evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 20, 2025, 05:48:25 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 146 147 [148] 149 150 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 258845 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #2205 -: Октомври 02, 2014, 09:59:50 »

И да речем, че не мога да си намеря място от кеф, че си "разкодирах" цялото състояние.
 Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2206 -: Октомври 02, 2014, 11:49:33 »

http://strahove.evropea.com/index.php?topic=575.msg13240#msg13240

"Сама не можете да си проведете нищо, освен .... дишане Smiley
Ама това не помага за нищо естествено. Във вас има едно малко момиче, което иска да бъде потупано по рамото, помилвано и на което да се каже "ти си моята принцеса, и каквато и да бъдеш аз ще те обичам". Някой, някога не ви е казал това, а вие сте имала силна нужда. И въпреки това всичко е възможно. Човек е изтъкан от способности, някои развити, други не. Ама сама, без терапия няма как да стане."
Аз тръгнах да търся точно този пост, в който  ми беше отвърнал, че в страната има специалисти и не всички бягат в чужбина, обаче се натъкнах на точно този и съвсем искрено, недремейки ми за това дали някой ще реши, че всичко това е нагласено, ще ти кажа, че съжалявам само, че не ти се доверих по - рано.
Тодоров, Тодоров, жалко, че зачетох, че за да стана психотерапевт, ми трябват цели около десет години обучение. Ако беше по - кратък периодът, като нищо щях да се замисля доста сериозно за обучение, независимо дали ти ще си ми обучаващ или не, но със сигурност щях да те изкопирам във всяко едно направление, в което си се специализирал.
Съжалявам, че буквално съм препускала през постовете ти, къде забързана в ежедневните задължения, къде захласната по алтернативните методи... А като си чета въпросите, на някои места чак не си вярвам, че мен си цитирал.
 Grin Grin Grin
Има доста голяма промяна в мен.
Евентуално сега ако успея да се облагородя една идея по старому и всичко ще се нареди. И форумът ще е свободен за нови изплющяли от работа и тормоз хорица, а аз или ще си пиша романа или ще си гледам работата.

Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2207 -: Октомври 03, 2014, 12:15:47 »

Тодоров, аз взех да се тревожа от друго.
Пак направих за пореден път грешката, да се доверя преди да изследвам... за дъщеря ми.
Интересно ми е, че хора, които се пишат психодрамисти, може би трябва да проверя по - обстойно, тоест едното лице ми отговори за Орлин Баев във връзка с обяснението ми как съм стигнала до едно що годе стабилно положение, с едно голямо възхищение, а точните думи бяха "Той какво ли не е специализирал или чел/една от двете думички/", но също и "Петър Дънов е бил много голям мъдрец".... което все повече ме тревожи и си задавам въпроса дали точно заради тези две изречения да не си искам парите обратно и следващия път да отделя едномесечно изследване на човека, при който ще водя дъщеря ми.

Оцветявам, причините надали са безизвестни.  Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2208 -: Октомври 03, 2014, 12:28:35 »

И това и край, евентуално, ще се надявам да е за по - дълго време.
Колкото и да изследвам психозите си, не намирам зрителни халюцинации.
Евентуално, това с паяка ми се случи миналият месец, ако четеш, имам изкривяване на окото по време на силен стрес и то доста осезателно, което е сигнал да намаля стресовите ситуации, но... нямам халюцинаци, имала съм налудности и аз ги отдавам само и единствено на ОКР. А биполярно щеше да бъде, щеше да бъде някаква такава диагноза, ако не съдържах нито едно от качествата, за които претендирам по принцип, че имам. И оценката ми е винаги адекватна за себе си, евентуално в последната една година може би малко поизхърчах, но това е за сметка на едно ниско самочувствие, което се проявяваше по отношение на любовта в следствие от куп щуротии...
Така си мисля, диагноза щеше да е, ако не си правех адекватна преценка за способностите, а аз си я правя и е доста реалистична, а дори да не е, усетя ли, че съм се надценила, мигновено се коригирам, или пък усилвам усилията....
Съвсем нормална съм си вече.
Колкото е възможно при тези условия в момента.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2209 -: Октомври 03, 2014, 10:39:37 »

И за да съм точна, ясна и неутрална, ще си допълня среднощните писания като кажа, че Петър Дънов за времето си наистина  е бил мъдрец. Но същевременно, ще е тъпо да чета и да се уповавам например само и единствено на Дънов или Фройд, чиито изследвания през годините са допълнени, усъвършенствани, а някои части от тях може би са отхвърлени.
Петър Дънов е правил опит за психотерапия.  Всъщност неговите книжки, а и на всеки друг мъдрец са като изследванията, които Фройд е правил над себе си.
И всяка една книжка е ценна като някакъв опит, но същевременно... Не беше логично да се доверявам на книги на мъдреци от преди пет хиляди години ли бяха някои от източните литератури?, на мъдреци, действали преди 100-200 години, вместо на съвременната психотерапия.
 Smiley Smiley Smiley
То е все едно да избера цезарово сечение, както се правеше едно време - да те разпорят целия, вместо съвременното, което като разрез е в рамките на около 10см може би, а след 2 години почти не се вижда като белег.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2210 -: Октомври 06, 2014, 01:25:33 »

Моето нескромно заключение е, че в най - близко бъдеще, моето състояние наистина ще се води състояние, а не болест.
Аз си заставам твърдо зад позицията, че до към 40-тата година, това, което преживях аз, се надживява предимно с психотерапия, а хапчетата са само за месец, два, докато се овладее кризата.
След определена възраст, успокоителните са нужни, защото аз преживях огромен стрес, докато се възстановя и не знам дали бих го издържала ако бях по - възрастна.
Такива лекари като Гергана Прокопиева скоро ще останат в миналото, защото... да изпишеш по - старите хапчета, понеже по - новите били по - леки и заболяването хронифицирало, без да си дадеш сметка, че то се води хронично, просто, защото не се провежда психотерапия и състоянието си стои нелекувано, си е признак на остаряла практика и нежелание за развитие.
Няма хапче, което да ме накара да се почувствам обичана и закриляна.
 Smiley

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2211 -: Октомври 13, 2014, 07:16:20 »

Тодоров, не знам дали е ясно, че няма излизане от моя страна от този форум.  Smiley
Сега да ти/ви обясня откъде пък имам способността да усещам ароматите повече, отколкото другите. Като малка бях чела някаква книга, в която се разказваше за производителка на шоколад, който за да се направи, трябвало да се бърка по специален начин, за да не останат дупчици в него. Естествено, мигновено замечтах да съм такава производителка, която да знае тънкостите при приготвянето му. От друга страна, бях чела пък нещо за парфюмите и как не всеки има нюх, и естествено опитвах да си направя парфюм от рози - неуспешен опит, от трета - винаги са ми казвали, че готвя хубаво, от не знам си коя страна пък, аз също смятам така и... в резултат, ако познавам като вкус всички видове подправки, често мога да налучкам повечето, които се съдържат в дадено солено ястие. Бях чела някаква източнофилософска книга, в която се разказваше за това, че ръката също може да бъде мярка, вместо лъжички, чашки и т.н., и за готвенето се казваше, че човек предавал енергията си в него като прави ядене, та... все гледах като готвя да съм в добро настроение... по едно време и готвенето бях превърнала в изкуство.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2212 -: Октомври 13, 2014, 09:18:07 »

Та... до тук отсях, че имам:
око на художник
око на режисьор, който може да оцени индивидуалната визия на един човек независимо от пола му
психотерапевт
психолог
дегустатор
готвач - дегустатор
художник
музикант
а най - вече... от мен би станал чудесен критик
 Smiley
нямам време да отсявам кои други способности съм развивала инстинктивно и естествено, не са развити докрай, ама си ги имам и си ми е хубаво.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #2213 -: Октомври 14, 2014, 12:12:02 »

Имам един малко нестандартен въпрос към г-н Тодоров. Та въпроса е - как да накарам хората да ме изслушват докрай, това което искам да кажа. Тъкмо започна да излагам мислите си и хоп някой ме прекъсва. Не ми идва отвътре да крещя та да ме изслушат. Има ли някакъв поведенченски механизъм за това?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2214 -: Октомври 14, 2014, 12:41:44 »

тренираш се в дебелокожие и продължаваш да говориш, правейки се, че не чуваш другия.  Smiley аз мъжа ми го прекъсвам, защото го познавам достатъчно добре и знам какво ще ми каже. той обаче не ме познава въобще, затова от тук нататък трябва повече да слуша, отколкото да говори.  Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2215 -: Октомври 15, 2014, 09:24:28 »

И Тодоров... спрях да ходя при Димо Станчев, просто, защото установих, че нищо ми няма, че... щом мога да асимилирам защо той казва едно или друго,/ макар че ми трябваше повечко време, за да го разбера какви ми ги говори, то е логично, при условие, че съм си системно недоспала, системно се чувствам несигурна в тази къща/ значи съм нормална. Въпреки всички смахнати твърдения, включително твоите, които оправдавам, все пак ти не ме познаваш лично, мозъкът ми е активен, имам самосъзнание, макар че през последната година би могло да се каже, че съм действала като дете, то е защото "изравях" спомени от подсъзнанието си, още повече, с всички кошмари, се върнах в буквален и преносен смисъл в първи клас...
Почувствах се дете, защото тук всички постъпват с мен като с едно непослушно дете.
Основната разлика между мен и тия лоени топки е, че моите възгледи такива, каквито ги имах, когато забременях с първото си дете, най - общо казано отговарят на възгледите, залегнали в конституцията.

Спрях да ходя при Димо Станчев, защото аз не ходя там, за да ме терапевтира. По - скоро търся мъж като него, като теб, някой, чрез който мога да се махна от тук, заедно с децата си, за да ги отгледам в нормална среда, като нормални хора.
Макар че светът е пълен с идиоти, когато отсъстват вкъщи, щастието е мисия възможна.
Когато ми кажат да си изясня какво искам... мигновено ми извира образа или на Димо, или твоя и знам, че съм го закъсала доживот.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2216 -: Октомври 15, 2014, 10:50:43 »

И... ръстът ви не е основното, заради което търсех някой с такъв характер. Това, което е "отвътре" е най - впечатляващото.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2217 -: Октомври 15, 2014, 01:41:56 »

Най - тъпото е, Тодоров, че основният насилник вече е брат му, който не е нито гей, нито мъж, а педераст, неосъзнат гей, а те са възможно най - ужасните същества. Осъзнати мъже, жени, лесбийки, гейове... имам си познати от всеки един кръг, през годините съм срещала доста различни хора... и това са общо взето чудесни хора.
Най - психопатни са педерастите, които се смятат за мъже, но проявяват мъжките си качества, когато заплашват жени, а пред по - солидни мъже от тях, било като положение, било като сила, мъркат като котки.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2218 -: Октомври 16, 2014, 08:01:27 »

http://vbox7.com/play:1241ad10

Е, сега намерих още една конспиративна песен.  Grin Grin Grin
Добре, че в страната вървят ръка за ръка ум с простотия, като ин с ян, иначе ще си умрем от скука, бе!

Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2219 -: Октомври 17, 2014, 01:11:15 »

Тодоров, аз колкото повече си вадя изводи, толкова повече заключавам, че съм била неимоверно права, че най - хубави за съвместен живот са хайманите, минали през психотерапия. С тая едногодишна терапия чрез тебе, само затвърдих мнението си за всичко това.
 Grin
Тук обаче в тоя щат им липсва сърдечност, топлина. Добре, че сме ние да им пораздвижим кръвта, че са почти като "ледникова епоха" в сърцата си. Имам два примера насреща си и са ми достатъчни. Тук едно основно чувство е орязано - на съпричастност.
Да споделям ли, че основно в любовта съм грешала и това ми е " разказало играта за доста дълъг период от време"? Инстинктивно съм правила психопрофил на половинките си и съм проявявала разбиране... Тоест психоанализа съм им провеждала, но... понеже до психотерапия не бях се докосвала... това ми е липсвало като знание.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 146 147 [148] 149 150 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА