evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 11, 2024, 04:24:55 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Biogenix Relief Glycogen Support: How It Boosts Metabolism
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 07, 2024, 08:35:31

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 255498 пъти)
Надежда
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил Ел. поща
« Отговор #1185 -: Ноември 07, 2012, 05:57:37 »

Може със сигурност. Просто трябва да следвате неговите предисания за медикаментите.

г-н Тодоров, вие сте истински садист. Едиповия комплекс не се лекува с медикаменти , а с правилен подход от страна на специалиста. 

И с подходяща нагласа от страна на клиента, която е много по-важна от подхода на специалиста.
Активен
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 166

Профил
« Отговор #1186 -: Ноември 07, 2012, 06:30:31 »

Може със сигурност. Просто трябва да следвате неговите предисания за медикаментите.

г-н Тодоров, вие сте истински садист. Едиповия комплекс не се лекува с медикаменти , а с правилен подход от страна на специалиста. 

И с подходяща нагласа от страна на клиента, която е много по-важна от подхода на специалиста.

Точно така.  Smiley Smiley Smiley
Активен
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1187 -: Ноември 08, 2012, 10:01:59 »

Възможно ли е при Едипов комплекс да се проявят аномал в половите органи. Много ме интересува.

ПС. Прикрепям модел на психосексуалното развитие при човек.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 10:07:18 от Новобранец » Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1188 -: Ноември 08, 2012, 10:23:51 »

Възможно е, но само функционални.

Нали сме наясно, че Едиповият период се случва между 4-7г. възраст на човек. Психосексуалната периодизация по Фройд се поддържа само от ортодоксалната анализа. Тя е почти на изчезване.
Моят съвет е да се възползвате и от други типове периодизации, който са надградили много успешно вижданията на Фройд. Например Ерик Ериксон. Много лесна и приятна за четене.
« Последна редакция: Ноември 08, 2012, 10:27:36 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1189 -: Ноември 08, 2012, 10:40:55 »

Цитат
Възможно е, но само функционални.

какви например? Проблеми с ерекцията ли
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1190 -: Ноември 08, 2012, 10:44:32 »

При мъжете най-често е преждевременна еякулация и импотентност, частична или пълна, освен при мастурбация, където всичко е наред. Това е фактора, който определ,я че половата система е здрава и всичко е психогенно.
Активен

Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1191 -: Ноември 09, 2012, 12:34:21 »

При мъжете най-често е преждевременна еякулация и импотентност, частична или пълна, освен при мастурбация, където всичко е наред. Това е фактора, който определ,я че половата система е здрава и всичко е психогенно.

интересна теория. Grin
а как ще си обясните факта че при хора страдащи от Едипов комплекс се проявяват гений
Геният страда от комплекси и също така има много висок интелект,сравним с този на Айнщайн.
Защо при едно такова различие в нагоните се засилва интелекта. Да не би нагона да уголемява мозъка. Фройд лично е издал още една книга по този въпрос  Един спомен от детинство на Леонардо

За престъпника ми стана ясно. Слизайки надолу по фазите стигаме до анално садистичен. Садизма няма граници и е част от хората страдащи от Едипов комплекс. Садизма е признак на слабост, а слабостта е характерна за този комплекс. Престъпника си е чист садист.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1192 -: Ноември 09, 2012, 01:12:24 »

О, не. В голяма грешка сте. Слизайки надолу отиваме до аутизма. Вие изобщо чели ли сте Фройд, и каква е вашата нужда? Да помогнете на себи си ли, или да станете по-наясно с аналитичната теория? Защото за второто ви трябват поне 10г. обучение или поне 2-3г. лична анализа. Та каква е вашата нужда. Когато казвате "да се излекувам от Едип", трябва да сте наясно, че това е изцяло ваша лична интерпретация на вашата проблематика като едипова. Това, както казахме и преди е грешно. Това служи за ваша утеха. Вие сам си слагате етикет, с който може би ще ви е по-леко да преживеете нещата около вас. Уверявам ви, това не е някакъв действащ начин. Наистина, вече аз няма да отговарям на вашите въпроси свързани с Едиповеия психосоциален етап, просто защото виждам че това е вашата сламка, която даже не можете да хванете както трябва.
Бих ви отговорил в тази тема само ако решите да опишете някои факти около вашето ежедневие:
- какво работите
- на колко години сте
- как се чувствате ако не работите и някой друг ви издържа
- от още колко време имате нужда това да продължи
- какво се случва с вашият сексуален живот
- какво е отношението между вас и майка ви
- какво е отношението между вас и баща ви
- какво е отношението между майка ви и баща ви
- какво е отношението с вашите приятели
- какви са вашите отношения с жените по принцип
- какви са вашите отношения с гаджета - тук няма значение дали са реални или фантазни
- какви са вашите фантазии при мастурбация
- какъв е вашият сексуален опит, относно въпроса ви за сексуалните смущения? кои са характерни за вас ?

Та, всичко това са въпроси в една нормална психотерапия. Щом сте решил, че вашата трябва да се случи пред целият форум, аз нямам нищо против. Отговорете на горните въпроси, за да успея да задам следващите..... И така 3-4мес. След това още толкова въпроси. Въпроса ми е дали желаете вашата терапия да е публична, или имате нужда да разберете как да работите със себе си? И в двата варианта аз ще ви партнирам. Въпроса е кой ще си изберете.
Активен

lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #1193 -: Ноември 09, 2012, 09:29:00 »

Новобранец,ако се навиеш на предложението на г-н.Т.Тодоров,аз лично с голям интерес ще Ви чета!По моето скромно мнение,ти имаш достатъчно свободно време,и така предложено от професионалист общуване,не би ти навредило!Ужасно си объркан,както повечето тук,и или ще залитнеш наистина към деградация/с твоите намаления на мозъка/,или ще намериш сили/трябват много,не се живее лесно/да изживеещ този живот,малко от малко по-адаптиран!Не те харесвам,но отчитам някакъв интелектуален капацитет!Засега просто ме е страх за бъдещето ти!
  Извинявам се,ако включването ми е неуместно,но имах нужда да се изкажа!
   Новобранец аз съм с теб,ако се навиеш,но и за това се иска кураж и постоянство!
   Успех!
Активен
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1194 -: Ноември 09, 2012, 11:26:18 »

Въпроса ми е дали желаете вашата терапия да е публична, или имате нужда да разберете как да работите със себе си? И в двата варианта аз ще ви партнирам. Въпроса е кой ще си изберете.

Имам нужда да разбера как да работя със себе си. Ясно е че имам Едипов комплекс, а и вече не се съмнявам в това.  Undecided
Активен
black_swan
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

Профил
« Отговор #1195 -: Ноември 10, 2012, 02:55:26 »

Новобранец, чакай да ти кажа един виц:

Влиза Едип в една кръчма и вика:
- Хелоу, нигаз!
А те му отвръщат:
- Хелоу, мадафака!

Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1196 -: Ноември 13, 2012, 10:24:33 »

" Имам нужда да разбера как да работя със себе си. Ясно е че имам Едипов комплекс, а и вече не се съмнявам в това. "

Многократно аз ви казах какво е моето становище по въпроса, ако желаете да работите със себе си. Начина е да намерите специалист и да започнете. Под специалист имам предвид психолог, ако във вашият град ви е трудно да намерите психотерапевт. Да търсите психоаналитик на тази етап от разбирането, което имате за себе си е безпредметно.
Обикновено нуждата от задълбочена психоаналитична работа идва след придобиване на една реална самооценка на собствените затруднения, преживявания и механизмите, които ги определят, както и перспективи за по-нататъшна работа.
Активен

kned17
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 36

Профил
« Отговор #1197 -: Ноември 15, 2012, 08:36:00 »

Г-н Тодоров, слабата ми сексуалност ме депресира изключително много (даже най-много). Не мога да изпитам същата възбуда каквато изпитвах преди, даже забелязвам, че умишлено отбягвам момичета вече, защото ме е страх, че ако се стигне до нещо няма да мога да се възбудя. Толкова ми е объркано, че дори по улиците като видя някой билборд с някоя полугола жена и почвам да си мисля "сега трябва ли да се възбудя", после пък си мисля "защо пък да се възбуждам от билборд с жена" след това си мисля "оле, ами ако съм станал обратен или импотентен" и т.н. и някви такива работи... Посъветвайте ме нещо, какво мога да направя на този етап?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1198 -: Ноември 15, 2012, 10:01:55 »

Не разбирам какво имате редвид като казвате "слаба сексуалност". Добре би било и да ми припомните на колко години сте.
Секс и сексуалност са различни неща. Човешката сексуалност е сложна и многопластова. Тя не е само физическият акт. Така че много подробности и детайли трябва да узнаят за да се даде някакво становище. Можете да посетите специалист за да обсъдите нещата които ви занимават. Много често в психотерапията липсата на желание и избягването на сексуални контакти, се определя, като способност за отдегляне от конфликтната и трудна зона на общуването с партньор. Ако оставим секса настрана, как общувате с другият пол? Какъв е вашият опит, успехи, неуспехи ...
« Последна редакция: Ноември 15, 2012, 10:12:47 от t.todorov » Активен

kned17
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 36

Профил
« Отговор #1199 -: Ноември 16, 2012, 10:33:33 »

На 21 години съм. Под "слаба сексуалност" имам предвид, че не мога да изпитам същото сексуално привличане към противоположния пол каквото изпитвах преди и въобще сексуалната ми възбуда е доста притъпена. В общуването с жените нямам проблеми, но "успехите" ми са малко, не са никакви, но са малко... 
Активен
Страници: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА