evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 08, 2024, 09:49:58 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 254783 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #405 -: Ноември 30, 2011, 09:51:58 »

" 3. Както споменах в квалификацията му беше посочено, че е психотерапевт, което някак си ми се струва, че изключва възможността да не е запознат!"

Психотерапия се учи над 10г., след образованието по медицина или психология. Така че най-вероятно е "платноходка", която се обръща натам където духа вятъра.
Най-добре е специалистите да са двама. Едното и другото нямат нищо общо. Това са отделни фрагменти от справянето с ПР. Медикаментите създават основата за да има психотерапия. Толкова, нищо повече. Когато човек е фиксиран само и единствено върху своите симптоми психотерапията е почти обречена. Човек трябва да може да погледне отвъд симптомите си, а за тази цел те трябва да не му стъжняват живота. Това се псотига с лекарствата. Нито повече, нито по-малко.
Относно това как да изберете свия психотерапевт .... това е труден въпрос. Наистина е така. Въпроса тук е от каква важност е за човек да се справи с това, къде са неговите приоритети. Аз работя с хора които пътуват на 100км. за сесия. Имам колеги, които работят с хора които са си взели квартира в София например, за да могат да подържат процес на психотерапия. Това наистина е процес. Има и такива, които са успели да сформират цели групи от своя регион, за да могат да поканят психотерапевт за групова терапия и така да си осигурят процес. Стига усилията да са обосновани и мотивирани дори и в нашите мизерни условия има варианти. Но те няма да дойдат нито от психиатъра, нито от някой психотерапевт.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Alice
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 404

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #406 -: Ноември 30, 2011, 10:14:04 »

Според регистъра на БАП, психотерапевти има само в София, Бургас и Варна ... Wow с 10 о-та и три удивителни !
Вашето име също не фигурира там.
Попадам на многобройни сайтове с регистри и всеки претендира, че предоставя информация само за квалифицираните психотерапевти в България... А имената в различните регистри не се припокриват (с малки изключения) !
Това как ще ми го обясните ?
Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #407 -: Ноември 30, 2011, 10:42:55 »

Вие гледате само индивидуалните членове. Но към БАП има и групови членове - това са регламентираните школи и психотерапевтите с диплом към тях.
Все още регистъра не е изграден. Ако сте забелязала едно вписване става за 6 мес. Важното е специалиста да членува в организация, която фигурира в БАП.
Индивидуалните членове са пионерите в психотерапията в България, и такива , които са изпреварили вписването си по регламент. Просто не съм задействал процедурата. Но всеки терапевт трябва да има диплома. Това е важното! Диплома от школа по психотерапия, която е приета в БАП. Дали е в регистъра като индивидуален член за сега е въпрос на членски внос. Като се приеме закона за психотерапия регистъра ще е актуален изцяло. Няма значение дали е лекар, психиатър, психолог, или социален работник. Дипломата към дадена школа приета в БАП гарантира степента на подготовка, етиката и процедурата за оплаквания при даден специалист.
Активен

kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #408 -: Ноември 30, 2011, 10:54:06 »

кхъх - кхъх, какво гарантира? Защо се превъзбуждате толкоз? Кой като дете ви е карал да се чувствате като ученик, който иска да докаже, че все пак е успял?

За какви дипломи, сертификати ми говорите, когато студент по медицина взима изпит с тройка?! Какъв сертификат, когато плащаш 60 лв. и ставаш член на нещоситамкоетоеопасносамопосебесидорииданефункционира. И изобщо каква динамична психиатрия в една напълно статична страна?! На човек да му дойде да измъкне постамента в банята, да разбие стъклото и задушавайки в себе си Макмърфи да тегли черта към хоризонта и докъдето стигне, това е.
Активен
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #409 -: Ноември 30, 2011, 11:12:08 »

Разбрах ви.
Смятате ли, че психотерапия, да речем по скайп би могла да бъде ефективна ?
Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #410 -: Ноември 30, 2011, 11:21:27 »

... ами, защо да не е, но ако питаш мен, колкото виртуалният секс на скайп ще компенсира реалният, толкова и терапия на скайп ще бъде плодоносна - когато човек пише, има време да помисли, да поправи дори мисълта си, както и  терапевтът ти няма достъп до мимикрията, която е важна, струва ми се. Но можете пък да не пишете, а да говорите... няма как да разбереш, докато не опиташ, май. Предлага ти се такава алтернатива ли, не можеш ли да пътуваш до някой град, например Пловдив, бих ти съдействала.
Активен
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #411 -: Ноември 30, 2011, 11:48:34 »

Кадифе, видеовръзка и разговор, само няма да мога да го докосвам терапевта (и по добре за него  Grin )
Относно това дали мога да пътувам, отговорът е - зависи колко чести биха били срещите с психотерапевт.
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #412 -: Ноември 30, 2011, 11:56:38 »

" Разбрах ви.
Смятате ли, че психотерапия, да речем по скайп би могла да бъде ефективна ?"

Категорично не. Ще използвам метафората на кадифе, ако позволи: любов от разстояние няма.
Психотерпаията онлайн може да е компромис, когато или клиента или терапевта се налага да е извън страната и то за кратко и само и само да не се прекъсва процеса.
Все пак ако става въпрос за контакт който по обективни причини /голямо разстояние е такава причина/ няма как да се случи на живо е въпрос на договорка. Но в "далечната" терапия се губи сърцевината, така че аз лично не бих работил така, само за спорта.

Кадифе, много неща не са уредени в страната ни, но обикновено хората които се занимават с тях се опитват да ги уредят по своему. В психотерапията това "свое му" е модела в Австрия. Малко повече вяра ако може. Дипломата не е гарант за успех, а за това, че злоупотребата има последствия!
« Последна редакция: Ноември 30, 2011, 11:59:44 от t.todorov » Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #413 -: Декември 01, 2011, 12:29:11 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:02:52 от track » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #414 -: Декември 01, 2011, 12:34:58 »

Тоя път аз ще ви изгоня от мойта тема, която даже не е моя.
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #415 -: Декември 01, 2011, 12:37:41 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:03:00 от track » Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #416 -: Декември 01, 2011, 10:22:04 »

Кадифе, видеовръзка и разговор, само няма да мога да го докосвам терапевта (и по добре за него  Grin )
Относно това дали мога да пътувам, отговорът е - зависи колко чести биха били срещите с психотерапевт.

Бих предпочела да не докосваш психотерапевта, ако ти съдействам :laugh:Но къде е живот, всичко се случва. Иначе сесиите ще определите заедно като времеви диапазон.
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #417 -: Декември 01, 2011, 10:26:06 »

Тоя път аз ще ви изгоня от мойта тема, която даже не е моя.

О.... какъв характер!:laugh:

Този път ние ще експлоатираме темата Ви, която даже не е Ваша. Как Ви кара да се чувствате изместеният център на внимание?

п.с. шегичка.

"Кадифе, много неща не са уредени в страната ни, но обикновено хората които се занимават с тях се опитват да ги уредят по своему. В психотерапията това "свое му" е модела в Австрия. Малко повече вяра ако може. Дипломата не е гарант за успех, а за това, че злоупотребата има последствия!"

кажете това на стотиците пациенти, които не са осъдили досега и един лекар в нито едно направление на медицината като цяло
« Последна редакция: Декември 01, 2011, 10:31:40 от kadife » Активен
dragon
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 45

Профил
« Отговор #418 -: Декември 01, 2011, 10:44:21 »

Така, почвам с въпроса за психиатъра. Ако психиатъра е сигурен че под психотерапия вие разбирате посещение на астролог, който хвърля и боб, и между другото е и хомеопат, но и психотерапевт .... бил е прав. Проблема на психотерапията е, че много рядко се случва. Според мен е искал да ви предпази от шарлатани. Ако не е така, просто не е запознат и пак иска да ви предпази.

Психотерапевта не трупа каквото и да било. Каквито и желания, чувства и преживявания да има към клиента те са в контекста на терапевтичната динамика. Ако терапевта иска да извие врата на някой, най-вероятно не се справя със своето дете тийнейджър и ако вие му напомните на него, ще посика да ви сложи на място.
Не забравяйте че времето, чувствата и интерпретациите на терапевта са изцяло насочени за вашата успешна терапия.

Желанието да се знае всичко от "кухнята" на психотерапевтичният успех е желание да се държи контрола за процеса. Това е централна проблематика за хора с действително ПР - да не изпускат контрола. Така че вашата жажда за отговори, всъщност е бойкот за вашият терапевтичен напредък. Не че ще биете терапевта си на "партия шах", а просто "стискате" това положение от което искате да се измъкнете.

Добре тогава можете ли да ми кажете всичко което трябва да знамз а психотерапията като клиент? Без подробности от кухнята за специалисти само това което трябва да знаят клиентите. Защото от много четене съвсем се обърках.

« Последна редакция: Декември 01, 2011, 10:45:52 от dragon » Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #419 -: Декември 01, 2011, 11:49:49 »

Здравейте, хубава дискусия се е заформила.

"Дипломата не е гарант за успех, а за това, че злоупотребата има последствия!"

Това означава, че като си намери човек читав психотерапевт, няма нужда да му проверява дипломите и членството в БАП. А за последствията- наистина едва ли ще има някакви за психотерапевтите. Всяка дума от този кодекс може да се изтълкува двуяко и терапевта никога няма да е виновен. И наказанията са смешни. Само не знам при провинение на психотерапеввта, дали се връща  взетата сума досега? Това ме кара да мисля, че БАП е създадена за защита на психотерапевтите, а не на клиентите. И няма нищо общо с качеството на работа на същите....т.е. безсмислено е. Ето Кадифе е доволна от психотерапевта си, който явно не членува в БАП.
 Аз се питам колко психотерапевти  се издържат само от психотерапия и са само в частния бизнес т. е. работят само с клиенти и то така, че да имат добри доходи и да не им се налага да доработват на други места? Roll Eyes

Кадифе, имаше един лекар от южна България, анестезиолог, който май се самоуби след като уби човек на операционната маса. Но и той не беше осъден, де.
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА