evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 24, 2025, 03:23:04 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 113 114 [115] 116 117 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 261469 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #1710 -: Август 07, 2013, 11:58:45 »

Да посоча че бях на лекарства само около 3 месеца и остатъчният ефект, който имат би следвало вече да е отминал и да съм пред нова криза, а аз всъщност се чувствам много добре.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
theshadow
Гост
« Отговор #1711 -: Август 07, 2013, 01:05:52 »

@Фатмагюл

Според Фройд- за религията- по групата функционални психични разстройства, общо наричани с термина невроза, т.е. ако конкретно е питането за ПР- да, ПР попада вътре в списъка.

За почивката- тя е много важна за възстановяването на психиката, така че съветът за почивката е бил правилен.

В случай, че няма възможност за цялостна почивка, положението може да се кърпи временно (с уговорката, че не се отменя необходимостта от последваща пълна почивка) и с релаксационни техники- има разработени такива и ако има интерес, може да напиша повече по въпроса.

За лекарствата- компетентният да се произнесе по лекарствата е лекарят. Правилно е, дори да има желание да се спре дадено лекарство, това първо да се обсъди с лекаря. Най-малкото, има лекарства, спирането на които не е безопасно да е от раз. Или пък може състоянието да е такова, че спирането на лекарството да е вредно за здравето. При всички случаи лекар е този, който трябва да прецени.

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1712 -: Август 07, 2013, 01:13:06 »

Дам, ще ми е интересно да разкажете повече за тези релаксационни техники. Smiley
Спирането на лекарствата е вредно заради възможното повтаряне на симптомите и кризата. При мен това не се случи.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1713 -: Август 07, 2013, 01:37:30 »

Относно Фройд - човека не напразно се знае от всички Smiley Направил е голямо откритие като е обвързал психичните заболявания не само с религията, но и със сексуалността Smiley Подтискането на сексуалността, диктувано от религията, може да доведе до психясване SmileySmileySmiley Личен опит.
Въобще много мога да ви говоря за религията и секса, от личен опит. Grin
Покрай втората ми нервна криза си направих труда да попрочета библията, която макар да бях вярваща, не бях отваряла. Оказа се, че ако я четеш с идеята, че си разумен човек, няма как да не си направиш извода, че е писана от луд.
Но за да стигнеш до това прозрение, явно трябва да понатрупаш опит, преди бях вярваща, макар и да съм учила история и да знам, че сме приели християнството заради политическа изгода, не защото сме видели Исус. Хората, включително аз, често пъти си затваряме очите за истини, защото ни е по - изгодно. Преди ме плашеше фактът, че след смъртта няма друг живот. Сега ме успокоява.
И няма как да не си задам въпроса, защо след като животът е само един, трябва да се живее по такъв абсурдно труден начин? Защо всичко трябва да опира до пари и т.н. все въпроси и проблеми, които нямат отговор и решение.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Мая
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #1714 -: Август 07, 2013, 01:42:37 »

theshadow, За мен е най добре ако се зачета в някой здравен форум и да нямам какво да напиша, но за съжаление не е така....
Ако са ти много важни форумите и планираш какво ще правиш по тях след месец, два, година, пет, .....аз нямам планове и цели за изпълнение по форумите, изобщо не мисля че е повод за гордост подобно киснене по форуми дори и да присъствам в няколко такива . Моето е между другото и непланирано.

Когато ти дойде тук аз видях един интелигентен  психолог атеист владеещ света(на учебниците) със свръх мания да вразумява заблудените религиозни(с намекване за IQ им нещо),  че господ и производните му не съществуват. А ако ти дойде религиозен клиент и го убеждаваш че няма Бог и висши сили, незнам замисли се това не е нормално. И надали има значение мнението на Фройд.  Психолог без сериозни практически нюх и интуиция което се набива моментално, единственият отговор който даде на питащ потребител наподобяваше   търсене в интернет без да се вложи никакво лично тълкуване и съотнасяне към проблема на питащия . Видях психолог  с много високо и нарцистично самочувствие и надменност. Липсата на опит, не е порок, проблема е в претенциите.  На теб незнам, ама на мен чак ми стана неудобно от толкова много буквализъм, рецитиране и цитиране. Ако попадна при психолог/психотерапевт и той ми се държи така, напускам на секундата без да му платя и без да ме интересува че съм му загубила времето, ......човека плаща за да си разреши своя проблем, не плаща психолога  да задоволява собствената си невроза.  Ако терапевта има нужда да осветли комплексите си, да постигне образно казано стерилност, и да не изкривява терапията на клиента си през собствената си невроза,  ще си задоволи тази нужда на друго място.

Удоволствието е мое че съм успяла да те променя пък дори и на пук, дори вече включваш думата психотерапевт равностойна на психолог, втория ти отговор е леко по разчупен.
По по мек подхох нямаше да сработи, виждам  взе рязък завой след искането ми за смяна заглавието на темата. Толкова самоирония има в думите ми та не знам за каква агресия  говориш. Не се притеснявам и засягам изобщо ако ме виждаш като глупак. Полезно е да се явява и по някой глупак от време на време, да забелязва грешките на интелигентните.

.
Но за едно си прав,  ти наистина не си ми единствения проблем, всеки неоправдано сгафил човек с професия свързана с човешкото здраве ми е проблем – та това ми е диагнозата. Няма такава „диагноза“ в МКВ10 нали, надали има и тесен специалист за рядката ми форма психично разстройство. Та оставам си с него, няма спасение.....

Това че ти(ако) си се вразумил и променил не е повод да водим дискусии, а е повод аз да пиша по малко.

Пристрастията са позволени всички са хора, но си имат граници особено при психохотерапевтите/психолозите.

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1715 -: Август 07, 2013, 02:03:30 »

Пфуу, да му се не види, нямам време да навлезна толкова надълбоко в материята, за да видя началото на сагата  Grin. Мая, на няколко места theshadow дава много интересна информация, защо си такава и с него?
Ако на един психично болен проблемът му е с Бог, би било хубаво лекаря да намери начин да разбули заблужденията му. Защото тепърва има да проверявам, дали, ако спра да се занимавам с вечните въпроси, дали мозъка ми няма да си дойде на мястото, докато ми е нужен такъв/докато ми порастат децата/:).
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1716 -: Август 07, 2013, 02:14:46 »

theshadow, я кажи, шизофрениците, когато им премине психотичната фаза, осъзнават ли болестта си, както и това, че халюцинациите им са били такива или продължават да ги приемат за реалност?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1717 -: Август 07, 2013, 02:37:45 »

Началото на сагата не е полезна и интересна.

Надали е в компетенциите на терапевтите тук  да се занимават със психично болни хора всъщност.

Бог  е проблем ако самия човек усеща че е, а не терапевта. Фатмагюл, не става въпрос за теб и твоите "проблеми" с Господ. А нагласата му по тази тема по принцип че Бог си е проблем изобщо при всички. Като че ли всички религиозни са хора с проблеми.

Цитат
защо си такава и с него
Преди няколко месеца попаднах на пореден неуспешно справил се с ПР при знаеш кой.

Ей за това съмтакава защото 100% наистина няма.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1718 -: Август 07, 2013, 02:44:10 »

При кого?Защото наистина не знам  Smiley не се сещам.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1719 -: Август 07, 2013, 03:13:49 »

При кого?Защото наистина не знам  Smiley не се сещам.

Е сега да не споменавам имена, за психиатъра за който тук се твърди че има 100% успеваемост, той е един единствен и много обсъждан.

За това съм такава с единия, за другия достатъчно обяснено е в последните ми мнения.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1720 -: Август 07, 2013, 03:50:46 »

Smiley Сега вече стана ясно. Да ти кажа честно, не знам дали хпджон подкрепя Първанов от благодарност или заради някакви изгоди, но и не ме интересува особено. Smiley Не мога нито да оплювам нито да заставам на страната на човек, който не познавам по никакъв начин.
За хпджон обаче мога със сигурност да кажа, че е много умен и проницателен човек. Писали сме си на лични, къде по - често, къде по - рядко и съм очарована от знанията, които притежава в различни области.
Относно Бог.., всичко религиозно, окултно, магично е проблем на хората. Имам близки, цялото семейство с червени кончета на ръцете против уроки. Grin
Много впечатления събрах през почивката си, ще ми се да имам време да ви пиша. Tongue
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
theshadow
Гост
« Отговор #1721 -: Август 07, 2013, 04:38:42 »

@Мая

Пак почваш с изливането на словесна агресия и с вкарването си във филмите, които словесната агресия предизвиква.

Моите условия не се променят и аз на твоето мнение за пореден път няма да му обърна внимание и ще е със статут на незначително.

Когато си в състояние да водиш смислена дискусия с мен- моля, чувствай се свободна да го сториш. Но не и преди това.

Активен
theshadow
Гост
« Отговор #1722 -: Август 07, 2013, 04:57:52 »

@ Фатмагюл

theshadow, я кажи, шизофрениците, когато им премине психотичната фаза, осъзнават ли болестта си, както и това, че халюцинациите им са били такива или продължават да ги приемат за реалност?

Според психиатрите заболелият не може да познае, че убежденията му, предизвикани от заболяването са грешни и следователно няма как въпросните убеждения да се променят чрез опити за придържане към фактите или към разума. Затова се предписват лекарства. Шизофренията е хронично заболяване... И всъщност отговарям общо, но има няколко вида шизофрения....

Това е, до колкото зная... А за повече информация- компетентният да отговори специалист е психиатърът.

За техниките за релаксация, ще пиша скоро.

Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1723 -: Август 07, 2013, 05:16:04 »

theshadow
Държа много да не обръщаш внимание на мненията ми, както си направил днес обърнал си сериозно и дълго внимание!!!

Фатмагюл Разбиването на мита за 100% не е оплюване на някой, а е приземяване и доближаване до реалността. Никога по никакъв повод не съм твърдяла че този за който говориш е глупав, критиката ми е била по съвсем друг повод.

Относно Бог нямам такива впечатления, че всичко от сорта е проблем за хората, зависи от човека. Срещала съм се с хора на  високи постове и реализация, ерудирани и с респектиращ житейски опит с различни форми на религиозност – православни, залитащи към източните религии, масони, срещата ми с един от тези ключова в живота ми в положителен смисъл .....които ме превъзхождат по много, много показатели въпреки моя религиозен скептицизъм.  Не мога да ги разбера, особено ритуалите на някои, но това не е важно. Тези хора нямат проблеми.

Познавам и не малко такива за които говориш .
Има всякакви.

Но това е обсъждано многократно тук да не задълбаваме пак, .......че терапевта може да вярва или да не вярва в каквото си иска, но не може да налага предпочитанията си върху клиента
Активен
redjon
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 92

Профил
« Отговор #1724 -: Август 07, 2013, 05:22:42 »

@Мая

Пак почваш с изливането на словесна агресия и с вкарването си във филмите, които словесната агресия предизвиква.

Моите условия не се променят и аз на твоето мнение за пореден път няма да му обърна внимание и ще е със статут на незначително.

Когато си в състояние да водиш смислена дискусия с мен- моля, чувствай се свободна да го сториш. Но не и преди това.

Преди време се изказах по този повод и ти, Сянка, правилно отбеляза, че е добре сам да си изградиш мнението си за хората. Ама понеже предчуствах какво ще стане, затова се изказах Smiley

В интерес на клюкарската страна на въпроса само ще отбележа, че Мая и тодоров са от един и същи град - Варна и между тях съществува нещо, което е необяснимо от никой психолог. Във Варна гилдията малко е чувствително, нищо, че има и много свестни терапевти - някои са си от там, а други прескачат до тама за да практикуват.

А и виждаш, ни в клин, ни в ръкав се започва оплюване на един от топтерапевтите в страната, само и само да се дискредитира и да се покаже колко по-"учен" е съкварталеца и.
Между другото - никъде в никой форум не съм видял, прочел и чул да харесва или одобрява Мая. Сигурно и във реалния живот извън нета е така и сигурно е много кофти, ама е въпрос на избор пък в крайна сметка.

Сори за клюкарското ниво на разговора, но аз мога да си го позволя Smiley
Активен
Страници: 1 ... 113 114 [115] 116 117 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА