evropea.com - форум за паническо разстройство
Юли 24, 2024, 08:52:49 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 9
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 9

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 153 154 [155] 156 157 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 251771 пъти)
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #2310 -: Април 23, 2015, 10:03:13 »

 Smiley Може да ми задаваш въпроси, г-н Тодоров. Имам отговори за почти всеки проблем, на който съм се натъкнала в живота си. Тоест имам решения.
Чувството за виене на свят, когато стресът се увеличи, се получава от повърхностното дишане или дишането с гърди, а не с корем.
Не само, че се диша плитко, ами когато се диша с гърди, главата се клатушка насам натам, което оставя усещането за движещ се полюлей. Нещо, което и в момента имам, когато съм се постреснала. Ма така хубаво като съм се настряскала неколкодневно или седмици.
Божествената енергия е като да кажеш:"Беше божествено!". Сексуалната енергия на Фройд, това е. Но вместо божествена, си е казано директно, без заобиколки-сексуална.
По принцип аз съм сигурна, че ако реша, мога да преразкажа Фройд, без да съм чела друго освен Въведение в психоанализата и онази за сънищата - само до някъде и без почти никакви или направо никакви спомени./Да преоткрия Фройд, ако реша/
Ще се постарая повече да не влизам тук, защото се занимавам с проблемите на хората и търся решение вместо тях.
Уморих се вече.
Правя това заключение точно тук, защото тук ми беше и ми е най - уютно, но имам две деца, които се нуждаят от мен адекватна./Тук беше и си е моят виртуален дом  Grin/
Бих написала книга, но бих я издала само след твоето съгласие. А освен всичко друго, би ми било изключително трудно да понеса общественото мнение там, където въобще си нямат понятие, че нормалността е едно субективно понятие, свързано с манталитет, традиции и т.н.
Не е трудно да се стигне до истинската ми самоличност, но... предпочитам да остана една идея "в сянка".
Най - общо приоритетите, откъдето и да се погледне, започват от:
физическото здраве на отделния индивид. Първо от това се почва.
психическото здраве... до един момент психичното отклонение не вреди на тялото.
Двете  части на тялото - физика и психика са взаимосвързани.
В сила е мнението ми, още от 13.03.2010/14.02.2010/, че "това е моят организъм и щом проблемът е само в психиката, там, където мисленето е проблемно, трябва да се замени чисто и просто с друго мислене - на здрав човек." Не се цитирам с точност, защото основното, което исках да кажа е, че дори от нещо по - сериозно да съм болна, ще вярвам в себе си и своите сили и ще се моля да съм попаднала на добър лекар. За наличието или отсъствието на господ... не ме интересува особено вече, защото си намерих пролука:"Дали ще вярвам в себе си или в бог, е равносилно, защото във всички учения пише " у всеки човек има частица от бога". Предпочитам да избера да вярвам във себе си. Повече работа свършвам и съм по - полезна.
 Smiley
Прегръдки на всички участници в този роман.
 
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #2311 -: Май 01, 2015, 12:52:49 »

Г-н Тодоров, исках да ви питам нещо само... Понеже в мен постоянно са в единоборство буквалният и преносният смисъл, какво означава думата самообладание? Наложи ми се днес да я използвам и дори за момент си помислих - абе, наистина ли това е думата, синоним на хладнокръвие?
Значи напоследък започнах да придобивам такова самообладание, че всяко ПР ще ми завиди за него.
За тези, които евентуално могат да подозират, че стои друг човек зад профила ми...
Мисля, че изтрих поста, в който разсъждавах след първата криза, че един човек, както се възпита, така и ще се държи.
Човек, отгледан от вълци, ще се държи като вълк, човек отгледан от маймуни, ще се държи като маймуна.
Естествено, трябва да се има предвид, че човек е някаква полууникална комбинация от семейство и околна среда.
Всичко, което си поставих за цел тук, по - миналата година някъде и е зависело само от мен, съм си го изпълнила.
В по - голямата част от разсъжденията си, там, където не говоря за божествени енергии, съм била права.
Права съм като казвам, че божествената енергия на Изток е сексуалната енергия на Фройд.
Фройд и последователите му дават възможно най - изчистената форма на психотерапия.
Това с божественото е свързано с прекалено много асоциации. Не че смукателният рефлекс е свързан с по-  малко, ама.... Някакси по - земен подход.
Енергийните канали са всъщност невронните връзки на Запад и наистина, когато човек се съсредоточи върху себе си, започва да усеща процесите, които се случват в тялото несъзнателно, по принцип.
Ти беше казал, че не е много хубаво, но... така и не завърши мисълта си.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #2312 -: Май 03, 2015, 06:02:03 »

И така де... всичко и всички бягат от отговорност.
Не стига, че съм се наела да отглеждам две деца, някакви кокошки по едно време, нераждали, ми даваха акъл какво да правя и как едва ли не винаги греша, а то... недотерапевтирани люде, че накрая на косъм от психиатрия или затвор да съм, без да съм направила нищо съществено. Освен последната година - почти абдикирала от майчинство. И то защо - защото се чудя как да дам своя дял в семейството откъм финансова гледна точка.
Моят живот е пропилян заради глупости. Защото близките ми постоянно се опитват да омаловажат своите грешки и да прехвърлят отговорността у мен.
Ще ми бъдеш ли рецезент или там, както се казва, на книга за предпазване от грешки/или в тази насока/ при отглеждане на дете, ако започна да я пиша?
Всяка една бележка от твоя страна ще бъде уважена.
 Smiley
Мълчаливият отказ от твоя страна ще  е като да не я напиша, а някой ще ми прочете постовете и ще си забогатее от мое име.
Без капка съвест, че всеки един лев ще отиде в осигуряването на "моите успокоителни" и за едно по - добро бъдеще на децата ми.
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2313 -: Май 04, 2015, 12:08:07 »

" Той може да обича себе си и да не обича другите, пак ли бихме могли да го наречем нормален?"

Не, за да обича себе си, трябва да има модел по който да се обича. Този модел се взаимства от начина по който е обичан като дете. Идеята тук е дали човек може да изгради емоционални взаимоотношения с другия. Другият може да е приятел, родител, партньор ... И дали е способен да надгражда такива отношения във времето.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #2314 -: Май 16, 2015, 11:46:36 »

Г-н Тодоров... къде съм тръгнала и аз да се тръшкам, че ще се самоубивам, понеже не ми се живее по този начин... вечно трептяща да не сгреша някъде.
 Grin
Голяма работа като аз съм по - склонна да вися на някой язовир и да ловя риба... до схващане на ръцете, а пък мъжа ми със същото усърдие би се постарал при сготвянето й, а?  Grin
Вие сте единственият човек, на когото безнаказано бих разрешила да ми бие два шамара за опомняне, че цял живот, еле пък в последните пет години, не спрях да се тормозя за абсолютни глупости.
 Smiley
Според мен с толкова много личен опит... със сигурност всяко едно положително мнение от моя страна по отношение на БАП е оправдано.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1434089


И да не ми обръщате внимание, не ми пречи.
 Smiley

Активен
Ari
Sr. Member
****

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265Профил
« Отговор #2315 -: Юни 08, 2015, 04:59:40 »

Г-н Тодоров, трябва ли човек да изпитва вина затова, че пие лекарства за ПР? Затова че не може да се справи напълно без лекарства да се чувства виновен пред себе си? Трябва ли да се чувства слаб и човек втора категория?
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #2316 -: Юни 09, 2015, 02:24:19 »

Не,Ари. :)много обичам да се изказвам вместо него....след моите историко политико психоложки изследвания,заключенията ми са,че трябва да се намали работното време за страната,и също.... Да има може би закон,с който да можеш да ползваш 6 месеца болнични например за увладяване на разстройство... Докато някои изтрещяват от безпаричие,други от липса на почивка стигат до пси...същевременно знието ми за изтрещелите тук в моя район е обогатено...и до момента съм общо взето права и с точно мбение за всичко.  Smiley не трябва да се срамуваш от хапчетата....само колкото можеш ги избягвай.
Активен
Ari
Sr. Member
****

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265Профил
« Отговор #2317 -: Юни 09, 2015, 06:58:45 »

Защо всички хора, които имат психозаболяване се боят от лекарствата, а хората, които имат диабет или високо кръвно налягане си ги взимат цял живот и не се притесняват? Защо г-н Тодоров?
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #2318 -: Юни 09, 2015, 07:14:56 »

Ами....при мене,въпреки че въпросът е е къмТодоров,дори не става въпрос за яд.... Когато прочетох,че акинетон вземали наркоманите,когато не могат да си набавят наркотик и като имаш предвид,че ненавиждам наркотиците,една марихуана не съм пушила дори...в родата ми има лош пример с наркотиците...като направих връзка между двете и....виждаш,и без хапчета долу горе успях...само работа....като си помисля да търпя настроенията на клиенти или колеги...аз съм склонна към аскетизъм... Smiley
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #2319 -: Юни 09, 2015, 07:18:13 »

Не става въпрос за срам,а за яд...исках да кажа...в мечтите си забогатявах от труда си...ако си чела,аз наистина исках и психология да следвам,но майка ми пропусна да сложи някакъв документ.
Активен
kasanena
Full Member
***

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123


Профил
« Отговор #2320 -: Юни 10, 2015, 07:53:15 »

Чувството за вина при тревожните хора е силно изразена. И аз, когато пия лекарства, се напрягам и си казвам трябва ли нетрябва ли. Но ако човек може да се извади от някаква трудна ситуация, депресия, според мен не трябва да чувства вина. Не зная какво мисли г-н Тодоров по тоя въпрос?  Smiley
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #2321 -: Юни 10, 2015, 09:37:03 »

Да взема да ви вдигна кръвното малко? Койточете внимателно постига резултати...Тодоров ги сравняваше с патерицата,която човек ползва,за да проходи отново....
За чувството за вина....аз все се обвинявах за това,че нещо не съм нормална,а то ще се окаже,че съм съобразителна и почти,даже много нормална,само много несигурна и неуверена в себе си... Кусур.
Освен това,не вярвам да не се съгласи,че натовареното ежедневие изисква някакви успокоителни в един момент или намаляне на темпото.иначе следват физическите прояви на БАр-диабет,високо кръвно и проблеми със щитовидната.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #2322 -: Юни 10, 2015, 09:44:03 »

Изключваме несъобразителността ми в последните две години.... Нали целта беше да помогна на себе си,да се разбера и да помогна.книга няма да пиша. Поне не за окрто...щото за нея ще ме разберат правилно пак предимно хора с коефициемт на интелигентност -средно и над средно ниво.и в този си вид пак съм разбираема.
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2323 -: Юни 11, 2015, 12:17:59 »

  "Не зная какво мисли г-н Тодоров по тоя въпрос?"

Вината е характерна за депресивни личности. Тук застава въпроса дали говорим за депресия, или за тревожност. В повечето случаи депресията е лекарството против тревожност на психиката. Но като говорим за депресия, това означава, че един истински депресиран човек никога няма да пише във форум. Това няма да има никакъв смисъл за него, както и всяко едно друго нещо. Депресията донякъде е наслаждение, там няма стремежи, няма желания, няма желания дори за това да се преодолее депресията. Та добре е да се знае за какво говорим.

А иначе, вината е сериозна тема. Това чувство означава един много строг самоконтрол, означава, че "трябва" е преди "искам". И когато искам е било предпочетено идва вината. Дори само във фантазията да се предпочете, пак идва. Поради тази причична е много важно да се работи със специалист, за да се разбере, какви правила за живеене е усвоил човек, как е възприел определени норми, които сега го карат да се чувства виновен. Кои свои действия го карат да се чувства така ...
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #2324 -: Юни 11, 2015, 03:15:52 »

Ами аз с вината се справих чудесно.по разни ориентири се оказах изключително права за разсъжденията си,само където не съм била сигурна в себе си заради липсата на на упора. Така като чета,доколкото мога да те разбера,съм се упътила към истинската депресия. Чувствам се изключително нормална,без пси отклонение,най вече без натрапливости, НО незавършила нищо от това,което ме влече,нереализирала се професионално,а отгоре на всичко мъж ми е нужен около седмица може би в месеца,такси,когато трябва да заведа децата на лекар или на...айкидо Grin и детегледачка,когато имам да свърша някаква работа...отгоре на всичко нищо в държавата не е като хората...да си говорим ли за това,че имам спомени от едновремешната физзарядка? Grin сега нищо...явно предстои да ставаме държавата на сумистите? Много важно ми е да съм достатъчно финансово независима,а проституцията не е решение,защото в крайна сметка дрехите ни ги пера на 40градуса,на сто са станали на стафиди. Grin
Имам някаква идея,че може нещо да се промени,ноо...


Тодоров,знам, че нямаш време да четеш всичко.мене ме блазни курс по актьорско майсторство....или психодрама,доколкото си спомням, тя отговаряше долу горе на това.

Тази...притеснителност все още присъства в голяма степен,защото по навик си мисля какво ли си мислят за мен...идиотите,с които се срещнах преди няколко часа. Smiley
Активен
Страници: 1 ... 153 154 [155] 156 157 ... 162
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1