evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 04, 2024, 07:12:48 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 69 70 [71] 72 73 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 258031 пъти)
flower93
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #1050 -: Август 25, 2012, 09:07:52 »

Доктор Тодоров, имам въпрос към Вас.. Тревожността и плача останаха на заден план, нямам панически атаки, но сега нещо ново ме тревожи.. От известно време имам много ужасни мисли, че мога да нараня някого(физически) , примерно майка си, приятелите си, или някого по улицата.. Или как се самоубивам..  Как да се справя с това.. На какво се дължи? Реално мога ли да сторя нещо подобно, примерно да изгубя контрол и  да не помня какво съм правила след това.. Имам чувството, че се превръщам в психопат.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1051 -: Август 25, 2012, 10:59:14 »

Новобранец, исках да ви кажа, че четенето на теория и научаването и не помага за разрешаването на вътрепсихичният конфликт.
Кехоу не твори научна психология, а популярна, т.е. това е просто бизнес. Неговото "несъзнавано" няма нищо общо с понятието несъзнавано в психоанализата.

flower93, това че се появяват натрапливи мисли при вас, не означава че те ще изпълнят на практика. В смисъл няма такива случаи в които това да се е случвало. Факта че подобни мисли ви разстройват и плашат означава че не сте психопат. На въпроса защо се появяват няма как да се отговори, преди да се разясни ситуацията около вас - начин на живот, взаимоотношения с другите, ваши желания и нужди които са удовлетворени и такива които не са.
От това което казвате разбирам че мислите винаги са насочени към хора. Ако се опитаме например да разгледаме тези към майка ви, аз се чудя какви ли са вашите взаимоотношения, има ли много неизказани неща между вас, по какви поводи се карате, или искате да защитите себе си, но не успявате. Подобни мисли са импулси, издващи от несъзнаваното, без да успеят да бъдат цензурирани от съзнанието. Несъзнаваното е животинско, то не се интересува от социално приемливите норми. Ако за него някой човек създава проблеми импулса е или да избяга или да премахне човека създаващ проблеми. В света на животните това е нормално, защото те нямат морал, за хората това е недопустимо. Но дори и човешкото несъзнавано е по-близо до животните, отколкото до морала. Така на финала при има едни импулси които в суров вид стигат до съзнанието, пробили са си път по някакъв начин, които обикновено вие интерпретирате като аморални, недопустими, плашещи, мисли които сякаш не са ваши и са ви чужди. Обикновено това се случва когато човек изцяло е преглътнал своята враждебност. Работех с един мъж, който имаше натрапливи мисли че ще нарани детето си, което беше на 1г. Докато разговаряхме стана ясно, че от един много безгрижен начин на живот с появата на детето е трябвало почти изцяло да загърби своите нужди. Така за несъзнаваното детето е причината същият този човек да живее против нуждите си, и импулсите бяха точно такива - причинителят да биде премахнат. В терапията си той просто се научи как да се грижи за детето си успоредно с това да се гррижи и за собствените си нужди. Когато това се случи детето вече не беше пречката той да живее добре и съответно престана да има подобни мисли.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 166

Профил
« Отговор #1052 -: Август 25, 2012, 02:00:38 »

Цитат
Новобранец, исках да ви кажа, че четенето на теория и научаването и не помага за разрешаването на вътрепсихичният конфликт.
Кехоу не твори научна психология, а популярна, т.е. това е просто бизнес. Неговото "несъзнавано" няма нищо общо с понятието несъзнавано в психоанализата.

За съжаление нямам възможност да посетя психоаналитик. Преди време посещавах психолог, но тя ми каза че съм за сексолог, очевидно е грешала.

За психоаналитично обучение се признава само такова от институти или асоциации, членове на Международната Психоаналитична Асоциация - създадена от Фройд. За създаване на асоциация в една страна трябва да има поне 20 психоаналитици - в България все още няма толкова и в близките години няма да има.

Мога ли сам да се справя с проблема и до каква степен. Tongue Embarrassed
Имам нарушение в анален и фаличен стадий от психосексуалното развитие. Roll Eyes
Тук трябва опитен психоаналитик, а такъв в държавата ще открия трудно.

Фиксации в психосексуалното ми развитие Undecided Undecided Засега съм открил два.
Анално изхвърлящ: ( Безразсъдство, немарливост, непокорство, неорганизираност, копрофилен)

Едипов комплекс (при момчетата според Фройд)

Психолозите и днес сочат етапа на Едиповия комплекс за възрастта между 3 и 5 години. Независимо дали вярвате на Фройд, или не, това е период, който в никакъв случай не бива да подценявате. Защото именно през него детето оформя ядрото от нагласи, с които един ден ще „дефилира" на сцената, наречена социален живот. Проблеми, свързани с обществените норми и забраните, пагубно чувство за вина, слабост, недоверие - това са някои нежелани последици от несправянето с предизвикателствата на Едиповия период. Smiley
« Последна редакция: Август 25, 2012, 02:17:48 от Новобранец » Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #1053 -: Август 25, 2012, 11:50:46 »

Новобранец, прочетох ти последните мнения.

Нито предишното ти свръх залитане в окултната литература можеше да ти помогне, нито пък тази фройдистка вълна кото си яхнал и се хващаш за всяка буква с хипохондрични залитания ще ти помогнат.

Ще ти препоръчам една техника която да изпълниш утре, и мисля че ще ти е от по голяма полза от всички фройдистки истории които си изпрочел напоследък.
Обуй си утре маратонките и се качи пеша до паметника колко му е най много час, и после слез пак пеша - преживяването на нещо истинско та дори свързано с физическа умора има вероятност да ти достави повече удоволствие и прозрения ......от теоретичните лутания по книгите.

Другата техника е да си намериш работа, ако в твоя град е трудно......то Варна е на 50 минути, а София е на 5 часа. Избор има винаги.

Ако ще четеш книги ключовата дума е практичност.
« Последна редакция: Август 25, 2012, 11:56:45 от Мая » Активен
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #1054 -: Август 26, 2012, 12:18:25 »

Новобранец, послушай хората...не задълбавай!
Чувал ли си (чел ли си)за принципа на простотата в науката по известен като "Бръсначът на Окам"?
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1055 -: Август 26, 2012, 09:53:19 »

Тук става дума за състояние което се лекува само от психоаналитик. Няма други начини.  Smiley Smiley

Активен
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1056 -: Август 26, 2012, 10:31:01 »

Оказва се че има

“Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света.”
 Ганди

Активен
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #1057 -: Август 26, 2012, 11:34:55 »

О да, освен Махатма Ганди трябва да се вслушаш в текста на Майкъл Джексън -Man in the miror...със сигурност ще ти повлияе.
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1058 -: Август 27, 2012, 06:26:16 »

Май наистина съм хипохондрик
Човек, който страда от прекалена ирационална загриженост за собственото здраве. Хипохондрикът преувеличава всеки симптом, без значение колко незначителен е той, и го отдава на наличието на някаква въображаема болест.

ПС. Мразя Майкъл Джексън

Активен
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #1059 -: Август 27, 2012, 10:55:46 »

Ммм-да-а!
Активен
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #1060 -: Август 27, 2012, 10:56:54 »

Вече не съжалявам,че не специализирах психиатрия!
Активен
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1061 -: Август 27, 2012, 11:12:55 »

Към г-н Тодоров,
как да се справя с едиповия комплекс. има ли алтернативен начин. Roll Eyes Roll Eyes
нямам възможност да посетя психоаналитик
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1062 -: Август 27, 2012, 11:36:02 »

Не съществува такова понятие като справяне с едипов комплекс. С психоанализа човек го разбира, осъзнава и успява да овладее следствията от него, които започват да се случват от 4-годината, до зрялата му възраст, тази в която се е сблъскал вече с неразрешим проблем.
Има и други методи, които биха могли да разработят екиповият етап от развитието и човек да осъзнае доста неща. Тава са всички психодинамични школи.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1063 -: Август 28, 2012, 12:19:30 »

аз прочетох книгата за психоанализа и го осъзнах.
дали е възможно напълно да го овладея.
 Smiley
Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #1064 -: Август 28, 2012, 12:21:46 »

аз прочетох книгата за психоанализа и го осъзнах.
дали е възможно напълно да го овладея.
 Smiley

Мисля, че с четене на книги не може да се осъзнае каквото и да било. По принцип в тези книги от популярната психология пише много общовалидни истини. Само че те не могат да въздействат на човека по начина който може да въздейства психоетрапията.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
Страници: 1 ... 69 70 [71] 72 73 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА