evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 02:21:28 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 254867 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #420 -: Декември 01, 2011, 12:57:47 »

Лекари и психотерапевти са различни неща. БАП е организация която е гарант за своите членове. Естествоно, че може да има и други коректни специалисти извън БАП. Но може и да има некоректни. Ако обаче специалист от БАП е нарушил правилата на работата и етиката, ще има санкции.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
vladimir
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 210

Профил
« Отговор #421 -: Декември 01, 2011, 01:05:35 »

"Променят се психотерапевтичните техники как да се отработи несъзнавания психичен конфликт."

Господин Тодорв, според вас има ли по-правилни и по-неправилни техники за отработване или за всеки пациент е индивидуално и терапевта трябва да нагажда методите си според случая?
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #422 -: Декември 01, 2011, 03:46:56 »

''Лекари и психотерапевти са различни неща.''

Естествено, че са различни, въпреки че  при мен комбинацията лекар-психотерапевт се оказа печеливша.

Казвате, че БАП е гарант за своите членове. Гарант за какво?  За успех на терапиятя ли, имайки предвид тапията, която всички притежават там, или е създадена да гарантира правото на членовете си на защита, когато се получи оплакване от клиент? Вероятно е и за това, да държи изкъсо своите членове, за да не надигат много глава.
  Един случай: моя приятелка е фризьорка и член на асоциацията на в Бг.На  20 м. разстояние от нейния, има друг салон на колежка, която не е член на структурите на тази професия и при нея е пълно с хора, трудно се записва по-скорошен час.
   Казвам това, за да покажа, че по отношение професионализъм и качество на работа няма членски, организационни и други изисквания. Смешно е като се палите така в защита  БАП и толкова яростно му адвокатствате.

ПП.  не ми отговорихте на въпроса колко психотерапевти се издържат само с чиста психотерапия-лечение на хора с психологични проблеми, без да преподават-това май се оказва добре платено, да участват в проекти и фондации и т.п. неща. Като питаш Гугъл за някое име и пред теб излизат курсовете за обучение, които води, или работи на 5-6 места и... сякаш истинската психотерапия е между всичко това. Говоря за членове на любимата БАП.
И  пак опираме до опит, професионализъм и качество на работа.

Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #423 -: Декември 01, 2011, 04:57:57 »

Естествено е да се обучават специалисти. Има недостиг на такива. Един терапевт работи с клиенти, обучава и супервизира работата на млади специалисти. Аз не виждам нищо лошо да се работи и по проекти. Те са насочени към хора, деца, педагози ...
БАП първо е представител на световната и европейска психотерапевтични асоциации. Това е връзката на българските терапевти със света по принцип. Второ налага критерии в работата и обучението по психотерапия. Трето, изработва закон за психотерапия в България, и четвърто контролира работата на своите членове. БАП не се ангажира даден терапевт да доведе терапията до успешен край, а да работи и спазва правилата - етични и професионални.
Активен

Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 404

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #424 -: Декември 01, 2011, 09:13:17 »

кажете това на стотиците пациенти, които не са осъдили досега и един лекар в нито едно направление на медицината като цяло

!!!
Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #425 -: Декември 01, 2011, 10:57:01 »

" БАП не се ангажира даден терапевт да доведе терапията до успешен край, а да работи и спазва правилата - етични и професионални.

Това изречение убива всичко казано до тук!!!!!!!

Психотерапвет се търси когато имаш проблем.  Търси се професионалист-достатъчно опитен, кадърен, адекватен за да може да ми помогне да се справя с проблема. Ако БАП не може да го гарантира, то се обезсмисля всичко, което прави. Това потвърждава тезата ми, че БАП е създадена за да защитава психотерапевтите, след като няма отношение към успеха на терапията.

Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #426 -: Декември 02, 2011, 08:01:41 »

С проблема си се справяте вие не терапевта ви. Отивайки на терапия е много наивно да очаквате, че някой, с нещо си ще реши ваш проблем.
Активен

Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #427 -: Декември 02, 2011, 09:13:50 »

Г-н Тодоров, не четете какво съм написала, а си повтаряте  като папагал това, което си знаете като заучени фрази.
   Написах "да може да ми помогне да се справя с проблема" , не той да се справи с него.

Ама  едно си баба знае, едно си бае!
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #428 -: Декември 03, 2011, 12:54:28 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:02:42 от track » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #429 -: Декември 03, 2011, 01:49:50 »

"Написах "да може да ми помогне да се справя с проблема" , не той да се справи с него."

Тъй като с проблема си се справяте вие, няма как да се предвиди изхода от терапията. Когато лекаря ви каже "не яжте мазно за да не ви боли корема" е във вашите ръце дали ще ви боли корема или не и дали ще се откажете от любимите пържоли например. В този смисъл работата и в терапията е сходна. Терапевта довежда до някакво знание и клиента си. Какво той ще реши да прави с това си е негова работа. Живота си е негов, страданието също, както и възможността да се справи. Тук идеята е дали терапевта е бил в помощ на клиента си за да разшири знанието и периметъра си за своя проблем. Дали го е осъзнал, почувствал, усетил. Така че БАП няма как да държи отговорни терапевтите при неуспешен развой в терапията, освен ако по време на процеса са действали неетично и непрофесионално изпълнявайки точно определената си професионална роля. А тя е доста точно определена и в етичен и в професионалин план.
Активен

Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #430 -: Декември 04, 2011, 12:02:27 »

Трак, Миме, никого не нападам.  Опитвам се да разбера предимствата и недостатъците на това да имаш психотерапевт от  БАП  и такъв, не от БАП.  Просто не ми звучи много адекватно да говориш за ролята на една организация за психотерапевти, която не е обвързана  с крайния резултат,  а само с някакви етични норми. Излиза, че всеки който е покрил изискванията, може да си прави кавото и колкото може и  стига да спазва тези норми, няма да има грижи.   Като обяснението е, че при неуспех, виновен е само този, който търси помощ, а не и психотерапевта.  Та нали той е този, който има опит,  и  поглед напред.  Ми,  то така става като при врачките – "ще разваля магията, а времето ще покаже,".  Ама като чета аргументите, май няма  разлика. То затова и искат закон да ги разграничи от врачките.

А колкото до сроковете, разбира се, че трябва да има някакъв ориентир. Какъв е смисъла от една безконечна терапия?   Ако нямаш някакъв примерен срок и не вървиш на добре,  наистина трябва да извиеш врата  на някой.  А  ако изобщо не вървиш и причината е в теб, смятам, че е редно терапевта ти да те посъветва да прекратиш  срещите, за да не си харчите времето взаимно и ти- парите. Поне моят психотерапевт  ми каза това още в началото.

И хайде стига с това минало. Ти на кой етап от терапията си вече, не мина ли  през миналото вече?    Иначе нямам нищо против Т.Тодоров, просто ми е доста  сухичък и скучен, и понякога мисля, че вреди с изказванията си, това е. Аз не бих отишла на такъв тип терапия,  но това мисля, че съм му го казвала вече.
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #431 -: Декември 04, 2011, 12:17:48 »

Разбрах,
 БАП не се интересува от качествата и нивото на един психотерапевт. Достатъчно е да е покрил часовете,  и всички изисквания. Ясно е, че нямат ясни и точни критерии за оценка на един психотерапевт, освен тези норми.  Аз затова казвам, че такава организация се създава за да защити членовете си.

Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #432 -: Декември 04, 2011, 12:18:09 »

Няма няколко вида терапевти - тези и онези. Те са едни. Останалото е опит за терапия. Може този опит да е успешен, може и да не е. Всичко това е включено в етичният кодекс, което изброявате, но вие не си направихте труда да го прочетете. Естествено че ако няма напредък терапевта препраща клиента на друг терапевт, или специалист, ако мисли че липсата на напредък се корени в липсата на адекватна динамика между двамата.
Тук все едно спорим дали лекаря трябва да е завършил медицина. Както знаете има и добри и по-слаби лекари, но условието за всички е едно и също за да ги наречем такива - образование. Същото е и с терапевтите.
БАП защитава титлата "психотерапевт" и това че в тази титла има точно определено съдържание, и клиентите които се ползват от услугите на психотерапевтите, като следи за спазване на правилата от самите терапевти. По-ясно не мога да ви го кажа.
« Последна редакция: Декември 04, 2011, 12:21:18 от t.todorov » Активен

Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #433 -: Декември 04, 2011, 12:33:52 »

" Както знаете има и добри и по-слаби лекари, но условието за всички е едно и също за да ги наречем такива - образование. Същото е и с терапевтите'

Условие - да, но дали ди добър или лош, има значение  опита, а той се трупа с работа. Затова ви питах кой се издържа само с психотерапия, без никакви други занимания....но както и да е.

Аз получих отговор на въпросите си.
Слънчев и весел ден на всички!
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #434 -: Декември 04, 2011, 12:36:23 »

Аз, както и повечето колеги, с които работя се издържаме с това. Естествено работим в различни полета на психотерапията и консултирането, както и в обучението.
Не опита е важен. Една врачка и тя трупа опит, но опит в какво е въпроса.
Активен

Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА