evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 03:48:59 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 155 156 [157] 158 159 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 254718 пъти)
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #2340 -: Септември 27, 2015, 07:36:56 »

Шашмагюл, благодаря ти, но нека да видим какво ще каже и г-н Тодорв, може да има нови наблюдения!
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #2341 -: Септември 27, 2015, 07:52:23 »

"Колкото по - късно се проведе психотерапията, толкова по - трудно се увладява ПР." Т. Тодоров
"С промяна на средата, ПР може да изчезне от самосебе си."
Т. Тодоров ли беше пак това или Ленчето?
Т. Тодоров, в частта, в която родителите се усетят на време, че е време да "отпуснат края".
Айде, да не е Т. Тодоров ами "според психолозите", все тая е.
Ако по време на семейната психотерапия, психотерапевтът успее да направи промяната между двамата партньора неусетно, пациентът може и да не се усети чий е извора на ПА.
 Grin
Тоест... съзнателно психотерапията не се довежда до край, защото обикновено става въпрос за деца.
Иначе подобно чудо като мъжа ми не повече от две години бих могла да търпя, или три.
Същевременно и според мен децата не трябва да страдат.
Това, че на някой психиатър на времето му е хрумнало, че ако "изпушилата личност" я превърне чрез хапчета в слабоумна... е малоумие на психиатрите без разширение психотерапевт.
Друг е въпросът, че аз самата съм за вземането на хапчета за успокоение, но не повече от седмица в моя случай, след психоза, към момента "нещо за сън", че като се ядосам трудно заспивам. Grin

За да рецидивира ПР, не е проведена психоанализата до край или лицето е изправено пред нещо, което не му се е случвало до момента и не знае как да реагира.

В основата на ПА е липсата на изграден мисловен модел как да реагираш в дадена ситуация. Причините се търсят в редове от Тодоров, всъщност точно постът, който съм цитирала във връзка с ВК.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2342 -: Септември 27, 2015, 07:54:27 »

Набрала съм инерция. Grin
Четох една статия, която ми прозвуча оптимистично по отношение на заплатите, така че...
Smiley
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2343 -: Септември 27, 2015, 11:09:31 »

Не знам... колкото повече го мисля, толкова повече отчайващо ми изглежда всичко, тоест оакано, така да се изкажа натурално.
Значи... с толкова много информация не бих наредила някой с висше до някой, който не е имал и толкова късмет с родители, че си е останал с основно образование...
Освен това... предостатъчното инфо ми е достатъчно, за да съм солидарна... тогава, когато не става въпрос за познати...
Всъщност... ако имах отделен дом, по мой вкус и удобен, нямаше да ми пречи да помагам от разстояние дори на тези същества, с които ми се налага да живея.
Въобще не ми се заминава зад граница, там съм в ръцете на мъжа ми изцяло.
А като се сетя за зъбарката, чието творение все още стои в устата ми...
Такива конспирации завъртам, че ви е бедна фантазията.
Лекарите като ги прихване бърнаута става страшно.
 Grin
А снощи гледах Комиците и беше забавно да нацеля точно сценката, в която Кръстьо Лафазанов беше в ролята на биполярен, влизащ при двама доктори, които преди да влезе спореха кой от двамата е доктора.
 Grin
А изводът накрая беше уникален:
Лечение: за по - сигурно два куршума в главата...
И доктори, по - бързо се разберете кой кой е, че навън чакат седем милиона българи.
 Grin
За какво да се лекува нещо толкова забавно като биполярното? С точно такова благородно биполярно светът просперира.
А това, че не знаех, че жените сме равнопоставени на мъжете само на хартия и до брака, ами... те и психичните заболявания са продукт на недостатъчно информация или погрешна информация плюс лоша ОС.
Тодоров, разочарована съм.
 Grin
Освен да се успокоя, че мъж се става с годините, друго сякаш не остава.
Да ти кажа, да трябва да се налага да правя скандал за пари за зъби и сега изведнъж да не се правят физиономии, когато ще се купува телефон за 200 лева... и като знам какво изхвърляне предстои, като се прибере, и как после ще ми остави по - малко пари за месеца, но за пред децата ще е взел много неща....
 Smiley
Ще ми кажеш, че съм си го търсела ли?
 Grin
Не. Отговорът е, че на 25 години съм била малко незряла и малко съм имала психично разстройство, но до онзи момент криво ляво съм се оправяла.
Психичното ми разстройство идва от неприемането на левичарството ми за нещо нормално.
На 5-6 години съм била, когато съм се чудела защо трябва да пиша с дясната, като ми е удобно с лявата и така се роди ОКР.
А в последствие ПР.
Относно дислексията... ако въобще имам дислексия, то тя е предимство, а не недостатък.
Да не говоря за зъбите, че там пък... като се сетя, че зъболекарката ми беше рода с шефката или шефа на мъжа ми, когато работеше на две места... Такива конспиративни теории завъртам, че... е по - добре да си лягам да спя.
На мене ми е по - лесно да умра за децата си, отколкото да живея години наред с такова подобие на мъж.

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2344 -: Септември 28, 2015, 06:44:48 »

Smiley "Някои хора цял живот остават в ролята на жертви"
Сега в посочения цитат съм сигурна, че липсва практичен пример, но явно  трябва да е оставена възможност за свободни асоциации.  Grin
Не че е много смешно, но...
По - голям процент от жените ако имаха възможност на два избора за брак, щяха да си останат само с пробата.
Констатацията ми е, че масово мъжете в България търсят жени, които да заместят майка им там, където тя не е етично да се проявява.
Спецовете и да ми пращат някой за пример като мъж колко по - зле може да бъде, ехоо, тралала, аз идвам от края на света, такива съм ги виждала на куп.
 Smiley
Мъж сякаш не съм виждала за 33 години, а тези тук, които срещнах под формата на пси не съм проверила докрай, за да мога да изкажа твърдо мнение.

Доктора оттатък пише, че с времето дозата се увеличавала, я си проведох за случая самоанализа, за да установя, че вечер ме е страх или да не изпаднат от леглото или да не се успя...
В крайна сметка днес за петнадесет минути не бях в стаята и страховете ми се реализираха.
 Smiley
Без особени последици.
Като знам, че идва зимният сезон и съвсем ми призлява.
Кариндар, както ти казах... мога да го замествам форумно перфектно, а там където примерите от практиката липсват, да ги посоча.
Енерджи мисленето ми преди явно е пречило да го разбера, или просто не съм искала да си призная, че мога да си откарам дълго време в ролята на жертва.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2345 -: Септември 28, 2015, 08:46:35 »

Г-н Тодоров имал астроложка, която след терапията завършила психотерапия.
 Grin
Шашмагюл му е вторият случай най - малко.
Не ми се ходи да уча, понеже ми куца единият елемент... За да съм стопроцентова, трябва да имам възможност си направя психиатрийка ама с екстри, каквито си пожелая. Както казах, така ще я накипря, че лудите ще станат нормални и ще почнат да се правят на луди.

Г-н Тодоров, пак повтарям по случая с онова момче, дето се оплакваше, че майка му с генерализирана тревожност... Един родител се гледа като остарее и вече не може да се грижи сам за себе си. През останалото време всеки си гледа собствения живот, синът, дъщерята семейството, за да имат желание чуждестранците, стъпили в семейството да гледат по - възрастните като им дойде времето.

Че в България взаимоотношенията син/родители са болни е тема, над която може да се говори дълго.

По въпроса с природозащитниците, в родата ми имаше една, която имаше рак на гърдата. Имаше куче на име Тори, заради което мечтаех да си имаме и ние вкъщи... Хем така, хем иначе да му се невиди. У наше село има двама клошари, с едни големи топки на коремите, нетипични... и двамата са участници в моите "творби" тук... Единият си побърка жената, наскоро го споменах, другият и той, по повод на разхождащи се кози в дома му.

Активен
Administrator
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« Отговор #2346 -: Септември 28, 2015, 10:14:36 »

Моля да се пише само по темите и в разделите, обозначени за това. Така се пречи на останалите да комуникират и задават въпроси нормално.
Админ
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2347 -: Септември 28, 2015, 10:39:45 »

Да де, ама аз не съм срещала тук инфо, че недобре направени зъби могат да предизвикат от шум в ушите, през мигрена до психично разстройство.
Не бях чела, че "центърът ми е изместен", най - вероятно в следствие на горното. И постепенно се намества.
Не знаех, че всички левичари боледуват по - леко. Което прави дислексията лек недостатък на иначе завидно доброто здраве.
Не знаех, че ушите могат да боледуват от попадане на бактерии в тях.
Обаче всичко това се включва в " и да има симптоми, след психотерапията се гледа по друг начин на тях". Тоест човек отива на лекар и си открива какво наистина му има.
За да рецидивира ПР или проблемите са сериозни, в околната среда, или ПР е съпроводено с физическо заболяване.
Бях изключила, че веднъж в миналото съм била с температура, та чак бълнувах. Бях малка, за секунди не можах да превключа, че това е било сън, а не реалност, но за първи и единствен път говорих за малко на сън.
Тоест... когато има ПА, може организмът да се бори с някой вирус, но като цяло да е здрав организъм и на човек да не му дойде на ум да си измери температурата. През това време се стряска, отпаднал е и т.н., и т.н.
Това са все земни изказвания, без енергийни глупости в тях. А че ще му спамя темата на Тодоров, ще му я спамя. Щях да си умра с диагноза "шизофрения".
Това, че е напълно възможно здравето при левичарите, ако това твърдение в уикипедия е вярно, да е по-  добро от това на десничарите, се дължи на това, че двете полукълба са взаимозаменяеми в по-  голяма степен, отколкото при десничарите, което би значело, че "две полукълба/"двама адекватни лекари"/ се грижат за оздравяването.
На мене още повече не ми е ясно, как може да не се знае в подробности устройството на мозъка, тепърва да излизат статии в тази насока, но същевременно да се произвеждат хапчета.
 Grin
Сеирът е голям администраторе. Да не му се налага на човек да ходи на лекар, че не се знае като му лекува едно, какво ще му развали.

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2348 -: Септември 28, 2015, 11:18:14 »

Последният администратор, с който си позволих да се държа така... изпреварих събитията и си пожелах сама БАН.  Smiley Тук е важно като ме баннете да не ми триете постовете. Че не е невъзможно и за мозъка да съм права. Липсва ми втори човек, с който да споря на тази тема, за да се избегне пропускът на детайли.
Да не казвам, че щях да пожелая пълен бан, да не виждам какво се случва тук, но... имам намерение да препрочета постовете на Тодоров, за да се обогатя с терминология.  Grin
Аз през прокси не се регистрирам, освен това си нямам идея каква е тази програма. Така че БАН-ът може да е половинчат.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2349 -: Септември 28, 2015, 11:20:52 »

Няма нещо, което да не съм описала вече. Може би и натрапливостта с ножа едно време е била спомен, когато съм се свивала, докато съм си режела филето на тънко от изрази от типа на " с тая лявата ръка като режеш, ми се обръщат червата". Съжалявам за натуралността.

Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2350 -: Септември 28, 2015, 04:08:17 »

Grin Преди да сте ме баннали да ви кажа, че левичарството обяснява една случка от миналата година. Нали се бях затръшкала, че не знам в детската с какви препарати чистят и дъщеря ми оставайки си вкъщи й мина кашлицата без кой знае колко редовен прием на лекарства... а дали не и без никакъв прием. Най - вероятно ще да съм рисувала с нея, което може да й е повлияло.
 Grin
И в това няма мистика, ако е вярно, че левичарите са по - здрави, то всеки около левичарите също е, тъй като гледането на действие с противоположната ръка дразни мозъка.
Дори на мен самата,к огато видя някой да пише с лявата ми е странно първоначално.
Така че... дори мистиката с моето благотворно влияние е разгадана.
 Grin
Дислексията по - скоро е заради ползването на "таковата" от родители. Освен това... имам проблем, често бъркам рокля с пола, въпреки че знам разликата между двете. Не съм сигурна дали някой в ранното ми детство, тоест баба ми не ги е наричала разбъркано, което е оставило някакви объркани сигнали в мен.
 Grin
Сега правете каквото искате.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2351 -: Септември 28, 2015, 04:25:30 »

Айде де...  Grin
"Вторият глас" в главата е този, който казва "трябва".
"Първият глас" - искам.
Тоест вторият глас е зависимостта от авторитети, за която говорят психолозите и която е факт.
Вторият глас може да се нарече опит за самостоятелно провеждане на психотерапия.
Затова, когато психотерапевтът е енерджи, се случва психоза. Моята е такъв пример.
Затова по време на първата психоза вторият глас звучеше страховито, понеже не ми стигаше акъла сама как да се справя със ситуацията и се бях начела, както много пъти съм споменавала с глупостите на маг Селена и маг Живин.
Тоест... подбирайте си авторитетите, в заключение да кажа.
Smiley
Ленчето пък с нейното "няма смисъл от омраза, обичайте ближните"... те такива, с каквито съм заобиколена, се обичат най - лесно, когато ги виждаш максимум по веднъж на година.  Grin Нещо като с обичта към мъж, мъж се обича най - лесно, когато се вижда по - рядко или е несподелена любов.
Тоест, с други думи: Един мъж е прекрасен, докато не стане твой.
 Grin
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2352 -: Септември 28, 2015, 04:49:10 »

Grin
Добре де, дали ще се разбира снаха със свекървища зависи от двете страни.
Когато се запознах със свекър ми, имах хубаво мнение за военните. Да не мислите, че ще съм си играела да си представям какво ще правят един куп военни, заточени по шест месеца на някоя вишка/ли се казваше/?
Ако знаех що за човек е по - рано/като се има предвид, че никой не е идеално лош/, най - малкото нямаше да дам индикации, че искам да се срещам постоянно с такива хора.
А и... скоро след това го показах.
Нали ви казах бе, на 25 не съм длъжна да знам всичко или в противен случай психотерапията трябва да се направи задължителна за изучаване в училище.  Grin
Дойдох си на себе си.
Освен това, ако отсъстваше вярата в бог, щеше да ми е по - лесно да хвърля обвинение, че когато се създава човек, трябва и двете личности да са съгласни за точния момент на създаване.
А аз винаги търся първо вината у себе си и едва след това у околните.
Което е грешка в 99% от случаите.
Никой не си прави труда почти да си търси грешките, на повечето им липсва втория глас, благодарение на което може да се случи "Хем вълкът сит, хем агнето цяло".
Друг е въпросът, че не ми се прави на учителка, за да обучавам 10 човека в зачитане на правата на другия.
Беше нужно само онзи екземпляр в Германия да "поеме".
 Smiley
Когато два пъти ми се наложи да повторя, че например искам цигулка в знак на обич... вече става гнусно.
А когато човек си възстанови самочувствието му е по - лесно да обича и по - трудно да се влюби.
Философския факултет беше за мен.
 Grin

нямам повече какво да кажа.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2353 -: Септември 28, 2015, 05:49:45 »

Напротив... мъжа ми не си е подредил добре приоритетите просто. Когато му предложа да ми даде пари, за да придобия някакво умение, е по - склонен да ми даде дори 1000 лв без да повтарям, отколкото парите за зъбите.
Да не го оставям в чак толкова идиотска светлина.
Да речем, че всички деца по света са за оплакване. Всеки, който не ходи на психотерапия или не си пие хапчетата, дава бъг с годините.
ПР може да е и промяна в тялото, а тъй като личността с ПР е вторачена в себе си, отчита всяка промяна, а това довежда до ПА.
Във всички случаи, независимо, че мога да достигна да речем до момент да докажа наличието на бог, макар че надали, понеже не смятам да си губя времето с това, това е психотерапията. БАП.
Емоциите на човек, чувствата, но тези, които изплуват при провеждането на психотерапия, са нещото, което ненапразно го има в човек. Има или няма бог не е толкова от значение, отколкото опознаването на себе си.
А средата трябва да се променя, тъй като хармоничните взаимоотношения са в основата и на психическото, и на физическото здраве.
 Smiley
Това с левичарството е като бонус.
А относно двата гласа... не е на лудост, на всеки, на който му се налага да пише, предполагам, че предварително си говори на ум или по време на писането, но си говори. Така че така звучи "втория глас".
Това, че по време на психоза при някои се случва сериозно разцепление... да речем, че съм оптимистка, че комбинация адекватно образование+повече адекватна информация за отглеждането на дете+отговорни родители е в основата на липсата на подобно разцепление в бъдеще за хората като цяло.
 Smiley
Активен
Administrator
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« Отговор #2354 -: Септември 28, 2015, 06:30:33 »

Втора забележка. Не пишете по темата! Имате Ваша тема, където може да пишете по различни неща, които Ви вълнуват, а не хаотично. Моля да не спамите повече темите!
admin
Активен
Страници: 1 ... 155 156 [157] 158 159 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА