evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 01:58:04 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: пр и фитнес  (Прочетена 6012 пъти)
vassso
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Профил Ел. поща
« -: Април 21, 2011, 01:28:14 »

има ли хора които са се оправили с фитнес от пр и дали помага понеже съм чувал че при физически упражнения също се отделя повече серотонин. Преди време и аз активно спортувах и нямах проблеми никакви сега съм като в затвор само седя в нас и си мисля от какво ще умра,чудя се ако започна пак с фитнес ще има ли ефект върху пр
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #1 -: Април 21, 2011, 04:45:44 »

ми що не започнеш да мислиш за нещо друго? Grin ти ако се разровиш малко, ще видиш, че всеки, който се е оправил, винаги съветва да се правят някакви упражнения. упражненията/фитнеса те зареждат  Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Април 21, 2011, 08:19:19 »

От фитнеса едва ли ще се оправиш,но ще се разнообразиш,ще си имаш приятно занимание и няма да ти изглеждат толкова зле нещата.Аз лично ходя на народни танци,но мен ме притеснява ходенето до там...стоенето в зала с много хора.... ускореният пулс+задъхването,което прилича на ПА и най-вече мисълта,че съм далеч от вкъщи.
Но ги преодолявам и всеки път се чувствам горда от себе си!!!
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #3 -: Април 21, 2011, 09:07:31 »

На мен на фитнес ми става зле,при физически упражнения бягане или друго,симптомите се засилват.Пулсът е адски ускорен,замаяна съм и др.Защо се засилват,като казват,че тогава серотонина достига мозъка?Изморявам се,което не е нормално за млад човек.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #4 -: Април 22, 2011, 01:01:58 »

Преди време го обсъждахме това в една тема за спорта. Принципно прилошаването и умората са само първите няколко пъти при физическа активност, после се свиква. Иначе спортът помага не толкова за увеличаване на нивата на серотонина, колкото за освобождаването на хормоните на стреса - адреналин, кортизол (които при нас са в повече) и отделяне на ендорфини и окситоцин (като след секс) и ако се прави редовно, се постига някакъв баланс (но това става някъде след 20-тата минута, тогава се появява и приятното отпускащо усещане, което ни зарежда с енергия). Така че спортът може да влияе, без претенциите да лекува. Подобрява кръвообращението и функциите на вътрешните органи. Оттам и на психиката. Проблемът при нас е, че е трудно да се започне - ако сме с агорафобия, не можем да се изправим пред зала пълна с хора, или дори да стигнем до нея и с часове да се занимаваме с нещо... от друга страна бързо се уморяваме, и се плашим от честотата на сърдечната дейност по време на тренировка, което може и да предизвика ПА... като пием пък лекарства, от тях ни се спи и нямаме сили за нищо, камо ли за активна физическа дейност. Има терапевти, които много залагат на спорта при справяне с ПР. Дали само той е достатъчен - едва ли. Тук има активно спортуващи, които все пак имат ПР, т. е. ако спортът беше достатъчен, те не би трябвало при редовни тренировки да изпаднат в това състояние...
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #5 -: Април 22, 2011, 08:02:51 »

Много точно казано.
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #6 -: Април 22, 2011, 01:29:30 »

Ако някой има агорафобия, може да си спортува и вкъщи. Не е задължително да се правят някакви сложни упражнения  в зала пълна с хора. Аз си правех физически упражнения в къщи и когато агорафобията ми отмина и наистина се чувствах малко по- добре, усещах как тялото ми заяква помалко и бях по- концентрирана и енергична. При мен физическите упражнения които учестяват пулса не предизвикваха някакви атаки, все пак учестен пулс от тренировка е по- различно от учестен пулс при ПА, но при всеки е различно все пак. Сега спортувам по- малко просто защото наисина е трудно за нас да започнем и още по- трудно да сме постоянни. Ако обаче имате агорафобия, спасението не е да си стоите в къщи. Минала съм по този път, два пъти. Ако се затворите между четири стени няма да си върнете свободата.  Аз излизах по малко с мама, ей така насила на места, където няма хора, в парка, в гората, ако имате вила идете на спокойствие, сега времето се оправя не стойте в къщи. Сигурна съм, че постепенно ще можете да се справите с проблема излизане от в къщи. Весели празници на всички !!!
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Април 22, 2011, 10:19:45 »

Цитат
Аз излизах по малко с мама, ей така насила на места, където няма хора, в парка, в гората, ако имате вила идете на спокойствие, сега времето се оправя не стойте в къщи. Сигурна съм, че постепенно ще можете да се справите с проблема излизане от в къщи.

Толкова и аз излизам, че даже и без мама Grin
Въпросът е да мога да с отида където си искам, когато си поискам, без да мисля колко съм далеч, ще ми стане ли лошо и т. н. Ей тва се иска. Ако се постига със спорт, ок.  Smiley
Активен

vassso
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: Април 23, 2011, 02:22:39 »

аз от няколко дена тичам в парка и се чувствам по добре пак си ме е страх 4е ще ми стане лошо но физически сам по добре по жив някакси с повече тонус определено е по добре от колко да си седиш вътре все някак трябва да се бори човек ако бездеистваш маи по зле става
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: Април 23, 2011, 09:35:47 »

skorpi,  а налагаш ли си воля да излизаш постоянно, всеки ден дори. На мен ми отне девет месеца по време на рецидива, но излизах почти всеки ден с големи трудности. Сега нямам агорафобия, излизам сама на далечни места, на пълни с хора места, возя се в метрото, така че си мислех, че повече нетрябва да се питаме дали ще ни стане нещо навън, а да си мислим, че излизането ще ни помогне да си върнем свободата и че всяко излизане е крачка към преодоляването на този проблем.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Април 25, 2011, 09:10:41 »

Цитат
skorpi,  а налагаш ли си воля да излизаш постоянно, всеки ден дори.
Мда, и освен това изпадам в крайности - или не излизам въобще, или като тръгна, няма прибиране Grin Нещо напоследък не знам какво става, ама хич не ме свърта, отидох в другата крайност да съм хиперактивна - така както нищо не ме интересуваше и не ми се правеше, сега не моа се запра Grin Grin Всичко ми се прави, искам да виждам много хора, да правя много неща, ако може и за секунда да не спирам... просто ме гони някакъв див ентусиазъм и идея си нямам откъде дойде, но се възползвам, че не се знае докога ще е. Дойде ми пауъра да съм активнааа Cheesy Grin Не може да е от лекарства, нищо не пия. Където и да отида, искам да съм другаде. Не искам да спирам.  Smiley
Активен

ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Април 25, 2011, 10:10:16 »

Пожелавам ти успех! Аз си го обяснявам, че след като дълго време сме били "блокирани" от ПР и то ни е "спирало" да излизаме, да се срещаме с приятели, да ходим по магазините и т. н. В един момент идва момент, когато тялото и съзнанието ни искат да си наваксат изгубеното време, нормалното състояние, което е било и трябва да бъде. При мен поне беше така, когато усетих как преминавам от невъзможността да излизам, когато започнах вече да мога да го правя исках да бъда навън и пак навън и така да си върно пропуснатите дни. Smiley
Активен
lemana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Профил
« Отговор #12 -: Април 29, 2011, 05:13:47 »

ddiddi, много си права. Аз започнах лека полека да излизам от това положение, започнах да излизам , ходи ми се на разходки, излиза ми се с приятели, даже и ми се пътува и сега по Великден ходих на почивка на доста далечно разстояние и ми се отрази много добре. Просто трябва като дойде този момент, в който вече почувствате, че може да излизате , трябва да го правите постоянно и така лека полека всичко си идва на мястото. Пожелавам го на всички!
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Април 29, 2011, 06:40:56 »

Цитат
Просто трябва като дойде този момент, в който вече почувствате, че може да излизате , трябва да го правите постоянно и така лека полека всичко си идва на мястото.

Аз го правя няколко дена, после се сривам от изтощение, защото съм се юрнала в другата крайност и едно малко нещо - разболяване, скарване с някого или каквато и да е неприятност или вълнение ме връщат пак отначало - тъкмо реша, че нещата вървят към подобрение и се сривам.  Undecided  Като постоя няколко дни сама и се самонавивам, влизам пак в депресията, почвам да се чувствам като парцал и за всяко нещо да ми се изисква огромно усилие, да го отлагам за после или направо се отказвам. И като човек не може елементарното си ежедневие да организира, за какъв ти спорт може да става въпрос.... Една смяна на обстановката и ставам нов човек буквално за часове, после пак в дупката... и така не знам до кога.
Активен

lemana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Профил
« Отговор #14 -: Април 29, 2011, 07:36:19 »

Да трудно е, ще се връща може би винаги ще имаме моменти , когато ще се появява, но когато става по-рядко някакси се научаваш да свикнеш с него. Аз сега докато пътувам имах ужасно силна атака, никога преди това не ми е било толкова зле, но се радвам , че тръгнах, че поех този риск макар да знам, че сигурно ще ме хване по пътя. Просто лека полека взех да излизам от дупката, защото аз се бях затворила вкъщи и излизах само , когато наистина се налага. Незнам дали момента ми е такъв или наистина се оправям, но искам да вярвам че е така.
Скорпи, мисля, че много скоро ще излезеш от това, ти си силна и наистина се бориш с това, а не стоиш да чакаш то само да се оправи и щом се бориш бъди сигурна, че ще успееш.
Активен
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА