evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 28, 2025, 07:32:35 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Jackpot Bet online
[Паническо разстройство]
GregoryGex
Април 26, 2025, 02:49:10

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4
  Изпечатай  
Автор Тема: Симптоми  (Прочетена 9337 пъти)
queenmaya23
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 176

Профил
« Отговор #30 -: Октомври 18, 2011, 09:24:11 »

Stareternity
Пишеш винаги с толкова чаровен похват...и на външен вид ли си така чаровен? Huh?  tease1
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #31 -: Октомври 20, 2011, 04:54:53 »

Прати ми рикуест във Фейса и сама ще прецениш - там съм пльокнал една снимчица, на която строго се цъкля в обектива. А, иначе съм много чаровен, поради липса на друго...  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Активен
queenmaya23
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #32 -: Октомври 20, 2011, 07:59:28 »

Хи хи пък и скромен  Wink
Активен
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 404

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #33 -: Ноември 01, 2011, 06:16:00 »

Аз имам един въпрос: Може ли внушението да предизвика симптоми?
Давам пример с мен: ако се появи нов симптом,който не познавам се стряскам и почвам да следя за него и всеки път установявам,че го има.Известно време е така,после забравям да следя.След известно време установявам,че този симптом го няма.Възможно ли е внушението,че ще получиш даден симптом да го предизвика?
Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #34 -: Ноември 01, 2011, 08:02:09 »

Разбира се,че може.Аз съм така,когато се появи нов симптом,обръщам му прекалено много внимание и  той се засилва,естестено.Давам ти пример-трябва да ходя да пазарувам в голям хипермаркет,няма ми нищо,само щом тръгна на там,започва да ми става лошо,докато стигна там ще полудея,пазаруването е истински кошмар.Кажи ми ти,не е ли тово внушение.После в къщи съм спокойна.
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #35 -: Ноември 01, 2011, 02:49:28 »

Това е основата при нас. Внушението и самонаблюдаването 
При мен всичко е от това. Седя спокойно и започвам да се навивам, че сега ще ми стане лошо и ще ме заболи : тук там и там и тук. Няма и 10 минути след това, когато започвам да усещам нещата реално и се панирвам.
Често се питам аджиба : защо не започнем да си мислим обратнато. Сега ще отидем на кафе, сега ще гледаме филм, сега ще отида спокойно еди си къде??!!
Въпреки, че аз често започвам да си внушавам само хубави неща
Активен
queenmaya23
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #36 -: Ноември 01, 2011, 08:25:18 »

Наистина, защи никога не си внушаваме хубави неща, а все за лошото мислим? Аз започвам да си внушавам позитивни преживявани, още от утре! Huh? tease1
Активен
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #37 -: Ноември 02, 2011, 02:28:00 »

Ами аз или съм ненормално спокойна(когато мисълта ми ясна и логична) или съм тежко "във филма" (в моментите,когато изпадна в паника и й позволя да ме обземе)... Мисълта ми е,че специално за моментите на ПА няма такова нещо като добро внушение... или става в по-леките варианти.На мен ми помага фокусирането върху нещо конкретно извън мен: картина,точка на стената,заслушване в музика,съчетано с дихателно упражнение.Иначе повече оптимизъм му е майката,ама а де... зодия Дева  Grin
А дали е възможно ПА да са следствие от депресия или неврастения ?
Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #38 -: Ноември 02, 2011, 09:11:06 »

Иначе повече оптимизъм му е майката,ама а де... зодия Дева  Grin

Много ви обичам Девичте аз...ела да те излекувам 
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #39 -: Ноември 02, 2011, 10:04:16 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 04:33:34 от track » Активен
queenmaya23
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #40 -: Ноември 02, 2011, 05:28:03 »

Трак,
аз само докато прочета поста ти и забравих коя съм и де съм родена Cheesy
Успокой топката малко, той процеса на флегматизиране е бавен и постепенен. Като студентка една девойка от моя курс беше точно като теб, но тя и говореше супер бързо, та като заговореше никой нищо не и разбираше, а пък ако трябваше на бързо да обясни нещо няма да ти говоря за какво ставаше на въпрос- смях в залата Cheesy

Имаш ли ускорен пулс? Аз на моменти като теб се забързвам и в действията и мислите, аз чупя по 5-6 чаши на месец щото много бързо ги мия  Grin Но като усетя, че съм се забързала и хоп пулсът ми ускорен и то доста... ти така ли си?
Активен
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #41 -: Ноември 02, 2011, 09:30:48 »

Хех,мен са ми казвали,че съм бавна,флегматична един вид,ама аз не съм съгласна...  Roll Eyes При мен е старание,т.е като хвана да правя нещо или ще е направено перфектно или няма смисъл да го хващам да го правя,та за т'ва.  Но иначе пък има хора дето си вървят по улиците и се поклащат едва едва,ще заспят,а аз съм като ракета  Grin Имам си свое темпо и си го харесвам,затова може би и не съм отборен играч,а индивидуалист...

Трак,опитай се да планираш какво трябва да свършиш;колко време ще ти отнеме;в колко часа,къде трябва да си - на мен това ми помага,особено когато имам да върша много неща и са неотложни иначе откачам-бързам,нервнича,не спирам да "скачам" от мисъл на мисъл... бе луда история...

Със запомнянето(уви!) и аз имам проблем,а не пия лекарства!С концентрацията също,с нея от малка имам проблем... Не ми е ясно как ще се подготвям за университета,като вляза живот и здраве,сериозно!

dolcetopolina,идвам да ме излекуваш веднага!Ако стане на ръце ще те нося после 
Активен

vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #42 -: Ноември 06, 2011, 09:13:49 »

Напоследък зачестиха определени симптоми,като страх от по дълъг разговор с човек,дразни ме определена светлина,става ми гадно на главата,защо се получава така.трета седмица започвам деанксита,не усещам никакво подобрение.Размазан поглед,също.Някой чувствал ли се е така.Разбирасе,че не ми се случва за първи път,в годините също ми е ставало така,но какво е обяснението за това.Ще се побъркам.
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #43 -: Ноември 06, 2011, 11:17:47 »

Напоследък зачестиха определени симптоми,като страх от по дълъг разговор с човек,дразни ме определена светлина,става ми гадно на главата,защо се получава така.трета седмица започвам деанксита,не усещам никакво подобрение.Размазан поглед,също.Някой чувствал ли се е така.Разбирасе,че не ми се случва за първи път,в годините също ми е ставало така,но какво е обяснението за това.Ще се побъркам.

А защо ти е отговор, Земята се върти така или иначе и ние с нея.  :)И аз имам дни,в които се чувствам по-добре и такива, в които започвам да ровя къде отидоха паническите атаки и да се опасявам, че ако се появят отново, ще ме сварят по-неподготвена от преди. Но Земята се върти така или иначе и аз не пия лекарства.
 Горчивият ми опит с лекарствата преди доста години сега ми напомня, че подобрение се чувства така или иначе към четвърта-пета седмица, но някои симптоми си остават, като се променя не толкова техния интензитет, колкото твоята чувствителност към тях. Казваш си, че вече правиш нещо по въпроса, че приемаш медикаменти и трябва да спре да ти е зле и постепенно се отпускаш и това наистина се случва. А после като спреш лекарствата, ТЕ се връщат, защото Земята се върти така или иначе Smiley
 И няма да се побъркаш, просто ще страдаш и ще имаш хубави и лоши дни, но такива имат всички хора, а ние пропускаме този факт... както и че Земята се върти така или иначе...
Активен
queenmaya23
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #44 -: Ноември 06, 2011, 01:53:14 »

Кадифе,
ти бидейки един от най- силните бойци във войната с ПР промени ли нещо в начинът си на живот? Аз зная, че лекарства не пиеш и само ходиш на терапия..Всеки тук говори , че най- сигурният и ефективен начин за победата над ПР са радикални промени в начинът на живот.  Така ли е? 
Активен
Страници: 1 2 [3] 4
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА