evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 09, 2024, 04:34:44 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 254801 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #15 -: Май 27, 2011, 09:15:58 »

Не, не желаят, но това е несъзнавано. Дали ще използваме "излекуване от ПР" или "промяна в ежедневието, общуването, в биването в реалността" няма разлика. Тези хора просто избягват да направят промените в живота си, които са необходими за да функционират нормално. Така ПР им остава единственият шанс да се впишат в същата тая реалност, легитимира ги - "имам ПА" и хората започват да ги възприемат през тяхната ПА, без значение дали ги упрекват, или им обръщат извънредно внимание. Ако някой им го отнеме, ще се разпаднат в своето съществуване. Така те ревниво си го пазят, дори ходейки на терапия с години.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #16 -: Май 28, 2011, 11:00:03 »

Цитат
Да Ви попитам по друг начин,хора с ПР.,които се лекуват по 10г. искат ли да се излекуват напълно ?

Зависи кой какво разбира под "лечение"...
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Ioan
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 16

Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: Май 28, 2011, 08:06:11 »

Аз с радост бих се обърнал към психотерапията за помощ, но знам, че в моя случай едва ли ще ми бъде в кой знае каква полза. Загубих  двама мои много близки хора, след това голяма част от бизнеса си, аз просто знам какво ме скапа, и какво ми доведе отново ПР.
 Мислите ли, г-н Тодоров, че може да ми помогне психологията?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #18 -: Май 28, 2011, 09:57:29 »

Психотерапията е шанс за самопознание, особено с тази част от нас, за която не си даваме, или не искаме да си дадем сметка. Това ще ви бъде ли от полза?
Активен

Ioan
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 16

Профил Ел. поща
« Отговор #19 -: Май 29, 2011, 12:55:59 »

Мисля, че да! Благодаря Ви, г-н Тодоров!
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #20 -: Май 30, 2011, 10:53:17 »

Г-н Тодоров, какво мислите върху факта, че понякога нямам достатъчно енергия- физическа и психическа да свърша нещо и трябва да се насилва и именно тогава получавам ПА? Ако си почивам,да речем, няма да получа ПА, но ако се насиля и работя в този момент, започва да не ми достига сила за концентрация, а това ме плаши. Какво мислите по този въпрос?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #21 -: Май 30, 2011, 01:18:46 »

Ами няма как да имам някакво мнение преди подробно да се запозная с какви дейности се занимавате, колко време и енергия ви отнемат, защо приемате тяхното извършване като авто-насилие, с какво освен самото извършване на тези дейности са свързани /общуване с хора, възприемане на определена соц. роля/, как си почивате и т.н. Така че за да могат да се преведат самите ПА каква роля и функция играят трябва доста информация. До тук знаем че те ви възпират да прилагате насилие спрямо себе си, но нищо повече. Само си представете ако ги нямаше с колко ли дейности, чието изпълнение ще е равносилно на само-насилие щяхте да се заемете.
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #22 -: Май 30, 2011, 01:42:23 »

"...защото според мен психотерапията представлява безпристрастен поглед върху живота на човек и съответно съвет за подобряване качеството на живота му, според мирогледа на психотерапевта."

Грешно е. Съвет няма в психотерапията. Ако имаше, тогава щеше да е според мирогледа на терапевта и точно заради това се избягва. Няма оценки, критика. Най-крайното в този аспект може да е терапевта да сподели личен опит за справяне с подобна ситуация /само някои терапевти са склонни да споделят лична информация/, или ако клиента е прекалено сепариран, да предложи няколко различни варианти по един или друг начин, за да може клиента да се "хване" за някой от тях, но съвети в психотерапията няма.
« Последна редакция: Май 30, 2011, 01:47:06 от t.todorov » Активен

dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #23 -: Май 31, 2011, 03:30:27 »

Може ли да задам и аз един или два въпроса...
Мога да се похваля, че кризите отшумяха драстично и се чувствам по-добре, но все още има две три неща които ме плашат. Днеска примерно съм в криза както и предните дни, защото се събуждам с едно неразположение в лявата област на гърдите с болка, прималяване и дори ръката ме боли. Скачам и това ме държи цял ден, че дори и с дни.
Болката я усещам в лявата част на гърдата зад гърба и към ръката. Сърцето ми е учестено и всичките други усещания при ПА. Тогава идва мисълта за инфаркта. Работя по цял ден много натоварено и се движа само с колело.
Въпроса ми е...трябва ли да се плаша от тази болка и тези усещания?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #24 -: Май 31, 2011, 04:21:43 »

Ами първо се консултирайте с лекар за всичко което споменахте като усещания. Ако всичко е наред явно както и вие сте осъзнала психиката ви подсказва че много работите. В действителност вие не променяте това въпреки всичко, може би един страх от инфаркт ще ви накара да преразгледате темпото с което живеете, така че трябва да се страхувате, не от инфаркт а от начина си на живот.
Активен

dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #25 -: Май 31, 2011, 04:46:44 »

Ами първо се консултирайте с лекар за всичко което споменахте като усещания. Ако всичко е наред явно както и вие сте осъзнала психиката ви подсказва че много работите. В действителност вие не променяте това въпреки всичко, може би един страх от инфаркт ще ви накара да преразгледате темпото с което живеете, така че трябва да се страхувате, не от инфаркт а от начина си на живот.

Сумати лекари и психолози са ми казвали, че ми няма абсолютно нищо на сърцето!!! Всичко било страхова невроза и самовнушение.
Начина ми на живот наистина сега в този етап е много напрегнат : лични проблеми плюс ужасно натоварване...май трябва да си разгледам начина на мислене и живот, наистина...Благодаря Ви.
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #26 -: Юни 01, 2011, 11:06:28 »

Г-н Тодоров и аз искам да Ви благодаря, че ми отворихте очите да не търся проблема си с ПР само в пневмонията от която започна всичко. Но моето лутане се дължеше и на незнанието ми какво всъщност се случва с мен. Във форума открих много полезни неща за мен. Благодаря!!!
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #27 -: Юни 03, 2011, 09:34:37 »

Г-н Тодоров, мислите ли че може да съществува и сработване между психотерапевт и самия пациент или как там се нарича? Как да познаем, че един психотерапевт е от нашата кръвна група? Wink
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #28 -: Юни 03, 2011, 09:58:22 »

Не мога да кажа, преди да поясните, какво съдържание вие влагате в думите "сработване" и "кръвна група".
Активен

Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #29 -: Юни 04, 2011, 09:55:36 »

Ами, слушал съм, че пациентът и психотерапевта едва ли не трябва да получат някаква връзка  по между си, с една дума , да имат еднакъв светоглед, за да може психотерапевтът по-добре да усети пробелмите на пациента. Както с някои хора можеш да бъдеш приятел защото те разбират, а с други, не. Та това имах пред вид.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА