evropea.com - форум за паническо разстройство
Юли 18, 2024, 07:52:20 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 19
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 19

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 248757 пъти)
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #690 -: Март 17, 2012, 10:22:37 »

Здравейте, трябва да се консултирате с психиатъра, който ви е предписал лечението. Аз съм психолог и не съм компетентен в медикаментозна терапия.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
delicacy
Sr. Member
****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 454Профил
« Отговор #691 -: Март 24, 2012, 05:08:14 »

Г-н Тодоров, как човек може да се научи да бъде силен в трудни моменти, какво поведение да използва?
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #692 -: Март 24, 2012, 05:19:11 »

Първо трябва да се разбере, какво е "силен" и кои моменти са "трудни".
Активен

http://ttodorov.alle.bg
delicacy
Sr. Member
****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 454Профил
« Отговор #693 -: Март 24, 2012, 06:02:57 »

Когато човек се чувства застрашен, тази ситуация я определям като "трудна". А термина "Силен" - го определям  като състояние на психиката, когато тя успее да не възприема дадена ситуация като окончателно застрашителна. Искам да допълня, че въпросът ми не се отнася до ПР, а до дадени житейски ситуации, когато някой се опитва да ни злепостави или обиди, или отнеме нещо от нас, или пък ни предаде. Стана малко объркано, но  го казвам на прима виста, без да го мисля много.
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #694 -: Март 26, 2012, 07:47:08 »

Различните хора в различни ситуации се чувстват застрашени. Какви са тези ситуации за вас.  

" ... когато някой се опитва да ни злепостави или обиди, или отнеме нещо от нас, или пък ни предаде"

В какви ситуации това се случва, какви хора обикновено правят горните неща и как вие противодействате в подобни ситуации. Дали сте прекалено учтива и оставяте себе си на заден план и с това страдате от конфликт вътре в себе си, или сте прекалено открита и конфликта е между вас и другите. Дали в една ситуация сте една, а в друга действате различно и от какво зависи тази различност.
От кога ви занимава този въпрос. Дали от скоро, или като се върнете назад във времето вие сте такава от доста време. Каква бяхте като тийнейджър?
За да изградите някаква по-добра стратегия за справяне трябва да се задълбочите в някои подробности, относно горните въпроси.
« Последна редакция: Март 26, 2012, 09:01:33 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
delicacy
Sr. Member
****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 454Профил
« Отговор #695 -: Март 26, 2012, 05:47:22 »

"Дали сте прекалено учтива и оставяте себе си на заден план и с това страдате от конфликт вътре в себе си, или сте прекалено открита и конфликта е между вас и другите. Дали в една ситуация сте една, а в друга действате различно и от какво зависи тази различност. "

Прекалено открита съм, но и любезна, стремя се да не засягам хората незаслужено. Но, когато засегнат моите интереси и аз се чувствам засегната и застрашена, тогава отстоявам правата си доста твърдо и категорично.
Бих казала,че този проблем съществува от тийнеджърска възраст. Имам болезнено чувство за справедливост, не само към мен, но и към другите. Дразня се, когато усещам, че някои се опитва да измами и да се възползва от другия, независимо дали съм аз или някои друг.
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #696 -: Март 26, 2012, 07:33:28 »

" Прекалено открита съм, но и любезна..."

Няма как да сте и двете. Те са взаимно изключващи се. Доколкото разбирам, вие сте открита когато усетите някаква несправедливост към вас, или хората около вас. Как защитавате себе си и другите в подобни ситуации? Срещу мъже ли "кипвате" повече, или срещу жени? Каква сте през останалото време? Кога темата "справедливост" се оформи като чувствителна за вас? Има ли някой, който се е отнасял прекалено несправедливо към вас. В тийнейджърството човек плавно преминава от това да се хареса на родителите си и учителите си, към това да се хареса на своите връстници. Какви бяха вашите взаимоотношения първо с родителите ви? Бяха ли те справедливи към вас? Кой беше по-справедлив? Как се чувствахте когато усетихте като дете несправедливо отношение към себе си? Имаше ли някой който правеше така, че справедливостта да възтържествува? Бяха ли вашите съученици и приятели справедливи с вас? Имате ли братя или сестри, с които обикновено човек разбира, какво е справедлива дялба по "братски".
Както виждате доста информация трябва за да се открие, какво у вас е изградило чувствителност към справедливостта по принцип, как сте се научила да бъдете открита и по какви начини точно и как сте се научила да сте любезна. Кое ви провокира да сте, или едното, или другото.
Способността човек да отстоява позицията си и винаги да "скача" когато усети несправедливост, понякога го вкарва излишни конфликтни ситуации. Когато пък поради някаква причина не успее спонтанно да реагира, преживява тази спонтанност в тялото си. Как се научихте да " воювате " за справедливост.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Ema
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566


Профил Ел. поща
« Отговор #697 -: Март 27, 2012, 08:54:56 »

За мен "открит" и "любезен" са две напълно съвместими неща.

Любезен означава вежлив, културен, свързано е с доброто  възпитание.

Открит означава да си честен, прям, искрен и е свързано със самочувствието,  самоувереността, както и с независимостта. Можеш да кажеш истини съвсем културно и вежливо.

 Обратното на "открит" е "прикрит", което означава потаен, скрит и е свързано със страх, зависимост и достига до лъжа и измама.
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #698 -: Март 27, 2012, 09:06:58 »

Става въпрос за две срещуположни неща, които са двете крайности в общуването. Едната крайност е да се следва прекалено социално приемливото, а другата да се следва прекалено индивидуалната нужда. Така на двата полюса се появяват прекалената откритост, или учтивост. Съдържанието на контекста е по-важно, отколкото самата дума. Имаме два типа хора - учтиви, които влагат много в това да са социално приемани, да бъдат харесвани, като цената е да преглъщат много неща, или своята откритост, и такива, които са открити, както се казва "до болка откровени", които не умеят да си "държат езика зад зъбите" никога и така често създават конфликтни отношения с другите, т.е. не са ангажирани с това какво ще си кажат хората за тях.
Всеки човек би трябвало да умее да използва и едното и другото. Тук говорим, че има траен модел, без оглед на адекватността на ситуацията.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
delicacy
Sr. Member
****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 454Профил
« Отговор #699 -: Март 27, 2012, 12:03:45 »

Усещането ми за справедливост сякаш винаги съм го имала, имам спомени за това още преди да тръгна на училище- опитвах се да защитавам кучетата по улицата, ако някои ги нападаше. Това ми идваше спонтанно отвътре. Жал ми беше за тях и за всяко слабо същество, било то човек или животно. Без значение за пол и възраст.
Срещу кого кипвам? Тук не се ръководя от пол. Ако трябва нещо да съотнеса към пол - това е гневът ми срещу някой мъже, които нараняват с думи или с действия жени, деца или пък други мъже.
Ще си призная и за друг гняв - това е гнева ми към някои несръчни и мързеливи мъже. Не към мъжете изобщо, а конкретно към двата типа. Не харесвам мъжкото неумение и нежелание да се образоват, не харесвам мъжката несръчност. Не харесвам да съм водеща във връзките ми с мъжете, но точно това се получава. Не ми харесва да правя всичко аз, а до себе си да имам младеж готованко, който чака всичко на готово и дори да го помоля да направи нещо, той да ми отговаря : еми, ти всичко си можеш сама, защо аз да го правя? Така се чувствам използвана и именно тогава рагирам много остро. Това ми се случва доста често в последно време. Не смятам, че следвам само индивидуалната си нужда в общуването. Защото ролята на мака и дете, като майката съм аз, а детето е младежа до мен, хич не ми харесва. Предпочитам партньор, а не несръчен глезльо, който дори не иска да се затрудни, за да се научи на нещо. Защо в крайна сметка привличам  такива мъже към себе си?
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #700 -: Март 27, 2012, 01:07:57 »

Какъв мъж беше баща ви? Как се чувстваше майка ви покрай него? Какво ви накара да се научите да "можете всичко", включително и мъжките работи. Но мисля, че тук нещата стават твърде лични за форум.
Защо привличате подобни мъже е въпрос, на който малко по-после можете да си отговорите. Първо трябва да разберете, защо се дразните на подобни мъже, после защо сте развила способността у себе си да се "справяте със всичко" и накрая ще разберете и защо такива мъже, които ви дразнят се оказват около вас.
« Последна редакция: Март 27, 2012, 01:10:58 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #701 -: Март 27, 2012, 01:38:28 »

---
« Последна редакция: Януари 15, 2013, 06:05:35 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #702 -: Март 27, 2012, 01:40:58 »

" Щото, деликаси, повечето са олигофрени."

Това е удобно за оправдание, но не и за обяснение. Има различни мъже. Всеки намира това от което има нужда. Въпроса е защо ли има нужда точно от това.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
track
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892Профил
« Отговор #703 -: Март 27, 2012, 03:30:12 »

Щото, деликаси, повечето са олигофрени.

Напълно съгласна. Макар че познавам доста, които не са. Странни са, но чак олигофрени - не. Същото може да се каже и за жените. Масово са олигофренки, каквото и да си говорим. И аз се вписвам в това число, де  Grin

Иначе не съм съгласна. DG, всичко след набор 80-81 е отпадък... Колкото са по-малки, толкова са по-зли и неуравновесени. Също като мен  Grin
Активен
Dimcho
Sr. Member
****

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343Профил
« Отговор #704 -: Април 03, 2012, 12:09:59 »

Г-н Тодоров искам да попитам, защо паническите атаки се появяват на 18-20-25 годишна възраст , а не по-рано , макар че човек чове може да е развил това тревожно разстройство много малък? Това има ли някаква връзка с така наречените от Вас "кризи" на възрастта и възможно ли е в по-късна възраст същите тези кризи на възрастта да го премахнат? Да речем, че човек помъдрява по-някакъв начин с напредване на възрастта и нещата започнат да му се изясняват по-лесно и да си отговаря на въпросите по-лесно, отколкото когато е бил по-малък?
Активен
Страници: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 162
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1