evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 28, 2025, 07:05:29 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Jackpot Bet online
[Паническо разстройство]
GregoryGex
Април 26, 2025, 02:49:10

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 262555 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #285 -: Ноември 17, 2011, 01:35:39 »

Няма нервно-лингвистична школа. Има нервно-лингвистично програмиране, което е префърцуненото наименование на условния рефлекс на Павлов с храната, звънеца и стомашните сокове.
Що се отнася до психотерапията, особено психодинамичната такава, ние не говорим за забравени спомени, а за непреживени аспекти на психичния конфликт, изтласкани чувства, адаптиране към неблагоприятна среда в детството и т.н. Няма бързо лечение, иначе има много книги, които това внушават. Няма как да стигнеш от 1-вия до 10-тия етаж, без да минеш през междинните, дори и с асансьор. Разликата в школите и времето не се корени в това коя по-бързо "оправя", а коя какво "оправя".  Докато едните си поставят едни цели, другите се насочват към други. В терапията клиента сам определя целта към която да се стреми. Терапевта му помага да си я формулира.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #286 -: Ноември 17, 2011, 01:38:54 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:04:12 от track » Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #287 -: Ноември 17, 2011, 02:38:46 »

Аз от първия етаж съм свикнал да стигам направо на десетия. Който спира на всеки, излиза и пак влиза - но проблемс.  Grin
Дали е школа, или не, г-н Тодоров, предполагам, Вие си знаете най-добре! Wink За справка - EANLPt European Association for Neuro-Linguistic Psychotherapy.  Wink Cheesy
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 02:43:31 от Stareternity » Активен
obyrkana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 13

Профил
« Отговор #288 -: Ноември 17, 2011, 05:19:13 »

Аз нямам „богат опит” с психотерапевти и не искам и да изграждам такъв, понеже спадам към онзи тип „болни”, дето искат да се „излекуват”  Smiley Нямам идея от коя школа е моя избранник – специалист в тази област...
На 10-ия етаж няма ли площадка за хеликоптери?  Grin Пожарът е на 10ет и ние не трябва ли там да го гасим? Инсталацията е дала на-късо и ние ще я сменим, но само на 10ет – демек където се е появил проблема. Ще я монтираме по-здрава, за да не се появи отново пожар. Защо ни е нужно да обикаляме по-долните етажи?
Не знам вече, но все си мисля, че трябва да спра да се ровя назад из годините и да тръся причините за грешния ми модел на мислене към днешна дата, а че трябва тук и сега да коригирам тези бъгове..Аз месеци (години) наред мога да си споделям с терапевта за моя живот, но това мога да го сторя и с приятелите си на по чаша уиски примерно и ще ми е по-приятно и евтино  Grin
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 06:36:25 от obyrkana » Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #289 -: Ноември 17, 2011, 05:37:55 »

Няма нервно-лингвистична школа. Има нервно-лингвистично програмиране, което е префърцуненото наименование на условния рефлекс на Павлов с храната, звънеца и стомашните сокове.

Вие сте традиционалист! Мога пък да си представя как бихте се възмутили, ако станете жертва на пикапьор/ка Smiley
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #290 -: Ноември 17, 2011, 05:43:25 »

Аз нямам „богат опит” с психотерапевти и не искам и да изграждам такъв, понеже спадам към онзи тип „болни”, дето искат да се „излекуват”  Smiley Нямам идея от коя школа е моя избранник – специалист в тази област...
На 10-ия етаж няма ли площадка за хеликоптери?  Grin Пожарът е на 10ет и ние не трябва ли там да го гасим? Инсталацията е дала на-късо и ние ще я сменим, но само на 10ет – демек където се е появил проблема. Ще я монтираме по-здрава, за да не се появи отново пожар. Защо ни е нужно да обикаляме по-долните етажи?
Не знам вече, но все си мисля, че трябва да спра да се ровя назад из годините и да тръся причините, а че трябва тук и сега да коригирам бъговете..Аз месеци (години) наред мога да си споделям с терапевта за моя живот, но това мога да го сторя и с приятелите си на по чаша уиски примерно и ще ми е по-приятно и евтино  Grin

"Тук и сега" бъговете се коригират  само с медикаменти и пак си даваш бъгове, но  не ти пука. А богат опит с терапевти имат предимно тези, които не искат да се излекуват.
Активен
pami
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил Ел. поща
« Отговор #291 -: Ноември 17, 2011, 06:05:58 »

Здравейте!От много време ви чета,но не съм коментирала...Минала съм през почти всичко(надявам се),паническо разстройство,различни фобии,мании,магарии,паник атаките почти всеки ден са със  мен ,но съм им свикнала вече,и от всичко най-много ме притеснява вече само едно--незнам от какво е ,избива ме едно напрежение в главата-една жега  имам чувството че 6те ми гръмне главата(от притеснение ли е,от напрежение ли е?)...Моля ако някой от вас е усещал нещо такова ми пише.Правила съм скенер на главата и всичко е наред,знам че е нещо на нервна почва,но дали от това може да ми стане нещо по страшно(тръгва от тила на горе по главата)...Благодаря ако някой реши да  ми пише   
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #292 -: Ноември 17, 2011, 06:37:43 »

Pami, мило невротиче,
щом и до скенер си стигнала, и пак не са ти открили нищо,
просто се опри на малко здрав разум, че ти няма нищо. Колко хора често имат най-различни болежки, които обаче си минават и просто не им се връзват - дали ще пият аспирин за глава, или друго, те си знаят. И аз съм имал случаи, но не знам доколко са като твоя - чувствал съм, че ще ми се пръсне главата - когато съм четял псевдонаучни простотии, вместо да ги захвърля на момента и да тегля една на авторите им. Днес например цял ден ми беше "бясно", щото водех вътрешни диалози, напатил се от прочетената напоследък сволоч в областта на популярната?! психология, грешка, на ментърпсихологията - от глупост не съм си подбирал добре четивата. Друг път ми е силно замаяно - оказва се, че е имало пълнолуние или земетресение и т.н. Т.е. не се впрягай и самонавивай с мисловни филмчета-менте. Просто не са верни.
Активен
pami
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил Ел. поща
« Отговор #293 -: Ноември 17, 2011, 07:18:47 »

Мерси за отговора.Значи скенер съм си правила защото съм със главоболие от години,което не се влияе много добре от лекарства,А не затова което описах преди малко.Знам 4е е на нервна почва,просто попитах някой дали е усещал същото.А за здравия разум аз си го имам,но е нормално да се притеснявам от някои  неща все пак ...  Smiley   не съм пила антидепресанти и затова ми беше доста трудно да се справя със вси4ко
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #294 -: Ноември 17, 2011, 07:49:42 »

Не че ми е работа, ама това да не е мигрена? По-добре да се отзоват дамите във форума. Те би трябвало да са по-наясно. Иначе това си е нещо най-обикновено. Ето защо, Пами, нямаш опасения да се притесняваш от каквото и да било.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #295 -: Ноември 17, 2011, 08:00:03 »

"European Association for Neuro-Linguistic Psychotherapy."

Да, там школата е развита в психотерапевтичен метод. В България няма организация, която да покрива обучителните и терпевтични критерии спуснати от ЕАП и съответно не фигурира като метод в БАП.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #296 -: Ноември 17, 2011, 08:00:37 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:04:19 от track » Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #297 -: Ноември 17, 2011, 08:12:10 »

"European Association for Neuro-Linguistic Psychotherapy."

Да, там школата е развита в психотерапевтичен метод. В България няма организация, която да покрива обучителните и терпевтични критерии спуснати от ЕАП и съответно не фигурира като метод в БАП.
Е, ами аз затова и сам ще си чета по тая тема и ще си правя едно друго.
Между другото, за да се позаям с Вас. Гризе ме отвътре, какво да се прави - ще ме прощавате, нали съм невротик  Wink Та: Какво Ви говори името Х. Айзенк?  Wink
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #298 -: Ноември 17, 2011, 10:42:48 »

Та: Какво Ви говори името Х. Айзенк?  Wink

Ха, ха... много хубав въпрос!!!
Моят терапевт ми цитираше едно изказване на  проф. Айзенк: махнете от диагнозата "страхова невроза" думата "невроза" и остава само "страх", нищо друго. Няма никакво минало, никакви бъгове, само сме малко по-страхливи.

Старетернити, това ли изказване имаше предвид? Г-н Тодоров го знае, няма как да не го знае.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #299 -: Ноември 17, 2011, 10:56:47 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:04:24 от track » Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА