evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 08, 2024, 08:21:09 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 139 140 [141] 142 143 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 254772 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #2100 -: Август 30, 2014, 07:32:46 »

Тук - там пак съм нелогична, просто защото записвам част от нередактираните си мисли тук. И все още ми е трудно да възстановя икономическия си речник. Та аз от три години може би, не разговарям почти с никой по икономически въпроси.
Как да преодолея проблемите с говора, когато не говоря?!
 Smiley
Един проблем намира решение ако се говори или се пише, споделя за него с някой друг. Иначе се получава неприятно циклене около него, без да се намери адекватно решение.

Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2101 -: Август 30, 2014, 07:38:25 »

Просто някой трябва да ги изнамери измежду общите приказки, които пиша, провеждайки мислено разговор къде с Тодоров, къде с всички, които четат във форума. Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2102 -: Август 30, 2014, 07:59:27 »

Тодоров, благодаря ти, знам, че съм голяма досадница, ама така ме научиха тука, да се натрапвам.
 Smiley
Ти беше наистина последният шанс за мен да се излекувам.
И мисля, че вече съм на път да се справя със състоянието, в което бях.
Хубаво е, че поне се изказваш от - до, защото всички останали нямаха време и са ми помагали половинчато.
Не ги обвинявам затова, просто констатирам този път.
За което пак... благодаря ти, Тодоров.
 Smiley

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2103 -: Август 30, 2014, 08:09:18 »

Благодаря ти, Тодоров. Този път ще ти кажа, че наистина ще те обичам цял живот заради това, което направи за мен. Липсват каквито и да било усмивки като емотикони, така че можеш да го приемеш като сериозно обяснение в най - чиста приятелска обич.
Винаги можеш да разчиташ на мен от тук нататък.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2104 -: Август 31, 2014, 12:34:25 »

А вече очите ми трябваше да са изморени, защото цял ден съм напрегната. А е факт, че в момента може да съм много объркана за пореден път, но очите ми не са преуморени.......... Само защото си наместих монитора правилно.
И това ако не е резил, а?!
 Grin Grin Grin

Цитирам се, за да не би пък да пропуснеш да прочетеш това.  Grin

Благодаря ти, Тодоров. Този път ще ти кажа, че наистина ще те обичам цял живот заради това, което направи за мен. Липсват каквито и да било усмивки като емотикони, така че можеш да го приемеш като сериозно обяснение в най - чиста приятелска обич.

Винаги можеш да разчиташ на мен от тук нататък.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2105 -: Август 31, 2014, 12:37:55 »

Дано....... повече да нямам чак такова голямо желание за писане и да съм била достатъчно изчерпателна, за да бъда разбрана правилно от всички страни и гледни точки.

А тези специални усмихнати прегръдки са само и единствено за теб, Тодоров:

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2106 -: Август 31, 2014, 12:03:20 »

По - добре да не се включвам тук и да търся помощта ти, защото мъжът ми продължава да се дразни, а от това стават нови и нови поразии.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2107 -: Август 31, 2014, 01:34:12 »

Тодоров, новият ми извод е, че ще се опитвам да давам повече пример на децата си със самата себе си, отколкото с някой друг.
Smiley
На мене ми е даван пример все с богати деца - финансово, от най - ранна възраст.
И едно от най - хубавите качества на едно от тях беше:
спокойствието.
На друго
ученолюбивостта...
В различни, тоест в ей такива идиотски ситуации, за съжаление реагирам като момчето, давано ми като най - ярък пример. А спокойствието.... тепърва ще има да си го възстановявам.
От тук нататък, ще се постарая да бъда положителен пример за самата себе си, колкото мога и така че да се харесам първо на себе си. Smiley
А знам, че във всички случаи... аз бях много силна и физически, и психически, ама "изпуших" от толкова много страдание - и мое, и на околните.
Предполагам, само ти и неколцина още хора ще ме разберете какво точно искам да кажа.
От тук нататък ще се постарая да заложа и на мъжките си, и на женските си положителни качества. А те, повярвайте ми могат да бъдат много.
Успях да преодолея страха от височините, който се появи някъде през годините. Едно време не бях такава.
Успявам... все още да се справям с общественото мнение на някои индивиди около мене.
Успявам... да се храня.
Успявам... да се усмихвам. Въпреки всичко.
Аз наистина успявам да разбера как поради... ако щете вярвайте, поради недобра интернет връзка, нещо като игра на счупен телефон, вчера пак имах караница с мъжа ми, защото... просто защото ми липсва вкъщи и трябва да разчитам на хора, които по - скоро ми пречеха на взаимоотношенията с него, отколкото да ми помагат.
 Smiley
Факт е, че успявам да задържа семейството си, Тодоров, факт е. Наистина с малко ми помогна много повече, отколкото и да било друг. Вярно е, че и други хора ми помагат. Но е вярно и че имаше момент, в който само това, че ти съществуваш, беше основна причина да продължа да живея.
 Smiley
Знам, че ти си постоянен като характер. Ще се постарая точно тази черта да я изградя у себе си.
Като смаля нивото на задълженията си до... основно почистване на дома си, защото в момента това е най - належащо.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2108 -: Август 31, 2014, 03:10:54 »

Независимо дали ще заложа на генетичния или възпитателния модел, аз имам достатъчно основания да продължа да бъда упорито поддържаща тезата, че ще се справя, че имах правото поне за малко да се вживея в различни положителни роли, за които съм мечтала като малка да бъдат моя професия...

Как стигнах до този извод, ако се питате... зная си корените на семейството.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2109 -: Септември 01, 2014, 08:00:01 »

Smiley Та за мен си оставаш най - доброто събитие, което ми се е случило, в последните седем години, ако изключим двете деца. Независимо, че като спомена за теб, мъжа ми подскача като ужилен, ти трябва да знаеш, че аз си пийвам, само ако компанията ми е приятна.  Grin Grin Представете си и ти, и всички останали мушмуроци тук, колко важни сте за мен.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2110 -: Септември 02, 2014, 10:31:22 »

"Г-н Тодоров  има ли практика при психотерапевтите да извършват психотерапия ако клиента не взима лекарства за ПР? С една дума да си чист и тогава може психотерапия иначе, не."

Няма такава практика. Всичко зависи от случая. Лекарствата се преценяват от психиатър, който работи в екип с терапевт, в най-добрият случай.
Случаи на ПР спешни няма, искам да кажа няма пряка опасност за каквото и да било. Лекарствата са излишни, ако наистина се касае за ПР, т.е. телесни функции, които се променят по време на инстинктивно обусловената борба/бягство-реакция, от дадени ситуации, и които в последствие се възприемат като симптоми. С две думи, телесната мобилизация, която се включва в ситуации на опасност, не бива да се възприема като болест, симптоми и прочие. Докато се стигне до това прозрение, няма нищо лошо да се притъпява с лекарства.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
min4
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил
« Отговор #2111 -: Септември 03, 2014, 12:04:59 »

Благодаря за отговора!Някои терапевти смятат, че не трябва да се пият лекарства, докато се прилага терапия. Това е трудно, особено когато човек се чувства изтощен от постоянни ПА. Всъщност смятате ли, че пристъпите на тревожност може да се премахват с разни учения, да речем йога, учение на Дънов, разни други? Моето скромно мнение е, че на човешкото съзнание трябва да се обяснява по разбираем начин онова, което се случва с него, за да се премахнат ПА. Разни учения не вършат работа при различните хора.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2112 -: Септември 03, 2014, 01:16:32 »

Smiley Тодоров, благодат е да имаш близки с мания за чистене. Много малко са хората, които разбират, че съм изтощена и психически, и физически и не мога за един ден да се възстановя. Което образува един затворен цикъл - тъкмо се пооправя, някой ме ядоса, тряс - пак депресия, психоза, писане, с неимоверни усилия възстановявам нормалното си мислене.... и така постоянно. Добре, че има хора, които ме познават достатъчно добре. Намерих помощ, Тодоров.
 Smiley
Ако някой ден ти и твои колеги решите да правите предаване, с което да се даде гласност на проблемите в психологичен аспект, най - вероятно ще участвам... и то като самата себе си. Добрите специалисти трябва да се подкрепят.

Който не е наясно със ситуацията, Тодоров отдавна е спрял да ми пише, но от малкото, което ми е писал, все още си вадя изводи и осъзнавам и свои грешки, НО и грешки на околните.

А ти Тодоров, не пишеш и не отговаряш, и макар че много държа на теб и съм ти много, много благодарна  Grin може да си се поиздразнил, ама не ми дреме - мъж си, все ще си си го заслужил.  Grin

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2113 -: Септември 03, 2014, 01:17:38 »

Грешка - без да се крия от обектива имах предвид в "като самата себе си".  Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2114 -: Септември 03, 2014, 05:45:52 »

"Всъщност смятате ли, че пристъпите на тревожност може да се премахват с разни учения, да речем йога, учение на Дънов, разни други? "

Не съм специалист по ученията. Механизма "борба-бягство", няма да се включва ако умеем да се адаптираме към средата и като не се подлагаме на опасност, или по-скоро, като спрем да възприемаме дадени външни ситуации, или вътрешни преживявания, като потенциално опасни. Както разбирате извода е, че няма никаква логика симптомите на ПР да се премахват, както няма логика да се премахва инстинкта за самосъхранение. Те първо не са симптоми, а изменени /повишени/ телесни функции, които имат за цел да активират тялото за борба/бягство. Наречени са симптоми, защото хората с ПР им приписват такава роля, поради факта, че не знаят, какво ги отключва и страха от това незнание. Така че човек трябва да разбере, кои ситуации възприема като потенциално опасни, как се е стигнало до там, че така да ги възприема и после да натрупа нов опит, в който умее да се адаптира към същите ситуации, за да не ги свързва с опасност. Така механизма борба/бягство няма да има нужда да се включва и съответно телесна мобилизация няма да е нужна.
В тоя процес може и с лекарства, и без лекарства.

Активен

http://ttodorov.alle.bg
Страници: 1 ... 139 140 [141] 142 143 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА