Здравейте,
аз съм момче на 25г, страдам от паник атаки около 6 години.
Още помня първата паник атака която получих, отивайки при вече бившата ми приятелка в работата и, всички ме зяпаха, оценяваха, и нещо се случи с мен започнах да изпитвам задух, обилно изпотяване, сърцебиене, горещи вълни.....
След този пристъп, 3-4 години паник атаките бяха рядкост и можех да живея горе долу нормален живот.
Но последните 2 години паник атаките станаха постоянни, всеки път когато се налага да излизам, усещам как паник атаката ще настъпи.
Спрях да водя нормален, пълноценен живот.Почти не излизам никъде заради страха от паник атаките (когато съм си в нас не получавам атаки).
Най често атаките настъпват когато се возя в автобус или маршрутк-а, когато съм в затворено пространство без възможност да се махна от него на момента и има много хора около мен.
В крайна сметка не издържах и се реших да отида на Психиатър, разказах му всичко, даже лекарката се учуди как съм търпял 6 години този проблем...е и аз не знам, предписа ми да пия Cipralex, от днес го започнах....надявам се да помогне, защото днес се возих с метро-то и отново ужасна паник атака получих, усещам как вече съм стигнал тотално дъното и губя жажда за живот, и смъртта изглежда все по сладкият изход от състоянието в което съм в момента
Има ли лечение на това ужасно психическо заболяване.........