evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 27, 2025, 09:25:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 261580 пъти)
queenmaya23
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 176

Профил
« Отговор #345 -: Ноември 22, 2011, 04:09:05 »

Тичам да си купя емоционално кантарче Smiley Действително сте прав, при мен няма примереност, както казахте или избухвам или нищо не казвам и се самоизмъчвам. Трудно е за разгадаване, но истересна дискусия се образува Smiley, та последен въпрос да уважа дискутиращите : защо когато човек е намерил кантарчето, примерил си е емоциите , изучил ги е и т.н и сложил ПР в архивите, след време може пак да се върне в изходна позиция?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #346 -: Ноември 22, 2011, 04:25:18 »

Защото не го е направил както трябва, а просто ситуацията за късмет се е превърнала в по-щадяща го тогава, първия път. Или просто е работил само върху нови начини да изрази гнева, но тъй като това е работа на половина не става. Другия вариант може да е че се е появила нова ситуация, в която той отново разпога само с тези две крайности. И на помощ отново идва това, което да компенсира липсата на кантарчето както първия път - ПР.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
queenmaya23
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 176

Профил
« Отговор #347 -: Ноември 22, 2011, 04:34:09 »

Благодаря Ви за приятната дискусия Г-н Тодоров,
ей сега отивам да насритам тия задници дето ме ядосват, ще ги ритам ама лекичко Cheesy
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #348 -: Ноември 22, 2011, 04:34:45 »

Аз също мисля,че трябва да се работи до край,но как да разберем кога е настъпил краят?
Например,как виждате вие например или как разбирате,че вашия клиент повече няма нужда от лекарства? Как разбирате,че той вече е "излекуван" и е работил до край? Има ли определени стъпки, рундове през които се преминава в процес на лечение? Знам,че за всеки човек е различно, но как преценявате вие кога клиентът е готов да се отдалечи от вас и дори повече да няма нужда да ви вижда?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #349 -: Ноември 22, 2011, 04:39:52 »

Разбирам, че става по-компетентен съзнателно за самия себе си от мен. Много приятно чувство е - да разбираш сесия след сесия, че ставаш все по-излишен, и че просто клиента има нужда да споделя, как се е справил с това и онова, а аз да казвам, браво и чудесно. Когато успее да направи новото си поведение и начин на мислене устойчиво, даже няма нужда и от моето потвърждение. Просто си стискаме ръцете.
Активен

Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #350 -: Ноември 22, 2011, 04:48:22 »

Много хубаво звучи наистина. Аз не виждам за съжеление още този момент. Медикаментите ги оставих,но посещенията при терапевта си не мога. Sad
Дали и за това ще съм готова някой ден? А дали не прибързах със спирането на лекарствата? Но така го почувствах,пожелах го,сега започвам да се колебая:(
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #351 -: Ноември 22, 2011, 05:03:01 »

Терапията не е нещо хубаво всъщност. Терапията е нещо тежко и трудно. Човек променя себе си. В крайна сметка терапията означава терапевта и проблема да застанат един срещу друг. От това при кой от двамата ще застане клиента зависи дали ще е успешна терапията. Клиента трябва да се отмести от проблема и да застане до терапевта, ама проблема не се пуска никога така лесно, защото е много ценен за човека. А в какво е ценен, трябва да помага терапевта.
Активен

Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #352 -: Ноември 22, 2011, 05:09:39 »

Ужас.Значи отърване няма с една дума ....
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #353 -: Ноември 22, 2011, 05:18:18 »

Разбира се, че има отърване от ПР. Отърване от страданието обаче не. Човек спира да страда от ПР, за да почне да страда в живота си по принцип. Но това важи за всички хора. Там поне, в живота си, може да промени нещо, или да приеме страданието, като част от живота, за да може да се наслади на щастливите моменти.
Активен

Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #354 -: Ноември 22, 2011, 07:51:04 »

Терапията не е нещо хубаво всъщност. Терапията е нещо тежко и трудно. Човек променя себе си. В крайна сметка терапията означава терапевта и проблема да застанат един срещу друг. От това при кой от двамата ще застане клиента зависи дали ще е успешна терапията. Клиента трябва да се отмести от проблема и да застане до терапевта, ама проблема не се пуска никога така лесно, защото е много ценен за човека. А в какво е ценен, трябва да помага терапевта.
А как разбира терапевтът какъв точно е проблемът на клиента. То аз за себе си не съм сигурен, пък... Трябва утре да питам моя - вече трети месец ме разпитва - не го ли е разбрал тоя проблем, бе. Аз тия пари да не ги бера по дърветата  Wink
Аз ако занам какъв е проблемът, охооо. Както Архимед и опорната точка.  Wink
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #355 -: Ноември 22, 2011, 08:19:14 »

"Т.е. основния въпрос не е какво да правя с гнева си който се провокира много често, а защо моят гнев се провокира често"
Не съм сигурен дали се касае за гняв. По скоро бих използвал един микс от следните понятия: обида, раздразнение, накърнено достойнство, усещане за несправедливост, за двуличие. Знаете ли, кога разбрах, че не това е моето работно място? Още на първия си работен ден. Помня кривата си усмивка и как си нашепвах, че трябва по най-бързия начин да се измета оттам. Интуиция? Оттогава минаха почти 10 години... За какво иде реч ли: днес установих, че съм намесен в интрига. Ако някой има да ми казва нещо, защо не ми го каже в очите? Защо аз не интригантствам? Абе, въобще не ми се говори. Стана ми болно, споделих с един колега, а той отвърна, че останалите са "дребни душици". Аз продължих, че не ми е ясно нямат ли си работа, каква е тая болезнена страст да надзъртат в дейността на другия - къде съм ходил, какво съм правил...
А работя тая работа, защото ме е страх да не остана без пари. И защото имам "вторична изгода". Ама наистина не се търпи - не само аз май желая да се махна оттам. И да, всичко си го гълтам вътре. Колко пъти съм "продължавал" работа и в извънработно време - вътрешни разговори, дискусии...
Това за работата - дали в нея е проблемът - не знам. Не виждам нищо неосъзнато там.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #356 -: Ноември 22, 2011, 08:50:12 »

За три месеца трябва да сте наясно къде е ключа за палатката. Или сте "глух" за насоките които дава терапевта, или не ви дава насоки. Ако е първия вариант е по-добре, защото и това е материал за работа. Ако е второто .... лошо. Предоговерете вашата цел на работа, като уточните какво е направено до тук и какво предстои. Това е моя съвет.
Активен

Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #357 -: Ноември 22, 2011, 09:16:44 »

Хе-хе-хе, първо като прочетох думата "лошо" ми "стана за миг лошо" - после успокоих - значи и да го сменя, до три месеца при нов ще съм наясно с проблема.  Grin Grin Grin
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #358 -: Ноември 22, 2011, 09:22:26 »

Не е сигурно, че при друг, дори при други 5 ще е по-различно, но ако не сте наясно на къде се движите в терапията си сте в правото да обсъдите това.
Активен

Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #359 -: Ноември 22, 2011, 09:50:50 »

Не е сигурно, че при друг, дори при други 5 ще е по-различно, но ако не сте наясно на къде се движите в терапията си сте в правото да обсъдите това.
А, наясно съм?! Още в началото стигнахме до извода, че се касае за конфликт, който трябва от несъзнаван да бъде осъзнат. Ама не знам кой е конфликтът, демек проблемът. Аз мога да си мисля много работи, ама...
И какви специалисти биха били тия Ваши други 5-ма колеги, ако и те биха били безсилни?! Стигаме до оня модел, дето автори на разни книги, в които твърдят, че са се справили с ПР, описват как са търчали по доктори и терапии - все напразно. Т.е. в подтекста на думите Ви чета, че голяма част от другите школи не работят?!
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА