evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 02, 2024, 06:22:39 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 154 155 [156] 157 158 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 257981 пъти)
Шашмагюл*
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #2325 -: Юни 11, 2015, 03:19:33 »

Например,а също така и всички останали по често срещани в живота.  Smiley
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #2326 -: Юни 12, 2015, 12:24:41 »

"Не зная какво мисли г-н Тодоров по тоя въпрос?"

Вината е характерна за депресивни личности. Тук застава въпроса дали говорим за депресия, или за тревожност. В повечето случаи депресията е лекарството против тревожност на психиката. Но като говорим за депресия, това означава, че един истински депресиран човек никога няма да пише във форум. Това няма да има никакъв смисъл за него, както и всяко едно друго нещо. Депресията донякъде е наслаждение, там няма стремежи, няма желания, няма желания дори за това да се преодолее депресията. Та добре е да се знае за какво говорим.

А иначе, вината е сериозна тема. Това чувство означава един много строг самоконтрол, означава, че "трябва" е преди "искам". И когато искам е било предпочетено идва вината. Дори само във фантазията да се предпочете, пак идва. Поради тази причична е много важно да се работи със специалист, за да се разбере, какви правила за живеене е усвоил човек, как е възприел определени норми, които сега го карат да се чувства виновен. Кои свои действия го карат да се чувства така ...

г-н Тодоров, не разбрах трябва ли да се чувства човек винове, че пие лекарства или, не?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2327 -: Юни 13, 2015, 10:24:19 »

Рaзбире се, че не.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Todor.L
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил Ел. поща
« Отговор #2328 -: Юни 27, 2015, 05:15:36 »

Здравейте, Ари,
Питате дали човек трябва да се чувства виновен от това, че пие лекарства. Вие чевствaте ли се виновен/на от това, че приемате лекарства или не, но смятате, че трябва да се чувствате така?
С уважение,
Тодор Лaлов
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #2329 -: Юни 28, 2015, 11:11:04 »

Здравейте, Ари,
Питате дали човек трябва да се чувства виновен от това, че пие лекарства. Вие чевствaте ли се виновен/на от това, че приемате лекарства или не, но смятате, че трябва да се чувствате така?
С уважение,
Тодор Лaлов
Здравейте,
понякога се чувствам виновна, но в повечето случа се притеснявам да не би да ми навредят.
Активен
Todor.L
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил Ел. поща
« Отговор #2330 -: Юни 28, 2015, 04:03:26 »

Що се отнася до притеснението Ви, добре е да се консултирaте със специалистa, който Ви ги е предписaл. Въпросът за винатa също не е за подценявaне. Чувстватa, които изпитвате, вероятно са най-рaзнообрaзни. Предполагам, че освен вина може да бъде изпитван и срам, страх и т.н.  Важное тези преживявания, ако е възможно също да бъдaт обсъждани със специалист. Комбинациятa от медикaментозно лечение и психотерaпевтичнa работас кквалифицирaн специалист дава много добри резултати.
С уважение,
Тодор Лaлов
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2331 -: Юли 30, 2015, 10:35:48 »

http://psihologia.net/forum/viewtopic.php?t=932&start=1180

Да се изфукам... Винаги съм потенциално възможна фукла, не се наблюдава регресия, а мозъчна реакция, при която се отделя естествен халоперидрол, който замъглява съзнанието и човек преминава на подсъзнателно мислене, тоест по - голяма част от мислите са в картини, което пък предполага известна доза символизъм.

Затова, когато отминат психозите, трябва да се тълкуват така, както Фройд е тълкувал едно време сънищата.

И така... внасям нова идейка на лаборантите да изследват дали по време на психоза в мозъка не се отделя вещество, подобно на халоперидрола. Бях чела, че мозъкът произвеждал естествен морфин и това наистина е възможно, ако се доверя на думите на баща ми преди да влезе в болница, че не го боли... Въобще този травматичен шок при силна физическа болка може да е и шокът при силна душевна болка и веществото да е едно и също - морфин, тъй като физиката е ок при психозите, се наблюдава замъглено съзнание.

Подарено на БАП.
 Grin
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2332 -: Юли 30, 2015, 11:30:12 »

Освен това е пълна простотия да се казва, че по време на нервна криза единият от симптомите на БАР било бягството от къщи и посещаването му.  Grin
Ами майка ми миналата година не ме... пусна във Варна от страх да не взема да направя някоя щуротия, при все, че само по очичките се виждаше, че имам нужда от психотерапевт.
 Grin
Общо взето, само с бягство може човек да си осигури забавление с подобни хора около себе си. С едни свекървища, които въпреки че изглеждат като гардероби, горките ненахранили се и ненапили се, човек трябва да стои и да си гледа децата, докато те се забавляват на моя рожден ден, на децата на рождения ден... Семейството била такваз идилия, че е съвсем нормално една жена да изпадне  в депресия, преливаща в генерализирана тревожност и така един цикъл до безкрай.

По време на психоза обиждали много, тия болните. Дали нямаше защо? Не съжалявам за нито едно от казаните от мен неща на мъжа ми, по скайп, както и това, че интернета осигурявал пълен контрол над ситуацията, според онзи мушмурок от пулс.бг. Мъжа ми нямаше да си разбере грешките и щеше да ме натупари здраво, защото нямаше да има време да разсъждава.

А тези дъновисти? Дали не заслужиха псувните?

Не съжалявам за нито една обида.
Съжалявам само, че не се натъкнах и не изпаднах под влияние на терапевт на БАП по - рано.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2333 -: Август 14, 2015, 05:30:30 »

И... апропо, хапчета, а?! За да мога да търпя.  Grin Ако не бях толкова доволна от това, че сложих някакъв ред в мислите си, благодарение на теб, на румънски щях да се науча да те псувам.  Grin
В пулс започнах тема, в която пиша синтезиран опита си с психозите и най - вече в тълкуването и преодоляването им.
Ако не получа критика, приемам, че БАП сте напълно съгласни с мен.
Това си е чиста проба манипулация от моя страна.
Също така... не съществува хапче, което да замести определени липси в живота ми, така че...
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2334 -: Август 22, 2015, 12:40:43 »

Grin Ако имаше как, щях да ви изтипосам всичките на една маса и да ви държа реч.
Ето разкодираната психотерапия:
Агресивен импулс, изтласкан в миналото, дава бъг в настоящето:
На времето много сексуални закачки от страна на възрастните, които са ми били неприятни, е трябвало да търпя, защото въпреки възклицанията ми, това е продължавало - пощипване, подръпване и прочие. Съчетано със стискане на рамото, когато трябва да замълча е останало като навик да се свивам в себе си, да си съставям мнение, но наяве да не правя забележки и да продължавам да държа този човек в обкръжението си.
Мисля, че е повече от ясно защо нямам желание да се събирам с повечето майки тук.
Добре, че съм си намерила една адашка в кварталчето,  с която сме долу - горе с еднакви разбирания за мъжете, децата и живота.  Grin
Между другото, се беше нарязала на една сватба преди да забременее и това беше първото хубаво впечатление, което ми беше направила.
 Grin
В момента е много отговорна по отношение на децата си, във връзка със здравословно хранене и възпитание.

Така, независимо, че като порастат ще минат през алкохола, ще  им остане като период от пубертета, а не като начин на държание изцяло.
 Smiley

Г-н Тодоров, не знам какво чак толкова лично мнение имат някои потребители за теб, обаче с толкова малко писане, да направиш толкова много за един човек не е малка работа.
Явно от там нататък всичко си е до индивидуални качества на пациента.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2335 -: Август 22, 2015, 11:22:31 »

Направо съм бясна след последните си умозаключения. Да ми се изписва депакин, за да ми се подтиска нормалната сексуалност, която варира в зависимост от физическата ми и психическа натовареност, за да се... запази целостта на семейството?!
Мисля си как Уитни Хюстън си отиде, че и дъщеря й.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2336 -: Август 22, 2015, 12:15:33 »

Апропо, цял ден ще ти трябва, ако решиш да прочетеш всичко подробно.  Grin Забравих да спомена май, че тази година бях второ главно действащо лице в утрепването на змия или смок. Един дядо я затисна, аз после държах дъската докато той й счупи главата. Децата бяха на близо, така че... когато става въпрос за тях мога да се подложа на всякакви опасности. Само че това беше единичен акт, не знам как се търпи живот с някой, който знае че си му в ръцете, знае, че си съм се усетила как ме е манипулирал и ме е правил на маймуна... и знае, че общо взето може да продължи да го прави, най - малкото да продължи да си излива нервността върху мен.
Просто трябваше някой на време да ми набие в главата, че няма такова нещо като равноправие мъж - жена, в общия случай и всичко зависи от съвестта на мъжа.
Че има жени, които правят мъжете си на луди, възползвайки се от обичта им, има, само че в общия случай жените са повече като брой психични заболявания най - вероятно.

http://nauka.offnews.bg/news/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8_1/%D0%9F%D0%B5%D1%82-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%C2%A0%D0%BF%D0%BE-%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82_18840.html

След време така ще говорят за антипсихотиците, след като се престрашат да кажат, че всичко е посттравматичен стрес, нищо друго.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2337 -: Септември 01, 2015, 09:56:52 »

И сега какво: седите всичкото пси и пишете в дневника на един мъж: "Когато жена ти е пред цикъл, стой по - далеч от нея, козирувай."
 Grin
Значи така много не бях се разстройвала и ядосвала от доста отдавна. Чак глава ме заболя от това.
При цялото ми недоспиване и прочие, изключително рядко ме боли глава, независимо че може да ми причернява, да ми прилошава и прочие.
Въобще оплакванията ми, като се има предвид всичко това около мен, са толкова малко, та чак се питам дали не халюцинирам, че съм жива.
 Smiley
Дали да ходя да си правя изследвания? Че аз толкова много хора напсувах, че предпочитам да си мра естествено, не обичам да ме прецакват, защото "не правя това, което не искам да ми направят".
Даже, когато се подлъгах по Ленчето ми беше ясно, че после ще трябва да изтеглям аз хора нагоре.
Щом съм обещала.
Утре съм почивка. Обещавам няма да влизам и в трите форума до късно вечерта, въпреки че по - голяма част от деня най - вероятно ще съм си вкъщи.
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #2338 -: Септември 27, 2015, 04:05:37 »

Когато вече си провел пихотерапия, променил си съществените неща от живота, които ти пречат и ти предизвикват ПА, но ПР рецидивира и пак се появява след определен период.Как бихте го коментирали г-н Тодоров този факт?
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2339 -: Септември 27, 2015, 05:55:29 »

Grin ПР е преминало в БАР и ПА се получават, докато не промениш света.
Де бе, на мене ми е толкова весело с тия панически атаки и възможността да ги проявявам в интернет.
Г-н Тодоров е казал предостатъчно. Онази темичка, в която се изливам в момента е неговите думи в практиката.
"Дори физическите симптоми да продължат да съществуват, то те ще имат съвсем друго значение след успешно проведена психотерапия" Т. Тодоров.
Шашмаагюл не си удържа на думата, само, защото е изникнало нещо ново, което е счела за важно за вас.

Активен
Страници: 1 ... 154 155 [156] 157 158 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА