evropea.com - форум за паническо разстройство
Май 18, 2025, 08:01:01 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx ебля с сыном
[Посттравматично стресово разстройство]
Shawnmug
Днес в 02:19:18

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Нека да се запознаем ;)  (Прочетена 4944 пъти)
Feelings
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Профил
« -: Юли 19, 2011, 04:28:46 »

Здравейте! Предлагам тук всеки потребител да напише нещо за себе си, което прецени, че ще е от полза за останалите потребители. Като например да речем  - От къде е? На колко години? От кога е с "диагнозата паническо разстройство" примерно и т.н. Мисля, че така ще ни е по-лесно, когато да речем решим да пишем на даден потребител, да си припомним кой беше той, вместо да се ровим из отделните теми и да търсим първата му публикация за повече информация Wink
Активен

Сълзите ми не са признак на слабост...
Сълзите ми са знак, че бях силна прекалено дълго!
Feelings
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Профил
« Отговор #1 -: Юли 19, 2011, 04:34:57 »

И така - аз съм от София. На 26 години съм. Работя и уча (задочно). Работя като продавачка в един от моловете на София. Страдам от паническо разстройство от около една година. Имам приятел, с който живеем заедно от около 3 години. Нямаме деца (все още).  Друго, друго??? Май това е достатъчно. Ако има нещо - питайте  Grin
Активен

Сълзите ми не са признак на слабост...
Сълзите ми са знак, че бях силна прекалено дълго!
doreto_75
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Юли 22, 2011, 09:01:09 »

Приятно ми е да се запознаем  Аз съм от Шумен на 36г омъжена с 1 дете Работя като шивачка С паническо разтройство съм от 8г Преди 6г започнах лечение при психиатър който ми предписа Ксетанор Това лекарство ми помогна да се справам с страховете но аз искам не да ги контролирам а въобще да не ги получавам  Вече 2г не пия лекарства  опитвам сама  но нещо не се получава
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: Юли 22, 2011, 10:23:30 »

Oт Ст.Загора съм на 30 г.Семейна с две деца.Безработна съм по ред причини,но май основната(скрита) е ПР.Иначе съм творческа личност и си запълвам времето много добре.Ходя и на танци.С ПР съм от 3 год.Първата година бях на лекарства.След това,ту сама,ту с помоща на някой лекар или терапевт.Никога не съм спирала да търся изход.Сега нямам ПА,но в мен се е засадила такава тевожност,че... :(Другия месец започвам пак психотерапия.Дано този път е за последно.
Активен
raia_1114
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« Отговор #4 -: Юли 23, 2011, 03:57:04 »

От София съм на 35г., омъжена с две деца, не работя от половин година. Имам "Дискретен пролапс на митралната клапа" и доста често съм с прескачания на сърцето. От 7 години съм в това ужасно състояние. Пиша късно, защото се събудих от прескачане и много ускорен пулс. И естествено в момента треперя от ужас. До сега не съм ходила нито на психиатър, нито на психотерапевт, но повече няма смисъл да се заблуждавам, че ще се оправя сама.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #5 -: Юли 24, 2011, 03:11:43 »

Здравейте! Аз съм Скорпи, с най-много постове съм тук. Имам агорафобия с известни подобрения в последно време. Останалото го знаете, мисля Cheesy. Някои ви познавам лично, други само като форумци. Живея ту в София, ту във Варна. Завършила съм 2 специалности. Занимавам се с писане. На 26 г. съм, не съм омъжена, нямам деца. Преди година и половина животът ми се преобърна и сега се опитвам да го пренаредя. Започвам всичко отначало, сама. Имам кучета и рибки.  Smiley
« Последна редакция: Юли 24, 2011, 03:14:02 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
диана
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 87

Профил
« Отговор #6 -: Юли 25, 2011, 04:33:14 »

здравейте и от мен!!!казвам се диана на 28 години съм от софия,омъжена с едно дете на две годинки...страдам от пр от четири години но го разбрах преди две когато започнах да се ровя из нета и да чета това онова...според лекарите съм с вегетативно съдова дистония,но аз си знам че съм си с чисто паническо разсройство..един единствен път съм пробвала антидепресант и се надявам повече да не се повтори-ефекта беше.....полудяване.иначе водя нормален живот-ходя на работа,гледам си детето,обичам си мъжа..е да това става разбира се заедно с множество панически атаки с които се сблъквам всекидневно по няколко пъти...но някакси владея положението.най-големия ми страх е аритмията,която имам от четири години и която ми отключи тези атаки..пескачанията ми са почти постоянни,но лекаря каза на нервна почва-дяснокамерни екстрасистоли не застрашават живота...искам един ден и аз да водя пълноценен живот като "нормалните" хора и да бъда щастлива 100 %....ДАНО ДА Е СКОРО
Активен
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #7 -: Юли 26, 2011, 08:06:27 »

Аз съм диди ,от плобдив съм и съм на  Embarrassed50 години.Омъжена с две дъщери и все още с една внучка Grin-чакам втора/ или втори/ януари.С ПР съм от 2001 година след загубата на сестра ми.Бях "излекувана"9 години..миналата година имах рецидив,който овладях до края на годината,но преди три месеца загубих и мама и отново не съм добре.Получавам пълна подкрепа от семейството си и това ми дава сили да се оправям.......Надявам се и сега да се справя с това гадно нещо колкото се може по-бързо/нали ще ставам пак бабичка Grin/до януари трябва да съм шестица. Kiss
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #8 -: Юли 26, 2011, 09:16:33 »

Здравейте и аз съм Диана, на 26 г. от София. ПР се появи през 2004, тогава никой лекар не ми каза, че имам ПР, но се справих за 6 месеца с успокойтелни и си върнах нормалния живот. През 2008 получих рецидив, беше по- кошмарно от първия път. Тогава разбрах, че имам ПР от телевизионно предаване...познах си симптомите и се разрових из нета. Писала съм го много пъти, но ПР при мен се появи и двата пъти след боледуване- вирусна пневмония и екзема. Без мъж до себе си, а много искам... Сега нямам атаки, а проблема с дишането от 3 месеца почти го няма откакто пия антидепресант.
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 11:21:02 от ddiddi » Активен
djordi
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #9 -: Юли 26, 2011, 11:48:51 »

Smiley ЗДР. ОТ МЕН ДАНИ от ПЛОВДИВ (29г). от 2004  ИМАМ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ ,СЛЕД ЛЕ4ЕНИЕ ПРОДЪЛЖИЛО 4-ГОД. (с антидепресанти ) вси4ко бе6е ок , но паузата ,която се наложи по-повод БЕБЕ  издържа 2,2 год/мес. ОТ ноември миналата година положението е ЗЛЕ отново лекарства ,но без особен  ефект-КОЛКОТО И ДА СЕ СТАРАЕШ ,СЯКАШ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЕБ,ТОЛКОВА Е ТРУДНО  ДА СИ ПРОСТО НАВЪН С ДЕТЕНЦЕТО И ДРУГИТЕ ХОРА ....ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКО ,КАТО МЕН ((: ОБИЧАМ ВИ ((:
« Последна редакция: Юли 27, 2011, 12:03:58 от djordi » Активен
sonq56
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: Август 09, 2011, 12:49:46 »

Здравейте, казвам се Соня и както виждам съм със най-дългогодишна страхова невроза от всички тук от 28г имам това неприятно заболяване лекувах се при много лекари и то извесни от Пловдивза известен периот съм била добре спръ лекарствата и отново се връщам назат но напоследак чета много за билките на ДемирБозан с която има излекувани доста от ПР но аз съм доста недоверчива ако има някои които е пил от тази билка моля да сподели,
Активен
green
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #11 -: Август 14, 2011, 12:17:59 »

Здравейте, аз съм от София, на 35г.  Страдам от ПР повече от 10 години /вече спрях да ги броя/. Не работя поради същата причина, не излизам от къщи сама или с децата. Никога не съм се лекувала с лекарства, пробвала съм с психотерапия, хомеопатия, билки - стигах само до временно леко облекчение.
« Последна редакция: Ноември 05, 2013, 05:41:12 от green » Активен
Vuicho Ceco
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

Профил
« Отговор #12 -: Август 23, 2011, 06:12:42 »

Здравейте, казвам се Цветан и съм на 33 год. от София. Държавен експерт съм в министерство. Страдам от ПР от доста години, помня, че първата си атака получих на 12 или 13 години. След това - затишие, допреди 2 години, когато се отключи това нещо след много сериозни ядове в службата. Даже и понятие си нямах какво ми има, въпреки че ходих по какви ли не лекари, които ми казваха едно и също - здрав си. След 1 година мъки, съвсем случайно гледах със съпругата си филм по тв и там един от героите страдаше от ПР. Припознах моите симптоми и започнах да се "лекувам" сам, като си внушавах, че няма нищо сериозно, но стана даже по-лошо - множествени атаки, викане на спешна помощ, непълноценен в работата и семейството си, абе познати вам неща. След 6 месеца отидох на лекар, който ми предписа Ксанакс и Серопрам и да чукна на дърво от април до сега се чувствам ОК. Даже и колата си започнах отново да карам.... Grin Дано рано или късно всички да се "излекуваме"
Активен
дидо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

ONLY GOD CAN JUDGE ME

Профил Ел. поща
« Отговор #13 -: Август 24, 2011, 06:06:35 »

Здравейте казвам се Деян на 31 год съм от София с тази диагноза съм от 11 год с малки прекъсвания на антидепресанти съм..и често пия алкохол.имам проблеми с пътуването на далеч и оставането сам...аз съм момчето от филма по бтв ако сте го гледали в общи линии знаете за какво става въпрос
Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #14 -: Август 24, 2011, 08:29:21 »

Здравейте и от мен  Smiley На 26 г. съм, от Бургас. Имам ПР от 5 години, в момента не работя, предстои ми да  завърша образованието си в тази учебна година. След 2 месеца започват очните и се надявам някак си да успея да се замъкна до университета. Иначе съм се лекувала с АД и Ривотрил, но ефект нямаше, стоя си в нас, празнея пред компа и чакам да се случи чудо!
До Деян : Аз гледах филма, хубаво е, че някой се сети да говори и за хората като нас, защото смятам, че никой който не е минал през този ад, не ни взима насериозно Sad
Активен

"Illegitimi non carborundum"
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА