evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 01:00:56 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: ПР и пътуване  (Прочетена 1610 пъти)
lemana
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Профил
« -: Май 16, 2011, 12:30:03 »

Здравейте! Не можах да намеря точно същата тема и затова отварям нова.
Кажете как се справяте с пътуването понеже аз все още не мога. Пътувам, но с огромен страх, обожавам да ходя на почивки, но разстоянието до там ме плаши много. Скоро пътувах по- надалеч и получих най-силната си атака, просто до този момент не бях имала такава. Сега пак ще пътувам и много ме е страх да не се повтори. Ако имате някакви начини, с които си помагате, за да не ви стане зле по пътя, моля ви споделете ги!
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #1 -: Май 16, 2011, 03:10:09 »

Здравей lemana, и аз имам притеснения, когато пътувам, но само с автобус особено на по- дълги разстояния. Веднъж трябваше да пътувам  с автобус от провинцията до София, за да се явя на изпит. Нямаше мърдане, голямо притеснение и неспокойство имах, но си взех половин лексотан, валерян, валидол ( тогава не пиех никакви други хапчета за ПР, сега пия ципралекс) и се качих на автобуса. Слушах си музика и постоянно си повтарях на ум, че нищо лошо и по- страшно няма да ми се случи от това, което си знам, и си казвах, че отивам за хубаво нещо на път. И имах неспокойство първите 30 мин., след това се отпуснах и свикнах с пътуването. Но през цялото време си казвах -" Дано присигнем по- бързо". Но успях. Истината е, че и аз сега отбягвам да пътувам с автобус и го правя, когато наистина се налага. Но lemana аз пътувам с влак и там се чувствам много спокойна, не е какато в абтобуса и винаги когато мога замествам автобуса с влак. А когато пътувам с кола и съм само със семейството си и няма чужди хора съм си даже много спокойна, да не говорим, че пък когато аз шофирам се чувствам отлично. Странно, но е така. Пожелавам ти да се справиш и да пътуваш и да си максимално спокойна знаеки, че няма нищо страшно. Казвай си- " Отивам да се разнообразя, да се порадвам на хубавото време и зелената природа...и си мисли за хубави неща". Знам, че е трудно, но ние можем. Успех! Smiley
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Май 17, 2011, 08:36:39 »

"А когато пътувам с кола и съм само със семейството си и няма чужди хора съм си даже много спокойна, да не говорим, че пък когато аз шофирам се чувствам отлично. Странно, но е така."

Никак даже не е странно.Аз съм по същия начин.В автобуса се чувствам като в капан...не мога да изляза,когато си поискам,не мога да отида до тоалетна,не мога да си отворя прозореца...,а и трябва да "дишам" хората около мен.Не съм пътувала с автобус от 3 год. и по тази причина се записах на шофьорски курс.
Ако съм с кола,всичко е ок!
Мен също ме притеснява  непознатото място,където отивам.Първата нощ винаги е безсънна.Неспокойно ми е и изнервено.Чувствам се далеч от дома и честно казано незнам къде точно е проблема и от какво се притеснявам.
Активен
lemana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Профил
« Отговор #3 -: Май 17, 2011, 10:35:36 »

Благодаря за окуражителните думи! Между другото и аз във влак се чувствам най-спокойна, защото знам, че няма коли насреща, не гледам пътя и ми е много добре. Аз се страхувам от другите шофьори, тези които предприемат неправилно изпреварване или карат много бързо и постоянно съм втренчена в пътя, не мога да се насладя на пътуването, но пък не може да не се пътува, трябва някакси да си насоча вниманието към нещо друго докато пътувам, ще се опитам, дано да се получи. Колкото до автобуса, аз от години не съм се качвала, но и няма да се кача, дано да не ми се налага, защото и мен много ме подтиска. Имам книжка, доскоро имах и кола, но откакто имам панически атаки спрях да карам, напоследък започнах по малко, преди изобщо не ми пукаше, а сега като попадна в задръстване и ме хваща. Затова действам полека, не се втурвам, за да не ме изненада неочаквано по пътя.
Сега ще тръгвам, стискайте палци всичко да мине ок Smiley))
Приятен ден от мен!
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА