evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 02, 2024, 07:55:31 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 152 153 [154] 155 156 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 257995 пъти)
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #2295 -: Януари 17, 2015, 06:44:15 »

'' Мъжът е станал ...." в психологията се нарича абсолютизация. Кой мъж е станал? Единствената обща тенденция с мъжът е свързана с това, че той се е нагърбил с финансовата част в семейният живот, а в наши дни трудно се връзват двата края, а в много случаи жените изкарват повече. Това е тежка ситуация за мъжа, защото се обезценява неговата стойност и той трябва да я търси и в други аспекти, а това е трудна задача за него.
Коя стойност на мъжа се обезценява? И кой я обезценява? Не го ли прави самия той?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2296 -: Януари 17, 2015, 11:44:28 »

Обезценява се според традицията. Тежестта на традицията е много сериозна. Това че живеем в ново време не означава, че старите традиции не работят - напротив, работят си. Но това за мъжката идентичност е много дълга тема, а и за женската. За съжаление ние специалистите косвено правим заключения за тези тенденции - през детската проблематика, която нараства лавинообразно. Децата с техните симптоми се налага дапослужат за повод, техните родители да преразгледат собствените си концепции за живота.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #2297 -: Февруари 03, 2015, 02:20:04 »

Дали може да се каже, че ако човек се чувства самодостатъчен, то това е заболяване на психиката? Дали това е даденост по рождение или човек го формира постепенно? И трябва ли да се притеснява от това си усещане?
Активен
Ari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2298 -: Февруари 09, 2015, 04:04:19 »

Господин Тодоров, къде изчезнахте, няма ли да ми отговорите на въпроса? Huh?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2299 -: Февруари 09, 2015, 11:56:27 »

Тук съм, но вашият въпрос е за обща дискусия. Сигурно ще има много ценни мнения по този въпрос. По общочовешки въпроси, мнението на един специалист е точно толкова важно, колкото и на всеки един друг. За това премълчах. Аз нямам рецепта или тефтер с правилни отговори Smiley
Активен

Ari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2300 -: Февруари 10, 2015, 11:11:11 »

Добре, разбирам, но поне кажете вашето мнение. Самодостатъчността не е ли вид егоизъм или защитна реакция, спрямо околните, въпреки че човек се чувства добре в своята компания? Не губи ли човек от това? Вероятно в живота невротиците са хора, които не успяват да балансират между крайностите. Хората, които не са невротици умеят да се радват и на останалите и на своята компания еднакво добре. Така си мисля.
Активен
delicacy
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #2301 -: Април 14, 2015, 05:07:27 »

И на мен ми е интересна темата за самодостатъчността.Аз смятам, че повечето хора търсят партньор с цел да запълни някаква празнина или да им даде някакво решение.
Активен
evridica
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил
« Отговор #2302 -: Април 15, 2015, 11:35:25 »

Искам да питам Т.Тодоров, кога един човек се чувства щастлив. Можем ли да говорим за постоянно щастие или щастието е миг? Как психологията определя щастието?Благодаря.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2303 -: Април 16, 2015, 09:11:14 »

Няма наука, която да може да определи какво е щастие. Просто защото щастието за едни е нещастие за други. Имаше и една притча за "щастливият човек" но е дълга.
С две думи психологията определя нормалният човек така - да може да обича и да работи.
Това разбира се е "архивиран" възглед и има по-мащабна версия, с повече детайли. Но се започва от тези две неща.
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2304 -: Април 16, 2015, 09:16:38 »

" Самодостатъчността не е ли вид егоизъм или защитна реакция, спрямо околните, въпреки че човек се чувства добре в своята компания?"

Човек винаги ще има нужда от другите. Самодостатъчност е свързано с това, човек да спре да очаква нещата да се случват извън него, а вътре в него, или благодарение на него, особено нещата от които има нужда. В противен случай, човек ще е зависим от неща, или хора извън него. В тоя смисъл тук говорим за автономност, не за отшелничество. Егоизъм е способност да се погрижа за себе си, не е липса на заинтересованост за другите. Това е егоцентризъм, или егоизъм в крайна форма. В превод егоизъм е "Аз-изъм". Малко импровизирам Smiley
Активен

evridica
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил
« Отговор #2305 -: Април 17, 2015, 10:03:05 »

Няма наука, която да може да определи какво е щастие. Просто защото щастието за едни е нещастие за други. Имаше и една притча за "щастливият човек" но е дълга.
С две думи психологията определя нормалният човек така - да може да обича и да работи.
Това разбира се е "архивиран" възглед и има по-мащабна версия, с повече детайли. Но се започва от тези две неща.
Значи, щастието е индивидуална величина? Всеки човек е щастлив за себе си. Всеки човек има свои персонални измерения  за щастие. Не съществува база за определяне на щастие? А, това дали един човек е нормален е желанието му да работи и желанието му да обича? Но не съществуват ли различни форми на обич?
Той може да обича себе си и да не обича другите, пак ли бихме могли да го наречем нормален?
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2306 -: Април 18, 2015, 01:44:47 »

" Самодостатъчността не е ли вид егоизъм или защитна реакция, спрямо околните, въпреки че човек се чувства добре в своята компания?"

Човек винаги ще има нужда от другите. Самодостатъчност е свързано с това, човек да спре да очаква нещата да се случват извън него, а вътре в него, или благодарение на него, особено нещата от които има нужда. В противен случай, човек ще е зависим от неща, или хора извън него. В тоя смисъл тук говорим за автономност, не за отшелничество. Егоизъм е способност да се погрижа за себе си, не е липса на заинтересованост за другите. Това е егоцентризъм, или егоизъм в крайна форма. В превод егоизъм е "Аз-изъм". Малко импровизирам Smiley
Харесва ми това, че човек трябва да може да спре да очаква нещата да се случват извън него, благодарение на него, но как да накараме другите да си взаимодействат с него, за да се случвай някой неща?
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #2307 -: Април 18, 2015, 06:32:31 »

...че човек трябва да може да спре да очаква нещата да се случват извън него...
Това ми е малко трудно да разбера... И освен това ми напомня за едно определение: "Богат вътрешен свят и беден реален такъв".
 Grin
Една вметка в подкрепа на здравословния егоизъм: Моите наблюдения сочат, че човек, както обича/грижи се за/ себе си, така постъпва и с другите, които твърди, че обича.
Все още се чудя, дали тези, които твърдяха, че човек докато си задава въпросът: Нормален/на ли съм? - това било достатъчен индикатор за нормалност... Аз не съм спирала да се ровя в себе си дали съм нормална.
Завърши психология и психотерапия, Деликаси.
Добър ден, мили мои, най - после ми активираха втория профил.
 Smiley
Тодоров, за мен най - краткото определение за нормалност се оказа - да си спазва човек общо взето законите и да може да работи - в екип? зависи от екипа и неговия шеф, най - вече от шефа - дали ще му е важен само финансовия резултат в края на месеца  или ще се грижи и за тези, които му го осигуряват.
Та... нормална съм, бе, само, че като изпитвам някакви трудности спрямо децата, всъщност още преди като изпитвах, смятах, че да питам учителките е най - нормалното нещо на света... Вече не мисля така.  Smiley
Със сигурност няма да има повече спам, защото знам отговорите на всички въпроси вече.
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2308 -: Април 19, 2015, 04:40:23 »

"че човек трябва да може да спре да очаква нещата да се случват извън него..."
Вероятно става дума човек да може да разчита на себе си първо и след това на всички останали.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #2309 -: Април 19, 2015, 05:21:46 »

Тодоров, много сложно се изказваш понякога, но това е удобно за "свободни асоциации".
Става въпрос за това човек да се научи да въздейства на средата така, че да има по - голяма вероятност да се случи това, което желае, с по - прости думи?
Деликаси, преди съвсем да задълбая в Ученията  Grin, бях относително самостоятелна личност, с проблеми, но вътрешно никога не съм разчитала на някого изцяло.
Между другото, Деликаси, може да започнеш за известно време работа като представител на директен маркетинг... там ще научиш как да правиш така, че вероятността да ти се случат нещата да се увеличи.
Активен
Страници: 1 ... 152 153 [154] 155 156 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА