evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 03, 2024, 12:00:01 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3 ... 5
  Изпечатай  
Автор Тема: Гаденето при паническа атака  (Прочетена 12692 пъти)
кико81
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил Ел. поща
« -: Март 11, 2011, 06:13:59 »

Здравейте.Аз съм нов в този форум и бих искал да разбера, дали  има и други с моите симптоми,които да се лекуват.Първите ми ПА се появиха преди 10 години,бяха силно изразени физиологични:задушаване,главоболие,световъртеж,сърцебиене и тн. Потърсих помощ, пих seroxat i grandaxin около 3 месеца и се подобрих. Две години по късно, вече имах сериозна приятелка, от която трябваше да се откажа,защто самата мисъл,че ще се видим, ми носеше напрежение и ми се гадеше. В последствие повръщах и не можех да се храня адекватно. Всяка следваща връзка, или по сериозна мисъл за конкретна жена ме кара да усещам 'пеперуди в стомаха', но това не ми носи удоволствието на влюбения човек,а ме кара да повръщам.Sad Пих и cipralex i tioradizin, окло 7 месеца,преди 2 години,имаше подобрение докаро ги взимах,но сега пак е същото,пак ходих на лекар и пак ми даде cipralex. Вече се съмнявам че нещо може да ми помогне  Sad Моля, ако някои има мнение, нека да го сподели.Много благодаря!
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #1 -: Март 28, 2011, 12:14:14 »

Здравей, изпитвала съм всички тези симптоми както и ти. Гаденето ми се получава, когато тялото и съзнанието ми решат, че има някаква "опасност" от хора или ситуации, които са съвсвм нормални, но ПР не е на същото мнение. Изпитвам подобен дисконфорд когато пътувам с автобус, за по- дълго време. И аз се " спирам" да си намеря гадже, защото предварително знам, че това ще ме натовари, въпреки че здравия разум осъзнава, че това не е нормално. Просто съм се съсредоточила върху спокойствието си доколкото мога. Това, което съм забелязала при себе си обаче е, че кагато трябва да изляза с някого на среща или да пътувам в началото имам огромно напрежение и гадене, но досега не ми се е случвало да повръщам, по- скоро ми се повдига. С много положителни мисли обаче и постоянно повтаряне, че няма нищо страшно, след първите 15-30 мин. това неприятно усещане преминава и после мога да си стоя с компанията с която съм излязла дълго време. Успех, мисля че сами трбва да си помагаме като във всеки един възможен момент мислим позитивно знаейки, че няма страшно от подобни ситуации, колкото и трудно да е...
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #2 -: Март 28, 2011, 12:21:59 »

Първата си ПА аз получих преди 7 години, успях да се справя с проблема за около 6 месеца тогава и после 4 години бях много добре, като през този период се чувствах така, все едно никога не съм имала ПР и дори не съм пила и валериан през това време. След това получих рецидив и ПР по- трудно отминава. Сега единствения ми проблем е задушаване, но и с него се надявам да се справя някак...
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: Март 28, 2011, 11:14:27 »

Гаденето се получава от завишеното производство на адреналин. Той се произвежда в завишени количества, когато се намираме в стресова ситуация. Казвам това за да те успокоя, че нямаш физическа увреда.
Активен
кико81
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Април 04, 2011, 12:14:08 »

Благодаря за отзивите. Smiley На скоро открих хомеопатията и мисля че помага,по натам ще споделя впечатления.А по отношение на адреналина, някакви идеи как да накарам организма да произвежда по-малко?Благодаря. Smiley
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: Април 04, 2011, 12:44:53 »

С редовно спортуване. Няколко седмици след започването му ще усетиш резултата.
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #6 -: Април 04, 2011, 11:50:36 »

Гаденето понякога се придружава и от гастроезофагиален рефлукс, за които пак е виновен адреналина. Отделят се много киселини от стомаха и стомаха се подува. Тези симптоми се повлияват добре от хранителната добавка Дигензим.
Активен
кико81
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Април 12, 2011, 05:06:21 »

Smiley Благодаря за отзивите!Относно спорта, наистина помага.Вече 2 масеца спортувам сериозно, храня се рационално и като цяло хоризонта се избистри.Ще пробвам и въпросната добавка и ще споделя.поздрави  Smiley
Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 78

Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: Юни 27, 2012, 01:04:51 »

Аз искам да попитам, доколко е нормално да имаш много често гадене и повдигане,дори и когато нямам в момента ПА....просто да е кажи речи постоянно или когато нещо ти предстои, което не е толкова тревожно и страшно, напротив дори и приятна неща....когато ми предстоят ми се гади, при миризми на манджи понякога също съм така:((( писна ми от това гадене,което ми е водещо!!
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #9 -: Юни 27, 2012, 05:13:27 »

МСС, преди да ти отговоря искам да попитам,пиеш ли лекарства и ако е така,какво пиеш и от кога?

Гадене и аз имам,даже и в момента без ПА. Имайте предвид,че от подобни симптоми се оплакват и хора,които нямат нищо общо с ПА. Хараната,въздуха ли,водата ли,има нещо,което дразни.
Аз дълго време имах врящ стомах.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #10 -: Юни 27, 2012, 05:18:48 »

МСС, преди да ти отговоря искам да попитам,пиеш ли лекарства и ако е така,какво пиеш и от кога?

Гадене и аз имам,даже и в момента без ПА. Имайте предвид,че от подобни симптоми се оплакват и хора,които нямат нищо общо с ПА. Хараната,въздуха ли,водата ли,има нещо,което дразни.
Аз дълго време имах врящ стомах.

Копайте си в симптомите още. Давайте така - ще се оправите
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Юни 27, 2012, 05:25:01 »

Ами остави ни да си копаме.Теб какво те засяга?? Ти нали си добре??

Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 78

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: Юни 27, 2012, 06:18:01 »

Не , никакви лекарства не пия в момента:)
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Юни 28, 2012, 09:23:08 »

Разбирам. Някакви изследвания за стомаха правила ли си? Храниш ли се пълноценно и здравословно? Всичко това оказва влияние и то не малко. Аз например направо си повръщах в началото ,когато всичко започна при мен. Но сега например, доста мои близки се оплакват от този дискомфорт,въпреки,че нямат ПА.

Малко като бремена ми звучиш иначе ,хихихи.Нали си от женски пол,или тотално се обърках?  Grin Grin Grin Grin
Активен
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #14 -: Юни 28, 2012, 10:59:57 »

При всяка неприятна мисъл,или неосъзнато неудоволствие от другите или от себе си,имах болка в стомаха,гадене и повръщане!Това ми е от 25 години!През 10г си правя гастрофиброскопия-б.0.
   Когато си направих извода,че е от нерви,започна по-рядко и за по-кратко да ме изхвърля от строя!И вече,щом ме заболи,започвам да търся причина в психиката си!
   Аз мразя хапчета,НО употребявам само и единствено при болка в корема ЛАНЗУЛ и при главоболие СЕДАЛГИН НЕО
Против АД и транквилантите съм!Но ако на вас ви помагат -пийте!За мен са химия!Обичам МОНК!
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 5
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА