evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 19, 2025, 10:17:04 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 258833 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #930 -: Юли 04, 2012, 08:14:00 »

Ами няма проблем за психиката. Агресията е в симптомите. Така баланса е съставен, а вътрешният конфликт е балансиран. На повърхността има една диагноза и страдание от симптомите, но психиката не се интересува нито от едното, нито от другото. Нейна първостепенна задача е да произведе вътрепсихичен баланс.
Разбира се горните интерпретации са примерни. Не може да се конкретизира без гледната точка и работата със самият човек.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #931 -: Юли 04, 2012, 09:35:26 »

Г-н Тодоров, трябва ли да казваме на интимните си приятели за нашето страдание, ами за ПР? Кой е правилния начин за действие в този случай?

Бихте ли отговорил на този въпрос, г-н Тодоров?
Нещо остана там..някъде си !
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #932 -: Юли 04, 2012, 10:03:54 »

" По въпроса, дали да се сподели с близките - това е въпрос на личен избор. По важно е какво ли място ще заеме ПР във връзката."

Отговорих му, ама ги съчетах 2 в 1 Smiley
Активен

lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #933 -: Юли 05, 2012, 11:13:53 »

Към г-н Тодоров:
  За акта на "споделяне"-що е то,защо го правим,доколко е здравословно ,има ли някъде литература,или поне Вие да кажете малко по тази тема?
     Връзката на "споделянето" с ПА,ПР,гаджета,има ли връзка,изследвания и аргументи!
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #934 -: Юли 05, 2012, 12:11:33 »

Споделянето винаги е здравословно, стига човек да умее да подбира какво, пред кого и как да споделя. Всъщност тези три неща не винаги са на лице.
Обикновеното споделяне на информация не е достатъчно, например " днес усещам голяма тежест в гърдите", защото ще последва "ами защо не отидеш на лекар".
И така в споделящият остава едно чувство, че не е разбран. Всъщност той умее да споделя себе си в емоционален план но през симптома си. Това за отсрещният обаче е просто телесно усещане и не откликва емоционално. Така човека с ПР започва да усеща още по-голяма тежест в гърдите.
Тук въпроса е, какво чувство е предизвикало това телесно усещане. Нещо което дори и споделящият не знае. В психотерапията голяма част се отделя на емоционалната интелигентност - способността на човек да долавя и вербализира чувствата си, да ги изказва. Така нареченият мост между разума и емоциите. Той е условен, защото пълно равновесие, няма как да има. Едното, емоционалното е инстинктивно, първично, импулсивно, животинско, а другото е социално, "имплантирано", създадено с натрупване на познание. В този смисъл човек трябва да се опитва, като получи телесен симптом, да си даде сметка как преживява този симптом. Вместо да казва "имам тежест в гърдите" може да сподели " много се отчайвам, когато се чувствам така". Това вече е емоционално споделяне, а не оплакване от телесният симптом. Още по-добре, но доста трудна задача е да успее да "прочете" в симптома неговият смисъл:

"Тежест в гърдите" - "Какво ме затиска в живота по принцип? Какво ли ме кара да се чувствам смазан?"
"Треперене на ръце, крака" - "Какво ли се спирам да направя с ръцете си и краката си в този момент? Защо ли те тъкмо започват, а после се спират и така многократно?"
"Буца в гърлото" - "Какво ли имам нужда да изкажа, но не мога и нещо ме спира? На кого?"
"Позиви за повръщане" - "Какво ли нещо, което ме "отравя" вътрешно, искам да изкарам навън?" ... и т.н.

Всеки симптом, а ние знаем, че това е много богат асортимент, има своето значение и смисъл, отвъд страданието което предизвиква.

Ако трябва дословно да отговоря, състоянията на ПА имат голяма връзка с общуването и с другите. Но няма общ отговор за това. При едни причините са едни, при други са различни. Това зависи какъв тип личност е този който има ПР. Според това в различни социални ситуации ще получава кризи.
Активен

lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #935 -: Юли 05, 2012, 12:41:49 »

Току що прочетох  темата за сексуалният ни живот и ПР,той+ въпроса на Казанена и Кариндар ,могат да дадат отговор и на Кадифе!
Индиректно и на мен:защо не запазвам нещо и за себе , от личния ми живот,?
Не ми пречи,напротив много ми е помогнало във всяко едно отношение,но определено се чувствам по-странна!
   Мажете ли да потвърдите г-н Тодоров "знака на равенство" между душевно здраве,априори физическо здраве,и "споделянето" или е много обобщено,опростено и елементарно ,правенето на връзка между тези неща???
Активен
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #936 -: Юли 05, 2012, 12:42:41 »

Пак щеше да ми изтрие поста,но се справих,благодаря Т.Т.!
Активен
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #937 -: Юли 05, 2012, 12:43:39 »

Явно между временно има отговор,!
Активен
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #938 -: Юли 05, 2012, 12:48:20 »

Благодаря ,споделям,че съм удовлетворена от отговора Ви,и за мен вашия отговор на втория ми въпрос е "Да"!
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #939 -: Юли 05, 2012, 12:57:09 »

Фройд е казал, че здрав човек е този, който може да работи /да твори/ и да обича /и да се държи така, че да бъде обичан/.
Морено е казал, че психичното здраве се корени в здравословната спонтанност. Без значение дали е свързана с плач, смях, гняв, страх и т.н. Аз лично съм съгласен и с двамата.

Има една книжка по темата - "Модели на здравата личност" /на Дуейн Шулс/, според няколко известни имена, която описва здравите, а не разстроенените модели на човешко поведение.
Активен

lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #940 -: Юли 05, 2012, 01:02:05 »

Ох,много хубаво са го казали!И пак стигаме да Хармония и Баланс!
Активен
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #941 -: Юли 05, 2012, 01:21:04 »

Извинете ме ,ако съм нахална,но дефиниция за "Обич",ако може пак така умничко да ми дадете!
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #942 -: Юли 05, 2012, 01:45:55 »

Няма дефиниция Smiley Тук на помощ идват поети, писатели, музиканти и други, които опитват да обяснят това.
Активен

Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #943 -: Юли 05, 2012, 01:57:56 »

Под думата "Обич", съвременните поп-фолк певачи и техните текстописци вкарват едно особено тълкувание! Имам съмнение, че подрастващите деца, по-скоро биха се повлияли от песните, които каките и батковците пеят в този така примитивен жанр, наречен от някои "лек", отколкото от любовните романи или поезията на някои световно известни творци, задължителни за по-голямата част от можещите да четат Smiley
За турските сериали...не мога да взема отношение, защото нямам телевизор Wink ... Но мога да си представя:)
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
Мегатрон
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 166

Профил
« Отговор #944 -: Юли 05, 2012, 02:44:26 »

Цитат
Фройд е казал, че здрав човек е този, който може да работи /да твори/ и да обича /и да се държи така, че да бъде обичан/.

Сега чета книга на Фройд. Интересни неща има вътре.
 police police Smiley Smiley
Активен
Страници: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА