evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 08, 2024, 09:51:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 156 157 [158] 159 160 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 254784 пъти)
lila
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #2355 -: Октомври 04, 2015, 10:34:47 »

Такааа.. ето че с последните постове ме подсетихте за нещо, което смятам за една грешка, която доста дълго време допусках: смятах, че задача номер едно ми е да елиминирам ПР и после да правя каквито и да било промени в живота си. Е, да, ама не. Колкото повече опитвах, толкова повече скапвах и малкото, което ми беше останало. За сметка на това ПР не само, че не си отиваше, ами и ме превземаше все повече. И тогава реших да тръгна по обратния път- да го зарежа и да почна да правя промени в др аспекти - смяна на работа, на местоживеене, на ежедневие, на обкръжение - и нещата леко тръгнаха към подобрение.
Та какъв е изводът: ПР трябва да ни стимулира да променяме живота си ПРЕДИ да сме го преодолели и именно ТАКА да го преодолеем. Защото него заради това го има, за да ни юрка да действаме, да мислим, да преосмислим нещата. Да ги променим към по-добро. Ето това е много трудно за осъзнаване. Не, когато някой хубав слънчев ден си добре, тогава ще имаш хубава работа, хубаво ежедневие, еди какво си, а тук и сега, за да си добре. Отлагането просто ни спечелва още време с ПР. И така, докато ни втръсне и не направим каквото трябва. А какво трябва? Всеки сам ще си усети. Аз засега пробвам. Инстинктите подсказват, промяната в състоянието също насочва. С терапия също може, но донякъде. Терапевтът може да даде насоките, но той няма да ги изпълни. Никой не може да живее нашия живот, вместо нас.

Понеже така казано, изглежда много просто и лесно, ето я и "черешката" на "тортата" (че без нея не е интересно Cheesy): Всеки път, когато се опиташ да внесеш промяна в живота си (колкото и положителна да е), неврозата "услужливо" се опитва да те върне в стария коловоз с целия си арсенал от симптоми, за да те убеди всячески, че не е момента за промени и да ги саботира. Поддадеш ли се, ето те отново на стартовата линия. 100 пъти се връщаш отначало и се питаш вървиш ли изобщо нанякъде или се заблуждаваш... Горе-долу така става и с терапията, особено пък ако е успешна - докоснеш ли се до идеята за промяна, бягаш панически и си казваш: "Така съм си добре" - оставаш си в познатото, неприятно съществуване, с което си свикнал. Просто излезеш ли от него, не знаеш какво те очаква. Ето я и символиката на агорафобията - вкъщи всичко е познато и под контрол, навън - непредсказуемо и променливо. А промените, както стана ясно, плашат. Дотолкова могат да те уплашат, че да си останеш вкъщи. Какъв избор ти остава? Или да се примириш с това, че не можеш да контролираш света, или да си останеш в малката територийка, която смяташ, че можеш да управляваш. Wink Така с неврозата си можеш да въртиш всички наоколо, включително и терапевта, при който отиваш за помощ... Ето и защо психотерапията е криворазбрана и не жъне големи успехи сред такива като нас, които просто се предават в ръцете на друг човек да им оправи той живота, че ние не можем. Ако откаже, се сърдим, търсим следващ, "загрижен", "разбиращ" и "съчувстващ". Такъв, дето ще ни храни неврозата, вместо да ни отърве от нея. Едно нещо научих аз със сигурност - помощта има много лица и най-ефективната не винаги е с най-красивото "лице" - понякога тя е скрита зад садомазохистични методи, обаче единствено те те изваждат от коловоза, в който упорито си се движиш.. трябва нещо дотолкова да те разтърси из основи, че да нямаш абсолютно никаква друга алтернатива, освен тази да се промениш.
Подкрепям!Така е и при мен,ама си имам и допълнение -хипохондрия.Голямо "о-ле-ле" е от време на време.Много добре си го казал за терапевта(осъзнато:)))Ама, какво правим докато ни "разтърси" нещо ?
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #2356 -: Октомври 12, 2015, 10:20:51 »

Г-н Тодоров,на страха от задавяне отговора да не е :яжте в по-изправено положение? Писах ли по едно време,че при преглъщане, нещо от едната страна ми прескача,както и ако съм легнала и преглъщам, а помните ли,че казах, че цялата съм се сковала? Мисля,че така съм опазила центъра си на равновесие.
 Така де... За себеси открих възможни отговори и на тва дес си нямах като проблем.
Админе... имам си песен за случая, че съм голям привиден спам.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2357 -: Октомври 12, 2015, 10:24:54 »

.... В горния пост грешките са от таблета... Ако питате що не ползвам предварителен преглед.... Няма опция да коригирам без да местя в полето за писане... Ако им се играе на програмистите... Да има опция директно там да се коригира... Макар че пак не е гаранция....
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2358 -: Ноември 12, 2015, 08:49:48 »

Я гледай ти, ако бях да си пия хапчетата, колко идеи щяха да останат само като подтиснати с хапчета клетки.
 Grin
Ако на някое ПР му се иска да се лекува, докато е нежно с дете и му обръща внимание, може да направим така: спирам дъщеря си за няколко дни от детска, момичето е вкъщи и има задача само да се занимава с нея и да я кара да се чувства единствена. Аз съм около тях и върша работа, докато мога. Не се заплаща нищо, щото и на мен за всяка щуротия никой нищо не ми плаща.

Хубаво мене ме обиждайте с каквито искате диагнози, ама и децата ми да петносвате...

Аз не виждам какво по - майчинско от това някой да ти каже, че детето ти има вероятност да се разболее, като аз тоя модел, по който съм се движила спрямо мъжа си смятам, че е болен модел на взаимоотношения - тоест те така или иначе щяха да "боледуват"... сега малко са в двете крайности - едната кротка, другата хиперактивна, но при условие, че така, както баща ми ми е препредал музикалната терапия, аз пък съм намерила един куп решения, наистина имам нужда просто от някой, който да им внесе малко обич и спокойствие, понеже спрямо мен имат насъбрани противоречиви чувства.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2359 -: Ноември 12, 2015, 09:08:07 »

И да седна да обяснявам на мъжа ми, че математически голямата получава двойно повече внимание от малката, понеже аз се стремя да не ги деля, да имат по равно внимание, докато той, изхождайки от това, че е първо дете, инстинктивно я постая на първо място, хвърляйки си прах в очите, че другата е малка и "още не разбира"...
Вие сте големи кретени, всичките се нуждаете от психотерапия. Детето още като се роди, дори само на подсъзнателно ниво, разбира, по - скоро чувства или по инстинкт там. Виждала съм го цели два пъти.
Генетично заложено ми е телосложението. Което с тези пластични операции също е нещо относително.
Да не говоря, че пък Мей Мей от Тайпан понеже била с големи лопатарки, имало традиция да си увиват краката с парцали или там нещо, не помня, за да имат точно определен външен вид. 
 Smiley Гледам си краката и... се сещам едно време какъв дискомфорт усещах, че лопатарките са ми малки ако ги гледа астигматик и малко трудно щях да се побера в стъклените пантовки, ама...

Имаше един постулат " Не се тревожи сине, ше ти пораснат гърдите, я виж какъв номер обувки носиш обаче..."  Grin Или нещо такова. 
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2360 -: Ноември 12, 2015, 09:10:20 »

... закакво ми е да го правя умен. на мене ми е важно децата ми да са умни.  Smiley В смисъл, някой трябва да ми каже, как се наказва в днешно време ученик, на който не му се учи, без горкичкия да е жертва на насилие?
 Grin
С цървен картон ли?
 Grin
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2361 -: Ноември 14, 2015, 07:41:57 »

Ми... след като тока ми спира, пукаха ми тв-то, хладилника и т.н., се сетих, че когато токът е променлив, се чува от време на време, точно както когато зимно време като се пипнем с някой ръка за ръка... статично електричество беше това...
Като знам, че и къщата сляга, просто щото така се случва с всяка къща...
Освен това, обаче, теорията ми за атома има доказателствена форма.
Имам нужда понякога да си говоря с някой само мило, за да "се заредя положително".
Ако някой ми каже, че е самостоятелен атом... то това са клошарите по улицата. Онази маг Селена... Smiley Или отрича каквото е казала, или...
Ние сме система от атоми... интелигентни частици.
Децата са малки атомчета, които си увеличават плюсчетата и минусчетата с времето. Работата като нужно отрицателно, удоволствията като нужно положително. Когато работата е удоволствие, е най - добре, защото тялото се изморява и поддържа еластичността си обаче, а трансмитерите още се чудя какво танцуват, но като чух "Коце, Коце" ... Grin Сигурно и от такива песни има нужда.
Разказах го като приказка рано сутринта на децата.
За звездите и слънцето също.
Smiley
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2362 -: Ноември 14, 2015, 07:44:19 »

А на този по Стопанска история, гена му е такъв, че.. айде, взема един учебник по биология, даже може да си направи извадки от мойте чудесии и преподава.
От мен да мине, но само щото... гена му е дъ бест също.  Grin

Веднъж реша ли, че ще обичам... То звучи точно като "Бий ме, обичам те."
Много хубави хора познавам.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2363 -: Ноември 16, 2015, 09:08:14 »

Grin Докосването до гладки предмети, мекотата на кадифето, приличат на водата в морето. Или околоплодните води и плацентата.
Тъй ли бе, мастър?
 Grin
Искам да ти кажа, че само те допълвам, не ти противореча.
 Grin
Все пак теоретичната част е изцяло въз основа на физиката.
А практичната... моят опит и наблюдения.
Още наблюдения имам специално над мускулатурата на човек, обаче понеже е специфично трябва да се обясни подробно, да не пропусна нещо важно... от каланетиката.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2364 -: Ноември 19, 2015, 07:51:38 »

Г-н Тодоров, заключението на заключенията ми е, че от осем години насам карам покрай децата си всички софийски вируси и бацилченца, които не съм изкарала в детството, така, както е например с варицелата, която обаче съм си карала някъде в тетството, имам спомени дори за заушка.
И ето как се получава цялата работа: Децата карат сериозно вируса, а аз само с температура, която покрай притесненията около тях минава незабелязано, наслагва се, наслагва се... Същевременно нямам сили да чистя... А понеже мъжа ми, както и родата му казват "майка лесно се не става", хаха, това сигурно означава, че нямам право и да боледувам... Аз самата смятах, че "трябва"... всяка несвършена работа водеше до увеличено чувство за вина...
В съчетание със страха от липсата на пари, се килвам в посока "Вселенски закони", докато  накрая зор за аман при Прокопиевата с диагнозка.
Та не забравяйте от тук нататък да споменавате на пациентите си, че наред със семейните и финансови проблеми, карат скорбут.
Не съм била за хапчета, за семейна терапия съм била.
Някак ненормално ми изглежда да диагностицирате с БАР някой, на който от време на време му се ходи на БАР. 

Да не съм чула да ми се противоречи. Тоест да не съм прочела.  Grin

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2365 -: Ноември 19, 2015, 08:48:33 »

Освен това си мисля, че голямата, понеже беше и все още малко е злояда, е имала скорбут. Дори още на 40-я ден от раждането някъде имаше алергия към плюшовете... като се замисля, че се съветваше при кърмене да не се ядат цитруси заради възможността от алергии... когато дрънкат разни кукувици, трябва да имат предвид с какво да се заместят, за да има в кърмата витамин с.
Наскоро пак й се появи такъв обрив, намазах я два, три пъти с кортикостероиден крем, дадох й витамин с и мина...
И аз самата се чудя е ли възможно отговорът на всичко да е толкова елементарен.
Същевременно предозирането му е вредно, така че който ме чете, да спазва правилото "от нищо да не се консумира постоянно".
И не говоря за разни протеини, витамин с-то, който пия аз е най - обикновен за 3-4 лева, а на дъщерите ми давам от течния и то пак непостоянно.
Образувам им ПР във връзка с яденето на плодове, че ако не ядат, ще имат проблеми...ОКР за редовното миене на ръце... Пък здраве да е, като порастат ще го разберат по - цялостно. ПР и ОКР се лекуват с приказки.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2366 -: Ноември 19, 2015, 08:51:03 »

Grin А ябълките, които не са третирани с препарати много, много, си личат по миризмата. Достатъчно е само да се влезе в магазин за препарати за пръскане на овошки и да се запомни миризмата. Тя е толкова специфична, че лесно се разпознава.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2367 -: Ноември 19, 2015, 10:48:11 »

Освен това... вкъщи казвам какво е нужно, за да са балансирани децата ми. Понеже от едната страна са олигофрени, а майка ми не исках да я тревожа, спестих някои факти. Явно трябваше да ги кажа всичките, ама.... майка ми си е взела бележка от забележките ми, всъщност... тези тук... тепърва на А и Б ли трябва да ги уча?
 Grin
Като онзи ми ти Първанов се изказах.

Grin

Обаче.... наистина, аз казвам това, което знам. Вкъщи ме отсвирват, понеже нямам титла доктор, а и изхождат от някакви си свои предубеждения. Дреме ми, че ми пука вече... искам поне тези, които могат да мислят, завършили са висше образование, а то и когато изпълняваш нечии мечти не се завършва лесно също...
Как беше "Правя го от нас за нас."
Нещо като братска завера.
 Grin
Значи... тази мания за величие според мен влезе най - после в граници. Ако утре не проверявам дали някой е писал, без да влизам в профила си естествено, значи съм се нормализирала... със сигурност няма да сдавам багажа още, но ако не си обърна внимание на себе си, няма да е далече времето.

Дет се вика:  Grin Grin Grin Grin Grin Grin много изтрещях, ама резултата за мен си струва стопроцентово.

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2368 -: Ноември 19, 2015, 11:17:04 »

Grin

https://www.youtube.com/watch?v=hXsSPhFoP2c

Кога и да я изпея
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2369 -: Ноември 19, 2015, 11:17:31 »

все е на място, точно и на време.
 Grin
Активен
Страници: 1 ... 156 157 [158] 159 160 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА