evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 13, 2024, 03:51:51 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 87 88 [89] 90 91 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 258287 пъти)
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #1320 -: Февруари 25, 2013, 01:14:54 »

Г-н Тодоров, а как човек да се научи да не се страхува от болести? Как да не приема всичко фатално и с огромно напрежение?
Активен
EvaRAngel
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 68

Профил Ел. поща
« Отговор #1321 -: Февруари 26, 2013, 10:01:24 »

Здравейте . Мен ПР окончателно ме е поразило . Опитвам без медикаменти и доктор , но се питам до кога сте справя  . Кошмарът е на всеки от вас познат . Много бих искала да поговоря с хора , имащи същия проблем . Сами знаете , че "здравите " не ни разбират , а само се присмиват на страданието ни . Най близките ми хора ме нападат и обвиняват  . Сте се радвам ако някой ми пише . Моят емайл е
 evetometal@abv.bg .
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1322 -: Февруари 26, 2013, 01:01:05 »

" Г-н Тодоров, а как човек да се научи да не се страхува от болести? Как да не приема всичко фатално и с огромно напрежение?"

Като започне психотерапия и там проследи при какви обстоятелства се е научил да се страхува от болести и какъв е неговият личен смисъл от това. Подобен страх винаги има своят смисъл, значение и функция. Като ги открие, после нещата са лесни.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
EvaRAngel
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 68

Профил Ел. поща
« Отговор #1323 -: Февруари 26, 2013, 01:53:41 »

Обръщам се към вас  доктор Тодоров . Смятате ли че има шанс за лечение на паническото разтройство без медикаменти ?Аз осъзнавам до какво пристрастяване водят те . При мен първо започнаха обсесиите , последвани от депресия от ранна детска възраст .
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1324 -: Февруари 27, 2013, 12:51:25 »

Смятам, че едното не пречи на другото. Лекарствата не са нещо лошо, не са както се казва някаква последна мярка, но не са и панацея, не са гарант срещу каквото и да било. Лекарствата са помощни средства. Нищо повече. Това е "спешната помощ" за даден проблем. Но винаги след спешната помощ се налага да дойде действителната помощ. Все едно ме питате дали един кариес може да се излекува с аулин. Не може, но аулина ще помогне да не боли, а с това ще помогне да вярваме, че нещата са ОК. А те не са ОК, както в примера, така и извън него. Така че, както аулина отървава от болката, но не заличава разбирането, че всъщност има болен зъб, така и медикаментите, които потискат тревожността просто правят така, че все едно няма проблем. За това е важно кой с каква цел използва психичните "аулини".
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 01:02:16 от t.todorov » Активен

Петкова
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #1325 -: Март 01, 2013, 11:31:14 »

Г-н Тодоров, Честита Баба Марта!
В този хубав ден ми се налага да ви помоля за спешна помощ. Синът ми учи в чужбина и разбрахме от познат, че развива депресия. МНого съм притеснена (а съм отгоре на всичко с тревожно разстройство и можете да си представите състоянието ми), още повече че ни делят хиляди километри. В понеделник е на лекар. Още не съм разговаряла с него за проблема, утре имаме 'среща' в скайп.  МОля ви за съвет как да подходя, какво да му кажа и какво да не казвам. Искам да помогна на детето си. Лошото е, че подозирах, че е склонен към депресивни състояния, но се решихме да го изпратим (сложно е да се обясни). Казах си, че не бива заради  моите подозрения и вечни страхове да го ограничавам, а то какво стана.... Трябва да реша дали да го връщаме в БГ, поемайки риска да се депресира още повече, че не е завършил учението си, или да поемем другия риск - да остане, да приема медикаменти, не знам и аз. Не мога да мисля въобще, такава паника ме е обзела. Благодаря ви много!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #1326 -: Март 02, 2013, 06:13:01 »

Кой искаше той  да учи това, което учи - вие като родители или той?Много е важно дали това е Само негов избор, дали учи с желание. На мене винаги ми е липсвала подкрепата на родителите ми за всякакви решения. И ме е боляло винаги, когато са решавали Вместо мен. Може би лекаря, при който момчето ще отиде, да му помогне да реши сам? Може би ти трябва да го успокоиш, че ще му мине, да поизчака малко, да разговаря с лекаря си, ако трябва и някакви хапчета да пие известно време, но докато ги пие да почне да се учи да мисли с надежда за бъдещето? Да му кажеш, че такива състояния имат и много известни личности, но това не им е пречело да постигнат успехи?
« Последна редакция: Март 02, 2013, 06:22:30 от Фатмагюл:) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Петкова
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #1327 -: Март 02, 2013, 07:58:42 »

Благодаря за този ранен отговор, Фатмагюл. И аз си задавам непрекъснато в-са дали отиде по свое желание и дали това, което учи е на сърцето му. Той учи това от много години - 8 години в училище, 4 години бакалавър (в БГ), сега просто надгражда. Леката депресия, която подозирах от години, според мене е свързана с много неща - той от дете има нестандартно мислене, което се оценяваше високо от големи специалисти в областта, но не и от учителите в у-ще и това постепенно го накара да мисли, че няма късмет. После дойдоха сърдечни разочарования, нормално, според мене, опитах се да помогна. Същевременно му опада разкошната къдрава коса и много се потисна, после уж преодоля. По този в-с не приемаше никакви опити за успокоение. Като добавим свръхтревожна майка, свръх амбициозен баща и успешен брат (с когото се пазим да го сравняваме, но сигурно сам се сравнява)... Та се решихме да го пратим по-далече да избяга от всичко това, да стане самостоятелен и да придобие самочувствие. Мислехме, че е за добро. Беше оптимист в началото, оживи се (но без да изпада в свръхактивност) и после замлъкна....Ще съм благодарна на всички, които ме посъветват добронамерено как да му помогна. А е само на 23, много приятен младеж, с чувство за хумор, с много приятели в БГ, но започна да се изолира от тях.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1328 -: Март 02, 2013, 08:13:03 »

Кажи му, че късмета му трябва, докато учи да си взема изпитите. В случаите,когато преподавателя не гледа какво знаеш, ами играе на тото - днеска 2вземат, 30 поправка и така.  Smiley
В живота, колкото повече знаеш по специалността, толкова по - добре се справяш. Такива шушумиги като мене, които разчитат на Господ, за да си вземат изпитите, виж какво им се случва сега  Grin
Когато кандидатства за работа и е по - добър от повечето, късмета ще му дойде. Да не се отказва да се бори. Живота е затова, да се бориш, да работиш това, което обичаш.
Кажи му, че каквото и да реши - да се върне в бГ илида остане там, където е, вие ще сте зад него винаги.
А пък за любовта - кажи му, че чума вкъщи е рано да си има още. Няма си и идея какво е любовта.  Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1329 -: Март 02, 2013, 08:40:04 »

Но е важно наистина да усети, че каквото и да реши няма да сте разочаровани от него.
Че най - важното за вас е той да се чувства добре и щастлив, а не толкова какви успехи ще постигне.
Всъщност ти казах това, което желаех през годините да чуя от устата на моите родители.
Сега вече каквото и да ми казват, все тая. След дъжд качулка, както се казва, ще е всичко.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1330 -: Март 02, 2013, 12:47:14 »

На колко години е "детето" ви?
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1331 -: Март 02, 2013, 01:20:40 »

Smiley На 23, пропуснали сте да видите  Grin. Г-н Тодоров, нямам спиране.  Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1332 -: Март 15, 2013, 02:34:14 »

Г-н Тодоров, можете ли да препоръчате детски психолог в софия, че това злоядство не се търпи вече.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 166

Профил
« Отговор #1333 -: Март 15, 2013, 02:49:43 »

Г-н Тодоров, моля дайте ми координати на добър психотерапевт в Шумен. Все попадам на шарлатани и измамници. Не мога да разбера как е възможно толкова менте психолози да има из България.
« Последна редакция: Март 15, 2013, 04:14:06 от Новобранец » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1334 -: Март 15, 2013, 03:10:26 »

-
« Последна редакция: Март 15, 2013, 03:37:32 от Фатмагюл:) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 87 88 [89] 90 91 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА