evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 17, 2025, 07:19:09 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Increase Your Instagram Poll Votes with Our Services
[Паническо разстройство]
Damonpoums
Февруари 16, 2025, 05:40:15

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 162
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси към г-н Тодоров!  (Прочетена 260135 пъти)
Женя
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #1035 -: Август 12, 2012, 05:28:41 »

Моля за помощ.От 2 год.съм с паническо разстройство.Минах през  всякакви специалисти докато ми поставят точната диагноза.Пих няколко комбинации от АД и успокоителни но ефекта беше нулев.Пробвах и хомеопатия и пак ударих на камък след което преминах на Невробекс и Мента Глог Валериан но от дни съм със световъртеж,гадене,дразни ме всякакъв шум и светлина и най вече ми се схаща челюста.Днес пак бях на лекар който ми изписа Атаракс но ме е страх да го пия.Моля посъветвайте ме как да се справя с тая ужасна болест.
Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #1036 -: Август 12, 2012, 05:36:06 »

Моля за помощ.От 2 год.съм с паническо разстройство.Минах през  всякакви специалисти докато ми поставят точната диагноза.Пих няколко комбинации от АД и успокоителни но ефекта беше нулев.Пробвах и хомеопатия и пак ударих на камък след което преминах на Невробекс и Мента Глог Валериан но от дни съм със световъртеж,гадене,дразни ме всякакъв шум и светлина и най вече ми се схаща челюста.Днес пак бях на лекар който ми изписа Атаракс но ме е страх да го пия.Моля посъветвайте ме как да се справя с тая ужасна болест.

Започнете психотерапия.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
Женя
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #1037 -: Август 12, 2012, 08:13:57 »

Знаете ли добри психотерапевти в Ямбол.Само с терапия без лекарства мога ли да се справя.
Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #1038 -: Август 12, 2012, 08:23:45 »

Знаете ли добри психотерапевти в Ямбол.Само с терапия без лекарства мога ли да се справя.

За лекарствата-да можете и без тях да се оправите, само ходейки на терапия. Може да потърсите в интернет терапевти. Ако няма може да пътувате до друг град, в който има.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #1039 -: Август 23, 2012, 01:37:05 »

Господин Тодоров, ако човек е  преживял нападение как да освободи отрицателната енергия, която е събрал по време на случилото се?
Активен
flower93
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #1040 -: Август 23, 2012, 06:12:19 »

Господин Тодоров, ако човек е  преживял нападение как да освободи отрицателната енергия, която е събрал по време на случилото се?

И мен това ме интересува.. Повтарят се едни и същи сценки в съзнанието ми и от там страха..Как да ги премахна тези мисли?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1041 -: Август 24, 2012, 12:03:55 »

" Господин Тодоров, ако човек е  преживял нападение как да освободи отрицателната енергия, която е събрал по време на случилото се?"

Ако очаквате някаква формула - такава няма. Това е така, защото нещата са различни за всеки. Казвате "ако човек", ама кой човек, какъв е той, какъв живот е живял, какъв опит има, какви способности притежава, в каква среда живее...
"Нападение" , ама какво нападение? Сексуално, агресивно, агресивно по физически начин, по психичен, нападнат от кого, случаен, близък, далечен...
"Отрицателна енергия" ... това е непознато за мен. Опредлени ситуации предизвикват определени чувства и преживявания. Те не са нито положителни, нито отрицателни. Всяко едно чувство има своето място и своята полза в определени ситуации - страх, гняв, агресия, вина, злоба, депресивност и апатия... Те не се делят на добри и лоши, а на това дали са адекватно преживени в определена ситуация и на второ, но много важно място, как са били изразени. Както виждате, при толкова много неизвестни, няма как да има формула. За всеки човек тя е различна. Ако въпроса ви е как вие да се справите с определени преживявания, ние преди това трябва много подробно да запълним горните понятия със съдържание, което се отнася единствено и само за вас.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1042 -: Август 24, 2012, 12:11:09 »

" Повтарят се едни и същи сценки в съзнанието ми ..."

Това се случва, когато има нещо незавършено. Давам пример. Работех с една тийнейджърка, която случайно беше нападната от по-възрастен непознат мъж в присъствието на няколко свои съученички. Постоянно предъвкваше ситуацията в мислите си и постоянно преживяваше това травматично събитие отново и отново. В терапията се оказа, че тя даже не е извикала, нито е побегнала, а е можела, а просто се е вцепенила. От момента, в който на психодраматична сцена изигра отново ситуацията и беше подпомогната да реагира, тя успя да усети агресията си, да я използва за да се защити и да избяга. На сцена тя направи това, което не е успяла в самата ситуация и просто успя да я завърши. Предъвкването на тази ситуация приключи, а терапията се насочи към нейните способности да изразява свободно и спонтанно своите чувства и преживявания, нещо което не е успяла до сега в живота си да развие ... поради една строга и много емоционално обрана майка ... и т.н.
Активен

тото
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 15

Профил
« Отговор #1043 -: Август 24, 2012, 03:24:56 »

Г-н Тодоров, здравейте.Отдавна не съм задавала въпроси, защото успявах да се справям сама с ПР, което имам от 17 години, но сега имам здравословоне проблем, който аз считам, че е свързан с ПР.Преди месец и половина се върнах от екскурзия в Париж с някакво вирусно заболяване.Джипито ми изписа антибиотик, пооправих се и след 2-3 дни се обадиха бъбреците -След 4 антибиотика от нефролог и там уж имаше подобрение.Изследванията ми бяха добри дори и хормонални с изключение на някакво ЦРП, което е завишено и показва, че има възпалителен процес.И конкретно към проблема, остана ми едно чувство за студ, раменете и гърба ми се изпотяват и стават студени, по тялото ми минават студени тръпки и съм вечно наметната с жилетка при 40 градуса жега.Днес започна отново да ме втриса, плачеше ми се, отчайвам се и пих ксанакс, сякаш малко ме отпусна.Нямам температура, хрема и др.Възможно ли е състоянието ми да се дължи на ПР и би ли трябвало да посетя психолог?Много благодаря и се извинявам за дългия пост.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1044 -: Август 24, 2012, 05:00:13 »

Здравейте, ако от ксанакса ви поотминава, може да се каже, че е свързано с някакво безпокойство. Но най-добре това могат да кажат лекарите.
Посещението при психолог в слуая мисля, че няма да е достатъчно. Може би трябва психотерапевт, с който да работите. Вие как мислите, има ли аспекти от вашето ежедневие, които преживявате трудно и предизвикват безпокойство от най-различен вид? Деца, взаимоотношения с близки, партньор, родители... работа и т.н. Ако мислите че има можете да поработите със специалист психотерапевт.
Активен

Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 166

Профил
« Отговор #1045 -: Август 24, 2012, 10:58:14 »

Здравейте г-н Тодоров
за съжаление не успях да намеря свестен психотерапевт в моя град.Пък и в днешно време истинските специалисти са малко.
Страдам от едипов комплекс и нарушения в аналния стадий от психосексуалното развитие според Фройд.

Как бих могъл да се справя с едиповия комплекс. От моя страна той е осъзнат, но  не мога да го реша напълно.

Симптоми на Едипов комплекс при мъжа

- затруднения или безсилие (социално или сексуално; или и двете);
- страх от жените;
- омраза към жените;
- прекалено обаятелен по отношение на жените;
- страх от секса;
- омраза към секса;
- страх от "инстинктите";
- страх да "се отвори към другите";
- прекомерна сексуалност, вечно незадоволена;
- мастурбация, сам или в присъствие на партньор-
ката;
- страх от мъжки отговорности (с всички предпола­гаеми агресивни компенсаторни механизми);
- женственост (видима или замаскирана под привидно резки поведения);
- сексуално самохвалство;
- нужда да се омърсят жените пред другите мъже;
- да бъде "малко обично момче" по отношение на
жените;
- усещане за сигурност само в присъствието на по-възрастни жени;
- страх от по-възрастни жени;
- страх от мъжете;
- омраза към мъжете;
- неприязнена надпревара с мъжете;
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1046 -: Август 24, 2012, 11:59:47 »

Първо, ако се чете Фройд, после трявба да се прочете много друга литература от 1-ва, 2-ра и 3-та генерация психоаналитици, за да се осмисли в някакви много общи форми психоанализата по принцип. Така че вашите интерпретации по книга ги прескачам. Вие идея си нямате какво означава осъзнат едипов комплекс. Той се случва, или осънава след години лична терапия, и то подобни на психоанализ /използващи теоритичните рамки на съвременната психоанализа/.  Давам пример: Аз зная много добре къде се намира Айфеловата кула, знам кога и как е построена, знам къде точно се намира и какво може да се види, когато човек се качи на нея,знам колко е висока, знам колко материали са били необходими за да се построи, даже знам чертежа, по който е направена. Единственият ми проблем е, че никога не съм бил в Париж. В този случай аз знам ли какво е да съм на Айфеловата кула, да съм в Париж? Същото нещо е и с психоанализата. Ако тя беше държава, може би много, ама много хора биха знаели, къде се намира и какво съдържа. Лошото е че много малко хора са били там всъщност и са успели да преживвеят всичко това. Това е просто пример.
Ако искате да се справите с някакви актуални проблеми, които смятате, че имате и страдате от този факт, можете да потърсите адекватет психодинамичен психотерапевт. Препоръчвам доказан специалист психодаматист.
Ако не можете да намерите такъв, и нямате вариант по един, или друг начин да успеете да случите това, можете да се насочите към терапевт, с който по-лесно да преживеете факта, че хората са различни, и вие сте това, което сте и можете да не страдате от този факт, без значение, че мастурбирате в присъствието на партньорката си... примерно.
« Последна редакция: Август 25, 2012, 12:44:15 от t.todorov » Активен

Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1047 -: Август 25, 2012, 01:01:15 »

Под осъзнат имам впредвид че съм разбрал какво е и колко лошо е положението. Smiley Smiley

Ортодоксалната теория смята, че успешното разрешеване на Едиповия комплекс е желано от гледна точка на развитието, ключ към развитието на ролите и идентичността на пола. Фройд постулира, че момчетата и момичетата разрешават конфликтите различно като резултат от мъжкия Кастрационен комплекс (породен от едипово съперничество с бащата) и женската завист за пениса. Той също така твърди, че неуспешното разрешаване на едиповия комплекс може да доведе до невроза, педофилия и хомосексуалност.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1048 -: Август 25, 2012, 01:16:27 »

Всъщност Фройд казва още много неща, даже от някои на преклонна възраст се отказва, за да ги замени с други.
Все пак, Едиповият комплекс, или по-ясно казано - етапа през който преминава всяко едно момиченце и момченце през възрастта 4-7г. е много важен. Но не повече от другите етапи - от 0-1г., от 1-2г, 2-4г., 4-7г., .... следващият който Фройд смята за маловажен, латентният - 7-12г., 12-15г., 15-19г. ... и т.н.
 Теорията и нейното познаване, не помага по никакъв начин един човек да се почувства по-добре - напротив. Тя може да послужи най-вече да се самонакаже още повече, щом се интересува не от любопитство, а от стремеж да си самопомогне. Психоаналитичната литература и теория, не може да допринесе до самопомощ. Така че ако човек не е просто  любопитен и не я чете, просто за да се възползва от поредното знание, до което е стигнало човечеството, а има за цел да си помогне четейки, най-вероятно ще бъде силно разочарован, даже като вас, ще съумее да се постави в рамките на различни наименования и понятия, за които е попрочел, без да си дава сметка че е много далеч от истината за себе си. В този случай, психоанализата е много вредна, ако някой реши, че умее да я самоприлага на себе си. Съветът ми е никога да н е опитвате да самоприлагате психоанализата върху себе си. Има само негативни аспекти. Приемете че това е теория, която може да бъде разбрана само ако се приложи върху вас, но в екип с психоаналитик, или поне психодинамичен психотерапевт. Всичко останало е ... теория на вероятностите Smiley
« Последна редакция: Август 25, 2012, 01:20:22 от t.todorov » Активен

Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1049 -: Август 25, 2012, 02:07:25 »

Аз мисля че бих могъл да се справя и сам. Просто ще направя корекция в психиката си и мисловния модел.Както е казал Джон Кехоу - Подсъзнанието може всичко. police

Пък и отговора е повече от ясен
Ортодоксалната психоанализа твърди, че разрешаването на едиповия комплекс става чрез идентификация с родителя от същия пол и (частично) временно отказване от родителя от противоположния пол.

Пак в ортодоксалната психоанализа индивидите, които се фиксират на едипово равнище се наричат фиксирани към майката или фиксирани към бащата и разкриват това чрез избирането на своите сексуални партньори, които са видими заместители на родителите им.

ПС. Имай впредвид че неуспешното разрешаване на комплекса довежда до ужасна  невроза съизмерима с паническо разстройство
Активен
Страници: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 162
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА