evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 04, 2024, 12:02:50 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 128 129 [130] 131 132 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 254679 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #1935 -: Септември 18, 2013, 04:19:04 »

Хах, да не казвам голяма дума, ама когато съм се съвзела, мога да се меря по дървена философия с всеки такъв. Само терминологията малко ми куца, ама голяма работа.
Имах предвид моногамията, когато говоря за брак. Тя трябва да е въпрос на собствен избор, не наложено от обществото поведение.
Отговорността за децата е друго нещо. Всеки, създал дете, трябва да има отговорност към него, независимо от прищявките си. И съответно уважение към половинката, с която го е създал...
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1936 -: Септември 18, 2013, 09:57:19 »

Единственото, което се знае е, че броят на самоубийствата при самотни и разведени е доста по-голям отколкото при хора с партньор и/или семейство.
Сватбата е административна мярка за партньорство. Намаляването чисто административно на браковете не е показател за намаляване на двойките живеещи на семейни начала. Просто е някакъв протест според мен срещу по-стари правила и норми определени от някой, някъде, главно религията, че семейство може да има само след брак. Последните тенденции са, че семейства без сключен брак са по-устойчиви. Визирам щатите.  Там разводите при бракувани двойки вече е около 50%. При не-бракувани е по-малък броя на разделите.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1937 -: Септември 19, 2013, 07:08:01 »

Аз не говоря за това, че на човек сам му е по - добре. Говоря за това/ с по - простички думи/, че този, който е измислил брака, заедно с това, че бракуваш ли се не трябва да поглеждаш друг/а е бил луд! Може ли 30-50 години според продължителността на живота, да бъдеш само с един човек без да ти се прище друго?!  Grin Трябва да си много дървен философ, много да си преосмислил важността на всичко, че изкушението ти да не трае за повече от 3 секунди!Аз пък да ви кажа знам за случай на жизнерадостен  човек, който се е тровил с хапчета след 3-4 годишен брак! Grin Всичко е относително. За да е хубаво едно съжителство, не трябва да се чувстваш така, сякаш си с невидима верига вързан за партьора. Но мая подтискането на сексуалността, заедно с брака и ограниченията, които налага той все още, увреждат децата, дори на родителите нищо да им няма. За мене няма психична болест на биологична основа. Има ако е нещо вродено, както Синдрома на Даун и другите подобни болести. Макар че при по - интензивно обучение, внимание, грижи и тези деца понякога проявяват по - големи заложби, отколкото се е очаквало от тях.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1938 -: Октомври 02, 2013, 05:52:29 »

http://strahove.evropea.com/index.php?topic=761.msg22778#msg22778

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1939 -: Октомври 06, 2013, 09:43:17 »

Мили мой, г-н Тодоров Grin разбрах си грешката по отношение на многото постове. Най - пресен пример е желанието ми да помогна на Иво, което отново в няколко поста завърши със самоанализ на собствената простотия, липса на внимание към детайлите в една книга, в един пост Grin
Искам да ви питам нещо: Фройд ли твърдеше или доказваше, че подсъзнанието работи с картини, а не с думи? Какво точно пишеше в тази насока, че съм забравила, а книгата не ми е под ръка? Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1940 -: Октомври 07, 2013, 10:53:11 »

Главното е, че всички пътища от безсъзнаваното навън са символични. Символизма може да е в изкуството, поведението, неврозата, сънищата ... във всичко.
Тъй като безсъзнаваното не познава културата, етиката, нормите, речта и т.н. използва изразните средства на съзнанието за да покаже себе си. По тази причина понякога някои наши постъпки, мисли, симптоми, ни изглеждат чужди, недопустими, срамни "не-наши" и т.н. Но царският път към разбиране на символите са от сънищата, тези които си спомняме и остават по-различна следа. Тогава съзнанието /нещата, които се извършват със знанието на човек/ е приспано.
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1941 -: Октомври 08, 2013, 12:08:46 »

А какво е обяснението на Фройд или някой приближен за халюцинациите?

Тези дни ми беше щукнало, че ако продължа да си провеждам "сама терапия в главата", скоро може да изпуша стабилно. За радост се попоспрях. Но в същото време се досетих, че някой шизофреник, говорещ си сам, всъщност се опитва да направи същото, което аз, само че на глас.

Тоест, нещо го стряска, страхът се бори със смях, смее се, но зловещо, стряска се , ядосва се, почва да вика и т.н. И така неуспешно се опитва да си терапевтира настроенията.

Със сигурност трябва да има такава теория сред колегите ви.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1942 -: Октомври 08, 2013, 09:42:09 »

Г-н Тодоров, в хода на сутрешните ми мисли, трябва да ви кажа, че трябва възможно най - бързо да се клонирате  Grin Grin Grin Grin Grin Grin за благото на родината. Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1943 -: Октомври 08, 2013, 09:38:35 »

Да, психотичната болест е голям проблем за решаване. Иначе за обяснение е лесен - човек чува собствените си мисли и вътрешен диалог, като външни. Това е огромната разлика. При нормалният човек се случва следното:
"как можах да постъпя така, аз съм отвратителен, трябва да се извиня".
При психично болният този "глас" е отцепен, преживява се като външен, външно вмешателство - някой ми казва, някой ме напътства ....
Е разбира се много по-сложно е, но в общи линии това е основната разлика. Самокритичността е изместена в халюцинациите. Друг е въпроса дали тази критичност е адекватна.

Аз съм клонинг на други Smiley Няма нужда аз да се клонирам, има толкова много като мен.
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1944 -: Октомври 09, 2013, 08:52:50 »

Г-н Тодоров, докато така сладко, сладко си говоря с вас относно психотичните болести Smiley и докато сладко, сладко анализирам себе си... Съвсем адекватно ще е ако дойда във Варна и ви целувам, целувам, целувам за благодарност до полудяване. Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #1945 -: Октомври 09, 2013, 09:00:18 »

Айдееее, честито ,за каквото и да било,на който и да било!
Шашмагюл,много рано ме разсмя!
Целувки!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1946 -: Октомври 09, 2013, 09:11:14 »

И айде пак за баячките и врачките...

Принципно смятам, че има хора - екстрасенси, които наистина умеят да лекуват хората. Само че една такава практика трябва задължително да се съчетае с посещения при психолог. Задължително! Защото вярвате или не, човек с мислите си наистина може да се увреди. Психически, физически... Всякак.

В миналото имах преподавателка, която беше екстрасенс. И най - интересното, което беше казала е, че не вярва в Бог.

Друго по - интересно също така е, че тя усещаше, че някой в класа се страхува от нея. И изтърси, че така се изтощавала от този някой, без да споменава имена./Ако беше истински човек просто щеше да си направи труда да разбере кой е и да го терапевтира индивидуално, да разговаря като психолог с него и т.н. и т.н, щом като се биеше в гърдите, че е толкова добра/

Когато ходих да ми леят куршум, разказах на човека за това.
Отговорът му беше "Как може да се говорят такива неща на дете?!".

Явно съм попаднала на свестен човек въпреки, че много ми се ще повечето врачки и баячки да се разкарат от БГ-то.

Също така, точно този човек беше познал кои чакри са ми засегнати. Точно две - 5 и 1. 5 - точно няколко дни преди това ми беше ужасно схванат врата, а 1- след някоя друга седмица, разбрах, че съм бременна. А защо той я нарече "засегната", ами защото бременността е много хубаво нещо, само че организмът на жената след раждането малко или много се прецаква. Smiley

Липсата на контрол в България над всичко е нещо положително и отрицателно същевременно.  Smiley От една страна има много неща, които могат да те накарат да откачиш или да се разболееш, от друга, все още не е забранена народната медицина, която в някои случаи, даже много случаи е много по - ефикасна от хапчетата. Tongue

Много, много неща ми "светнаха" по време на тази криза г-н Тодоров, ама ще си е по - добре да си трайкам и да си се заяждам по форуми с психолози и психиатри, докато не ме баннат Grin и това да ми е едно от забавленията, докато започна реално работа. Tongue

Иначе, така, опомнена, сами виждате, че с помощ от ваша страна, все може да избутаме някой от неговата "дупка", стига той самият да иска де и стига да осъзнае "ползите" от висенето в дупката и да открие повече ползи от това да стои над нея  Grin Grin Grin Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1947 -: Октомври 09, 2013, 09:13:22 »

Тамън завършвах поста, не видях, че си се включила  Grin Grin Grin. Лотхен, Лотхен, егоизма му е майката. Никой не мисли за мене, всичките ме обвиняват, даже и тия двете маймунки около мене Grin Grin Grin. Че не обичам баща им и тях, щом не съм щяла да се събирам с родата... Grin Grin Grin Grin
А как да обясниш на едно 6 годишно дете, че точно тези ми доразказаха играта... Или щяха. Tongue
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1948 -: Октомври 09, 2013, 10:59:51 »

Г-н Тодоров, извинявайте, ама забравих друго да ви докача... Grin Grin Grin
Бас ловя, че в примера с човека, който си продал апартамента, става въпрос за мъж! Grin
Друг е въпросът, че първият човек вкъщи, сложил надпис с 100 000 евро, след като изгледа филма "Тайната", не бях аз. Grin
Хм, така като се замисля, към момента май почти всичко, което съм си пожелавала е на път да се случи или се е случило вече.
Нали и по - рано ви казах по един или друг начин, зависи предимно от интелигентността на човека, гледащ "Тайната" например, как ще му подейства. Зависи и от собствените самозаблуди... Въобще, въобще, постът в Бялата книга във форума, където описвам положението в родния край, ето това е моето мнение за напред, г-н Тодоров.
Ако ви отнемам прекалено много от времето, за да ме четете... Просто кажете да спра. От тук нататък, просто си търся с кого да "философствам", защото преди много, много обичах да го правя. Wink Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1949 -: Октомври 09, 2013, 10:50:11 »

Можеш да пишеш, колкото имаш нужда. И тъй като някои нужди са безгранични, би било добре ти сама да поставиш своите рамки за писане, така както ти ги виждаш.
Активен

Страници: 1 ... 128 129 [130] 131 132 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА