evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 17, 2025, 03:18:20 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Increase Your Instagram Poll Votes with Our Services
[Паническо разстройство]
Damonpoums
Февруари 16, 2025, 05:40:15

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 145 146 [147] 148 149 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 260101 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #2190 -: Септември 27, 2014, 12:28:01 »

Grin Аз пък да ти кажа, особено с последния ти пост, започвам да си те чувствам почти като в доброто старо време. Да не говорим, че от време на време привключвам на Дао...  Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2191 -: Септември 27, 2014, 12:28:50 »

Това сигурно трябва да е добър знак.
За спама.

Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2192 -: Септември 27, 2014, 10:16:47 »

Аааа, когато пиша в твоята тема, значи искам да си говоря с теб. С някои изключения, най - вероятно когато съвсем, съвсем съм навлязла в Даото и пиша на първото място, което ми попадне, пиша в темите на хората, с които искам да си говоря... С Лотхен само навсякъде.  Grin
Излиза, че докато не посетиш психиатъра, агресията била темперамент, даже сексапилно изглежда, но... след посещението вече следва превъплъщението в бар или шизофренийката.. Може и двете.
Като едно дете на науката или учен, за да стигна до нови средства за борба с хлопащите дъски, буквално преминавам през всяко едно изхлопване.
За мен шизофренията е ОКР+ астигматизъм, ОКР+ проблеми с ушите. Ако изхождам от собствените преживявания, в първия случай в зависимост от това колко ми се е изкривил погледът от страх, предмети могат да се скриват и появяват, айде, на мен ми се е случило с паяк, затова явно изкривяването не е било толкова силно. Във втория случай става въпрос за реални звуци, на които обаче се предава друго значение.  Smiley Но също и оглушаване...
Физическите симптоми, оплетени с асоциации от всякакъв род, образуват зрителни и слухови халюцинации...
А в трети случай, макар че точно това не ми се е случвало, някой филм от телевизията свързан с божествености, се възприема като реалност... Но за да се приема подобно нещо като реалност, страхът е изключително параноиден или силен.
А бар-овските страхове са всъщност някакъв вид проекция на бъдещето, ако се започне работа. Като един виден бар-овец все мечтае да е най-  великият учен, най - великият управляващ...  Grin
Мисля да премина към поливане на Мъката на художника... Тодоров, с тая любов цветята ми цъфнаха и вързаха, а Мъката на художника пусна двуметрови филизи/май се казваше/, въпреки постоянното облъчване с метъл.  Grin
Мисля си дали пък не мога да съм от тия, дето са прославили психотерапевтите си с напълно заковаване на дъските си и издаване на книга. Мое да съм новият Лао, Дънов, или всичките на куп.  Grin Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2193 -: Септември 27, 2014, 10:56:38 »

И апропоп, проблемите с ушите би трябвало да са пряко свързани с повишаване на кръвното налягане, или рязко смъкване и качване, не знам как точно се нарича. От там, има два варианта - намален слух, особено, както в моя случай, докато ви пиша, или увеличен... когато съм наплашена и ходя - насам натам по улиците в опити да си свърша някакви задължения....
Когато слухът е увеличен, не знам как се нарича бариерата в ухото, отговорна за това да не се чуваме силно самите себе си, докато говорим, но по време на психоза тази бариера се прецаква и гласът се чува като отвътре, не знам как точно да го обясня. Съответно външните звуци за кратки моменти пък се чуват по - силно... Липсва ехото.
 Smiley
Стресът оказва влияние на тялото... и ако не са изчетени прекомерно много изкривени книги, и ако травмата е само загуба на близък, има ПР с шум в ушите... Когато книжките са повече и травмите също, и ПР - то е по - травматично, за да го различаваме го наричаме БАР или шизофрения.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2194 -: Септември 27, 2014, 02:54:36 »

И все пак в главата ми се върти посттравматичен стрес. Верно, че асоциациите, които буди името почти липсват, освен, че цялото общество е едно посттравматично общество, което прави мъчителни опити да се отърси от животинското в себе си и да заприлича на човек, ама...

Кое различава посттравматичния стрес от шизофренията и биполярното?
И дали не излиза, че в зависимост от това доколко съм честна за психозите си, като например след първата и втората можеше да изтъкна, че точно тогава много ме беше страх за моята смърт, за смъртта на всички... без да споменавам целия свят  Grin и щеше да е ПР.
Кое различава посттравматичният стрес от шизофренията и биполярното, а от друга страна как се различава шизофрения от ОКР, след като аз с колкото ОКР-та съм говорила, всичките имат подобни на моите кризи, че даже си живеят доста време без да пият хапчета, или ту пият ту не?
Как ще се разгледа фактът, че покрай изпитите едно време, развих много силно ОКР за късмет, което прилагах до преди да ти обърна внимание, бе хубав психотерапевте?!
 Grin
Хубаво, казваш ти, БАР, то и аз като си правя сметка, на мъжа ми биполярното е отвратително, докато на дядо ми... честно казано, това е единственият човек, с който спомените ми са чисти и неопетнени. Не ми се е скарал, не ме е обидил, бях много добра на играта "Дама"естествено той си ме научи...
Та като чета някои от характеристиките на биполярните, даже се кефя, че си я имам тази болест.
 Grin
На хиподил песента "Болест" е перфектна за случая.
От друга страна  Grin обаче, ако погледнем от друга страна  Grin на словоизлиянията ми... не може ли да решим, че просто съм се надявала до последно този администратор или другите, да ударят едно рамо и да ме наемат на работа?! Тоест... да погледнем на мен не като на психично болна, а като на една благородна женица, свенлива такава, която отчаяно си търси работа като се опитва да съвмести полезното с приятното?
 Grin
Тодоров, с тия регулатори на настроението някой ден ще ме съсипеш, в очите ми се навира все едно и също"психично болна", "психично болна"...
Чудя се аз, ако взема, че се пръждосам от тука, и без това, когато съм така ядливо само и иронична  може съвсем да увелича на някой паническите атаки.... дали няма да забравя и за диагнозата?
Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2195 -: Септември 27, 2014, 03:50:56 »

И още... вторият ми психиатър, който вече тотално ме заби, каква е тази "Добра практика за изследователски екип" и дали не става въпрос за фармацевтични изследвания?
 Grin Как така бързо ще се лепне възможно най - страшна диагноза, или се вижда добър пациент - дългогодишен? Защо в страната бързо, бързо се поставя тази диагноза вместо ОКР, ГЛР? Дали не става въпрос за субективно поставяне на диагнозата? И не е ли особено удобно вместо остра форма на ОКР, да се постави шизофрения? Дреме му, че му пука на някой, че имах тогава едно дете. Сега две.  Grin
 По време на сериозна криза, някакви хапчета първия, втория път трябва да се пият. Обаче... как може, Герито Прокопиева психиатърката, да ми изпише конски дози и то от възможно най- некачествените хапчета?
Нямат ли съвест?
Да бях баба на 60-70 години, да ме тровят без никаква свян с хапчета.
Обаче... Тодоров, аз си разсъждавам съвсем, съвсем адекватно, тва че се бъзикам, си е съвсем друго и се нарича хумор.
От шестнайста страна, изцерих си бар-овската добрина.
От тук нататък. Евентуално. До нови изблици.  Grin
Обаче... аз смятам, че има нелекарствено лечение на мойто положение, и то си е психотерапия.
 Smiley
Като ударя шесетака, ако още съм жива, да ми дават, каквито хапчета искат.
Грехота е млади хора да се тровят с хапчета. Абсурд направо. Още повече пък за ПЕ...
 Grin Grin Grin
ОКР. Тва е. Колкото и да ми е присърце БАР, ОКР позволява след острата фаза само терапия.
 Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2196 -: Септември 27, 2014, 04:02:00 »

А... темперамента ми... произтича от това, че съм новоизлюпена сексапилна шопкиня.
 Grin  Grin  Grin
От тук... един месец карантина и невлизане във форума, че ми писна вече с тия диагнози.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #2197 -: Септември 28, 2014, 11:10:19 »

Г-н Тодоров, тревожността не е ли кодирана в устройството на нервната система на личността и нейната психиката, така че личността каквото и да прави да не може да я повлияе? Не опира ли въпроса по-скоро с това личността да свиква с изострената си чувствителност и да се опита да я приспособява към заобикалящата я действителност? Какво да направя като съм чувствителна и колкото и да се мъча съм хладнокръвна да не се получава. Човек не може да се научи да не се изчервява или да спре да се изпотява. Нервната система е такава. Не може да направи смяна с някоя друга.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #2198 -: Септември 29, 2014, 09:16:17 »

Човек може да промени гледната си точка спрямо дразнителите от външният свят, които го провокират да им отговаря с тревожност. Разбира се тази промяна не е толкова лесна и за всеки се случва по различен начин.

" ...и колкото и да се мъча съм хладнокръвна да не се получава."

Интересна грешка е станала тук Smiley

Хладнокръвието не се състои в това, да се "подмени" нервната система, а в това, по-малко неща да се възприемат, като потенциално опасни. Поради различни причини тревожните хора възприемат повече социални ситуации, като опасни, или застрашителни. Тук говорим и за субективни неща, като опасност да се изложа, опасност да не се справя /спрямо моите очаквания за успех/ и т.н. Т.е. възприемането на опасностите не винаги е обективно, а в повечето случаи е субективно. Обективна причина е ... земетресение да кажем. Така стигаме до извода, че човек се тревожи от опасности, които са свързани с неговите очаквания, а те се градят на база миналия му преживелищен опит. Не случайно в психотерапията се работи първо по посока да се установи, кои ситуации в актуалното преживява, като опасни, после посоката е да се разбере, благодарение на какъв свой минал опит е изградил тези очаквания и на финала се работи върху това, как да разшири старите заучени очаквания и да изгради нови, подходящи за времето и средата в която се намира сега.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2199 -: Септември 29, 2014, 01:35:49 »

Момичета и момчета, не съм ви изоставила и никога няма да го направя. ПРосто ми дойде в повече, тези седмици съм се срещала с общо 4 психотерапевта, опа, с единия виртуално... и ми писна да обяснявам откъде ми е психичното разстройство и колко съм силна, че съм преодоляла всичките бръмбари в главата с помощта на този хубавец тук  Grin...
Моите свенливи мисли са, че едно време е било много удобно една жена да се прави на свенлива, а изчервяването било признак на святост... "А дали е така, кой ще ми каже, аз вървя под дъжда и подсвирквам си даже?..."
Ако се изчервявате по повод на следващото, което по един или друг начин намеквам, ми недейте, сменете мисленето с... свързвам се с бог, грижа се за здравето си и против разширени вени...  Grin

Та по същество:

Ще стана лесбийка,
вибратор ще взема,
на себе си нежност ще давам
и ще спра с трагичната си поема.
Ще стана лесбийка,
със бира в ръка
ще си лекувам
от думи и действия бъбрека.
Цигара прекрасна
по – добре някак ми пасва,
защо да хабя сили да ти говоря,
когато по – добре е
вратата след теб да затворя?!
Да стана ли лесбийка или да не стана?!
Или по – скоро за всички вас
да съм асексуална,
само аз да си знам
колко много обич мога да дам,
стига той да отвори за мен своята душа?!
Да те чакам ли теб,
дъ пърфект, или не?
Има ли смисъл?
Вярваш ли ми?
Ще ми повярваш най - вероятно,
едва когато ще е късно,
а снимката ми ще украсява
електрически стълб.
Едва тогава в твоя поглед
след дъжд качулка
истината ще лъсне...
как исках и можех
да обичам всичко,
само, само да имах точно теб.

Понеже е писано преди няколко месеца, в разгара на катарзисите, завършва малко трагично... но си донаредих конгнитивния дисонанс, решавайки, че един мъж е невероятен, прекрасен, неотразим, докато не ти влезе къщата или още по - зле, ти в неговата.
 Grin

Мисля, че вече забих точката на моето писане тук.

А... Кариндар, хирург ли ще ставаш, че чак толкова хладнокръвна искаш да бъдеш?

Grin

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #2200 -: Септември 29, 2014, 02:59:38 »

Човек може да промени гледната си точка спрямо дразнителите от външният свят, които го провокират да им отговаря с тревожност. Разбира се тази промяна не е толкова лесна и за всеки се случва по различен начин.

" ...и колкото и да се мъча съм хладнокръвна да не се получава."

Интересна грешка е станала тук Smiley

Хладнокръвието не се състои в това, да се "подмени" нервната система, а в това, по-малко неща да се възприемат, като потенциално опасни. Поради различни причини тревожните хора възприемат повече социални ситуации, като опасни, или застрашителни. Тук говорим и за субективни неща, като опасност да се изложа, опасност да не се справя /спрямо моите очаквания за успех/ и т.н. Т.е. възприемането на опасностите не винаги е обективно, а в повечето случаи е субективно. Обективна причина е ... земетресение да кажем. Така стигаме до извода, че човек се тревожи от опасности, които са свързани с неговите очаквания, а те се градят на база миналия му преживелищен опит. Не случайно в психотерапията се работи първо по посока да се установи, кои ситуации в актуалното преживява, като опасни, после посоката е да се разбере, благодарение на какъв свой минал опит е изградил тези очаквания и на финала се работи върху това, как да разшири старите заучени очаквания и да изгради нови, подходящи за времето и средата в която се намира сега.
да, интересна фройдиска грешка е станала Smiley
напълно разбирам, това, което казвате и имам някакъв успех, но  има какво да се желае. Например, когато някой се опита да ограничи свободата ми, реагирам остро, бих искала да съм малко по-спокойна, но не съм. Например, дразня се, когато някой не спазва установения ред да речем в жилищна кооперация и всяка нощ вдига шум. Шумът ужасно ми пречи не мога да спя и на другия ден съм като парцал на работа. Колегите са разбрани хора, но не са длъжни да ми гледат нацупената физиономия. Ето, пример за ограничаване на свободата ми на избор. Затова се ядосвам и на нервната ми система, защото не може да спи на шум, откакто се помня съм така. Най-малкото нещо ме буди, а пък да не говорим, когато всяка нощ има шоу-програми над главата ми.
В предишния ми пост може би неправилно използвах термина хладнокръвна. Исках да кажа с устойчива нервна система
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2201 -: Октомври 02, 2014, 07:28:10 »

И та, г-н Тодоров,  Grin, евентуално може да реша пък, че обожавате да четете моите словоизлияния и целенасочено не ми обръщате внимание, защото  Grin сте ми хванал цаката, че докато не получа вниманието ви, нема да си тръгна, което означава доживотно присъствие.
 Grin

Седя и си умувам,при условие, че имам спомени, в които родителите ми са си противоречали.... това не е ли възпитание в циклофрения? Ту много консервативна, като ме поставят в идиотско съществуване за достатъчно дълго време, "обръщам летвата" и няма и следа от целомъдрието ми?!
Въобще, може ли да се направи връзка между "време е да се криеш от баща си, когато се преобличаш" и последващо събличане пред цял плаж за къпане с необръщане на внимание на плача и по - късната циклофрения? При условие, че ако правим сравнение с околните семейства по онова време, донякъде дори съм носена на ръце, зависи, дали се отчита фактът, че съм си работачка от малка?
И при условие, че имам цял набор от спомени с противоречия, за каква генетика може да говорим, като аз виждам навсякъде грешки във възпитанието?
Айде, чак за петици не са ме били, ама то е достатъчно, да се опява дни наред, а може и месеци, зависи от случая.

ОКР, проблеми с очите, с ушите и т.н. реферат, евентуално, сама мога да си напиша епикриза вече.
 Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2202 -: Октомври 02, 2014, 07:56:53 »

От не знам си коя страна вече, аз и преди да се срещна с Вас  Grin, съм се стремяла поради някаква причина, да не й търся и на нея корена откъде е ?  Grin, хем вълка да е сит, хем агнето цяло... в което за да успееш, трябва да си голям мъдрец, особено в моя случай, в който съм заобиколена от хора, които първо мислят за себе си, изхождайки от факта, колко много са направили за другите, после мислят за благото на другите.
Та.... при условие, че мисля със сигурност повече от другите, поне обичайните, всекидневни, с които си говоря и най - вече се срещам по някакъв начин, бих казала, че диагнозата ми се дължи повече на това, че акълът ми е в повече, което ме е правело донякъде неспособна да се приспособя, където и да е, освен във висшето, където хората малко или много са го подхванали, за да поумнеят и се стремят към това, и се чувствам луда понякога, просто щото съм малцинство.
 Smiley
Като естествено, си оставям вратичка, че има хора, които не завършват висше, защото нямат пари, но пък същевременно са достатъчно кадърни, че да се самоиздържат или да издържат дори семейство.
 Smiley
Всъщност, голяма част от приятелите ми от висшето, бяха умерени.
Аз също, бях донякъде умерена.
И винаги съм се стремяла към това да не си противореча в думи и действия. Друг въпрос е дали винаги ми се получава, но все пак да се оценявам по потенциал, мерак?  Smiley
Всъщност аз винаги съм се стремяла към баланс и спокойствие, и съдейки по мирясалите ми мисли, май го намерих.
 Grin
Музиката докарва емоции. Обаче понеже тия емоции, които ми докарва любимата ми музика, няма къде да ги излея на друго място, освен тук, евентуално изводът е, да ги сменя с тези на тракащи чинии, докато ги мия.
Тодоров, евентуално ще почвам да пиша романа.  Grin Grin Grin Grin
Тъкмо, евентуално, няма да пиша тук.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2203 -: Октомври 02, 2014, 08:08:41 »

И четох Туинкъл, от пулса, и тук Роси също, че докато се увеличавала дозата, и докато се пиели хапчета, терапия не се провеждала?
И като добавя факта, че първата пси явно се опитваше да ме умори от хапчета, как щях да вдяна всичко това, ако бях надрусана постоянно с някакви максимални дози?!
И при условие, че чувствах мисленето си забавено месеци наред, за кво си говорим?!
Я си гледайте работата всички с постоянно неотменно пиене на хапчета!

Особено в моя случай, където става въпрос предимно за безсилие пред простотията на шепа хора от реалното ми обкръжение.
Но надрусана с хапчета, психирана, дори не можех да си събера акъла, за да изредя всичко, което тук, след като се престраших по време на втората си психоза да се споделя от край до край, та нямаше да мога да се събера, за да го споделя синтезирано, мисля си, никога.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2204 -: Октомври 02, 2014, 09:56:09 »

И като се сетя как след първата криза ходех на работа и бях споделила с една колежка за нервната си криза и какво усилие ми костваше да вържа две изречения логически...
Да взема да ходя да се разправям с личния си лекар за това защо ми е заявявал, че няма качествени психиатри в страната при условие, че явно са повече от един, ако говорим за всякакви пси с разширение .психотерапевт  Smiley
Тодоров, спомняш ли си, че това бях казала, може би няколко месеца след регистрацията си тук и ти ме беше оборил, че има.  Grin Поне твоят пост със сигурност си стои непокътнат.
http://www.youtube.com/watch?v=jWNtLuE6qCs

Това няма да го слушам, че следва изливане в най - различни форми и то, само то е виновно за всичко това.

Grin

И още, да ходя да разкажа на Герчито Прокопиева, как щеше да ме обрече на едногодишно пиене на халоперидрол и акинетон, които щеше да ми намали едва след един, два месеца постепенно.. Аз ги пих пряко сили, до 14 февруари, о каква дата, 2010г.

Всъщност, ако изчакам някой друг месец и евентуално се въздържа от писане тук, и ако се задържа в позитивно, оптимистично, щураво настроение, доколкото това ще е възможно с настъпването на зимните месеци, които са съпроводени от вируси при децата, мога да отида и да й кажа, че и външният ми вид, и психичният ми статус, и блясъкът в очите ми е всичко друго, но не и оттегчен и запуснат.

Или по - скоро, вместо да правя нещо такова, да отида и да оставя на личния си лекар бележка с линк към Българска асоциация на психотерапевтите като естествено няма да пропусна да подчертая двама от тях.
 Smiley Smiley Smiley

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 145 146 [147] 148 149 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА