evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 04, 2024, 08:33:50 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 258042 пъти)
Мегатрон
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 166

Профил
« Отговор #1125 -: Септември 20, 2012, 12:04:43 »

В психоанализата секс и сексуалност имат различни значения.
Психотерапевт е достатъчен.

Това го знам.
ама имам усещането че съм хипохондрик и въобще нямам едипов комплекс, а просто съм много притеснителен и имам малко истински приятели. При такова обстоятелство е нормално да имам нередности.

Е нали преди време каза че психоаналитик задължително.
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #1126 -: Септември 27, 2012, 01:16:50 »

Искам да попитам г-н Тодоров дали е възможно да се направи психотерапия, ако сънуваш постоянно кошмари? Всяка нощ сънувам кошмари и се будя изплашена. Бих желала да ми помогнете да намеря разрешение на този проблем. Наруших качеството на съня си и не зная как да се справя. Благодаря.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1127 -: Септември 27, 2012, 09:00:37 »

Сънищата са "езика на несъзнаваното", макар че да има и други спекулации с тях. Един добре подготвен психотерапевт би могъл да работи с вас, за да можете да си обясните техният смисъл, функция и значение във вашето ежедневие.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
karindar
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1128 -: Септември 28, 2012, 12:19:49 »

Искате да кажете, че след като тръгна на психотерапия и анализирам това което сънувам, кошмарите ще изчезнат?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1129 -: Септември 29, 2012, 05:18:33 »

Правилно, това исках да кажа. Но не всеки терапевт може да работи със сънища и подобна символика. Насочете съм психодинамичен психотерапевт.
Активен

karindar
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1130 -: Септември 30, 2012, 03:11:54 »

Благодаря!  .Но с какво се занимава психодинамичната терапия?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1131 -: Октомври 01, 2012, 07:59:44 »

Това са методи използващи различни аспекти от психоаналитичната теория.
Активен

karindar
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1132 -: Октомври 01, 2012, 11:53:42 »

Благодаря! А как да разбера дали тази терапия е подходяща за мен?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1133 -: Октомври 01, 2012, 01:41:24 »

Ами това което ми хрумва е да се запознаете с нея. В интернет има доволно много информация.
Активен

kned17
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 36

Профил
« Отговор #1134 -: Октомври 04, 2012, 03:31:11 »

Г-н Тодоров, от скоро ми прави сериозно впечатление, че майка ми май ме ревнува
от момичета. Досега не ми беше минавало през ума дори, но тука преди 2-3 седмици се случваше така, че в компанията ми имаше едно момиче, което се беше прибрало за известно време от чужбина и излизахме доста често, заедно, и с други хора. Това, което ми направи впечатление е, че майка ми се произнасяше от сорта на "оназ ще идва ли с вас", "таз прибра ли се обратно" и някви такива изказвания с едно прикрито сякаш пренебрежение, които са меко казано нелепи най-малкото поради факта, че майка ми не знае даже за кое момиче става въпрос и още повече, че сме само добри приятели в обща компания и аз не давам никакви признаци за нещо друго... Та казвам просто какви са моите наблюдения, но почвам да се чудя дали това не е имало някакъв мега негативен ефект върху мен и имам чувството, че сякаш майка ми гледа на мен като заместител на баща ми тъй като те не живеят заедно горе-долу малко след моето раждане. Като цяло, от месец някъде майка ми супер много ме дразни, даже не ми се разговаря с нея, и аз не знам защо точно, но някак си я чувствам като котва закачена за мен...
Не бях писал отдавна тук, но това ме гложди от известно време и бих искал да чуя мнението на г-н Тодоров по темата. Smiley 
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1135 -: Октомври 05, 2012, 08:27:36 »

Какъв точно ти е въпроса Smiley
Активен

kned17
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1136 -: Октомври 06, 2012, 01:35:55 »

Дали това би могло да окаже несъзнат негативен ефект върху мен?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1137 -: Октомври 06, 2012, 03:03:05 »

Със сигурност има някакъв ефект. Всяко едно междуличностно взаимодействие, действа на отсрещната страна. Дали непременно ще е негативен е разтеглив въпрос. Негативен в смисъл влошаване на твоите отношения с майка ти, или влошаване на отношенията ти с твоите приятелки, или негативен за теб самия ако страдаш по някакъв начин от този факт и ситуация която описваш.
Едно обаче може да се каже със сигурност - майка ти може би все още не осъзнава че когато човек пораства, той се отдалечава от своите родители с тепмовете, с които той самият си става родител, т.е. когато започне да поема отговорност за себе си. Има някои майки които несъзнавано желаят децата им да не порастват никога, за да могат да се грижат за тях вечно. Това може да е техният смисъл в живота, ако те от своя страна са загърбили собствените си интереси и живеят само през ролята на майка. Несъзнаваният страх че ролята на майка може да приключи някой ден, а с това и смисъла на живота им, неистово ги кара да се съпротивляват на всяка една проява и поведение на възрастен към своите деца. От което ми хрумва да те питам, как са отношенията между майка ти и баща ти? Тя щастлива ли е в кожата си и т.н.
Всичко това са едни възможни предположения. За да се намират някакви по-сериозни връзки трябва задълбочен контакт със специалист, ако усещаш че имаш такава нужда.
Активен

kned17
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1138 -: Октомври 06, 2012, 06:43:01 »

Отношенията между майка ми и баща ми са нормални, без конфликти. Проблемът е, че от малък имам страх от обвързване и незнам на какво се дължи. Нямам страх от момичета, напротив, приятелки имам много, да говоря с тях също не се притеснявам. Просто, когато се стигне до някакъв вид обвързване чувствам преграда. Иначе, усещам, че имам нужда от специалист и се чувствам доста по-предразположен от преди да разговарям с такъв, но в момента нямам нито време нито финансова възможност. Преди 2 месеца ходих на психолог и той ми предписа хапчета и за момента ги пия... това е общо взето. 
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1139 -: Октомври 06, 2012, 08:10:46 »

Психолозите НЕ предписват лекарства. Това го правят психиатрите. Част от това човек да започне терапия, е да я планира и по време, и по средства, да избере специалист, да проучи нещата ... Така че помислете, как да направите така, че да си осигурите необходимите предпоставки.
Активен

Страници: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА