра да ги занимавам с проблема си и да остана насаме с него - така или иначе разбиране няма да получа. Опитът ми с лекарствата е много кратък, аз почти веднага отхвърлям всеки препарат и освен всичките ми оплаквания се появяват още куп други, които ме превръщат в нещо средно между медуза и плужек, а това не мога да си го позволя. Не и когато съм сама, защото се ужасявам да не стигна до там, че да не мога да стана от леглото, както предишните пъти. От зле има и по-зле... На въпроса как съм, отговарям: "Добре", с изключение на двама-трима (не повече) хора от оскъдното ми обкръжение, но дори и в техните очи видях раздразнението и това, че са вдигнали ръце от мен. Колкото и да ми е тежко да изпитвам симптомите, като че ли най-много ме заболя като видях укор и неразбиране дори и в тях... и усещането, че ги натоварвам и ги карам да носят отговорност за нещо, което не искат. Почувствах се като бреме, което вече не желаят да имат и направих всичко да ги отдалеча от себе си.
Знам, че ми мислят доброто, но не могат да ми го дадат. Никой не може. И аз не мога да си го дам незнайно защо. Не ме питайте защо съм прекъснала терапията, отдавна нямам средствата да я продължа, въпреки че ако вярвах искрено в успеха й, може би щях да продам дори себе си, за да успея. Колкото до загубата на близкия ми човек, откъдето започна цялата драма, там дори не успях да си изживея нещата и като цяло лошите неща сякаш минават покрай мен, но не се отнасят до моя живот и личност. Май покрай тях разкарах и хубавите. Та такива мисли се въртят в главата ми вечер... и ще трябва да взема решение. Отново.
« Последна редакция: Септември 08, 2011, 11:17:24 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
dani29
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил Ел. поща
« Отговор #44 -: Септември 11, 2011, 11:18:59 »

скорпи,мило момиче ти си роден писател така хубаво си го написала ,че просто съм изумена.Аз и да искам не мога така да го опиша.Четях и ревах ,четях и ревах и сега ми олекна че не съм единствена и има и други като мен и не сме по лоши от другите.Добре че те има и теб и другите които пишете редовно без вас съм загубена .Само тук мога да разкрия душата си която се измори да се крие и преструва пред всички около мен.До скоро и приятен ден!!!
Активен
Страници: 1 2 [3] 4
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА