evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 17, 2025, 07:14:14 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 261307 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #705 -: Април 03, 2012, 12:26:28 »

В тази възраст се случва "смесването" на всичко което е постигнато до този момент. От всички налични качества способности и ресурси, развити до момента се ражда една нова личност. Тази личност трябва да направи сериозен преход към зрялост, за да се впише в средата и обществото. Както въждате следващият етап е интимност, което не означава само взаимоотношения с интимен партньор, а по скоро способността един зрял човек да създава хармонични взаимоотношения с другите. Ако в предишният етап той не е достигнал до зрялост, в етапа на интимност, ще има сериозни затруднения. Точно тогава идват на помощ симптомите. Ще ви дам различни функции на симптомите, които са играли в живота на различни хора.

Агорафобия - способността да избягвам виншният, опасен и несигурен свят
                     - способността да избягвам обекта, който може да провокира моето "нередно"
желание
                     - способността да се приведа в крайна пасивност, за да не "прегоря" в мрайна активност

ПА
 - способността с тялото си да преживявам емоции, които не мога да контролирам и които биха ме "разобличили" пред другите като незрял
 - способността да "преглъщам" социално неприемливи чувства към околните
 - способността да "преместя" психичен проблем който не искам да видя, в телесен такъв, който мога да видя и усетя

Виждате как симптомите всъщност помагат в някакъв смисъл, като застават в някаква "празнина", нещо неразвито, като опитват да го компенсират.
На другият въпрос който питате: Мисля че Skorpi е живият пример че ако успее да влезе хармонично в следващият етап - "интимност" нещата остават на заден план. Така партньора компенсира някаква наша едностранчивост и "поема" ролята на симптома, или това което той е носил.
Но няма еднозначен отговор. При същите условия с друга личност може да се случат съвсем различни неща. Именно за това всичко е много индивидуално.

Активен

http://ttodorov.alle.bg
april_sheep
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #706 -: Април 03, 2012, 09:58:12 »

Не вървеше да питам в другата тема и затова се премествам тук Smiley Днес попадах на статия относно разликата между: 1.психолог, 2.психотерапевт и 3.психиатър. №3 е ясно с какво се различава от 1 и 2 и със сигурност това не е моят човек. Та заветният въпрос е кое е по-добре да изберем при ПР между 1 и 2, въпреки че и там границата малко ми се разми.
Активен

"Illegitimi non carborundum"
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #707 -: Април 03, 2012, 10:04:23 »

Най-добре е психолог-психотерапевт, ако мислите че кризите не са чак толкова силни и можете да се справите без лекарства.
Ето ви един линк на моя статия за разликите между специалистите, за да не пиша отново същото. Ако имате въпроси по нея съм на разположение.

http://ttodorov.alle.bg/articles/difference/
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #708 -: Април 03, 2012, 10:13:58 »

Статия като от вестник.

Препоръчвам на четящите ако ще се доверяват на статии то те да са от реферирани научни издания, минали по традиционния път на двойното рецензиране. Това е гарант за научна достоверност и практическа правдивост.

Въпросът ми към т.тодоров е колко научни статии по проблема с ПР има?
Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

221942121
Профил
« Отговор #709 -: Април 03, 2012, 10:14:30 »

Благодаря! Има вече яснота по въпроса Smiley Явно статията, която съм чела по-рано днес не е била правилната  Wink
Относно медикаментите не мисля, че могат да ми помогнат, а и съм склонна към развиване на зависимости ако мога така да се изразя....така че си оставам на вариант психолог-психотерапевт. Мерси още веднъж за информацията.
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #710 -: Април 03, 2012, 10:17:44 »

" Въпросът ми към т.тодоров е колко научни статии по проблема с ПР има? "

С какво би ви помогнал отговора на този въпрос?
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #711 -: Април 03, 2012, 10:19:40 »

" Въпросът ми към т.тодоров е колко научни статии по проблема с ПР има? "

С какво би ви помогнал отговора на този въпрос?

Да отговаряш на въпроса с въпрос е израз ясно на какво. Да не го казвам, че няма смисъл.

Въпроса ще помогне да се разясни вашата компетентност. Аз мога да застана с определен брой научни статии зад дадено мое мнение в моята област. Вие?
Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

221942121
Профил
« Отговор #712 -: Април 03, 2012, 10:26:12 »

Защо тази вражда?    Peace!!! 
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #713 -: Април 03, 2012, 10:26:53 »

Моята компетентност се определя, първо от висшето образование което имам, после от клиничният стаж който имам, както и от дипломите по два от признатите психотерапевтични методи в България: психотерапевт по психодрама, социодрама и групова терапия и психотерапевт по позитивна психодинамична психотерапия. И двете дипломи важат в ЕАП, европейската асоциация по психотерапия, а дипломата по психодрама важи в целият свят, тъй като българското дружество по психодрама е директен член на FEPTO.
Ако имате други въпроси съм на разположение.
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #714 -: Април 03, 2012, 10:27:43 »

" Защо тази вражда?    Peace!!!  "

Ами ... сложно е. Няма нищо нередно в крайна сметка, само така изглежда Smiley
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #715 -: Април 03, 2012, 10:30:09 »

Моята компетентност се определя, първо от висшето образование което имам, после от клиничният стаж който имам, както и от дипломите по два от признатите психотерапевтични методи в България: психотерапевт по психодрама, социодрама и групова терапия и психотерапевт по позитивна психодинамична психотерапия. И двете дипломи важат в ЕАП, европейската асоциация по психотерапия, а дипломата по психодрама важи в целият свят, тъй като българското дружество по психодрама е директен член на FEPTO.
Ако имате други въпроси съм на разположение.

Призовавам ви за смирение по въпроса с диломите, защото в тази калинкова държава като нищо може да се намери някоя дупчица, която да зейне като пропаст от изброените ви образования. Кротнете по темата, за да не лъснете тотално.

Говорихме за научни статии, не за дипломи.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #716 -: Април 03, 2012, 10:37:13 »

Обучението по психотерапия отговаря на чуждестранни критерии, тъй като в България все още адекватен закон за извинклинична психотерапия липсва.
Научните статии нямат стойност при защита на диплом за "психотерапевт", освен тези, които са свързани с личният терапевтичен опит на терапевта от неговата практика, използвайки метода и се изискват за да защити своята терапевтична работа пред многочленна комисия.
Ако имате тази необходимост мога да ви дам линк към тези статии, които са за двата метода, по които съм дипломиран за психотерапевт. Аз, заедно с мои колеги подготвяме книга за психотерапия, в която ще има отделна част за тревожни разстройства и в частност ПР, но все още разбирате, че няма как да ви дам цитати от там.
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #717 -: Април 05, 2012, 09:22:04 »

" Какво да правя, Т. Тодоров, следващият път като я видя и как да реагирам?"

Позволявам си тук да ви отговоря. До колкото разбирам това ви е притеснило, погледнала сте на него като нещо нередно предполагам и сте искала припряно да го прекратите. Сега вече знаете че това е нормално за всяко едно дете в тази възраст. Аз не зная как да реагирате, но със сигурност детето има нужда да изследва себе си, а мама трябва да му предостави тази възможност. Това би означавало просто да не реагира с притеснение на това което види, за да не интерпретира детето на свой ред поведението си, като нещо нередно и притеснително Smiley
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #718 -: Април 05, 2012, 06:39:24 »

-
« Последна редакция: Януари 15, 2013, 05:58:32 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #719 -: Април 05, 2012, 06:57:31 »

Не, паневритмията е една полезна гимнастика. Ако не се свързват  движенията с това че ще ни извисят до бога и други али-бали, в нея няма нищо страшно. Но тъй като знам, че техният подход е такъв, че през нещо, което на пръв поглед е абсолютно адекватно  се пробутва и нещо, което е тяхна цел, ако говорим за някакъв заден замисъл, например след гимнастиката да им раздадат книжки за Дънов, или подобни други неща. Все пак трябва всички да са много внимателни, когато използват подобни групи. Както мормоните ... ще ви научат на английски безплатно, ама ще ви напълнят главите с религия.
Активен

Страници: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА