evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 08, 2024, 08:52:13 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 137 138 [139] 140 141 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 254776 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #2070 -: Юли 17, 2014, 05:02:26 »

"Шизофрениците не възприемали правилно околната среда" - значи, всеки, който не разбира някой друг във взаимоотношенията помежду им, е потенциален шизофреник, така ли? Smiley
По - скоро, хората които успяват да разбират околните и да се разбират с тях са големи мъдреци, повечето, поне тези, които съм наблюдавала аз, живеят сред спорове или още по - лошо скандали... А наблюдения над познати и близки приятели имам доста.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2071 -: Юли 17, 2014, 05:05:23 »

Да не кажа направо, че хармонични взаимоотношения май въобще не съм виждала или ако съм, е било за твърде малък период от време и в последствие идват спорове или скандали.
Навсякъде властва правилото "По - силният печели" или " по - силният упражнява контрол над по-слабия"... и някакви такива изводи, водят моите наблюдения. Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #2072 -: Юли 17, 2014, 05:09:51 »

Определение за шизофрения,wikiperia:

"Шизофренията е заболяването, което засяга главно когнитивните (познавателните) способности, но обикновено допринася и за хронични поведенчески и емоционални проблеми. Хората с шизофрения са с по-голяма вероятност да имат и допълнителни (коморбидни) (съпътстващи) състояния, в това число голяма депресия и тревожни разстройства. Болните често са обременени и от социални проблеми като безработица, бедност и бездомност. Средната очаквана продължителност на живот на хората с шизофрения е с 12 до 15 години по-малко, отколкото при хората, които не страдат от заболяването, в резултат на увеличени проблеми с физическото здраве и на по-високия процент на случаите на самоубийство (около 5%)."
Активен
karindar
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2073 -: Юли 17, 2014, 05:16:23 »

Определение за биполярно разстройство,wikipedia:
Биполярно афективно разстройство (понякога наричано с остарялото си име манийно-депресивна психоза или циклофрения) е заболяване от групата на т.нар. афективни разстройства и е класифицирано като психично заболяване, психично отклонение, което се характеризира най-вече с промяна в настроенията. Епизоди на депресия и меланхолия са последвани от периоди на еуфория. Именно това състояние психиатрите наричат мания. Тези епизоди са циклични, но между тях може да има периоди от време без никакви признаци на заболяването.
Активен
karindar
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2074 -: Юли 17, 2014, 05:18:01 »

Определение за Паническо разстройство,wikipedia
"Паническото разстройство представлява повтарящи се епизоди на интензивен ирационален страх, паника или безпокойство, наречени панически атаки.

Симптоми:

тревожност за нещо;
Чувство, че нещо лошо има да се случи;
Желание за бягство(свързано с прилив на адреналин;
Чувство че губиш контрол, полудяваш, губиш разсъдъка си;
Чувство че умираш или получаваш инфаркт;
Чувство за нереалност (деперсонализация);
Промени в сърдечната дейност или пулса- ускорен сърдечен ритъм, палпитации;
Промени в дишането - недостиг на въздух, задух, ускорено дишане, хипервентилация;
Гръдна болка, дискомфорт, чувство на тежест в гърдите;
Замаяност, чувство за припадане (поради ниското кръвно налягане);
Гадене/ стомашни проблеми, Изтръпване/ втрисане/ потене;
Изтръпване (Вкочаняване) на крайниците, корема, врата и челюстта;
При вкочанена челюст не можете да казвате "р";
Студени крайници, рязко изтръпване, треперене на краката вечер при лягане;
Болки при местата, които са вкочанени (Възстановяване от прилива на адреналин);
Липса на апетит;
Слабост в краката;
Топли вълни;
Мускулни крампи (стегнатост в мускулите);
Киселини и повдигане (много рядко повръщане);
"Буца" в гърлото;
Странен вкус и мирис в устата;"
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2075 -: Юли 17, 2014, 06:11:31 »

Шизофренията е няколко вида... Описаната от теб е простата шизофрения. Тя най - вероятно се появява при хора, чийто умствен капацитет по принцип и преди проявята на заболяването е бил нисък.
Параноидната е свързана с халюцинации и налудности... но същевременно, някои от известните учени от миналото са диагностицирани с нея. Не се сещам към момента кой да дам като пример, но си спомням, че имаше такива.
Параноидната и биполярното си приличат. Различават се, според мен, по това кой те преследва - дявол, бог или спец службите - военните.  Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2076 -: Юли 17, 2014, 06:14:59 »

Има регистрирани случаи на параноидна шизофрения само с един психотичен пристъп, а в последствие доживотна ремисия. Smiley Когато отидеш на психиатър ти се казва - пиеш хапчета една година, ако последва втора психоза - периодът се увеличава на пет години хапчета, ако направиш трета психоза - до живот прием на лекарства.
Но всъщност... ако след първата психоза се посети психотерапевт... ако съдя по себе си и първата ми психоза повече прилича на параноидна шизофрения, отколкото на биполярно, следващите щях да ги пропусна. Тоест... ако бях посетила навреме Тодоров. Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2077 -: Юли 17, 2014, 06:48:21 »

И не ми е ясно как може да засилваш някого директно на психиатър и директно да почва хапчета, след като ПР дори не се води болест?!
Разумно е, когато имаш само ПР, първо да опиташ няколко месеца психотерапия и след това вече ако не се получава, да се прибягва към хапчета.
А и... нали ви е страх от смъртта, бе ПР-та, що си съкращавате живота с хапчета, чиито странични ефекти са навсякъде в организма?! Хапчетата са за краен случай или временно ползване, не основно средство.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
ivon123
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил
« Отговор #2078 -: Юли 18, 2014, 08:43:11 »

Здравейте, приятели! Днес ходих на изследвания, всичко ми е в нормата. Само хОрмонът на щитовидната жлеза ТХС е със завишени стойности. При допустими 4 и нещо, е 5,95. Ако сега ми препишат хормонална терапия, не става ли всичко много объркано? Свързах се с добра ендокриноложка, доказана, която ми каза, че вероятно ще ми назначат хормонални таблетки. Въпросът тук е дали по принцип имам този проблем, и включително и заради това да съм развила ПР. Или пък вследствие на приема на транксена, са се завишили?
Моля ви дайдет мнение, да  е стане така да ме натъпчат със 100 вида лекарсват.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2079 -: Юли 18, 2014, 09:02:32 »

Моят най - кратичък съвет е да си направиш повторно изследвания, защото не всички лаборатории ги правят качествено. Напълно възможно е ПР да е от това, след като и симптоми на БАР се наблюдават и при проблеми с щитовидната жлеза, които предполагам отминават с коригиране на хормоните.
Ако са положителни резултатите, не бързаш в никакъв случай с операция, а проучваш дали може само с хапчета...
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
ivon123
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2080 -: Юли 20, 2014, 09:33:24 »

Здравейте! Откакто си разредих приема на транксена, всичко се завърна с пълна сила, има чувството, че всеки момент ще падна. държа се за стените. може би става дум за "синдрома на отнемане". някой има ли представа, колко време продължава.чувствам се сякаш нещо ще стане всеки момент, все едно всеки момент ще припадна.
моля ви помогнете ми!
Активен
ilia.ivanov
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Профил Ел. поща
« Отговор #2081 -: Юли 25, 2014, 10:54:00 »

Не е синдром на отнемането, а класическа проява на паническото разстройство. Според  мен трябва да поговориш с психиатър, който евентуално ще ти изпише подходящ антидепресант. Не се притеснявай да пиеш лекарства, в твоя случай като при мен са нужни. Не слушай тези, които ти казват, че можеш да се пребориш с атаките без помощ.
Активен
ivon123
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2082 -: Юли 27, 2014, 01:06:22 »

Изписаха ми Сероксат. Според вас дали ще се оправя? Най-много ме мъчи чувството на дереализация....сякаш виждам света отдругае... не мога да влизам в големи магазини. вчера насила седнах в 1 кафе- беше толкова трудно . не мога да ви опиша. За момента мога да вървя навън с родителите си, и то само в местности, където са извън града... Досега не съм припаднала, или нищо кой знай какво не е станало. Понякога ме е страх да не се побъркам, не съм аз същият човек. Приятелят ми си мисли, че ПР е нещо, с което се оправдавам да не се виждаме. А на мен ми е адски трудно.
Сега пия само сероксат, после дали ще имам проблеми със спирането, дали някога ще си бъда аз напълно?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2083 -: Юли 27, 2014, 06:16:48 »

Здравейте, лекарствата може да облекчат симптомите ви, но те нямат задачата да лекуват. Лекуват се само болест, а това са състояния. Няма как да бъдете пак предишният човек, защото точно това е отключило тези състояния, т.е. със сигурност трябва да промените нещо в себе си. Тази промяна може да е различна - светоглед, взаимоотношения с другите, самооценка на вас самата ... Към промяна на какво точно ви тласкат тези състояния, можете да разберете ако започнете психотерапия. Това е процес на себеизследване.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
ivon123
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2084 -: Юли 27, 2014, 10:19:29 »

Благодаря за отговора! Според Вас към кого мога да се обърна в Стара Загора?
Обръщайки се към първия психиатър, който потърсих, ми изписа такава силна схема, нарастваща доза, включваща и ривотрил, че реших да потърся друг. Той ми предложи да пия само Сероксат. 20мг.
Но щом казвате, че ми трябва терапевт, трябва да потърся. Само че не знам кой би бил подходящ. Моля някой ако знае име от Стара Загора, да ми помогне.
Ако мога да попитам и следните въпроси:
Нормално ли е да ми изтръпват зъбите и челюстта?
Да имам чувството, че не мога да управлявам тялото си?
Понякога имам много неприятни стягания и бодежи в гръдната област.
Когато отиде в лявата половина, много се притеснявам.
ЕКГ-то ми е ок, знам че е от паническото разстройство, но въпреки това много ме е страх, от стяганията, от това да не загубя разум..
Искам да бъда един нормален човек....
Активен
Страници: 1 ... 137 138 [139] 140 141 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА