evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 09, 2024, 04:09:33 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 254800 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #675 -: Февруари 29, 2012, 04:58:30 »

"Г-н Тодоров, сигурно са Ви задавали вече тоя въпрос, но аз не съм го срещал, затова да попитам колко време горе-долу продължава една психотерапия при ПР?"

За всеки времето е различно. Все пак има някакви средни рамки, които да са ориентир, но от общ характер, не точно за вашият случай. Ако се работи краткосрочно това е 20-25 сесии, или около 6мес.
Ако се работи дългосрочно може да достигне и неколкократно повече.
Дали да се работи, кратка или дълга терапия зависи от случая, прогреса в самата терапия, както и подготовката на самият терапевт.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
ddiddi
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #676 -: Февруари 29, 2012, 06:42:17 »

Г- н Тодоров, благодаря Ви за отговора! Чета внимателно вашите съвети и препоръки и те много ми помагат! Smiley
Активен
kned17
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 36

Профил
« Отговор #677 -: Февруари 29, 2012, 10:57:39 »

"Ще ви дам пример - мъж на 37г. с натрапливо миене на ръце, както и натрапливо търкане на ръцете поради усещането че има нож в ръцете си и иска да го махне, знаейки че такъв няма и ядосвайки се сам на себе си че прави тези неща, както и последвала социална изолация." (г-н Тодоров)
И аз имам проблем свързан с ръцете. Проблемът е следният, че често чувствам сухота в ръцете, която ми създава едно силно чувство на дискомфорт (може би и до някаква степен чувство на потиснатост) и почвам да си духам с уста в ръцете та да се навлажнят. Този проблем може би го имам от както се помня и ме съпътства и до ден днешен. Проблемът почти не се изразява през летните месеци.
Г-н Тодоров, среща ли ли сте такъв проблем на друго място и може ли да се тълкува по някакъв начин?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #678 -: Март 01, 2012, 07:58:59 »

Подобни натрапливи мисли и действия са доста често срещани, но те са доста разнообразни като проявление при всеки.
Няма как да тълкува, тъй като това може да стане в терапевтична ситуация. Трябва да се опишат първо много детайли, на пръв поглед несъществени, които да осветят ситуацията точно около вас.
Защо ли, от както се помните, не сте се заел вие, или хората около вас с този въпрос ми интересно. Как той влошава начина ви на живот, мислите ви, общуването с другите, дейностите които извършвате и т.н.
Активен

Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #679 -: Март 03, 2012, 11:37:19 »

Г-н Тодоров, дайте някаква сполучлива техника за овладяване на гнева. Забелязвам,че започнах силно да избухвам, а това ми пречи.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #680 -: Март 03, 2012, 06:50:21 »

Не мога да ви дам такава техника, преди да знам, как точно избухвате, в какви ситуации, пред кого и до какви последствия води това.
Активен

Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #681 -: Март 03, 2012, 07:22:29 »

Избухвам, говоря на висок тон, даже на моменти има и крясъци. Това се случва, когато се чувствам ощетен и използвам. Мога да избухна пред всеки, ако се почувствам, че другия се възползват от мен, без да се интересуват от моите потребности. Държа се по този начин, когато  не се съобразяват с мен.
Това ми носи доста конфликти и сблъсъци.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #682 -: Март 03, 2012, 07:25:21 »

И вашите нужди са, когато ви ощетяват да не се съпротивлявате??
Може би въпроса ви трябва да бъде, как по-отрано да действам така, че да подсигуря своите нужди по такъв начин, че в последствие да не е късно, и единственото средство да е агресия.
Идеи?
Активен

Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #683 -: Март 03, 2012, 07:32:28 »

Преди бях по-въздръжан, сега направо скачам. Дето се вика постоянно съм на бойна нога да защитавам територията си.
Опитвам се отрано да правя стратегии, така че да не се стига до крайности, ама не винаги е възможно. И когато се случи да изпадна в позиция използван, нещо почва да ме яде от вътре и да не ми дава спокойствие.
Нямам идеи как да се справя с разкъсващото усещане.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #684 -: Март 03, 2012, 07:41:51 »

Всеки на ваше място, който се чувства "изработен" изпитва подобни емоции. Въпроса е как се стига до тук. До колкото разбирам от едната крайност на учтивост и търпение, сте преминал в другата - крайна откритост и конфронтация. Нито едната крайност нито другата, както сам разбирате е за предпочитане. Понякога обаче, когато човек е бил в едната крайност дълго време има нужда да влезе и в другата, за да може да изработи своят компромисен вариант между двете, и да калибрира реакциите си спрямо различните ситуации, в които попада. Най-простото, което можете да направите е ефективно самонаблюдение, или дневник на вашите реакции. Да описвате какво се случи и как сте реагирал. След като емоцията премине да определите, дали тя е била адекватна на ситуацията, или е била пресилена, дали с преглъщане, дали с прекалена изразеност, и да умувате над това каква би трябвало да е адекватната ваша реакция.
Активен

Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #685 -: Март 04, 2012, 10:08:19 »

Разбирам г-н Тодоров, наистина се държа по начина по който споделяте - от любезност до агресия. Държа се агресивно с хора, които се опитват по измамен начин да наделяват над мен. Не виждам друг подход за да се  справя с тях освен с агресивно поведение. Бил съм любезен, и те любезно са ме мамели ,обещавайки точно обратното. Как да подхождам към човек, който е измамник защото в момента имам точно такъв случай. Трябва ли и аз да го измамя, за да го накарам да се съобразява с мен?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #686 -: Март 04, 2012, 06:56:49 »

"Трябва ли и аз да го измамя, за да го накарам да се съобразява с мен?"

Никой не е длъжен да се съобразява с вас и тук се крие погрешната интерпретация. Вие можете да реагирате по различни начини, когато усетите несправедливо отношение към себе си, но няма как да изисквате промяната на другите. Те са такива каквито са и могат да се променят само ако решат. Ако вие имате някакъв проблем с общуването с подобни личности той си е ваш. Дали ще прекратите подобни отношения, или ще изразите по някакъв вашето раздразнение си е ваш избор. Също така от вас зависи до колко ще оставите подобни хора да навлизат във вашето лично пространство, т.е. от вас зависи дали ще се оставите да бъдете измамен или не. Ако им делегирате някаква отговорност, а те не я изпълнят въпроса не е как да ги накарате, а защо имате такива очаквания към тях. Но това се конфронтира с вашето виждане, че хората трябва да се съобразяват с вас. Може би трябва да преосмислите този ваша концепция.
Активен

Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #687 -: Март 04, 2012, 07:10:21 »

Добре де, не е ли нормално ако аз се съобразявам с някои човек и той да ми отвърне със същото? Не е ли това човешка ценност един вид неписан закон, морална стойност или кодекс на отношение или там каквото е?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #688 -: Март 04, 2012, 07:48:29 »

" Добре де, не е ли нормално ако аз се съобразявам с някои човек и той да ми отвърне със същото?"

Не, не е! Това е нормално за вас, но не е задължително и другите да изповядват тази концепция. Вашите усилия да ги накарате да "играят" по вашите правила ще удря на камък, без значение дали за това ще използвате вашата учтивост, или вашата откритост. Идеята е как да се защитите от хора с които взаимодействате и които не се ръководят от вашите виждания. Другата линия по която да работите е да преразгледате вашата рамка и ако можете да я поразширите. В света има различни хора. Да се иска едно и също от двама души означава да сте несправедлив поне към единия.
За първия случай е добре да успявате да регистрирате как другия интерпретира дадена ситуация. Дали за вас няма да е по-добре вместо да давате с идеята да получите, просто да си поискате и предявите вашите нужди. Така и човека отсреща ще предяви своите и вие ще прецените как ще протече от там нататък вашето взаимодействие. Тук обаче няма как да се говори общо, а да се навлезе в конкретна конфликтна ситуация, с конкретен човек, с вашите конкретни преживявания. Това обаче няма как да стане на всеослушание, а в доверен контакт, най-добре със специалист.
Втората "сюжетна" линия, по която можете да работите е да изследвате, как точно тези концепции за "нормално", "общоприето" са станали толкова важни за вас та сте готов да изисквате дори и от другите да ги спазят, вместо да ги преразгледате, да ги пипнете от тук от там, да ги направите по-гъвкави, които да допускат повече възможни варианти като правилни.
И в двата случая ще имате полза, с каквото и да се заемете.
« Последна редакция: Март 04, 2012, 07:50:47 от t.todorov » Активен

nikola
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #689 -: Март 17, 2012, 09:00:33 »

Здраейте, моля за съвет
Пия zoloft 50mg 1.5 заедно с флуанксол 0.5mg 1 сутрин от 2 г. но напълнях значително от 67 на 86 кг. мога ли да приемам заедно с тях и abc acai berry
Активен
Страници: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА