evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 24, 2025, 03:25:34 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 261470 пъти)
vladimir
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 210

Профил
« Отговор #885 -: Юни 24, 2012, 06:07:12 »

"какво ви прави тоя тодоров, че ви задоволява така добре, не знам"

Плахост и несигурност, които съвпадат с желанието да се справиш, ама не съвсем. Затова някои са задоволени. Аз не бих била доволна, но всеки е различен, а Димчо е от стария форум, ако не се лъжа, значи говорим за 4 години. Ако за това време не е стигнал до психотерапия.....и има проблеми... Huh? е губене на време.  Дано да се справи!

Питам се защо човек се хваща толкова за буквата и точката, без да се интересува от резултата? Дали това е проява  на несигурност и начин да се защитиш чрез правила, пък били и те не толкова ефективни. Това ми прилича на погребението на Ким Чен Ир, когато всички трябва да плачат, защото това са правилата. Ако не си по правилата, то не се знае какво ти се пише.

Психотерапията освен, че е наука, включва и много творчество, опит, рутина, интуиция, които трудно могат да се включат в рамки и правила. Така че въпреки наличието на организция, много е вероятно голяма част от практикуващите  да останат извън нея. И в това няма нищо лошо. Все пак не говорим за ядрена енергетика, медицина или нещо, свързано пряко със живота на хората. Нали  психотерапевтите предлагат услуга, която може да бъде потърсена, но може и да не се търси. Като на пазара на стоки.    

Пак старата песен.
Разберете, хубавите неща стават бавно. Никой сериозен терапевт не предлага бързи и лесни решения още по-малко дава гаранции и срокове. Още по-малко пък да има нещо общо със секти като бялото братство. А и Тодор Първанов е психиатър а не психотерапевт.
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #886 -: Юни 24, 2012, 06:22:44 »

Натиснах нещо и го пуснах по-рано.

Та Тодоров, вие сте стока на пазара на психотерапията. Ние сме вашите клиенти. Разбирам желанието ви да си правите реклама. Всяка стока може да се рекламира. Но е важно качеството на стоката, а  критерий за това са справилите се клиенти.  Оттук нататък всичко друго се обезсмисля. Етични норми, правила, организации и т.п. нямат никаква стойност, ако ти решиш проблема си при даден психотерапевт. При условие, че и при Бап-членуващи психотерапевти може да има неуспешна терапия, за какво говорим?

Аз не виждам по-отговорно, коректно и етично отношение от това да ти се каже колко ще продължи терапията ти, колко ще струва и какъв ще е резултата. Всичко друго няма значение. Нали разбирате, че ако един терапевт  мами и лъже клиентите си, няма да може дълго да прави така, пък и повече от десетилетие...клиентите  може да са тревожни, но не глупави и лековерни. Просто пазара ще го изхвърли като лоша и нискокачествена стока. Това е пазарната икономика. Можеш -  и си на пазара. Не можеш - и си извън пазара иска ти се, но не става. Тогава почваш да говориш против всички други, които  ГО могат. Много българска черта! Wink

Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #887 -: Юни 24, 2012, 06:26:56 »

Натиснах нещо и го пуснах по-рано.

Та Тодоров, вие сте стока на пазара на психотерапията. Ние сме вашите клиенти. Разбирам желанието ви да си правите реклама. Всяка стока може да се рекламира. Но е важно качеството на стоката, а  критерий за това са справилите се клиенти.  Оттук нататък всичко друго се обезсмисля. Етични норми, правила, организации и т.п. нямат никаква стойност, ако ти решиш проблема си при даден психотерапевт. При условие, че и при Бап-членуващи психотерапевти може да има неуспешна терапия, за какво говорим?

Аз не виждам по-отговорно, коректно и етично отношение от това да ти се каже колко ще продължи терапията ти, колко ще струва и какъв ще е резултата. Всичко друго няма значение. Нали разбирате, че ако един терапевт  мами и лъже клиентите си, няма да може дълго да прави така, пък и повече от десетилетие...клиентите  може да са тревожни, но не глупави и лековерни. Просто пазара ще го изхвърли като лоша и нискокачествена стока. Това е пазарната икономика. Можеш -  и си на пазара. Не можеш - и си извън пазара иска ти се, но не става. Тогава почваш да говориш против всички други, които  ГО могат. Много българска черта! Wink

Аз не мога да си обясня как може да виждаш някой друг човек като стока. Но това е друга история.
Хайде като вашият терапевт е толкова успешен обяснете как пазара не е изхвърлил всички аналитици психодраматици и всякакви други дълбинни терапевти?
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #888 -: Юни 24, 2012, 06:34:40 »

Владимир, за едно ПР да се лекуваш 2 години за мен е прекалено. Но за теб е нормално.
  Хората са различни, както и терапевтите.
 Сега, ако поради някаква причина имаш нужда да  говориш с терапевта си 2 години и да осъзнаеш, че не си правил нищо, то никой не те осъжда, но това не е психотерапия, а е вече вид връзка. Затова терапевта остарява с клиента си Grin Изборът е само и единствено твой!

А варианта "психиатър психотерапевт" е печеливша карта за мен, особено когато приемаш медикаменти.

ПП Няма как да се изхвърлят психоаналитиците. Ти къде щеше да се лекуваш?
Пък и да ти спомена, че според Тодоров в Бг няма психоанализа, но според мен и ти се обърка, щото каза, че терапевтката ти работи еклектично, но както и да е.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #889 -: Юни 24, 2012, 06:36:43 »

Ема, проблема е, че за тодоров пазарния принцип е много тежък.

Вижда се, че тук дундурка няколко форумни потребителя, които с цялото си доверие считат, че понеже той има сертификат от БАП, то той е най-компетентния.
Същото положение с, в крайна сметка, трагични последици се е наблюдавало в България в продължение на 45 години - от 1945 до 1990. По същия начин, който не е членувал в БКП е бил гонен и анатемосван. А извън БКП, както знаем е бил цвета на нацията.
Т.е. всяка една такава мракобесна структура, която взема, че се изживява като определяща правилата и диктуваща положението е обречена да плюе срещу работещите начини, варианти, хора.

А, владимир,

ти наистина не знаеш какво ти се е случило, пребивавайки тук във форума и четейки и поддържайки тодоров - ти си толкова добре облъчен и сугестиран, че доктора е от бялото братство и че всички са една секта, че направо не мога да повярвам. Толкова много се радвам, обаче, че си на това мнение, че няма докъде. Това означава само едно - тезата за внушаемостта и податливостта на сугестия е толкова присъща на Homo sapiens recens колкото за нито един друг вид на тази планета. Но пък такава престъпна сугестия не съм виждал никога - с лъжа да възпираш хората от един възможен начин за справяне с ПР.

Жалко, че закриха института по сугестология - щях да предложа тодоров за професор. Той ви е хипнотизирал така добре тука във форума, че за мен освен да считам, че всеки, който му приглася е обречен на вечен ПР, друго не ми остава да мисля.
Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #890 -: Юни 24, 2012, 06:40:04 »

Владимир, за едно ПР да се лекуваш 2 години за мен е прекалено. Но за теб е нормално.
  Хората са различни, както и терапевтите.
 Сега, ако поради някаква причина имаш нужда да  говориш с терапевта си 2 години и да осъзнаеш, че не си правил нищо, то никой не те осъжда, но това не е психотерапия, а е вече вид връзка. Затова терапевта остарява с клиента си Grin Изборът е само и единствено твой!

А варианта "психиатър психотерапевт" е печеливша карта за мен, особено когато приемаш медикаменти.

ПП Няма как да се изхвърлят психоаналитиците. Ти къде щеше да се лекуваш?
Пък и да ти спомена, че според Тодоров в Бг няма психоанализа, но според мен и ти се обърка, щото каза, че терапевтката ти работи еклектично, но както и да е.

То въпроса не е за мен или теб какво е нормално. Зависи какво влагаш в излекуване на ПР. Защото самото изрязвеане на симптомите не е излекуване на ПР (вие с hpjon сте ходещ пример за това).
Да между пациента и терапевта се формира връзка защото терапевта не е стока, а резулатите са много по-големи от ампутацията на симптомите.

Терапевтката ми работи аналитично но съвременната психоанализа е в някаква степен електична защото се развива с цел да е по-полезна за клиентите.
Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #891 -: Юни 24, 2012, 06:41:46 »

Ема, проблема е, че за тодоров пазарния принцип е много тежък.

Вижда се, че тук дундурка няколко форумни потребителя, които с цялото си доверие считат, че понеже той има сертификат от БАП, то той е най-компетентния.
Същото положение с, в крайна сметка, трагични последици се е наблюдавало в България в продължение на 45 години - от 1945 до 1990. По същия начин, който не е членувал в БКП е бил гонен и анатемосван. А извън БКП, както знаем е бил цвета на нацията.
Т.е. всяка една такава мракобесна структура, която взема, че се изживява като определяща правилата и диктуваща положението е обречена да плюе срещу работещите начини, варианти, хора.

А, владимир,

ти наистина не знаеш какво ти се е случило, пребивавайки тук във форума и четейки и поддържайки тодоров - ти си толкова добре облъчен и сугестиран, че доктора е от бялото братство и че всички са една секта, че направо не мога да повярвам. Толкова много се радвам, обаче, че си на това мнение, че няма докъде. Това означава само едно - тезата за внушаемостта и податливостта на сугестия е толкова присъща на Homo sapiens recens колкото за нито един друг вид на тази планета. Но пък такава престъпна сугестия не съм виждал никога - с лъжа да възпираш хората от един възможен начин за справяне с ПР.

Жалко, че закриха института по сугестология - щях да предложа тодоров за професор. Той ви е хипнотизирал така добре тука във форума, че за мен освен да считам, че всеки, който му приглася е обречен на вечен ПР, друго не ми остава да мисля.

По-добре се замисли дали не говориш за самият себе си, защото аз за разлика от теб съм критичен към някои от нещата които казва тодоров както и за някои от нещата които казва терапевтката при която ходя.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #892 -: Юни 24, 2012, 06:52:09 »

Цитат
Защото самото изрязвеане на симптомите не е излекуване на ПР (вие с hpjon сте ходещ пример за това).
Да между пациента и терапевта се формира връзка защото терапевта не е стока, а резулатите са много по-големи от ампутацията на симптомите.

Във връзка с критичността, за която говориш и с която се хвалиш:

Виж как повтаряш като един голям папагал това, което е казал тодоров:

Цитат
Ето за това говоря! Това е толкова опасно, че чак яд ме хваща. Оперираха ви гнева, доколкото разбирам. Аз съм работил с клиенти, които след подобна "операция" на чувствата се озоваха при мен. Досега главно с хипнози и НЛП-та горките го правеха. Виждам "хирургията" в психотерапията продължава с пълна пара.

Мнението е на тодоров от февруари, от темата за ЕМДР.

Хирургия, ампутация.
Какво предлагаш, владимир? Ти в терапията си какъв искаш да станеш - извънземен?
Айде стига, моля те.

Та точно това всеки търси - Ш.......... СИМПТОМИ ДА ГИ НЯМА!

Ти като си толкова хитър, да правиш в терапията си нещо, което не знаеш, ходи си още 22 години на терапия. И продължавай да се страхуваш да седиш в аудитория, да пътуваш, въобще продължавай в същия дух.

На мен ми е ОК без симптоми. Постигнал съм и много друго в терапията си, практически станах нов човек. Изградих си изцяло ново мислене. Но това никой от вас, феновете не поиска да проумее, прочете или осмисли. Вие сте хипнотизирани и повтаряте едно и също с вашето гуру - тодоров

А обвинявате мен после, че съм бил последовател, сектант или нам къв си.
Споменавате Пъранов във всеки пост - аз самия се въздържам да го правя, защото човека е помогнал на мен, но не той е важен в случая. Важен е принципа, подхода, и ред други неща. Вие обаче и за тях слепи оставате и сляпо имитирате тодоров.

Стойте си с паниката тогава. Това е вашия избор.

Не пречете обаче с десиминацията на простотии другите да направят трезво своя избор.
Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #893 -: Юни 24, 2012, 07:00:40 »

Цитат
Защото самото изрязвеане на симптомите не е излекуване на ПР (вие с hpjon сте ходещ пример за това).

Във връзка с критичността, за която говориш и с която се хвалиш:

Виж как повтаряш като един голям папагал това, което е казал тодоров:

Цитат
Ето за това говоря! Това е толкова опасно, че чак яд ме хваща. Оперираха ви гнева, доколкото разбирам. Аз съм работил с клиенти, които след подобна "операция" на чувствата се озоваха при мен. Досега главно с хипнози и НЛП-та горките го правеха. Виждам "хирургията" в психотерапията продължава с пълна пара.

Мнението е на тодоров от февруари, от темата за ЕМДР.

Хирургия, ампутация.
Какво предлагаш, владимир? Ти в терапията си какъв искаш да станеш - извънземен?
Айде стига, моля те.

Та точно това всеки търси - Ш.......... СИМПТОМИ ДА ГИ НЯМА!

Ти като си толкова хитър, да правиш в терапията си нещо, което не знаеш, ходи си още 22 години на терапия. И продължавай да се страхуваш да седиш в аудитория, да пътуваш, въобще продължавай в същия дух.

На мен ми е ОК без симптоми. Постигнал съм и много друго в терапията си, практически станах нов човек. Изградих си изцяло ново мислене. Но това никой от вас, феновете не поиска да проумее, прочете или осмисли. Вие сте хипнотизирани и повтаряте едно и също с вашето гуру - тодоров

А обвинявате мен после, че съм бил последовател, сектант или нам къв си.
Споменавате Пъранов във всеки пост - аз самия се въздържам да го правя, защото човека е помогнал на мен, но не той е важен в случая. Важен е принципа, подхода, и ред други неща. Вие обаче и за тях слепи оставате и сляпо имитирате тодоров.

Стойте си с паниката тогава. Това е вашия избор.

Не пречете обаче с десиминацията на простотии другите да направят трезво своя избор.

Това с изрязването на симптомите не е мнение, това е факт. И го доказваш с всеки пост.
Не усещаш ли че се вживяваш в роля на спасител показващ на горките неориентирани хорица кое е "правилният" избор. Защо искаш да наложиш на всички своето мнение кое е правилният избор.
Хем "хората да направят своя избор".
Хем "трябва да направят правилният избор".
А "правилният избор" при теб означава "моят избор".

Ти въобще освен да пишеш тука друго правиш ли в свободното си време. Защото аз имам чувството че симптомите ти са изместени точно от тази нужда ад наложиш на всички Доктора и Метода.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #894 -: Юни 24, 2012, 07:07:22 »

ти не ме мисли мене какво правя и какво не правя. Аз каквото поискам мога да го направя - за разлика от фенклуба на терапевта с малка буква във форума.

Тебе какво те грее аз в какво се изживявам, а?

Като не ти изнася - не чети. Погледни в монитора си най-горе вдясно - виждаш ли едно червено X - натискаш го и 100% от чуденките ти, които споделяш изчезват, няма ги.

Това, както се разбрахме е публичен форум и баба ти Петка може да влезне тука и да си разказва до утре какво е нейното мнение по въпроса с ПР. Така че, виждам, колкото повече нагласям тона невъзпитано, толкова повече се връзваш и ти, и останалите и започвате да ми замествате симптомите с държанието тук.

Ти въобще не знаеш кой съм и как се държа по принцип, както и какво правя в свободното си време. Кой ти е казал, че сега, пишейки ми е свободно време? Виждаш ли, е когато нямаш информация се изказваш неподготвен.

За да не звучиш така - първо премисли, после пиши.
И ти ли като тодоров смяташ, че аз съм терапевт? Това ми е много интересно да науча.

Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #895 -: Юни 24, 2012, 07:12:19 »

" ...че според Тодоров в Бг няма психоанализа, ..."

Има, но прохожда.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #896 -: Юни 24, 2012, 07:13:28 »

Ти въобще не знаеш кой съм и как се държа по принцип, както и какво правя в свободното си време. Кой ти е казал, че сега, пишейки ми е свободно време? Виждаш ли, е когато нямаш информация се изказваш неподготвен.

За да не звучиш така - първо премисли, после пиши.
И ти ли като тодоров смяташ, че аз съм терапевт? Това ми е много интересно да науча.

А, значи пишеш докато си на работа-още по-лошо.

А че не си терапевт е ясно. Все пак терапевтите са предимно интилегнтни и възпитани хора.

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #897 -: Юни 24, 2012, 07:17:16 »

А че не си терапевт е ясно. Все пак терапевтите са предимно интилегнтни и възпитани хора.

А, чудесно. Имаме пробив в хипнотичния транс, някой взема да се поразсъбужда. Айде сега ако може по другарски да си направите една ревърс на хипнозата и да предадеш внушението, което напълно отговаря на истината, че аз не съм терапевт.

Наистина, най-добрите терапевти водят чудесно всеки един диалог и спор. Те никога не изпускат нишката, не обиждат, не нагрубяват, не лъжат и не иронизират. Не заемат крайни позиции, не се борят с други техни колеги, въобще от общуването с такъв професионалист остава едно приятно чувство на увереност, самообладание и вдъховяваща обективност.

Айде, ти си наред - поговори с твоя гуру тука, разясни му малко нещата  Smiley

БТВ, дежурен съм на телефон. Нямам конкретна задача в момента. Шефа е ОК с това. Какъв е проблема?
Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #898 -: Юни 24, 2012, 07:18:11 »

А, чудесно. Имаме пробив в хипнотичния транс, някой взема да се поразсъбужда. Айде сега ако може по другарски да си направите една ревърс на хипнозата и да предадеш внушението, което напълно отговаря на истината, че аз не съм терапевт.

Наистина, най-добрите терапевти водят чудесно всеки един диалог и спор. Те никога не изпускат нишката, не обиждат, не нагрубяват, не лъжат и не иронизират. Не заемат крайни позиции, не се борят с други техни колеги, въобще от общуването с такъв професионалист остава едно приятно чувство на увереност, самообладание и вдъховяваща обективност.

Айде, ти си наред - поговори с твоя гуру тука, разясни му малко нещата  Smiley

Аз нямам гуру за разлика от някои други хора...
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #899 -: Юни 24, 2012, 07:19:35 »

кои са тези други хора, владимир?
Активен
Страници: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА