evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 08:33:46 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4 5
  Изпечатай  
Автор Тема: ТАЗИ СЪБОТА - 11.06 - ФИЛМ НА БТВ РЕПОРТЕРИТЕ ЗА ПР!  (Прочетена 10981 пъти)
toni_d
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #30 -: Юни 20, 2011, 01:45:11 »

браво на участниците иска се много смелост
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #31 -: Юни 20, 2011, 10:41:36 »

Прав си, хората, които участваха в този филм са герои!
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #32 -: Юни 20, 2011, 05:16:05 »

Цитат
Прав си, хората, които участваха в този филм са герои!

Чак пък толкова. Вижте, момчета и момичета, аз мисля, че повечето не схванаха идеята на филма. Тя не беше да се показваме колко сме зле или обратното - колко сме смели и велики, все едно сме някви свръхчовеци, за да живеем ежедневно с толкова ограничения... идеята беше съвсем друга, уморих се вече да я обяснявам. Едва ли не излязохме като някакви мъченици. А аз само исках да разкажем как се чувстваме вътрешно. Което не значи нито че живеем като диваци, нито като нещо по-различно от всички останали хора. Разликата е единствено вътре в самите нас, в онова което остава скрито за света. И за това не са нужни аплодисменти.  Smiley

Eй, Тони, жив ли си, бе? Smiley))
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #33 -: Юни 20, 2011, 05:57:44 »

Скорпи, разбирам идеите ти и ги приветствам, но това не ми пречи да те и поздравя за решителността! Wink
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #34 -: Юни 20, 2011, 06:46:26 »

delicacy, искам да поясня защо го казах това. Сред хората с ПР (включвам себе си в това число!!!) има едно такова схващане, че понеже сме "така", на нас ни е простено, ако нещо друго ни куца, ако не се зорим, ако не работим, щото сме достатъчно "наказани от съдбата", за да се изисква от нас каквото и да било. Не ни юркат, защото сме "болни", чувствителни, за да не получаваме "кризи", за да си се "лекуваме" на спокойствие - лека-полека и ние започваме да гледаме на себе си по този начин - като на хора, към които се изисква по-специално отношение, да ни съжаляват, да ни съчувстват и да ни се възхищават за това, че дишаме и мърдаме и за всяко положено усилие... а това засилва вторичните ползи и ни вкарва още повече в състоянието. Затяга се примката на "неравностойното ни положение" и сякаш сме освободени от всичко др. Та в този смисъл щаденето и възприемането като жертви на някаква злокобна болест не е в наша полза. То ни прави различни в лошия смисъл на думата. Най-трудното е сами да променим това отношение към себе си и да си позволим въпреки ПР да изискваме да бъдем пълноценни.
Първият път, когато ми казаха това, бях шокирана от бездушието на човека, който ми го заяви. На всичкото отгоре изисквах от работодатели, приятели, роднини да стъпват на пръсти покрай мен не само защото имам псих. проблем, но и защото съм изгубила любим човек. Не понасях съжалението, но без да искам се стремях към него и няма как да е другояче, ако се възприемаш сам като жертва на обстоятелствата. Истината е, че дали да сме жертви или не избираме ние, а не другите и не животът. Животът е вътре в нас. Докато вървях с наведена глава, тези които ме познаваха и знаеха какво се е случило, ме гледаха по онзи непоносим начин, от който ми идеше да се заровя в земята. Но когато престанах, и те продължиха по пътя си. Тръшках се до безкрай и се чудех как е възможно никой да не разбира колко ми е тежко и защо не се опитва да ме облекчи, дори и хората, които най-много ме обичат и би трябвало да ми спестят всяка болка и разочарование... да ми облекчат живота максимално, да ме компенсират за загубата ми, мислех че ми го дължат. Не можех да повярвам как така не им пука за мен. Сега знам, че съзнателно или не, са ми направили огромна услуга. Не ми се мисли какво щеше да ми е положението, ако бяха направили това, което ми се искаше тогава...
Много ми костваше да го проумея. Никой нищо не ми дължи, заради това, че животът ми е имал наистина ужасни моменти. Никой не е длъжен да бъде потърпевш заради това, да поема моята болка, да я съпреживява и да я изстрадва заедно с мен. Никой не може да изживее онова, което имаш сам да изживееш. И никой не може да го направи по-добре от теб. Това е работа на всеки един от нас поотделно, независимо колко е трудно, страшно, бавно и т. н.
Всеки рано или късно ще стигне до този извод сам или с чужда помощ. Затова ключовата дума е не съжаление, а промяна. Ако медиите могат да допринесат за нея по някакъв начин, защо не  Smiley
« Последна редакция: Юни 20, 2011, 07:02:26 от skorpi » Активен

toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #35 -: Юни 20, 2011, 07:25:54 »

сигурно е странно да се гледаш така отстрани.
 определено са го направили ефектно ,като психотрилър в стил криворабраната цивилизация:)))
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #36 -: Юни 20, 2011, 07:56:04 »

Skorpi, не ти ли е станало вече ясно, че всичко е от гадното, подло, вечно разчепкващо МИСЛЕНЕ. Не знам точно как, но трябва да си променим точно този аспект от живота ни. Така ми се струва.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #37 -: Юни 20, 2011, 09:07:00 »

Цитат
Skorpi, не ти ли е станало вече ясно, че всичко е от гадното, подло, вечно разчепкващо МИСЛЕНЕ. Не знам точно как, но трябва да си променим точно този аспект от живота ни. Така ми се струва.

А според теб аз какво казах  Cheesy Същото, но с други думи. Така както аз го чувствам.

Цитат
сигурно е странно да се гледаш така отстрани

Тони, вече нищо не ми е странно да ти кажа Grin Толкова пъти съм го разказвала, че вече го знам като стихотворение. Просто за първи път го гледах на запис Cheesy Grin
Активен

toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #38 -: Юни 20, 2011, 10:35:45 »

eй агорофобчо ще ходиш ли на море
Активен
spider
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 112

Профил
« Отговор #39 -: Юни 20, 2011, 11:30:56 »

Много ми е мъчно за хората в този филм. Аз съм така от 2,5г. и си мислех, че е много. Аз съм доста напреднал в лечението си, не само благодарение на лекарствата и добрата терапия, но и на ината си и желанието ми да оставя ПР зад себе си завинаги. А повярвайте ми веднъж правилно излекувано ПР не се връща. Много искам да помогна на хората с ПР. Искам да споделя опита си и много ще се радвам, ако поне малко успея да облекча проблемите на някой. Никога не губете надежда, ще го победим рано или късно.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #40 -: Юни 20, 2011, 11:35:59 »

А какво ви спира да го направите? Форума е отворен за всички, заповядайте. Даже имате възможност да го направите в нова тема.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
spider
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 112

Профил
« Отговор #41 -: Юни 20, 2011, 11:52:31 »

Ами по-лесно ще ми е ако някой ме попита за нещо конкретно, а ще ми е трудно да напиша "наръчник". Аз нямам медицинско образувание за да напиша обобщена тема как да се справяме с тревожността и ПА и то да помага. По-скоро когато някой попита нещо конкретно за конкретна ситуация мога да пробвам да му препоръчам метод за релаксация или кохерентност на сърцето. Просто позовавайки се на собствения си опит да бъда от полза.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #42 -: Юни 21, 2011, 02:24:37 »

Цитат

Мноу ясно, бате Grin
Активен

Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #43 -: Юни 21, 2011, 02:09:32 »

Цитат

Мноу ясно, бате Grin
Grin Grin Grin Ха-ха-ха... Grin Grin Grin Казвайте какво да давам, за да съм там до Скорпито и аз на плажа... Ще го гледам как цъкли очички в тарапаната... Ей това е силен дух! Браво на Скорпито - да плюе в лицето на страха!
 Grin Grin Grin
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #44 -: Юни 21, 2011, 02:16:06 »

И аз ще се пличкам на морето и дори самолета ще хвана...едно Па няма да ме лиши от море и почивка. Вече го чакам с нетърпение и отмятам дните в календара Grin Grin Grin
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА