evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 28, 2025, 06:02:01 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Jackpot Bet online
[Паническо разстройство]
GregoryGex
Април 26, 2025, 02:49:10

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 262541 пъти)
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #270 -: Ноември 09, 2011, 10:23:42 »

Господин Тодоров,

по каква схема е най- добре да се прекрати употребата на Ривотрил? В момента вземам половинка от 0.5 мг и много искам да се пробвам без него, бих Ви била много благодарна ако ме посъветвате как да постъпя.
Мая, не знам от колко време го пиеш Ривотрила, но не бива изведнъж да го спираш, защото внезапното спиране, може да се окаже като бумеранг и после става още по-лошо. Най-добре е лекуващият лекар, който ти го е изписал, да ти напише схемата за спиране...
Активен
queenmaya23
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 176

Профил
« Отговор #271 -: Ноември 09, 2011, 03:12:39 »

От много време го пия, и да зная че не трябва да се спира изведнъж... Аз нямам психиатър, не посещавам такъв вид специалист. Благодаря все пак за отговорът Smiley
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #272 -: Ноември 11, 2011, 12:27:11 »

От много време го пия, и да зная че не трябва да се спира изведнъж... Аз нямам психиатър, не посещавам такъв вид специалист. Благодаря все пак за отговорът Smiley

Принципно не е редно да черпиш информация от хора, които нямат образованието за това, но аз пък имам опита. Спираш Ривотрил 500 както си го и започнала, но по обратен ред, твърде възможно е да си забравила първоначалната си схема. Можеш и по тази схема(но тя бе моя, не съм сигурна,че е добра за всеки пациент):

7 дни сутрин - половинка    - обед нищо             - 16ч.  - половинка
4 дни сутрин - четвъртинка - обед четвъртинка   - 16ч.  - четвъртинка
4 дни сутрин - четвъртинка - обед нищо             - 16 ч. - четвъртинка
3 дни сутрин - нищо           - обед нищо             - 16 ч. - четвъртинка

и после... усмивка Smiley

Активен
queenmaya23
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #273 -: Ноември 11, 2011, 09:19:09 »

Благодаря за отговорът Кадифе,

аз в момента пия само една четвъртинка вечерно време, заначи съм на няколко дни разстояние от спиране ....аз мислех да пия няколко вечери през вечер по четвъртинка и накрая нищо..., но ще се възползвам от съветът ти! Благодаря още веднъж!
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #274 -: Ноември 16, 2011, 10:13:15 »

Г-н Тодоров,
От икономическа гледна точка психотерапията "услуга" ли се води (казвам икономическа, защото не съм запознат с разните там данъчни и пр. определения)?
Ако е услуга, хайде, да не е "здравна", какви са Вашите лични наблюдения при получаване на услуга. Поне моите са, че по-скоро правилото е да се заплаща след получаването на услугата. Не напразно, бих потретил - получаването. Получава получателят услуга - плаща. Колкото трябва. За да се изразя по ясно - шият Ви костюм. Ще стане готов след около седмица. Трябва ли преди да сте получили услугата и да видите резултата от нея, да ходите всеки ден и да плащате?
Защо терапевтите у нас се придържат именно към последния модел. Каква е гаранцията, че клиентът ще получи услугата, за която се е обърнал. На какво разчита терапевтът - че клиентът просто ще започне да посещава друг?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #275 -: Ноември 16, 2011, 10:20:57 »

Вие сте в сериозна заблуда. Клиента не получава услуга, ходейки чат-пат на проби, както за костюм и накрая да смъмри шивача, че му е плитък чатала. Психотерапевтичната работа или услугата звучи по следния начин:

Клиентът: Искам да ми партнирате, докато се опитвам да променя някои неща в себе си
Терапевтът-партнира.

В случая самия клиент си дава услугата, а терапевта му помага да го направи по-лесно. Така човекът от вашият пример се учи, как да си шие костюми сам, под супервизията на "шивача".
Няма никой да ви свърши работата. По тази причина вие може да отлагате постоянно собствената си промяна /което е и идеята на симптомите, защото те са алтернатива/. Терапевта не дава нищо на клиента си, той отнема. И то отнема много ценна .... за съжаление илюзия. И е работа на вашият партньор да ви насочи от желанието ви някой да ви ушие костюмя до разбиранет,о че всъщност шивача на вашият костюм ще сте вие и то по такъв начин, че да не извика вашата реакция: "майната ви шивачо! Отивам при друг дето няма да ме кара мен ами той ще ми го ушие!" Проблема е, че костюма наречен личност, може да бъде ушит само от вас.
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 10:31:35 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #276 -: Ноември 16, 2011, 11:24:10 »

Т.е. възможно е клиентът да отлага "промяната" примерно 10 години и за да не насилва "партньорството" на терапевта за този период (а и за да спастри, хммм, 10-15 000 лева), може и да си спести терапията? Един вид, при калпава работа, калпав е панталонът?  Wink И калпави партньори, пардон, шивачи няма?  Wink
Между другото, ако един човек е затворен в да речем концлагер и получи ПР, каква личностна промяна е нужно да направи?  Wink Моля, не прибързвайте да ме упреквате в ирония и гняв. Имам предвид ролята на социогена (терминът не е мой!). Или по-простичко - в болно общество - как да има здрави душевно хора. Едва ли е възможно да бъде променен светът, за да ни е добре на нас, ама просто не виждам каква е тая личностна промяна, дето уж не я искаме?! Като се замисля - не крада, не мамя... Т.е. трябва да се променя като почна ли, нещо не разбирам? Пак по-простичко - "събереш ли се вълци, трябва да виеш с тях..."
Следващия път трябва да питам моя терапевт - дали да не взема да крадна нещо от някъде, че да се променям, стига с тая съпротива.  Wink Cheesy
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #277 -: Ноември 16, 2011, 11:32:27 »

Да има доста гняв у вас. Това да разберете е работа на вашият партньор. Шивача се сменя когато виждате, че и един бод не можете да направите за собствения си костюм под неговото ръководство. Има и калпави шивачи искам да кажа.
Относно концлагера можете да попрочете кой и как е създал екзистенциалната терапия.

"Виктор Емил Франкъл (на немски: Viktor Frankl) е австрийски невролог и психиатър, роден във Виена на 26 март 1905 г. и починал на 2 септември 1997. Той е бащата на логотерапията и на екзистенциалния анализ. Книгата му „В търсене на смисъла” за първи път публикувана през 1946 г., отбелязва живота му в концентрационния лагер и описва психотерапевтичния му метод за намиране на смисъла на живота във всички форми на съществуване, дори и у най-мизерните и пропадналите, и по този начин да открие причината за продължаване на живота. Франкъл е една от най-видните личности в екзистенциалната терапия."

Това е само откъс.
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 11:40:25 от t.todorov » Активен

Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #278 -: Ноември 16, 2011, 11:44:44 »

Да, така е. Има гняв у мене, признавам. Как мислите, от какво е? Какво се крие зад него? За да Ви помогна, не е неудовлетворение... Познайте?   Wink Cheesy
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #279 -: Ноември 16, 2011, 11:54:34 »

Имате си терапевт - хванете тази нишка, дори и гнева да е насочен към него. Не се знае каква фигура е за вас той и какво проектирате в него.
Врачките са следващата, в ляво Smiley Аз не гадая.
Активен

queenmaya23
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #280 -: Ноември 17, 2011, 01:05:38 »

Какви са тия дискусии вие да не сте невротици ? Cheesy
Активен
obyrkana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 13

Профил
« Отговор #281 -: Ноември 17, 2011, 09:45:37 »

Stareternity оставам с впечатление, че от доста време ползваш услугите на твоя „шивач” и ми е интересно той не ти ли сподели колко време ще ти е необходимо, за да „усвоиш занаята”.
Аз също не получавам такъв отговор....... Чувала съм за доста хора, които ходят продължително на психотерапия и дават сума пари, без да има резултат от терапията....
Г-н Тодоров колко време е необходимо на един психотерапевт, за да прецени и даде прогноза ( приблизителна) - колко средно сесии са нужни за решаване на проблемите на клиента му?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #282 -: Ноември 17, 2011, 10:06:23 »

Това е трудно да се каже по няколко причини. Първо клиента не е в състояние да знае какъв проблем има всъщност. В някои случаи това знание минава през главата му, но той бързо и тревожно го отхвърля. Неговата заявка за работа е винаги по отношение на симптомите. Тази илюзия скоро отпада и човек вижда всъщност пред какво е изправен. За колко време всеки би могъл да се справи с действителният си проблем никой не може да каже. Зависи от тежестта на проблема, от способностите за справяне, аке те липсват трябва да се "отгледат" първо, зависи от терапевта, метода връзката между двамата. Има много неща които се случват в процеса на работа, в динамика и те не могат да се предвидят.  По-структурираните методи, които разполагат с някакви схеми опитват да определят колко време отнема горе-долу минаването през терапевтичната схема, напр. 10 -20 сесии. Психодинамичните терапии не се придържат към схеми. Там въпроса стои така: психотерапията на човек продължава до края на живота му и въпроса е, колко време от този период ще има нужда да я провежда с помощта на психотерапевт и от кой момент той ще си стане психотерапевт на самия себе си. В крайна сметка терапията приключва като няма какво повече да си кажат.
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 10:08:50 от t.todorov » Активен

Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #283 -: Ноември 17, 2011, 12:45:32 »

Stareternity оставам с впечатление, че от доста време ползваш услугите на твоя „шивач” и ми е интересно той не ти ли сподели колко време ще ти е необходимо, за да „усвоиш занаята”.
Аз също не получавам такъв отговор....... Чувала съм за доста хора, които ходят продължително на психотерапия и дават сума пари, без да има резултат от терапията....
Г-н Тодоров колко време е необходимо на един психотерапевт, за да прецени и даде прогноза ( приблизителна) - колко средно сесии са нужни за решаване на проблемите на клиента му?

Аз съм чел за този модел - да речем в нигата Х, написана от терапевта У като пример се споменава за клиент с "богат опит" от различни терапевти... И тук авторът обикновено се захваща и за обикновено кратък срок - опс! Какъв е изводът? Първо - един циничен коментар би бил, че до този момент клиентът един вид не е "искал" да бъде излекуван. Какво, внезапно при нашия автор ли е проискал? Второ - школите, към които са се придържали предишните терапевти просто не работят (за становището по отношение на "чуждите" школи, ония от които не е съответният адепт, има много писано - от благосклонна ирония до пълно отрицание. Следователно има и неработещи такива. Значи важно е клиентът да има информация за съответната школа - сам трябва да си направи труда да потърси информация. Трето - всички шоли работят ?!, или почти всички - тогава явно терапевтите, при които е попадал клиентът, са а) не добре подготвени б) "самонакичили се" "специалисти" в) просто не им се удава тази дейност Четвърто - интересно какво е становището на официалната медицина по въпроса, т.е. защо примерно мене от поликлиниката ме пратиха на психиатър, а не на психотерапевт (дотогава, признавам, не правех разлика между двете)
Доколкото съм наясно примерно тези от школата на нервно-лингвистичната психотерапия твърдят, че не е нужно (а и невъзможно на практика) да се търсят причините за съответния конфликт (действително ако те се коренят някъде в по-далечното минало, човек просто може да ги е "забравил", да не си дава сметка за тях); дори едва ли не за пределно кратък срок "разрешават" проблемите на клиента.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #284 -: Ноември 17, 2011, 01:32:01 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:04:34 от track » Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА